Søg
Søg
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Puerto Viejo de Talamanca
Solnedgang ved Puerto Viejo i Costa Rica
Tortuguero Nationalpark i Costa Rica
Oplev Costa RIca imødekommende befolkning
Toucan fuglen lever i Panama og Costa Rica
Tortuguero Nationalpark
Tortuguero Nationalpark
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Mød Costa Ricas befolkning på landevejene
Oplev Costa Ricas fantastiske natur fra hesteryg
Costa Ricas vartegn er den lille grønne frø
Punta Uva Stranden ved Puerto Viejo

Tortuguero Nationalpark & Bribri indianere

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 16.495,-

Varighed: 13 dage

Denne rundrejse tager dig med rundt i den østlige del af Costa Rica. Glæd dig til at udforske Tortuguero Nationalpark på en eventyrlig bådsafari og kom helt tæt på nationalparkens enestående dyre- og fugleliv. Herfra fortsætter du sydover og ind i det mere ukendte del af Costa Rica. Her venter et spændende besøg hos Bribri folket, som er et af Costa Ricas uberørte Minirotets-samfund. I dette isolerede område lærer du omkring Bribri indianernes livsstil, historie og oplever hvordan de bruger regnskoven i deres dagligdag. Rejsen afsluttes i Puerto Viejo som har et skønt jamaicansk islæt. Her findes flere hyggelige restauranter, musik og velsmagende mad fra det afro-caribiske køkken. Her kan du bl.a. nyde områdets caribiske strande eller bruge byen til at udforske Costa Ricas sydvestlige hjørne som er fuld af spændende oplevelser og flere frodige nationalparker.

Rejsen starter med en enkelt overnatning i San Jose inden du næste dag ankommer til Tortuguero Nationalpark, som i mange guidebøger beskrives som en meget lille miniudgave af regnskoven du finder i Amazonas i Sydamerika. Dyrelivet her er helt unikt og du kan udelukkende besøge nationalparken med båd eller fly. I perioden fra juli til oktober kan du opleve de grønne skildpadder der årligt ankommer til nationalparkens kystrækning for at lægge sine æg i sandet. Hele oplevelsen i Tortuguero Nationalpark summer af bæredygtig eco turisme og alle der har berøring med nationalparken gør et stort arbejde i at beskytte dette sted. Du oplever Tortuguero Nationalpark ad de mange snoede floder, hvor du kan følge med i regnskovens liv langs flodbredden og i træerne langs floderne. Det er vigtigt at sige at Tortuguero Nationalpark også er en stor oplevelse uden for den normale tørtid og i perioden udenfor skildpaddernes ynglesæson.

Herfra fortsætter du din rejse sydover og ind i den mere ukendte del af Costa Rica. Her venter dig et spændende besøg hos Bribri-folket, som er et af Costa Ricas uberørte minoritets-samfund, som bor på grænsen til Talamanca bjergene og i nærheden af La Amistad Nationalpark der er Costa Ricas mest uberørte og ufremkommelige område. Den sidste del af rejsen til landsbyen foregår med en kano der er motordreven, da der ikke findes veje i denne del af Costa Rica. Efter din ankomst til et af Costa Ricas sidste indianersamfund er det muligt at stifte et spændende bekendskab med Bribri indianernes livsstil, historie, landbrug og med hvordan de bruger regnskoven i deres dagligdag. Du overnatter enten to nætter i telt under et overdækket shelter eller i en primitiv hytte.

Efter et oplevelsesrigt besøg hos bribrierne går din rejse videre til landsbyen Puerto Viejo ved den caribiske kyst. Byen har et skønt jamaicansk islæt, og er desuden kendt for sine hyggelige restauranter, musik og velsmagende mad fra det afro-caribiske køkken. Det er oplagt at bruge byen som udgangspunkt til at udforske Costa Ricas sydvestlige hjørne og de mange spændende oplevelser der findes i den del af Costa Rica. Herfra kan du bl.a. vandre og ride i flere af de smukke nationalparker eller nyde dagene ved de caribiske strande.

Rejsen afsluttes i San Jose inden din hjemrejse til Danmark begynder.

OBS: Såfremt du ønsker at opleve mere af Costa Rica er det muligt at forlænge din hjemrejse til et senere tidspunkt og derved fortsætte din rejse på egen hånd i dette smukke land.
Forhør dig gerne omkring dine muligheder ved din rejsekonsulent.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Costa Rica her

Sæson
Du kan rejse i Costa Rica hele året.
December til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.

Vær opmærksom på at tropiske storme påvirker områderne ud til Stillehavskysten og til den caribiske kyst fra juni til november.

Tortuguero Nationalpark

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til San Jose
Afgang fra Danmark mod Costa Rica, hvor du afhængigt af det valgte flyselskab, ankommer hen på aftenen. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i San Jose. Byen byder på en lang række seværdigheder som farverige lokale markeder, historiske museer og grønne parker som giver byens befolkning et hyggeligt pusterum i landets hovedstad. I hovedstaden finder du Plaza de la cultura som er fuld af små boder, butikker og gadesælgere som tjener deres penge på at sælge tøj, smykker og tæpper. I centrum er det ofte også billigt at købe surf udstyr til rejsen. Resten af aftenen er til fri disposition.

Overnatning: På et godt budget hotel.

2. dag: San Jose – Tortuguero Nationalpark
Denne morgen bliver du hentet på dit hotel, herfra fortsætter du med en fælles transfer i ca. 4-5 timer inden du ankommer til Tortuguero Nationalpark ved den Caribiske kyst. På vejen får du en oplevelse af Costa Ricas flotte landskab og landets farverige plantager. Efter ankomst til nationalparkens østlige passage sejler du videre ad de smukke flodsystemer ind gennem regnskoven. I løbet af bådturen kan du bl.a. spotte krokodiller og alligatorer i vandoverfladen, samt opleve junglens mange dyr og aber i regnskovens træer og langs flodbredden. Du ankommer til dit eco lodge hen på eftermiddagen.

Overnatning: På et godt budget eco lodge.

I perioden fra juli til oktober kan du være heldig at opleve nogle af ca. 2500 grønne skildpadder der årligt går i land for at lægge æg på nationalparkens mørke sandstrande. Denne oplevelse er ikke inkluderet i prisen og bør bestilles samtidig med rejsen, på grund af at der er restriktioner på hvor mange tilladelser der udstedes til denne specielle oplevelse.

Det er vigtigt at sige at Tortuguero Nationalpark også er en stor oplevelse uden for den normale tørtid og i perioden udenfor skildpaddernes ynglesæson. Opholdet inkluderer måltider og nogle udvalgte oplevelser i nationalparken. Efter ankomst til dit lodge er resten af dagen til fri disposition. (M, F, A)

Overnatning: På et godt budget eco lodge.

3. dag: Tortuguero Nationalpark
Glæd dig til en begivenhedsrig og storslået dag inde i Tortuguero Nationalpark. Nationalparken er iblandt de mest unikke dyrelevesteder i Costa Rica, her finder du en frodig natur og hundredvis af forskellige plantearter og imponerende regnskovstræer langs floderne. Tortuguero Nationalpark sammenlignes i flere guidebøger som en meget lille miniudgave af regnskoven i Amazonas i Sydamerika og det er med god grund.

Dagen er til fri disposition, indtil din planlagte eftermiddags-bådsafari i Tortuguero Nationalpark begynder. Formiddagen kan du bl.a. bruge på at udforske de mange smukke naturstier på egen hånd eller booke en af lodgens tilvalgsture i nationalparken. Over middag begynder din oplevelsesrige bådsafari via de mange floder i Nationalparken. Din lokale guide på båden er dygtig til at spotte dyrene, som ofte er fantastisk godt camoufleret langs floderne eller i træerne imens båden passerer forbi. Det er en god ide at medbringe en kikkert til denne tur.

Du kommer tilbage til dit logde inden solen går ned, hvorefter der serveres aftensmad i lodgens restaurant. Resten af aftenen er til fri disposition og det er ofte muligt i aftentimerne at høre junglen- og dyrenes lyde fra lodgen. (M, F, A)

Overnatning: På et godt budget eco lodge.

4. dag: Tortuguero Nationalpark - Puerto Viejo de Talamanca
Efter morgenmaden sejler du tilbage igennem regnskoven og kører med en fælles transfer sydover til den maleriske landsby Puerto Viejo de Talamanca som ligger ved den sydlige del af Costa Ricas caribiske kyststrækning. Byen som i daglig tale kaldes Puerto Viejo har et jamaicansk islæt og summer af reggae musik og calypso rytmer, hvilket bidrager til en hyggelig stemning i bybilledet. Efter tjek-ind kan du nyde hotellets omgivelser eller gå på opdagelse i byen. Resten af dagen er til fri disposition. (M)

Overnatning: På et godt budget hotel

5. dag: Puerto Viejo de Talamanca - Bumbu - Yorkin
Denne morgen bliver du hentet efter morgenmaden på dit hotel, herfra kører du ca. 45 min til den lille landsby Bambú som ligger ved floden Río Telires. I Bambú venter en eller flere medlemmer fra Bribri folket på at transportere dig til landsbyen Yorkin. Den motoriserede kano sejler dig op ad floden til Yorkin, et af områdets isolerede Bribri landsbyer på ca. en time. Undervejs kan du iagttage flodbredden, der er omgivet af en frodig og uberørt tropisk skov. Denne del af turen kan kun tages med båd, da der ikke findes veje i denne del af Costa Rica. Du ankommer til landsbyen i løbet af formiddagen og resten af dagen er afsat til at stifte bekendtskab med kulturen og landsbyens indbyggere. (M, F, A)

Overnatning: Telt under et overdækket shelters eller i simple hytter.

6. dag: Bribri landsby i Yorkin
Idag venter en spændende dag i landsbyen blandt Bribri indbyggerne. Denne dag bruger du bl.a. på at høre om regnskovens medicinske planter, se landsbyens landbrug og få en forståelse af hvordan traditionel chokolade fremstilling foregår i landsbyen. Du har i løbet af dagen også mulighed for at udforske området til fods. Aftenen bruger du på at deltage i en traditionel dans og fællessange der kan omhandle befolkningsgruppens sagn og traditioner. Denne dag venter en anderledes og lokal oplevelse ved et af Costa Ricas minoritetetssamfund og uberørte områder.

Overnatning: Telt under et overdækket shelters eller i simple hytter.

7. dag: Yorkin - Bambù - Puerto Viejo de Talamanca
Denne morgen afsluttes dit ophold i Bribri landsbyen og turen går tilbage til den caribiske kyst og til den hyggelige afro-caribiske by Puerto Viejo de Talamanca. Denne morgen sejler du tilbage via Río Telires, hvorefter du bliver hentet og kørt til Puerto Viejo de Talamanca. Efter ankomst til byen er resten af dagen er på egen hånd. (M)

8-10. dag: På egen hånd i Puerto Viejo de Talamanca
Dagene i Puerto Viejo programmet er til fri disposition og du kan bruge tiden på at nyde de caribiske strande som har lidt mørkere sand end hvad der findes andre steder i Caribien. Du kan f.eks. også leje en cykel eller tage på tur til Manzanillo National Wildlife Refuge. Der findes flere vandreture til det billedskønne Monkey point. Derudover kan du besøge flere vandfald i området og tage på hesteture langs vandet. Byen er desuden kendt for sine hyggelige restauranter og velsmagende mad fra det afro-caribiske køkken. Dagene er til fri disposition. (M)

Overnatning: På et godt budget hotel

11. dag: Puerto Viejo de Talamanca – San Jose
Det er blevet tid til at tage afsked med dette eksotiske paradis efter en skøn og ikke mindst en oplevelsesrig ferie rundt i det østelige Costa Rica. Efter morgenmaden kører du tilbage til San Jose, en køretur på ca. 4 timer. Efter ankomst til landets hovedstad er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning: På et godt budget hotel

12. dag: San Jose - Lufthavnen
I dag bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, afhængig af dit afrejsetidspunkt kan der være lidt ventetid.

13. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst tidspunkt i Danmark er afhængig af dit valgte flyselskab.

Overnatning:
2 overnatninger på et bedre budget hotel i San Jose
2 overnatninger på et bedre budget eco lodge i Tortuguero Nationalpark
2 overnatninger i telt under i et overdækket shelter eller i simple hytter i nærheden af en Bribri indianerlandsbyen.
5 overnatninger på et bedre budget hotel ved Puerto Viejo de Talamanca


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Dette er blot et forslag, og turen kan tilrettelægges præcis som du ønsker. Ønsker du at forlænge rejsen er dette naturligvis også muligt.

Du skal betale en lokal flyskat på alle indenrigsfly.

Alle personer der forlader San Jose skal betale 30USD pr. person i lufthavnskat.


Afrejsedatoer

Start hverdag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 16.495,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

fra 2 personer.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - San Jose t/r
 • Alle transfers ifølge programmet
 • Alle ture der er nævnt i programmet
 • 2 overnatninger på et bedre budget hotel i San Jose
 • 2 overnatninger på et bedre budget eco lodge i Tortuguero Nationalpark
 • 2 overnatninger i telt under i et overdækket shelter eller i simple hytter i nærheden af en Bribri indianerlandsbyen.
 • 5 overnatninger på et bedre budget hotel ved Puerto Viejo de Talamanca

Prisen er eksklusiv

 • Ture der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet.
 • Drikkepenge
 • Rejseforsikring
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: