KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
2 mdr.
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 27.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mellemamerika rummer alt til et fantastisk backpackereventyr, og byder på mange spændende oplevelser. I vil komme forbi gamle pyramider og ruiner fra Maya- og Aztekertiden, bade i det caribiske hav og azurblå vandfald. I kan gå gennem smalle gader med farverige huse i de gamle spanske kolonibyer, køre med gamle amerikanerbiler i Cuba, besøge lokale familier, måske lære at surfe ved kysten ud til Stillehavet, og gå på opdagelse i smuk natur. Oplevelserne er mange, og Backpacker Adventure grupperejsen er sammensat, så I får mulighed for at opleve det bedste af Mexico, Guatemala, Belize og Cuba, både med tid på egen hånd og med ture arrangeret hjemmefra.

Unikt backpackerkoncept hos Jysk Rejsebureau
 • Grupperejse for unge backpackere
 • Frihed til at backpacke på egen hånd
 • Muligheden for at dele oplevelserne med de andre i gruppen
 • Bestem selv hvor meget, du vil rejse sammen med gruppen
 • Flybilletter, ankomstpakker og udvalgte ture er altid inkluderet
 • Infomøde før afrejse med praktisk information og rejseinspiration
 • Få hjælp på din rejse via vores servicecentre


Hjælp inden, under og efter rejsen fra din rejsekonsulent
 • Rådgivning undervejs på rejsen via mail og telefon
 • Døgnbemandet nødtelefon under rejsen
 • Rådgivning om rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Rådgivning om din billet ved f.eks. ændringer, afbestilling osv.
 • Rådgivning om visumprocedurer
 • Rådgivning om realistisk rejsebudget
 • Rabat på udstyr og guidebøger og mulighed for at leje en rygsæk for 100 kr. pr. måned


Dagsprogram

Fold program ud

MEXICO

1. dag: Ankomst til Mexico City
Velkommen til Latinamerika og velkommen til Mexico City! Beliggende i ca. 2.200 meters højde kan temperaturen godt overraske lidt, da det kan blive køligere om aftenen, end I nok har forestillet jer i Mexico. I bliver hentet i lufthavnen og kørt ind til jeres hostel, der er centralt beliggende i Mexico City. Brug resten af dagen på at vænne jer til tidsforskellen, den nye verden, de nye farver, lyde og ikke mindst smagsoplevelser.
2. dag: Street Art cykeltur
I dag skal I på en street art cykeltur bag facaden til nogen af de mest farverige områder af Mexico City. I vil opleve områder af byen, som ikke mange rejsende besøger. Jeres lokalguide vil give jer indblik i street art kunstscenen, med alt fra spraymaling til malerier på husmure. En god måde at se byens forskellige nabolag.
3. dag: Teotihuacán-ruinerne
Intet besøg i Mexico City er fuldendt uden en tur ud til Teotihuacán-ruinerne, som ligger ca. 1,5 time fra Mexico City. I vil sammen med guiden fordybe jer i Teotihuacán-ruinerne, hvor I har mulighed for at bestige sol- og månepyramiderne og få en fantastisk udsigt over hele ruinkomplekset. Soltemplet er den anden største pyramide i Mellemamerika. I besøger også et lokalt marked, hvor I kan få et indblik i den Mexicanske hverdag. I fortsætter til en lokal restaurant og spiser en typisk Mexicansk frokost. (F)
4-22. dag: På egen hånd i Mexico med Jysk Rejsebureau i ryggen
Efter en god start på rejsen er I nu på egen hånd sammen med gruppen, og I bestemmer selv, hvor I vil rejse hen. I kunne starte med at tage bussen til Oaxaca, hvor et besøg ved Hierve el Agua er et must see. Efter nogle dage i Oaxaca kan I tage bussen videre ud til Puerto Escondido. Byen er verdensberømt for sine ”waves”, og her afholdes store surf-konkurrencer, så selvfølgelig er det her, I skal have testet jeres talenter på et surfbræt. Der er god mulighed for surf-lektioner. Byen er festlig og farverig, og selvom du ikke mestrer surfbrættet, kan du sagtens blive hængende pga. den gode stemning. Efter nogle dage med gang i den, kan det være tiltrængt med nogle dages afslapning, det kunne I gøre ved de mindre turistede strandbyer, Mazunte og Zipolite. I kan så fortsætte ind i landet til San Cristobal de las Casas, som er smukt beliggende i bjergene og har en helt speciel charme med sine brostensbelagte gader, smukke kolonitidsbygninger og farverige indianermarkeder. Mange siger, at denne by afspejler det ”ægte” Mexico. Der venter jer mange oplevelser omkring San Cristobal de las Casas, som den storslående Sumidero Canyon, Agua Azul og Misol-Ha ruinerne ved Palenque.

GUATEMALA & BELIZE

1. dag: San Cristobal de las Casas til Panajachel
I dag vinker I på gensyn til Mexico, og sætter kurs mod Guatemala. I hopper på bussen tidligt om morgenen, og kører herefter mod byen Panajachel ved Lake Atitlan, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. Her skal I bo de næste to nætter.
2. dag: Bådtur på Lake Atitlan
På dagens tur vil I få et helt unikt indblik i, hvordan de lokale lever i Guatemala. I skal nemlig sejle rundt til mange af de andre landsbyer, der er ved søen, og besøge helt små landbrug, fiskersamfund og forbi de farvestrålende lokale markeder. I kan godt glæde jer.
3. dag: Homestay nær Lake Atitlan
Sidst på eftermiddagen bliver I hentet og kørt til jeres homestay, her vil I få indblik i hverdagslivet hos en lokal familie. I kommer til at bo meget simpelt og spise aftensmad sammen med familien. Familierne er ofte meget generte, da de ikke er vant til turister, men de er meget venlige og imødekommende. Husk altid at spørge de lokale om tilladelse inden, I tager billeder, da mange tror, at deres sjæl forsvinder ind i kameraet. Formiddagen inden jeres homestay kan bruges ude på søen i kajak eller på paddleboard. I kan også tage en tur rundt om søen på cykler eller ATV’er. Her kan I opleve de naturskønne områder med mange imponerende udsigtspunkter. Skal dagen være mere rolig, er der mulighed for at gå ture, tage på café, prøve kræfter med yoga eller besøge en chokolade- eller kaffefabrik. Mulighederne er mange, og alle oplevelser kan noget på hver deres måde alt efter, hvad humøret er til. (A)
4. dag: Panajachel til Antigua
I vågner op hos familien, og tager derefter mod Antigua med shuttlebus. Antigua domineres af den spanske barok arkitektur, maleriske gårdhaver og brostensbelagte gader. Byen er omkranset af tre vulkaner, hvor den ene er aktiv. Der er mange hyggelige restauranter og caféer. Mange rejsende ender med at bruge lang tid her, da der er gode muligheder for at tage spanskkurser eller lære at danse salsa eller merengue. (M)
5. dag: Pacaya Volcano trek
Dagen byder på en vandretur til den aktive vulkan Pacaya Volcano. Turen op til toppen tager ca. 1,5 time, og går ad størknet lava. Den hårde stigning er det hele værd, da man fra toppen har en fantastisk udsigt. I kan næsten mærke varmen fra lavaen igennem skoene. Tag en pose skumfiduser med op, da man ofte kan få lov til at riste dem over den varme lava.
6-18. dag: På egen hånd i Guatemala og Belize med Jysk Rejsebureau i ryggen
Udforsk området omkring Lanquin med ture til de turkisblå vandfaldsterrasser Semuc Champey, grotten Grutas de Lanquin elller vandfaldene ved Salto del Cabro inden, I fortsætter til byen Flores i junglen ved bredden af søen Lake Peten Itza. I Flores kan I tage ud og se de historiske Tikal ruiner, som ligger midt i junglen. Udsigten fra toppen af ruinerne er helt ubeskrivelige; jungle så langt øjet rækker, lyseblå himmel, dis i horisonten og lyde fra aber og fugle. Det er så fascinerende, hvordan Maya-folket har været i stand til at bygge så store og solide templer uden nogen form for hjælpemidler andet end deres hænder. Flores og Tikal er et fantastisk sted at slutte jeres rundrejse i Guatemala inden, I fortsætter mod Belize. Belize er kendt for at have en meget afslappet caribisk stemning, og der er gode muligheder for at komme ud og snorkle eller dykke med rokker, hajer og fisk i alle farver. I kan også leje en kajak for en dag eller forsøge at lære at kitesurfe. Ca. 100 km fra Belizes kyst finder du det store spektakulære Great Blue Hole, som er et stort sinkhul med et farverigt marineliv, et sandt mekka for dykkere. Belize har også mange spændende mayaruiner bl.a. Xunantunich og Caracol. I grotten Actun Tunichil Muknal kan du se rester af menneskeofringer tilbage fra maya-tiden. Gå ikke glip af de smukke strande i det sydlige Belize og ved øerne Caye Caulker og Caye Ambergris, hvor du også kan opleve fantastisk dykning og snorkling i Hol Chan Marine Reserve. Slut dagene i Belize af på Caye Caulker.

MEXICO YUCATÁN HALVØEN

1-2. dag: Caye Caulker til Bacalar
I tager i dag videre fra Caye Caulker i Belize til Bacalar i Mexico. Her har I har de næste to nætter på et hyggeligt hostel til at starte jeres rejse op langs kysten af Yucatan-halvøen til Cancun.
3-14. dag: På egen hånd i Mexico med Jysk Rejsebureau i ryggen
Yucatán-halvøen i Mexico er et skønt sted med lækre strande, fantastisk mad og spændende kultur. Vi vil anbefale jer at gøre stop i Tulum og se den eneste mayaruin, der ligger ud til kysten, Templo Dios del Viento, og herefter tage videre op ad kysten og ud til øen Isla Mujeres, hvor det i nogle perioder vil være muligt at svømme med hvalhajer eller se verdens største undervandsmuseum. Hvis I ikke er alt for trætte af mayaruiner, så vil et besøg ved Chichen Itza, som er et af verdens syv nye vidundere, være et oplagt valg. Tag forbi nogle af de charmerende og historiske kolonibyer som f.eks. Merida, Campeche eller Valladolid. Slut af med caribisk ø-stemning og afslapning på den lille ø uden biler, Isla Holbox.

CUBA

1. dag: Cancun til Havana
I skal i dag forlade Mexico og fortsætte til Cuba. I står selv for transport til lufthavnen i Cancun, hvor I skal flyve til Cubas hovedstad Havana. Ved ankomsten til Cuba bliver I hentet og kørt til jeres private indkvartering også kaldet casa paticular. I vil i Cuba have alle overnatninger i casa particular, og privat transport mellem de forskellige byer inkluderet. Ved transporten mellem byerne vil der være en lokal guide med, som kan give restaurant fifs, ideer til oplevelser og svare på eventuelle spørgsmål, I måtte have.
2. dag: Guidet gåtur i Havana
Havana er en storby med cirka 2,2 millioner indbyggere, men virker ikke så voldsom og er en hyggelig og rar indgangsvinkel til landet. Den centrale del af Havana er opdelt i tre mindre bydele: Havana Vieja, Centro Havana og Vedado. Vedado er den nyeste, dyreste og mest moderne del af Havana. Havana Vieja og Centro Havana er helt tilbage fra den spanske kolonitid. Hele byen oser af liv. I dag er der en guidet gåtur gennem den gamle bydel i Havana, Havana Vieja. På denne halvdagstur vil I blive klogere på Havanas historie, og blandt andet høre om, hvorfor havnefronten er lavet som den er, og hvordan bygningerne har fået deres form og udtryk.
3. dag: Havana
Brug dagen på egen hånd i Havana. Tag en slentretur ad de smukke gader med levn og atmosfære fra den spanske kolonitid. Barerne, restauranterne og caféerne bobler af liv og cubansk rom, musikbands fylder lokalerne med danseglad musik, så selv den mest tonedøve gæst trommer med i takt. En Chevy fra 50'erne eller en hestevogn i gadens mylder, hensætter én til en fjern fortid.
4. dag: Havana til Viñales via Las Terrazas
I dag forlader I Havana og kører først mod Las Terrazas, som er et lille lokalsamfund og naturreservat. Her bor cirka 900 mennesker. Området er placeret i den smukke bjergkæde: Sierra Del Rosario. Efter I har udforsket dette område, tager I videre mod Viñales. Når I ankommer, vil I blive indlogeret ved jeres værtsfamilie. Byen ligger midt i en dal og er omgivet af kalkstensbjerge og noget af det smukkeste natur, I finder i Cuba.
5. dag: Viñales
Brug dagen på egen hånd til at opleve Viñales. Lej cykler eller rid gennem dalen på hesteryg for at se nærmere på de kendte og frodige tobaksplantager, der stadig dyrkes på traditionel vis. Jeres værtsfamilie kan ofte hjælpe jer med de forskellige muligheder for ture rundt i dalen.
6. dag: Besøg på øen Cayo Jutías
Denne morgen tager I til den spektakulære ø Cayo Jutías. Øen med dens paradisiske strand ligger tæt ved Vinales, og er derfor et oplagt sted til afslapning og en tur i havet. Brug resten af dagen på at svømme, slappe af og hygge jer på stranden. Frokost er inklusiv på øen. (F)
7. dag: Viñales til Playa Larga
Start dagen ud med 5 timers transport til Playa Larga, også kendt som Svinebugten. Her finder I en strand og en lille lokal by, hvor I kan slappe af resten af dagen. Ønsker I at se noget anderledes natur, kan I bevæge jer til den nærliggende nationalpark, som er et stort sumpområde rigt på fugleliv. Eller I kan bruge eftermiddagen på at tage til nabobyen Playa Giron, hvor I finder et museum, der dykker ned i bugtens historie.
8. dag: Playa Larga til Cienfuegos
Formiddagen går i dag med 1,5 times køretur til solrige Cienfuegos. Når I kommer frem, kan I tage en gåtur gennem centrum, som er en af de bedst bevarede kolonibyer i Cuba, og måske slutte dagen af på en restaurant og nyde den flotte udsigt over palmer, gamle amerikanerbiler og bugten. Som den gamle bydel i Havana, er det Historiske Centrum i Cienfuegos også et UNESCO World Heritage Site.
9. dag: Cienfuegos
Hele dagen i Cienfuegos er på egen hånd. Vil I dykke mere ned i den historiske del af området, kan I tage den lokale båd ud til den gamle fæstning Castillo de Jagua, der tidligere beskyttede bugten mod angreb fra pirater. I kan også tage en time syd-øst på til El Nicho vandfaldene ved nationalparken Topes de Collantes, der med sit klare vand indbyder til forfriskende badning efter en vandretur i nationalparken.
10. dag: Cienfuegos til Trinidad
Efter et par dage i historiske Cienfuegos bevæger I jer 1,5 time syd på langs kysten til Trinidad. Hvis I ikke allerede har forsøgt jer med at lære at danse salsa, så finder I ikke et bedre sted end Trinidad til at tage lidt undervisning og efterfølgende gå ud og prøve at danse det på torvet, som om aftenen bliver omdannet til et stort diskotek med live salsa musik.
11-12. dag: Trinidad
Brug dagene på egen hånd til at udforske byen. Trinidad er nok en af de mest populære byer på Cuba, men absolut en by der skal besøges. Byen er utrolig hyggelig og skal udforskes til fods eller i hestevogn, så I får oplevet de mange smukke bygninger fra kolonotiden. Desuden er Sukkermøllernes dal et must-see, når I er i Trinidad. Det er et stort areal med omkring 70 sukkermøller, som er et bevis på, hvor vigtig sukkerproduktionen er for landets økonomi. Tag også hop-on hop-off bussen forbi den nærliggende hvide sandstrand, Playa Ancon, eller besøg nationalparken Topes de Collantes, hvor unik natur og vandfald kan kombineres med en tur i hestevogn.
13. dag: Trinidad til Santa Clara
I skal i dag køre godt 2 timer til Santa Clara. Byen er en historisk by, som byder på mange monumenter og museer, eftersom det var den første by, der blev befriet fra Batistas hær og diktatur. I kan besøge Mausoleum, som er mindested for den kendte revolutionær Che Guevara, der var medlem af Fidel Castros' hær.
14. dag: Santa Clara til Havana
Rundrejsen i Cuba lakker mod enden, og I skal i dag køre ca. 3,5 time tilbage til hovedstaden Havana. Brug jeres sidste aften i Cuba i det cubanske natteliv, drik nogle Mojitos og dans en masse salsa. I kunne også tage ind og se den berømte dans Tropicana Caberet.
15. dag: Hjemrejse fra Havana
Alle gode ting har en ende, og i dag slutter jeres rejse i Mellemamerika. I bliver hentet på jeres casa particular og kørt til lufthavnen for at rejse mod Kastrup Lufthavn i København.

Bemærkninger

Backpacker Adventure rejserne er delt op i tre alderstrin: 18-24 år, 18-30 år og 24-30 år. Hvis du er 24 år, kan du selv vælge, hvilket alderstrin du ønsker at melde dig på. Du kan se hvilke afgange, der passer til din alder, under afrejsedatoer længere nede. Aldergruppeinddelingen er vejledende. Jysk Rejsebureau forbeholder sig retten til at give dispensation til rejsende udenfor de oplyste aldersgrupper, men du skal dog være mellem 18-30 år.

Det er muligt at kombinere denne rejse med andre Backpacker Adventure-rejser eller et højskoleophold. Du kan også vælge at begynde rejsen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd efterfølgende.

Vælger du at kombinere to eller flere rejser, vil du få 500 kr. i rabat pr. rejse samt rabat på de flybilletter, som ikke benyttes.

Har du brug for at vide mere, inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Denne tur vil være oplagt at kombinere med følgende Backpacker Adventure rejser:

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel ”pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Det er muligt at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at begynde turen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 18 personer

Næste: 01-10-2024
Se alle afrejsedatoer

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Aldersgruppe Pris
Ledige pladser Rejseperiode01.10.24 - 06.12.24 Tilmeldingsfrist02-08-2024 AldersgruppeAlder: 24-30 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode11.10.24 - 16.12.24 Tilmeldingsfrist12-08-2024 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Udsolgt Rejseperiode15.10.24 - 20.12.24 Tilmeldingsfrist16-08-2024 AldersgruppeAlder: 18-24 år
Ledige pladser Rejseperiode07.01.25 - 14.03.25 Tilmeldingsfrist08-11-2024 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode21.01.25 - 28.03.25 Tilmeldingsfrist22-11-2024 AldersgruppeAlder: 24-30 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.02.25 - 11.04.25 Tilmeldingsfrist06-12-2024 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode18.02.25 - 25.04.25 Tilmeldingsfrist20-12-2024 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.03.25 - 09.05.25 Tilmeldingsfrist03-01-2025 AldersgruppeAlder: 24-30 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode18.03.25 - 23.05.25 Tilmeldingsfrist17-01-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode01.04.25 - 06.06.25 Tilmeldingsfrist31-01-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode06.05.25 - 11.07.25 Tilmeldingsfrist07-03-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode23.09.25 - 28.11.25 Tilmeldingsfrist25-07-2025 AldersgruppeAlder: 24-30 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode11.10.25 - 16.12.25 Tilmeldingsfrist12-08-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode18.11.25 - 17.11.25 Tilmeldingsfrist19-09-2025 AldersgruppeAlder: 18-24 år
27.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Mexico City // Cancun - Havana / Havana - København (inkl. bagage)
 • IYTC ungdomsrabatkort
 • Frihed til at opleve verden på egen hånd med din gruppe
 • Engelsktalende lokalguide på alle inkluderede ture
 • Online infomøde inden afrejse
 • Måltider ifølge program
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
Mexico
 • Afhentning i lufthavnen i Mexico City
 • 3 overnatninger på hostel i Mexico City
 • Dagstur i Mexico City til Teotihuacan
 • Street art cykeltur i Mexico City
 • 2 overnatninger på hostel i Bacalar, Mexico
Guatemala
 • Bus fra San Cristobal de las Casas (Mexico) - Panajachel (Guatemala)
 • 2 overnatninger på hostel i Panajachal
 • 1 overnatning hos lokal familie ved Lake Atitlan
 • 1 dagstur med båd rundt ved Lake Atitlan
 • Bus fra Panajachel til Antigua
 • 2 overnatninger på hostel i Antigua
 • Pacaya Volcano Trek
Belize
 • Færge og shuttlebus fra Caye Caulker til Mexico
Cuba
 • Afhentning i lufthavnen i Havana
 • Halvdagstur i Havana
 • Alle overnatningerne på Casa Particular i Cuba
 • Transfer og lokal guide mellem alle casa particulars i Cuba
 • Visum til Cuba

Prisen er eksklusiv

 • Overnatninger, transport, ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge - det er god skik at give drikkepenge
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Afrejseskat til Mexico, Guatemala og Belize
 • Entré til Pacaya vulkanen


Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Ønsker du at annullere inden tilmeldingsfristen, kan du modtage et personligt gavekort på det indbetalte beløb eller benytte det til en anden rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top