Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
3 dage
Sejltogt i Danmark
4.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Vi begynder vores lille togt fra Kolding og ender også her. En rundtur, der vil føre os forbi maleriske kyststrækninger, hyggelige byer og en masse øer, både på vej ud, og på vej hjem. Men for mange vil oplevelsen af havet og stærkt fællesskab på det smukke skib stå stærkest, når I engang er afmønstrede. Sådan har det altid været, for både søfolk og passagerer.

Fra første færd vil du være en del af det fællesskab, der er i højsædet på FREM. På skibet hjælpes alle ad med opgaverne, og der er god tid til hyggeligt samvær samt til at nyde turen og havet.

Glæd dig til
 • Socialt samvær
 • Charmen ved at være ombord på et gammelt træskib
 • Det smukke hav og alle øerne i det Sydfynske
 • Overnatning i autentiske skibskøjer
 • En unik oplevelse til søs


Vi glæder os til at byde dig velkommen ombord!

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Farvel til Kolding: Kurs imod Fåborg
I påmønstrer i Kolding kl.10:00. Efter vi alle sammen har hilst på hinanden, og alle har fået en gennemgang af skibet, er vi klar til vores lille eventyr. Et eventyr hvor vi blandt andet har et par sømandsaktiviteter i ærmet, for dem der har lyst. Vi stævner ud fra den historiske middelalderby Kolding. Mens både byen og slottet Koldinghus forsvinder agter ud, begiver vi os ud i det smukke Lillebælt. Her er verdens tætteste hvalbestand - der er dog tale om verdens mindste hvalart, Marsvinet. Det er meget sandsynligt vi både ser marsvin, sæler og måske endda en havørn. Vi sejler sydover forbi Fænø, Bogø og sidenhen Torø. Hvis der er stemning for det, så kan vi fortælle en masse historier om de steder vi sejler forbi. Fx hvad Torø og Torøhuse har at gøre med det største bankkrak, Danmark nogensinde har oplevet. Hør om en russisk nonne, der bor på Bogø… Der er så mange historier, så man næsten fristes til at sige, at der er et ”hav af historier”. Når vi sejler forbi Agernæs og Helnæs kan du høre om, hvordan der i vikingetiden udspillede sig drabelige dramaer på de to nu landfaste øer. Illum ø er fyldt med harer. Hvad det har med riddere og adelsfolk at gøre fra middelalderen, kan du høre på vores togt. Den historie hænger faktisk sammen med en konge, der kom rigtig galt af sted på den næste ø, nemlig Lyø. Den ø vil I kunne se dukke op foran stævnen på styrbord side. Det er ikke uden grund at den bliver kaldt ”øhavets kronjuvel”. Dagen slutter i Fåborg, som ikke uden grund, kaldes for en af Fyns mest maleriske byer. Alt afhængig af, hvor hurtigt vejret har tilladt os at sejle, vil der være mere eller mindre tid til at tage på opdagelse i byen. Den første overnatning på et træskib oplever mange som noget helt fantastisk med lydene af skibet, duften af træskib, vinden i riggen og lyden af havet.
2. dag: Fåborg til Ærø
Næste dag sætter vi kursen mod Ærø. Forbi øhavets perler der heder Bjørnø, Avernakø, Skibby og Drejø. Listen er længere endnu, afhængig af vejret og sigt, så får man virkelig fornemmelse for, hvor mange øer ø-havet består af øer. Ved Ærø sejler først vi forbi Revkrogen, hvor så mange skibe igennem århundrederne har ligget for anker. Hvor smuglere helt op til den moderne tid har byttet deres smuglerlast ud med kontanter. På bagbord side (venstre) vil du kunne se en lille ø, Dejrø, mens vi følger den snoede sejlrute ind til Ærøskøbing. Ærøskøbing er Danmarks mindste, og nogen vil sige hyggeligste, købstad. Her vil der være god tid til at gå på opdagelse i byens snoede gader. Er man til god rom, som rigtige søfolk jo er, så kan vi da lige fortælle at Rise bryggeri ligger her. Den lokale øl er heller ikke helt tosset, men er man mere til kultur og museer, er Hammerichs hus bestemt et besøg værd. Det er et lille, fint museum med blandt andet en autentisk indretning af et Ærø-hus. I den lille by får man fornemmelsen af, at tiden har stået stille i mange år, faktisk siden dengang Ærø var førende i søfarten. Ikke bare i Danmark, men skibe fra Ærø sejlede verdenshavene tynde for bare 100 år siden. Findes der så en mere passende måde at besøge den by på end netop med et historisk træskib?
3. dag: Ærø til Kolding: Endnu flere perler
Kan man mon blive træt af at se på havet, og se små øer stryge forbi? Vi synes det ikke, og det på trods af, at vi har sejlet i mange år. Når vi lægger kursen hjemad, sejler vi igen forbi nogle af de øer, vi allerede har set, men også en lang række andre øer, vi endnu ikke har set. Med Als om bagbord sejler vi nordover og forbi en meget populær ø, Årø, som mange sejlere hvert år sejler til. Her er der blandt andet et fugle- og naturbeskyttet område. Vi sejler forbi småøer som Bastholm og Linderum ø. Sidstnævnte ø er privatejet. Her kan vi fortælle en langt mere moderne historie om en stor kærlighed for kaniner, der gør, at det er svært at gå rundt på øen uden at miste balancen. Hvordan det hænger sammen, afslører vi ikke her… Vi sejler forbi Brandsø. Her er der et af landets ”gyngende højmoser”. Hvis vi er heldige, kan vi også se vildhestene, der trives på øen, der ellers engang var udset til at huse Danmarks første atomkraftværk. Udover den fortælling har øen mange andre historier. Den har blandt andet været karantæne ø, men også øen som den svenske konge under svenskekrigen brugte som springbræt over de dengang tilfrosne farvande til erobringen af Fyn og sidenhen Sjælland. Længere mod nord sejler vi forbi Fænøkalv, hvor svenskerne netop byggede et stort fæstningsværk, som tydeligt kan ses endnu. Hvis vi er lidt heldige, kan vi også få et glimt af nutidens fæstningsvogtere. Hvem, eller rettere hvad, det er, vil vi heller ikke afsløre her. Så lægger vi kursen om mod vest og sejler ind i Kolding fjord, og på styrbord side ser vi Gudsø Vig. Det er altid et betagende smukt syn, med de små øerne Kidholmene i forgrunden. Her kan vi fortælle drabelige historier om vikinger, dueller og sejlspærringer, inden vi igen lægger til i Kolding havn. Efter at skibet er lagt til kajs omkring kl.17:00, vil mange af jer være fyldt godt op med nye venskaber og gode oplevelser, som I er ivrige efter at fortælle andre.

Overnatninger

2 overnatninger i skibskøjer i salonen, hvor der er 16 køjer med forhæng.
Der findes en kahyt med plads til en familie på 4 personer. Denne kahyt fordeles efter først-til-mølle princippet
Der er derudover 10 hængekøjer til de eventyrlystne, der gerne vil sove på dækket.

Bemærkninger

Der kan købes øl, vin og sodavand ombord.

Vi har planlagt en fin rute, men det er altid vejr og vind, der bestemmer hvor vi sejler hen.

Der er mulighed for at medbringe sin egen cykel.

Børn i alle aldre er velkomne ombord. Børn er dog meget forskellige, så der kan derfor være forskel på, hvilken alder der vil være hensigtsmæssig. Er du i tvivl, så kontakt en rejsekonsulent og få en snak omkring det.

COVID19: Da vi kan være op til 20 deltagere plus besætning på dette togt og ikke kan undgå kan komme tæt på hinanden, kan man kun komme ombord, hvis man kan fremvise en frisk negativ coronatest eller er blevet vaccineret. Vi forventer selvfølgelig, at man uanset møder symptomfrit op.

Afrejsedatoer

Status Afrejsedato Tilmeldingsfrist Pris
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Minimum 12 deltagere Maksimum 20 deltagere

Pakkeliste

 • Tøj efter vejrforholdene
 • Regntøj/skalbukser/-jakke
 • Fleece/varm trøje
 • Badetøj
 • Vandrerygsæk
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar eller chokolade
 • Håndklæde og sengetøj

Prisen er inklusiv

 • Overnatninger og mad på hele togtet
 • Kaffe, te og vand
 • Dyne og pude ombord

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer
 • Snacks
 • Håndklæde
 • Sengetøj

Prisbemærkning

Depositumet på de 1000 kr. vil blive refunderet, såfremt minimumsantal deltagere ikke opnås.
Ønsker du at annullere efter turen er garanteret, kan du modtage et gavekort på det indbetalte beløb eller rykke turen til anden dato.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top