Søg
Søg
Mount Oakleigh Summit, Tasmanien, Australien
Tasmansk djævel, Tasmanien, Australien
Wineglas Bay, Tasmanien
Wineglas Bay, Tasmanien, Australien
Cascade Brewery, Tasmanien
Cradle Mountain, Tasmanien, Australien
Cradle Mountain National Park
Ruinerne ved Port Arthur på Tasmanien
Cradle Mountain National Park, Tasmanien

Tasmanske højdepunkter

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 3.125,-

Varighed: 4 dage

Denne guidede rundtur på Tasmanien er perfekt for dig, som har begrænset tid til rådighed men alligevel gerne vil have en smagsprøve på Tasmaniens enestående natur.

Turen giver dig et godt indtryk af den smukke og til tider barske natur på Tasmanien, som af de lokale bare kaldes “Tassie”. Tasmanien byder bl.a. på flere end 5000 søer, mere end 1000 bjergtinder og hele 21 nationalparker. Derudover kan omkring 60 % af vegetationen og dyrene på Tasmanien kun opleves på denne fantastiske naturrige ø. Det mest kendte dyr, som kun lever her, er nok de tasmanske djævle.

Turen inkluderer en del af øens højdepunkter; Bay of Fires, Freycinet, Port Arthur og Hobart.

Sæson
Hele året, dog bedst i den australske sommer og forår fra november - april.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Launceston - Coles Bay
Morgenen og turen tager sin begyndelse med et besøg ved Cataract Gorge, der er et ganske imponerende syn med sine stejle klippekanter og den brusende flod, der løber i bunden af kløften. Kløften ligger i gåafstand fra Launceston og er et yndet udflugtsmål for de lokale indbyggere. Herefter går turen mod Bay of Fires. Her venter kridhvide strande, turkisblåt vand og røde sten. Endelig tager vi sydpå langs en scenisk rute fra St Helen til den lille hyggelige ferieby Bicheno ved kysten. Herfra kan man spotte hvaler, sæler, ørne, delfiner og nogle gange endda spækhuggere, hvis du har heldet med dig. Om aftenen har du mulighed for at komme helt tæt på de lokale pingviner, når de kommer på land (sæsonbaseret). (F,A)

2. dag: Coles Bay - Port Arthur
En tidlig start tager dig til Wineglass Bay. Du kan enten gå ned på stranden og mærke det bløde sand mellem tæerne, eller du kan nyde det unikke view udover Wineglass Bay fra udsigtspunktet fra toppen af det tilhørende bjerg Mount Amos. Senere på dagen går turen mod syd og den tidligere straffefange-koloni, Port Arthur. (M,F,A)

3. dag: Port Arthur
Tag en gåtur på halvøen og nyd udsigten fra klipperne. Knib øjnene godt sammen - måske er du heldig at se hvaler eller delfiner i vandet ud for klipperne? Resten af dagen bruges i den gamle fangeby Port Arthur. Port Arthur er kendt for sin rolle i den australske historie og i dag er med på UNESCO’s liste over verdensarv. Her får du en guidet rundtur. Du har bl.a. mulighed for at se og opleve det gamle fængsel, og det gamle hospital. Hvis du har lyst, kan du om aftenen tilkøbe en guidet spøgelsestur rundt mellem ruiner. Det er meget spændende - og måske foretrækker du bagefter at sove med lyset tændt… (M,A)

4. dag: Port Arthur - Hobart
Den tasmanske djævel er udrydningstruet og findes idag kun på Tasmanien. En smitsom type kræft truer med at udrydde det lille larmende dyr, og mange steder forsøger man nu at avle sygdomsfri pungdjævle i fangeskab. Idag besøger du Taranna Wildlife Park, som har et sådan avlsprogram, og du får naturligvis mulighed for at se dyrene på tæt hold. Turen slutter i Hobart sidst på dagen. (M)

Overnatning:
Hostel (4 personer pr. værelse).

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Ønsker du længere tid på Tasmanien findes der f.eks også en 9 dages tur, som kobler sig på ovenstående tur. Fra Hobart fortsætter du mod Bruny Island og Strahan, og der er naturligvis også besøg i Cradle Mountain National Park. Kontakt dig rejsekonsulent hvis du vil vide mere om forlængelser.

Afrejsedatoer

Der er afgang flere gange om ugen - kontakt din rejsekonsulent for at høre nærmere.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 3.125,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Gennemsnitligt 20 personer pr. gruppe.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

  • Guide (engelsktalende)
  • Transport
  • Ture/oplevelser ifølge program
  • Overnatninger
  • Måltider ifølge program
  • Nationalparkgebyr

Prisen er eksklusiv

  • Drikkevarer
  • Drikkepenge
  • Lommepenge
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: