Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
4 dage
Sejltogt i Danmark
Fra 5.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Ohøj! Kunne du tænke dig at opleve Det Sydfynske Øhav fra dækket af et rigtigt "skiv", med vind i sejlene, smuk udsigt fra dækket og måske delfinen Delle for boven?
Så ta’ med, når Skonnerten Aron stævner ud fra Svendborg, sætter sejl og glider gennem
sundet med kurs mod de fineste danske småøer.
Fra første færd vil du være en del af det fællesskab, der er i højsædet på Aron. På skibet hjælpes alle ad med opgaverne, og der er god tid til hyggeligt samvær samt til at nyde turen og havet.

Glæd dig til
 • Socialt samvær
 • Charmen ved at være ombord på et gammelt træskib
 • Det smukke Sydfynske øhav
 • Overnatning i skibskahytter
 • En unik oplevelse til søs


Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Påmønstring ombord
Skipperen og styrmanden på skonnerten Aron byder dig på bedste sømandsmanér velkommen ombord kl.09:30 med en kop kaffe eller te. Når alle gaster er påmønstret, har fået deres grej vel ombord og fundet deres køje, er det tid til at blive introduceret til skibet, besætningen og ikke mindst sikkerheden ombord. Vejret er en altafgørende faktor ombord på et skib, så inden vi lægger fra kaj gennemgås dagens vejrudsigt og dagsprogrammet. Kl.10.00 kaster vi alle fortøjninger og vinker på gensyn til Svendborg. Livet til søs er et liv fyldt med rutiner, som du naturligvis kan tage del i. Tovværk skal kvejles op (rulles pænt sammen) og fendere skal tages ind, alle gaster mønstrer på dækket og sejlene skal klargøres, så vi ved fælles hjælp kan få sat sejl og kurs mod eventyr i Det Sydfynske Øhav. Frokosten vil være lækre sandwiches på friskbagt, økologisk brød, og vi spiser selvfølgelig på dækket mens vi nyder den ualmindeligt smukke udsigt over Svendborg Sund. Eftermiddagen kan bruges på at øve sejlhåndtering, og på at blive fortrolig med skibet, det maritime sprog og rutinerne ombord. Der er land i sigte forude, og som det først stop på turen anløber vi Skarø havn. Et stolt skib som Skonnerten Aron sætter en ære i sin fremtoning, og ved ankomst i fremmed havn hjælpes vi ad med at gøre skibet klar. Sejlene skal gøres fast og dækket skal ryddes op, så kajens beskuere kan nyde synes af et smukt, gammelt skib. Skarø er en sand perle, og der vil naturligvis være tid til at gå på opdagelse på øen og måske smage én af de berømte Skarø is. Går man med drømmen om at blive skibskok, er man også meget velkommen til at træde til i kabyssen og hjælpe besætningen med at trylle et lækkert måltid frem baseret på økologiske og/eller lokale råvarer. Aftenen tilbringer vi sammen på dækket, mens solen går ned over smukke Skarø, og dagens oplevelser får lov til at fæstne sig. Roen sænker sig over skibet efterhånden som folk finder deres køjer og falder i søvn til lyden af vandets stille klukken mod skibssiden.
2. dag: Skarø til Ærøskøbing
En ny dag til søs venter, kaffen brygges og mens duften breder sig vågner du og Arons øvrige gaster og besætning. For de morgenfriske kan dagen skydes godt i gang med en dukkert fra skibet, eller du kan gå en tur langs stranden eller lave lidt yoga på dækket inden den lækre morgenmad venter. Igen gennemgås vejrudsigten og dagsprogrammet, og inden vi lægger fra kaj, skal skibet igen gøres klar til dagens sejlads. Vi sejler efter vinden og lærer undervejs om sejlhåndtering, knob, stik og maritim kulturhistorie. Vi spiser frokost til havs og hjælpes ad i kabyssen med at gøre maden klar. Med den hyggelige by, Ærøskøbing, på Ærø i kikkerten, er der mønstring på dæk, så vi endnu en gang er klar til at anløbe fremmed havn. Ærøskøbing er Danmarks bedst bevarede middelalderby, og lægger gader til en helt særlig, charmerende stemning. Du kan frit vælge om du vil gå en tur i Ærøskøbing, slappe af på dækket, hygge med de andre eller træde til i kabyssen og hjælpe til med at lave middag. Middagen nydes i salonen, med en øl fra det lokale Rise bryggeri. Aftenerne ombord er til hyggeligt samvær på dæk eller i salonen.
3. dag: Ærøskøbing til Marstal
Godmorgen i skibskahytten! Vel mødt på dæk efter endnu en dejlig morgenmad til den daglige morgenklargøring af skibet ,så vi kan komme videre ud på vores sejltogt. Vi sætter sejl og sejler syd om Ærø til Marstal, søfartens ubestridte højborg. Dagen bliver aktiv, da der er brug for masser af råstyrke til sejlhåndteringen, og vi kan øve os på de knob og stik, vi lærte dagen før, men selvfølgelig med god tid til at nyde udsigten og livet ombord. I dag får du rigtig lov at mærke hovmesterens udfordringer i den gyngende kabys, vi spiser nemlig både frokost og middag til søs. Efter ankomst gør vi igen skibet pænt, og gør os det behageligt på dækket. Mens stjernerne så småt titter frem, nyder vi hinandens selskab og vores sidste aften ombord i denne omgang.
4. dag: Marstal til Svendborg
Du vågner op til en rolig morgen i Marstal og har tid til landgang, så du kan se dig lidt omkring i den maritime perle eller snuppe en morgendukkert ved badehusene på Eriks Hale Strand, inden vi atter vender skuden mod Svendborg. Kl. 08.00 er der igen disket op med kaffe, te, juice, friskbagt brød, ost, syltetøj og pålæg til morgenmad i salonen. Rutinerne på skibet er efterhånden indlært, og som altid starter dagen med en vejrudsigt og gennemgang af dagsprogrammet. Så er der afgang og sejlads fra Marstal til Svendborg forbi Strynø, Rudkøbing og Troense. Sejladsen op igennem Svendborg Sund og forbi Valdemar Slot, er ualmindelig smuk. Vi er så småt ved at være ret øvede i sejlhåndtering, så det går som en leg at få sat sejl. Vi nyder den sidste dag ombord, den fantastiske udsigt og det gode selskab. Vi får pakket vores ting og spist (endnu) en god frokost inden vi ankommer til Svendborg kl. 15.00 og gør sejlene fast rydder op på dækket, inden vi afmønstrer for sidste gang.

Overnatninger

3 overnatninger i kahyt.
Ombord er der 3 kahytter med 2 senge samt 2 kahytter med 3 senge.

Rejser du alene, skal du betale et singletillæg på 4.500 kr., hvis du ønsker din egen kahyt. Alternativt vil du komme til at dele kahyt med en af de andre deltagere af samme køn.

På grund begrænset antal kahytter kan der opstå den situation, at der desværre ikke vil være mulighed for at dele kahyt med en anden deltager af samme køn. I såfald vil du blive pålagt at betale singletillæg.

Bemærkninger

Vejrforhold er en af de store x-faktorer på dette togt, og skipperen forbeholder sig retten til at ændre rute og program, alt efter vejr og vind.

Der kan købes øl, vin og sodavand ombord til fornuftige priser.

Pak meget gerne i alt andet end en kuffert da denne kan give udfordringer med pladsen ombord.

Børn i alle aldre er velkomne ombord. Børn er dog meget forskellige, så der kan derfor være forskel på, hvilken alder der vil være hensigtsmæssig. Er du i tvivl, så kontakt en rejsekonsulent og få en snak omkring det.

COVID19: Da vi kan være op til 10 deltagere plus besætning på dette togt og ikke kan undgå kan komme tæt på hinanden, kan man kun komme ombord hvis man kan fremvise en frisk negativ coronatest eller er blevet vaccineret. Vi forventer selvfølgelig, at man uanset møder symptomfrit op.

Afrejsedatoer

Status Afrejsedato Pris
Ledige pladser Rejseperiode29.09.22 - 02.10.22
5.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode06.10.22 - 09.10.22
5.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode13.10.22 - 16.10.22
5.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode20.10.22 - 23.10.22
5.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Minimum 8 deltagere Maksimum 10 deltagere

Faste afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Tøj efter vejrforholdene og til privat brug
 • Varmt tøj da det er koldere til søs end på land
 • Regntøj/Skalbukser/-jakke
 • Fleece/varm trøje
 • Badetøj
 • Vandrerygsæk
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar eller chokolade
 • Håndklæde

Prisen er inklusiv

 • Overnatninger og mad på hele togtet
 • Kaffe, te og vand
 • Dyne, pude og sengetøj

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer
 • Snacks
 • Håndklæde
 • Evt. singleværelsestillæg på 5500 kr.

Prisbemærkning

Depositumet på de 1000 kr. vil blive refunderet såfremt minimum antal deltagere (8 deltagere) ikke opnås.

Ønsker du at annullere inden tilmeldingsfristen, kan du modtage et gavekort på det indbetalte beløb eller benytte beløbet til en anden tur.

Efter tilmeldingsfristen er det indbetalte beløb ikke refunderbart.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top