Søg
Søg
Tag på gletsjervandring på det enorme Moreno Glacier
Udsigten over Lake Belgrano i Perito Moreno National Park
Asado er argentinernes betegnelse for grillfest og der spares ikke på kødet!
Du kan komme ret tæt på Moreno gletsjeren, så der er gode chancer for at se den kælve
Der findes masser af vandreruter fra El Chalten till Fitz Roy i Patagonien
Der findes masser af vandreruter fra El Chalten till Fitz Roy i Patagonien
Bariloche er måske den smukkest beliggende by i Argentina. Omgivet af søer og bjerge er det et perfekt udgangspunkt for kajak, mountainbike og vandreture
Rådhuset i Bariloche
Naturen omkring Bariloche byder på masser af vandring- og kajakture
Mendoza er Argentinas vinhovedstad. Over 75% af al vin, som produceres i Argentina, produceres her i Mendoza
Det er muligt at se Alpacaer i Patagonien og i området omkring Salta
Seven Colour Mountain eller Cerro de los Siete Colores
Oplev det afslappede stemning og de smukke markeder i Purmamarca
Alle elsker Buenos Aires og med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af gnistrende tangodansere
Et tangoshow er også et must i Buenos Aires. Tango dukkede først op i slutningen af det 19. århundrede som et miks af forskellige rytmer, der blev danset i fattige nabolag
Sydamerikas højeste bjerg Aconcagua
Maté kommer fra bladene af det sydamerikanske træ
Salinas Grandes, Argentina

Argentina fra Patagonien til Salta

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 23.995,-

Varighed: 22 dage

Dette er den ultimative rejse gennem Argentinas uforlignelige og varierede natur. 22 dage fra syd til nord ad den berømte Ruta 40.

Argentinas berømte Ruta 40 strækker sig over hele 5.140 km fra Santa Cruz i det sydlige Argentina til Jujuy i den nordlige del. På denne rejse oplever du de største højdepunkter langs ruten. Fra det hvide Patagonien med krystalklart, iskoldt vand går turen via Bariloches uendelige skønhed videre gennem vinområderne omkring Mendoza til det farverige nord ved Salta.

Fokus er i høj grad på naturen - som er aldeles uforlignelig. Argentina er verdens 8. største land, så forvent stor forskel mellem naturen i syd og nord. Men det er netop det, som gør Argentina til et så fantastisk land. Vi har inkluderet de udflugter, vi mener, du bare må tage på for at få det meste ud af rejsen, men vi har også sørget for rigelig fritid, så du selv kan skabe dine egne rejseoplevelser.

Alle overnatninger er ligeledes inkluderet og er baseret på en god blanding mellem hoteller, B&Bs og hostels. Alle steder har du dit eget værelse med eget bad og toilet. Det er vores erfaring, at forskellige former for overnatning skaber en varieret rejse med mange forskellige oplevelser – og det gør turen en smule billigere. Vil du helst bo på hotel/B&B på hele rejsen, kan det naturligvis sagtens lade sig gøre. Bare sig til, så regner vi en pris på det.

Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Argentina her.
Praktiske oplysninger om Argentina.

Sæson
De argentinske sommermåneder, december til februar kan være temmelig varme i Buenos Aires, og det er derfor bedst at besøge hovedstaden og de omkringliggende egne fra september - november og fra marts - maj.

Rejsen kan foretages hele året, men det bedste tidspunkt er vores forår og efterår.

Bariloche er måske den smukkest beliggende by i Argentina. Omgivet af søer og bjerge er det et perfekt udgangspunkt for kajak, mountainbike og vandreture

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Argentina.

2. dag: Ankomst Buenos Aires
I Buenos Aires Airport kan du nemt skaffe en taxi til dit hotel. Her har du tre overnatninger.

3-4. dag: Buenos Aires
Dagene er til fri disposition i Buenos Aires.

Alle elsker Buenos Aires og med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af gnistrende tangodansere. Argentinerne er på én gang tilbagelænede og temperamentsfulde, højtidelige og afslappede. Buenos Aires er på samme måde en dynamisk by, men med rig mulighed for at trække sig tilbage og reflektere over dagens oplevelser på en af de utallige hyggelige caféer eller i et af de mange grønne områder. I kunstnerkvarteret San Telmo er en del af charmen fra kolonitiden bevaret med brostensbelagte gader og lave bygninger. Her kan man købe unikke souvenirs, når kunst og antikvitetsboderne stilles op til det livlige søndagsmarked.

Sæt rigeligt tid af til byen, der består af mange bydele, som kan tages i bidder. I centrum ligger gågaden, Florida, med alle sine smarte butikker. Om aftenen breder gadehandlere deres varer ud på et tæppe og gademusikanter underholder. Oplev også det moderniserede havneområde Puerto Madero, hvor renoverede pakhuse nu huser fasionable restauranter. San Telmos smalle brolagte gader er især interessante om søndagen, når antikmarkedet nærmest overtager hele bydelen, og der danses tango og spilles musik. La Boca er en enorm turistmagnet med sine kulørte huse malet med rester fra skibenes bundmaling. Det er også her, det berømte fodboldstadium La Bombonera huser Diego Maradonas gamle klub, Boca Juniors og indbyder til stemningsfyldte fodboldkampe. Tjek turneringsplanen og tag en tur på stadion. Sydamerikansk fodbold er en kæmpe oplevelse. Retiro og Recoleta er fashionable kvarterer med smukke huse. Her ligger også den enorme kirkegård, hvor Eva Peron ligger begravet.

Vi kan varmt anbefale en cykeltur rundt i byen. Det er en enestående måde at få overblik på og guiden fortæller om byen og landets historie undervejs.

Et tangoshow er også et must i Buenos Aires. Tango dukkede først op i slutningen af det 19. århundrede som et miks af forskellige rytmer, der blev danset i fattige nabolag. Tango var i begyndelsen forbudt på grund af sin enorme sensualitet, men er idag ikke kun en enorm del af Buenos Aires’ musikalske baggrund, men også et vigtigt ikon for hele landet. Nyd en speciel “porteña” musikaften på en af byens fremragende tangosteder, hvor traditionelle sange og danse bliver fremført. Find dit eget sted - eller lad os hjælpe dig.

5. dag: Buenos Aires - Calafate
I dag går turen fra Buenos Aires med fly til Calafate. I Calafate tjekker du ind på dit hostel. Resten af dagen er til rådighed til at gå på opdagelse i den lille by. Det er en hyggelig by med masser af restauranter og butikker, hvor du kan købe alverdens udstyr til vandreturene. Om dagen er byen relativ stille, men når alle kommer tilbage fra dagens udflugter, er der liv i gaderne.

6. dag: Minitrekking på Perito Moreno
I dag venter en fantastisk vandretur på Perito Moreno gletsjeren. Du bliver hentet på dit hostel og kørt til Perito Moreno. Det er en tur på en god en times tid, men udsigten undervejs til Argentinas største sø, Lago Argentina med Andesbjergene i baggrunden, er enestående, så det er bare med at læne sig tilbage og nyde det. Snart får du det første glimt af en af verdens eneste stabile gletsjere. Langt de fleste gletsjere i verden er på hastigt tilbagetog, men Perito Moreno har i mange år været betragtet som stabil. Efter en lille sejltur tværs over Lago Argentina møder du din ”gletsjer-guide” og bliver udstyret med en slags pigsko, som spændes fast på dine egne sko. Piggene gør, at du kan stå fast på gletsjeren – du skal nemlig på gletsjervandring! Forude venter godt halvandens times vandring på den fantastiske gletsjer. Hvis du troede, is bare var hvidt eller gennemsigtig – så tro om igen! Solen spiller i krystallerne og skaber de mest fantastiske farver. Overalt er du omgivet af is, og i klart vejr kan du se, hvor gletsjeren begynder – langt oppe af bjerget. Gletcheren kælver lystigt, så indmellem kan du høre store stykker af is, der brækker af og falder i søen med et ordentlig plask. Men bare rolig – guiden ved, hvad han gør. Han kender isen ud og ind. Det kan være lidt køligt at gå rundt på isen, men heldigvis venter din medbragte frokost i en lille hytte med enestående udsigt til gletsjeren. Sæt dig udenfor med front mod isen – der er gode chancer for, at du får en kælving at se. Om eftermiddagen besøger du ”The Balconies”, som er de mere turistede udsigtspunkter omkring Perito Moreno. Men trods turistbusserne er det alligevel det hele værd. Udsigten er fænomenal og sætter punktum for en pragtfuld dag, inden du returnerer til Calafate.

7. dag: Oplevelser i og omkring Calafate
Oplevelser i og omkring Calafate Du har dagen til rådighed i Calafate. Der er et hav af aktiviteter, så du kommer ikke til at kede dig. Jysk Rejsebureau er naturligvis behjælpelig med forslag eller reservation af en tur, hvis du ønsker det.

8. dag: Calafate - El Chaltén
Du tager bussen nordpå til El Chaltén. Turen tager godt tre timer og landskabet er fantastisk, så nyd udsigten. Efterhånden som du nærmer dig El Chaltén, får du første glimt af Mt. Fitz Roy – og sikke et syn! De høje Andesbjerge tårner sig op i horisonten og er en skærende kontrast til det ellers ret flade landskab, du er kørt igennem. El Chaltén er ”vandrehovedstaden” i det sydlige Argentina. Byen er lille og nem at overskue – og som i Calafate er det naturen, der er i centrum. Alle de populære vandreruter starter næsten midt i byen, og ruterne er godt afmærket, så du kan sagtens begive dig på dagsvandreture på egen hånd. Besøg det lille nationalpark-center i udkanten af byen og få et godt kort over de forskellige ruter. Du tilbringer to nætter i El Chaltén.

9. dag: Vandring omkring El Chalten
Den mest populære dagsvandretur i El Chalten er turen til Laguna de los Tres, som giver en fænomenal udsigt til Mt.Fitz Roy. Turen varer 8 timer (retur) og kan kun anbefales, hvis du har hele dagen til rådighed. Det meste af ruten er relativ nem, men der er enkelte mere anstregende dele. Til gengæld bliver du belønnet med den mest fantastiske udsigt. Har du ikke lyst til at bruge hele dagen på at vandre, er der masser af andre korte ture, som også er utroligt smukke med flotte udsigter. El Chalten har noget for alle!

10. dag: El Chalten - Perito Moreno
Forude venter et par dage i bussen – afbrudt af en god nats søvn på et hotel. Der er afrejse fra El Chalten først på dagen og sidst på dagen ankommer du til den lille by, Perito Moreno (ikke at forveksle med gletcheren!), hvor du overnatter. Sørg for god musik i ørerne, måske en film på din tablet og godt med plads på kameraet. Det kan måske virker lidt fjollet at bruge to dage i en bus – men det er jo netop meningen med at opleve Rute 40. Desuden er du i verdens 8. største land. Der findes ingen bedre måde at opleve landskabet og distancerne på end på en bustur.

11. dag: Perito Moreno - Bariloche
Igen en tidlig afgang – dagens slutpunkt i dag er skønne Bariloche.

12.-13. dag: Bariloche
San Carlos de Bariloche - eller i daglig tale bare Bariloche - er måske den smukkest beliggende by i Argentina. Omgivet af søer og bjerge minder byen mest af alt om et lille stykke Schweiz. Her er tonsvis af udflugts- og aktivitetsmuligheder.

En flot heldags trekkingtur er fra Villa Catedral og op til Refugio Frey, der ligger ved en bjergsø for foden af Cerro Catedral. Turen er noget fysisk krævende og godt fodtøj er et must. Hvis man vil gøre turen lidt lettere, kan man tage skiliften op.

Circuito Chico er en berømt rundtur på ca. 60 km. Man kan køre turen enten i lejet bil eller købe en arrangeret udflugt. Mange tager turen på cykel og de første og sidste 12 km fra og til Bariloche er rimelig flade, mens resten foregår i et temmelig bakket landskab. Men turen er så sandelig anstrengelserne værd, og kameraet vil helt sikkert blive flittigt brugt.

Den ene dag har vi inkluderet en tur til San Martin de Los Andes & 7 Lakes. Den ene betagende udsigt afløser den næste. Her er smukke søer, skovklædte bjerge med sne på toppen, byer og landbrugsland og ørkenagtige landskaber. Med andre ord et utroligt varieret landskab. Fra Bariloche følges vejen rundt om søen Nahuel Huapi til den hyggelige lille by Villa la Angostura. Her gøres et kort stop, inden turen går ad den snoede grusvej gennem skoven. En kortere vandretur bringer dig ind til det flotte vandfald, Cascada Nivenco, hvor den medbragte frokost nydes. Tilbage ad samme vej og videre mod byen San Martin de los Andes, der ligger ved den langstrakte sø, Lago Lacar. Hjemturen går via Junin de los Andes og et kort stykke følges Ruta 40. Den sidste del af turen foregår sidst på dagen, hvor solen står lavt og skaber et smukt lys på de forrevne og skulpturelle klipper. Gå ikke glip af denne tur. Den er i sandhed storslået.

14. dag: Bariloche - Menoza
Vi foreslår, at du flyver fra Bariloche til Mendoza for trods alt at spare lidt tid. Foretrækker du at fortsætte turen i bus, kan det naturligvis sagtens lade sig gøre. Tag en snak med din rejsekonsulent. Du har tre overnatninger i Mendoza.

15-16. dag: Mendoza
Mendoza er Argentinas vinhovedstad. Over 75% af al vin, som produceres i Argentina, produceres her i Mendoza. Den ene af dagene er til rådighed. Du kan evt. leje en cykel og opleve nogle af områdets mange vingårde på en aktiv måde, eller du kan rafte, tage en tur i Andesbjergene på hesteryg, vandre eller bare slappe af i byens store park med udsigt til bjergene.

Den ene af dagene i Mendoza skal du på en dagstur til de smukke Andesbjerge. Fra Mendoza går turen mod vest – mod bjergene. Sørg for at have god plads på dit kamera – du får brug for det i dag. Turen er én lang panoramisk sightseeingtur fra du forlader Mendoza, til du når grænsen mod Chile ca. 200 km vest for Mendoza - dybt inde i Andesbjergene. Et af højdepunkterne er naturligvis Aconcagua, der med sine næsten 7.000 m er det højeste bjerg udenfor Himalaya, men hele køreturen er en kæmpe oplevele – og i øvrigt en del af den meget berømte rute over Andesbjergene fra Santiago i Chile til Mendoza.

17 dag: Mendoza - Salta
Fra Mendoza flyver du videre til Salta – og dermed siger du farvel til Andesbjergene. Men bare rolig; forude venter andre bjerge. Du når nu til et bjergområde, som er en del ældre end Andesbjergene, hvilket gør, at bjergene ikke er helt så høje. Til gengæld skifter farvepaletten endnu engang – fra Mendozas grønne vinmarker til brun- og rødlige farver.

18. dag: Salta
Dagen er til rådighed i Salta. Du kan evt.tage på en dagstur til Cafayate, som er vinområdet her i Salta-provinsen. Turen fra Salta til Cafayate går gennem den flotte kløft, Quebrada de las Conchas med en række fantastisk flotte klippeformationer. I Cafayate besøger du naturligvis en vingård og der bliver også tid til at kigge lidt nærmere på den lille by, inden turen går retur til Salta. Du kan også bare vælge at bruge tiden i Salta – det er en hyggelig by med en livlig bymidte.

19. dag: Salta - Purmamarca via Salinas Grandes
Du bliver hentet i bil på dit hotel og sætter kursen mod kløften Quebrada del Toro. Langsomt stiger du i højderne – i løbet af i dag når du helt op i 4.100 meters højde. Du besøger den lille by San Antonio del los Cobres, som ligger højt på plateauet. Det er i øvrigt også her togturen ”Toget til Skyerne” har endestation og en gåtur i den støvede bjergby er ganske fascinerende. Turen fortsætter videre over det utroligt flotte plateau. Højden mærkes tydeligt på din vejrtrækning og ses i øvrigt i omgivelserne. Flade, bare sletter omgivet af bjergtoppe – nogle gange med sne på. I det fjerne kan du skimte en stor og særlig hvid slette.Det er den store saltslette, Salinas Grandes, hvor der naturligvis også er et stop. Et næsten uvirkeligt syn med al den salt! Herfra fortsætter du til den dybe kløft, Quebrada de Humahuaca, der er erklæret Verdens Naturarv af UNESO. Kløften er billedskøn med bjerge på begge sider i alskens farver. Små indianerlandsbyer ligger spredt overalt – alle med hvert deres større eller mindre marked. Et af højdepunkterne i dalen er ”De Syv Farvers Bjerg”- som helt bogstaveligt er et stribet bjerg i 7 forskellige nuancer. Bjerget ligger ved den lille by Purmamarca – og her overnatter du. Det er en ganske særlig fornemmelse at bliver tilbage i byen, når alle andre turister tager tilbage til Salta, og roen sænker sig over den lille bymidte. Se solen gå ned over det farvede bjerg, inden du finder en hyggelig lille restaurant.

20. dag. Purmamarca - Salta
Du har morgenen til rådighed i Purmamarca. Gå en tur ud i bjergene eller sæt dig ned på byens lille torv og se på, hvordan det hele langsomt kommer til live, når de lokale handlende gør deres mange boder klar til dagens turister. Op ad formiddagen bliver du hentet til dit hotel, og turen går nu dybere ind i kløften. Der gøres et stop ved Tilcara, hvor det er muligt at se en delvis genopbygget ruin af et Inka-fort, inden du fortsætter til den lille charmerende by, Humahuaca beliggende i næsten 3.000 m. højde. Her har du tid til at udforske byen og de mange markeder. Tag også turen til toppen af uafhængighedsmonumentet – men tag den med ro. Selvom der kun er 126 trin herop, mister du hurtigt pusten i højden. Det er en relativ lang køretur tilbage til Salta om eftermiddagen, men nyd udsigten undervejs til den flotte kløft. Turen slutter sidst på dagen i Salta.

21. dag: Hjemrejse
Det er tid til at sig farvel til Argentina og påbegynde hjemrejsen.

22. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter fantastiske oplevelser i det sydamerikanske.

Overnatning:
20 overnatninger på hotel


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Dette er blot et forslag, og turen kan tilrettelægges præcis, som du ønsker. Ønsker du at forlænge rejsen er dette naturligvis også muligt.

Bemærk, at det naturligvis er muligt at arrangere private transfer istedet for lokale busser.

Afrejsedatoer

Denne rejse har afgang hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 23.995,-


Prisbemærkning

Dette er blot et forslag, og turen kan tilrettelægges præcis, som du ønsker. Ønsker du at forlænge rejsen er dette naturligvis også muligt.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Argentina t/r
 • Alle indenrigsflyvninger i Argentina
 • 3 overnatninger i Buenos Aires
 • 3 overnatninger i i Calafate
 • Heldagstur til Perito Moreno
 • Bus fra Calafate til El Chalten
 • 2 overnatninger i El Chalten
 • Bus fra El Chalten til Bariloche med en overnatning undervejs
 • 3 overnatninger i Bariloche
 • Heldagstur til San Martin de los Andes i Bariloche
 • 3 overnatninger i Mendoza
 • Heldagstur til Andesbjergene ved Mendoza
 • 3 overnatninger i Salta
 • 2 dages tur fra Salta til Purmamarca og Humahuaca med en overnatning i Purmamarca

Prisen er eksklusiv

 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Nationalpark-gebyrer
 • Drikkevarer
 • Lommepenge
 • Drikkepenge
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: