Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
3 dage
Vandretur i Danmark
Fra 3.695,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Fyn er fin – og Det Sydfynske Øhav betragtes af mange, med sine 55 øer, småøer og holme, som Danmarks bedst bevarede hemmelighed. Vi skal besøge fem af øerne når vi snører støvlerne og begiver os ud på en del af den ultimative naturoplevelse på Fyn og samtidig en af Danmarks længste vandreruter – Øhavsstien. Det Sydfynske Øhav er verdens største oversvømmede istidslandskab og gennem tiden formet af gletsjere og smeltevandsfloder. Da isen smeltede, stod kun bakketoppene tilbage, som i dag udgør de mange øer med hyggelige skove og smukke kyster.

Med Fyn i ryggen vandrer vi ned over Tåsinge, forbi Valdemar Slot og Tidevandsbugten, videre over Siø med sine kun 14 øboer og over broen til Langeland. Herfra går vi ombord på ÆrøXpressen og indstiller sigtet efter smukke Ærø. Det mest naturlige på øen er at tage sig tid. Derfor er der planlagt to nætter i søfartens højborg, Marstal, og altså en hel dag på Ærø spækket med oplevelser for alle. På turens sidste dag vandrer vi ad nærmest ubetrådte stier, forbi Kragenæs Jættestue og videre i retningen af eventyrbyen, Ærøskøbing, inden vi sejler retur til Svendborg.

Vi kommer i løbet af turens 3 dage til at tilbagelægge mindst 38 km til fods og så får vi også en hyggelig tur i cyklesadlen. Terrænet er omskiftelige – vi kommer til at vandre i skove og i dale, på stier og på stræder, på broer og på både – guiden viser dig naturligvis gennem ruten så der er god mulighed for at nyde udsigterne undervejs. Det er vigtigt at du pakker let og kan bære dine personlige ejendele hele vejen. Sovepose, sengetøj eller håndklæde er ikke nødvendigt da indlogeringen i Marstal er på Teglværkspladsen – en oase af charme og idyl, hvor pløkkerne allerede er banket i og de fine og fuldt udstyret glampingtelte står klar til os. Turen er inkl. aktiviteter og forplejning som beskrevet i programmet nedenfor.


Glæd dig til:
 • Socialt samvær og fælles aktiviteter
 • Vandring i det smukke Sydfynske Øhav
 • Østemning og natur i særklasse
 • Historiske anekdoter fra et unikt område
 • Glamping når det er allerbedst


Dagsprogram

1. dag: Sejlads og vandring fra Svendborg til Marstal
Vi mødes på Svendborg Havn kl. 09.15 på adressen Jessens Mole 6. Her får vi udleveret dagens frokostsandwich, og vi tilsikrer os inden afgang at alle har medbragt vand, snacks og det rette udstyr til turen. Dagens etape starter til vands når vi påmønstrer veteranskibet M/S Helge.* Fra båden kan vi nyde den salte havluft og udsigten over Svendborgsunds smukkeste side inden vi går i land i Troense på Tåsinge og snører vandrestøvlerne en ekstra gang. Fra skipperbyen Troense vandrer vi mod det imponerende Valdemar Slot og den meget frodige, dyrerige og kystnære Nørrskov. Her lægger vi blandt andet vejen forbi et af Danmarks største egetræer – Ambrosiusegen. Egen er jævnaldrende med slottet og med sin enorme omkreds på 7,5m står det solidt og vogter skovens indgang. Vandreruten fortsætter langs den smukke Lunkebugt, hvor vi med stor sandsynlighed kan nyde godt af trækfuglenes ophold for hvile og føde. Vi fortsætter videre ned gennem Tvede skov inden vi når broen til Siø. Siø er en ganske lille og flad ø med 14 fastboende. Hvis fuglenes yngel tillader det, vandrer vi ad kysten langs Siø med fast kurs mod Langelandsbroen og Rudkøbing. Afhængig af dagens tempo holder vi et kortere eller længere hvil på havnen i Rudkøbing mens vi venter på, at gå ombord på ÆrøXpressen som sejler os i sikker havn i Marstal. Ved ankomst til Teglværkspladsen vil du få tildelt dit telt samt soveplads. Herefter afsluttes dagen med en velfortjent middag i det fri. Aftenen kan du bruge på egen hånd i Marstals hyggelige gader eller omkring bålet på Teglværkspladsen. (F,A) Anslået vandretid: 6-7 timer Antal km: 20 km.
2. dag: Udeliv, cykeltur og aktiviteter til vands på Ærø
I dag skal vi dybere ned i mulden på Ærø – en af Danmarks smukkeste øer. Vi er på kanten af Lillebælt og Østersøen. Øen er skabt af isen der kom fra sydøst og efterlod en lang bakke der i dag stikker op over havets overflade. For de friske starter vi dagen ud med en morgendukkert ved Eriks hale – en sand perle i Marstal som bedst er kendt for sine ualmindelig charmerende badehuse. Vi hjælpes ad med morgenmaden i Teglværkspladsens udekøkken og tillader vejret det, så nydes denne naturligvis i den friske morgenbrise. I bedste Morten Korch-stil tager vi om formiddagen en fælles hyggelig tur i cykelsadlen rundt blandt øens idyl af stokroser, græssende køer og vide horisonter. Resten af dagen kan du på egen hånd frit vælge om du vil i bølgen blå ved Eriks Hale strand og prøve kræfter med Stand Up Paddling eller kajak, om du vil mærke historiens maritime vingesus på Marstal Søfartsmuseum eller måske bare vil hænge ud og nyde sommeren og de unikke omgivelser ved vores smukke base, Teglværkspladsen – valget er dit. Frisk luft og udeliv giver en god appetit - derfor sørger guiden sidst på dagen for at tænde op i den brændefyret pizzaovn på Teglværkspladsen. Ved fælles hjælp, brænde på bålet og med pizzaer efter egen smag, er der lagt op til en ualmindelig hyggelig aften med plads til røverhistorier og selvfølgelig også historier fra de varme lande. Hvis vejret ikke vil os det godt, så frygt ej, så rykker vi ind i pladsens overdækkede samlingssted, tipien. (M,A) Aktiviteter inkluderet i prisen: Cykeltur samt enten entré til Søfartsmuseet, leje af SUP board eller leje af kajak.
3. dag: Vandring fra Marstal til Ærøskøbing
I dag skal vi tidligt op, nyde en god morgenmad og fortsætte vores færd på Øhavsstien. Dagens største attraktion på Ærø er naturen i sig selv. Øhavsstien på Ærø fører os på fornemmeste vis ud ad Marstal af nærmest ubetrådte stier og snoede landsbyveje forbi Kragenæs Jættestue, op over bakkerne ved Stokkeby, ned gennem mosen og videre ud i Gråsten Nor på vores vej mod eventyrbyen, Ærøskøbing. I opløbet mod Ærøskøbing begynder du at forstå, hvorfor byen er prisbelønnet for at være Danmarks bedst bevarede middelalderby. Mange af byens velholdte købstadshuse er fredede – og med god grund, det er nemlig en eventyrlig oplevelse at gå ned ad de mange smalle brostensbelagte og yderst charmerende gader med gadelygter, blomstrende roser og skæve bygninger i alverdens farver. Vandreturen slutter ved Den Gamle Købmandsgård som sørger for en lækker og velfortjent frokost og muligheden for at få en lille smagsprøve på en af Ærøs mange specialiteter. Efter frokosten er der mulighed for at kigge nærmere på Ærøskøbing, enten sammen med guiden eller på egen hånd. Vi mødes alle senest kl. 16.00, hvor vi samlet påmønstre Ærøfærgerne og sejler retur til Svendborg. Her siger vi farvel og tak for en dejlig tur til hinanden, inden vi kører hver til sit.Forventet ankomst til Svendborg havn er kl.18:00. (M,F) Anslået vandretid 4 timer Antal km: 16 km.

Overnatninger

 • 2 overnatninger i flerpersoners glamping telt inkl. seng, sengelinned, dyne og pude
 • Fælles bad og toilet

Bemærkninger

Vær opmærksom på at, hvis du ønsker at sove alene, vil du få tildelt et Lavvu telt inkl. maddras. Du skal i såfald selv medbringe sovepose.

Det er også muligt at sove i shelter. Der er plads til 4 personer, som vil blive tildelt efter først-til-mølle princippet, hvis man ønsker denne løsning. Du skal i såfald selv medbringe sovepose og liggeunderlag. Prisen for turen inkl. overnatning i shelter er 3095 kr. Kontakt en rejsekonsulent og hør mere om overnatning i shelter.


Afrejsedatoer

Status Afrejsedato Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode10.06.22 - 12.06.22 Tilmeldingsfrist10-05-2022
3.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode17.06.22 - 19.06.22 Tilmeldingsfrist17-05-2022
3.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode01.07.22 - 03.07.22 Tilmeldingsfrist01-06-2022
3.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode15.07.22 - 17.07.22 Tilmeldingsfrist15-06-2022
3.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode19.07.22 - 21.07.22 Tilmeldingsfrist19-06-2022
3.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode12.08.22 - 14.08.22 Tilmeldingsfrist12-07-2022
3.695,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Minimum 10 deltagere Maksimum 20 deltagere

Næste: 10-06-2022
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Vandrerygsæk
 • Vandrestøvler/sko
 • Tøj til alle dage - tjek vejrudsigten
 • Drikkedunk
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar eller chokolade

Prisen er inklusiv

 • Rejseleder på hele turen
 • Færgebilletter
 • Overnatninger i flerpersoners glamping telt
 • Måltider i henhold til program
 • Dyne, pude og sengelinned
 • Håndklæde
 • Cykelleje
 • Fri SUP eller kajak ved stranden i Marstal fra kl.10-17
 • Fri afbenyttelse af vildmarksbad og sauna
 • Fælles opholdstipi med bordtennis og diverse spil
 • Danmarks bedst beliggende petanque bane med udsigt over Østersøen

Prisen er eksklusiv

 • Snacks
 • Drikkevarer

Prisbemærkning

Beløbet på de 3695 kr. vil blive refunderet såfremt minimum antal deltagere ikke opnås. Ønsker du at annullere inden tilmeldingsfristen, kan du modtage et gavekort på det indbetalte beløb eller benytte det til en anden rejse.

Efter tilmeldingsfristen er det indbetalte beløb ikke refunderbart.

Covid-19: Såfremt turen ikke kan gennemføres grundet Covid-19 restriktioner, vil du få det indbetalte beløb refunderet.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Billederne på denne tur er taget af Knud Mortensen, Daniel Villadsen og Jeanette Eggers.

Turen er med mange bakker, stier og strækninger i sand, og er ikke egnet for gangbesværede eller kørsel med barnevogn.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Michael Laursen, rejsekonsulent

Michael Laursen

Rejsekonsulent

kolding|jr.dk
Nichlas Helt Andersen, rejsekonsulent

Nichlas Helt Andersen

Rejsekonsulent

herning|jr.dk
Sofus Lassen

Sofus Lassen

Rejsekonsulent

kolding|jr.dk
Til top