Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
4 dage
Sejltogt i Danmark
5.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kunne du tænke dig at opleve farvandet omkring lillebælt, samsø og Æbelø og få et indblik i den maritime verden fra dækket af et rigtigt "skiv"?
Så ta’ med os, når galeasen FREM stævner ud fra Kolding, sætter sejlene og glider gennem
bæltet med kurs mod Samsø og Æbelø.
Fra første færd vil du være en del af det fællesskab, der er i højsædet på FREM. På skibet hjælpes alle ad med opgaverne, og der er god tid til hyggeligt samvær samt til at nyde turen og havet.

Glæd dig til
 • Socialt samvær
 • Charmen ved at være ombord på et gammelt træskib
 • Det smukke hav omkring Lillebælt
 • Overnatning i autentiske skibskøjer
 • En unik oplevelse til søs


Vi glæder os til at byde dig velkommen ombord!

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afgang fra Kolding havn - Horsens
Når vi har hilst på hinanden og har fået en gennemgang af skibet, er vi klar til vores lille eventyr. Vi stævner ud fra den historiske middelalderby, Kolding, og mens både byen og slottet Koldinghus forsvinder agter ud, begiver vi os ud i smukke Lillebælt. Her er verdens tætteste hvalbestand. Der er dog tale om verdens mindste hvalart, marsvinet. Det er meget sandsynligt, at vi både ser marsvin, sæler og måske endda en havørn. Kursen går nu nordover, og i godt vejr kan vi se både Æbelø, Endelave og Samsø om styrbord, mens den jyske østkyst med dens skrænter og skove bugter sig om bagbord. Det tunge skib mærker ikke meget til bølgerne, heller ikke nu hvor farvandet bliver mere åbent, inden vi drejer ind imod Horsens fjord på vores bagbordsside. Horsens er en gammel historisk by med adskillige middelalderkirker og klosterkirker samt et hyggeligt byliv. Den første overnatning på et træskib oplever mange som noget helt fantastisk på grund af lyden af havet, duften af træskib og vinden i riggen.
2. dag: Horsens - Samsø
Vi sætter i dag kursen mod Samsø, som vi vil se dukke op foran stævnen på skibet. Først som en streg i horisonten, og når vi kommer tættere på, kommer øens skovklædte kyster til syne. Samsø er nok mest kendt for den årlige Samsøfestival og Samsøkartofler, men med øens lange tradition for dyrkning af gode råvarer, afholder Samsø også en årlig råvarefestival, hvor nye producenter toner frem med nye spændende sammensætninger af råvarer som f.eks. myregin og chiliketchup. Samsø har flere hyggelige gårdbutikker, hvor du kan se nærmere på de mange lokale specialiteter - måske der er noget der frister og som du kan nyde tilbage på skibet senere. Samsinger går meget op i naturen og bæredygtighed – og de senere år har Samsø gennemført en grøn omstilling. I 2007 kunne samsingerne erklære øen for 100 % selvforsynende med energi, og har nu en ambition om at gøre Samsø fuldstændig uafhængig af fossile brændsler inden 2030. Øen er en idyllisk perle, som er nem at komme rundt på i bus eller på cykel. Her er masser af oplevelser for både børn og voksne. På Samsøs Naturskole kan du komme helt tæt på områdets dyre- og planteliv - både på land og til vands. Besøg også Falkecenter Samsø eller verdens største labyrint (60.000m2), godkendt af Guinness World Records. Tag et dyp i havet eller prøv kræfter med naturyoga i smukke omgivelser. Nyd en is ved det hyggeligt gadekær i Nordby eller gør et stop i Ballen, hvor der i sommermånederne altid er masser af liv. Her mærker du hurtigt den varme stemning og det gode øliv, hvor børnene løber rundt og fanger krabber og de voksne kan sænke skuldrene og glemme tid og sted for en stund. Når det bliver nat, er det igen tid til at gå til køjs. Mange vil nu mærke, at der er langt mere stille på Samsø, end i Horsens. Men stilheden er ingenting i forhold til den sidste nat ved Æbelø.
3. dag: Samsø - Æbelø
Vi smider fortøjningerne og skibet vender stævnen imod et af landets få totalfredede øer. Æbelø ligger nord for Bogense og er, uden diskussion, landets smukkeste ø. Af samme årsag blev øen købt af Aage V. Jensen Naturfond. Siden 1995 er der blevet arbejdet målrettet med naturgenopretning. Men hvad gør øen så smuk? Det er som bekendt altid afhængig af de øjne der ser, men det er især naturens variation, de besøgende bliver imponeret over. Det er dog ikke så let at besøge øen, da den ikke er landfast. Der er ingen færger, og enten skal de besøgende vade ud til øen via en lille perlerække af små holme, eller også skal man sejle dertil. Desuden er store dele af øen fredet i yngletiden. Det er dermed et af landets helt få steder, hvor dyrene kan få lov til være helt i fred, uden at vi mennesker forstyrrer dem. På øen er der dog stisystemer, som blandt andet fører igennem mange af skovene, forbi små søer, enge og ikke mindst en hel ”tunnel” dannet af ørne-bregner. På øen findes der et meget rigt dyreliv, fra hjorte til de mere sjældne mufloner. Der er 175 forskellige fuglearter på øen, deriblandt ynglende havørne, ugler og de meget sjældne og ligeså farvestrålende piroler. Meget af det dyreliv er synligt fra skibet, også i yngletiden. Derudover er kysten meget varieret, og hvis vi, afhængigt af vindforhold, smider anker på østsiden, så får man nærmest indtrykket af, at ligge for svaj ved en vaskeægte piratø. Træer der vælter ud over de stejle skrænter, og et særligt skær af eventyr over øen.
4. dag: Æbelø - Kolding
Vi hiver ankeret op og begiver os imod den sidste del af turen. Når de gamle søfolk sejlede på verdenshavene, var Kronborg et begreb. Med Kronborg om styrbord betød det, at man nu vendte hjem fra langfart til Danmark. Så bragede kanonsalutten over vandet. Vi har ikke "et Kronborg" på denne tur, men vi har til gengæld et meget smukt hvidt fyr ved Strib. Det får vi ”om bagbord”, men inden da ser vi det nordligste af Fyns kyster stille glide forbi. Det er Flaskebugten, Båring Vig og Vejlby Fed. Sidst nævnte var antageligvis allerede i den tidlige middelalder en handelsplads for fiskere. Ved Røjle Klint kan man se en lodret skrænt, der ikke bare bærer synlige spor efter istiderne, men også efter katastrofale vulkanudbrud, der fx delte det meste af Europa i to dele. Det er ikke sikkert at de folk, der står ved strandbredden og fisker efter ørreder ved det. Efter at have rundet Strib Fyr, kommer vi ind i Lillebælts nordlige del. Vandet her er ofte meget strømfyldt. Strømmen kan være lige så stærk som i en tysk flod, eller norsk elv. Vi sejler forbi Fredericias store havn i retning af de to Lillebæltsbroer. Begge broer markerer at Danmark ikke kun er en søfartsnation mere, men at de store landsdele nu også er bundet sammen via broer. Det var de ikke da skibet Frem blev bygget. Da sejlede alle hele tiden, ikke mindst hvis man rejste mellem Jylland og Fyn. På vej ind imod Kolding fjord har vi to øer om bagbord side; Fænø og Fænø Kalv. Her vil vi fortælle om krige, søslag men også om et vindmølleeventyr, de to øer til fælles. Hvordan det hænger sammen, vil du så høre om på turen, som ender, hvor vi begyndte - i Kolding

Overnatninger

3 overnatninger i skibskøjer i salonen, hvor der er 16 køjer med forhæng
Der findes en kahyt med plads til en familie på 4 personer. Denne kahyt fordels efter først-til-mølle princippet
Der er derudover 10 hængekøjer til de eventyrlystne, der gerne vil sove på dækket.

Bemærkninger

Der kan købes øl, vin og sodavand ombord.

Der er mulighed for at medbringe sin egen cykel.

Børn i alle aldre er velkomne ombord. Børn er dog meget forskellige, så der kan derfor være forskel på, hvilken alder der vil være hensigtsmæssig. Er du i tvivl, så kontakt en rejsekonsulent og få en snak omkring det.

COVID19: Da vi kan være op til 20 deltagere plus besætning på dette togt og ikke kan undgå kan komme tæt på hinanden, kan man kun komme ombord hvis man kan fremvise en frisk negativ coronatest eller er blevet vaccineret. Vi forventer selvfølgelig, at man uanset møder symptomfrit op.

Afrejsedatoer

Status Afrejsedato Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode13.05.21 - 16.05.21 Tilmeldingsfrist14-03-2021
5.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode21.05.21 - 24.05.21 Tilmeldingsfrist22-03-2021
5.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode23.06.21 - 26.06.21 Tilmeldingsfrist24-04-2021
5.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode12.08.21 - 15.08.21 Tilmeldingsfrist13-06-2021
5.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode19.08.21 - 22.08.21 Tilmeldingsfrist20-06-2021
5.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Minimum 6 deltagere Maksimum 20 deltagere

Næste: 13-05-2021
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Tøj efter vejrforholdene
 • Regntøj/skalbukser/-jakke
 • Fleece/varm trøje
 • Badetøj
 • Vandrerygsæk
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar eller chokolade
 • Håndklæde og sengetøj

Prisen er inklusiv

 • Overnatninger og mad på hele togtet
 • Kaffe, te og vand
 • Dyne og pude ombord

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer
 • Snacks
 • Håndklæde
 • Sengetøj

Prisbemærkning

Depositumet på de 1000 kr. vil blive refunderet, såfremt minimumantal deltagere ikke opnås.
Ønsker du at annullere efter turen er garanteret, kan du modtage et gavekort på det indbetalte beløb eller rykke turen til anden dato.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top