Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
4 dage
Vandretur i Danmark
Fra 4.695,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Gendarmstien er 84 km lang og går fra Padborg ved den dansk-tyske grænse til Als. Stien går langs med Flensborg Fjord, hvor danske grænse-gendarmer efter Genforeningen patruljerede fra 1920 – 1958. Udover vandring langs fjorden er der langs stien også et meget varieret landskab med skove, moser og enge.

Vandrestien er Danmarks første europæiske kvalitetsvandrerute - certificeret af den europæiske vandreorganisation som ”Leading Quality Trail – Best of Europe”. Den opfylder kravene til afvekslende landskaber, naturattraktioner, udsigter, kulturhistorie, seværdigheder, infrastruktur, stiunderlag og afmærkninger.

Vi vandrer på denne tur ca. 74 km fra Padborg til Sønderborg. Vandreturen er ”fuld service”, som betyder at guiden er med på hele turen samt at overnatninger, måltider og transport af bagage også er inkluderet. Vi overnatter på hyggelige hoteller og vandrerhjem med morgenmad, frokostmadpakke og aftensmad. Derudover sørger vi for, at den bagage, du ikke ønsker at vandre med, bliver transporteret mellem overnatningsstederne. Kommer du i bil kan du parkere i Padborg og på den sidste dag vil der være transport fra Sønderborg til Padborg inkluderet. Kommer du langvejsfra, så er det også muligt at få en ekstra nat inden turens start ved Padborg eller slutte med en ekstra nat i Sønderborg.

Glæd dig til
 • At mærke historien ved Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke
 • Smukke udsigter over Flensborg Fjord
 • Danmarks første ”europæiske kvalitetsvandrerute”
 • Hyggeligt samvær med andre vandreglade mennesker
 • Overnatning, mad og baggagetransport inkluderet


Bedste rejseperiode

Maj til Oktober

Dagsprogram

1. dag: Vandring fra Padborg til Rinkenæs
Vi mødes i Padborg med vores guide kl. 10. Vi vil her få udleveret vores madpakke og vi kan aflevere det bagage vi ikke ønsker at vandre med, som så vil blive kørt til vores første overnatningssted. Vi starter dagens vandring mod Kruså og herfra ind i det kuperede kystskov ved Kollund og ud til Kollund Strand, hvor der er en flot udsigt til Flensborg Fjord. Vi fortsætter langs stranden til Sønderhav, hvor der er udsigt ud til øerne Lille- og Store Okseø inden turen går nordpå til Sandager. Vi vil på dette stræk vandre forbi mange huse som er bygget til grænse-gendarmerne der patruljerede dette stræk fra 1920 - 1958. Vi fortsætter til dagens overnatningssted, Benniksgaard Anneks i Rinkenæs. Om aftenen spiser vi fælles aftensmad. (A) Anslået vandretid: Ca. 6-7 timer, 22 km.
2. dag: Vandring fra Rinkenæs til Iller
Efter en god morgenmad og madpakke-smøring på hotellet, starter vi dagens vandring. Vi vandrer først til Gråsten og videre ud over Broagerland. Vi krydser den 238 m lange Egernsundbro, som blev bygget i 1968 som erstatning for den tidligere kædefærge. I Egernsund gør vi et lille hvil ved den flotte røde sømandskirke med udsigt ud over Flensborg Fjord. Kirken er bygget i rødt tegl fra området og senere på ruten går vi forbi Cathrinesminde Teglværk, som i dag fungerer som museum. Museet fortæller levende om den teglindustri, der prægede egnen så stærkt gennem mere end 200 år. Det fine ler på stedet og muligheden for at udskibe teglsten skabte grobund for mange teglværker. Vi skal de næste to nætter overnatte på Iller Slot, som kun ligger 300 meter fra Gendarmstien. (M,F,A) Anslået vandretid: Ca. 5-6 timer, 18 km.
3. dag: Vandring fra Iller til Folekobbel
Vi spiser morgenmad på hotellet, smører vores madpakker og begiver os herefter ud på dages vandring til Folekobbel. Vi vandrer langs kysten, men ruten byder også på små landsbyer, bøgeskove og små stejle skrænter. Dagens etape er en af de bedste til at iagttage det fantastisk fugleliv langs Gendarmstien. Er vi heldige, ser vi måske en Havørn svæve oppe på himlen. Tæt ved byen Kragesand kommer vi til en helt eventyrlig sti, hvor træerne bøjer sig ud over stien, de kalder stien ”Liebestunnel”, altså Kærlighedstunnelen. Flere steder langs Gendarmstien støder du på stednavne, der hedder noget med ”kobbel” som er den Sønderjyske betegnelse for skovområde. Vi vandrer igennem Skelde Kobbelskov, hvor der findes velbevarede rund- og langdysser som, bevidner at der har boet mennesker på denne kyststrækning i mere end 4500 år. Turen går videre til Folekobbel, hvorfra vi bliver hentet og kørt retur til vores overnatningssted i Iller. (M,F,A) Anslået vandretid: Ca. 5-6 timer, 18 km.
4. dag: Vandring fra Folekobbel til Sønderborg
Efter en kort transfer tilbage til Folekobbel, hvor vi sluttede gårsdagens vandring, begiver vi os ud på den sidste del af Gendarmstien til Sønderborg. Vi vandrer langs vandet og ved Vemmingbund vandrer vi op til Dybbøl Banke, hvor vi kan mærke historiens vingesus, da det var her slaget i 1864 fandt sted mod preusserne. Dybbøl Mølle er også et besøg værd, en smuk gammel mølle, hvorfra der er en god udsigt ud over Sønderborg Bugt. Vi fortsætter vandringen og inden vi når Sønderborg krydser vi Christian d. X´s bro med udsigten til Sønderborg Slot. Mange vælger ofte at parkere i Padborg, vi har derfor inkluderet transport retur til Padborg, en køretur på ca. 30 min. Det er også muligt at tage offentlig transport fra Sønderborg til det meste af Danmark. Vil du opleve mere af Sønderborg, så er det også muligt at tilkøbe en ekstra nat. (M,F) Anslået vandretid: Ca. 5-6 timer, 16 km.

Overnatninger

1 overnatning på Benniksgaard Anneks i Rinkenæs i dobbeltværelse
2 overnatninger på Iller Slot i dobbeltværelse med delt badeværelse

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Du skal kunne vandre fra 16 - 22 km pr. dag. Sværhedsgraden afhænger af vejret, og det anbefales at have en god fysisk form. Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Afrejsedato Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode12.05.22 - 15.05.22 Tilmeldingsfrist12-04-2022
4.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode09.06.22 - 12.06.22 Tilmeldingsfrist09-05-2022
4.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode23.06.22 - 26.06.22 Tilmeldingsfrist23-05-2022
4.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode14.07.22 - 17.07.22 Tilmeldingsfrist14-06-2022
4.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.08.22 - 07.08.22 Tilmeldingsfrist04-07-2022
4.695,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode01.09.22 - 04.09.22 Tilmeldingsfrist01-08-2022
4.695,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Minimum 6 deltagere Maksimum 16 deltagere

Næste: 12-05-2022
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Vandrestøvler/sko
 • Vandrerygsæk
 • Drikkedunk
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar eller chokolade

Prisen er inklusiv

 • Rejseleder på hele turen
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Transport fra Sønderborg til Padborg den sidste dag
 • Baggagetransport
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Snacks
 • Drikkevarer
 • Entre til museer
 • Singleværelsestillæg koster 1000 kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre.

Prisbemærkning

Beløbet på de 4495 kr. vil blive refunderet såfremt minimumantal deltagere ikke opnås.
Ønsker du at annullere efter turen er garanteret, kan du modtage et gavekort på det indbetalte, beløb eller rykke turen til anden dato.

Efter tilmeldingsfristen er det indbetalte beløb ikke refunderbart.

Covid-19: Såfremt turen ikke kan gennemføres grundet Covid-19 restriktioner, vil du få det indbetalte beløb refunderet.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent, Ann Cathrine Kallehave Larsen

Ann Cathrine Kallehave Larsen

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk
Rejsekonsulent Heidi Johansen

Heidi Johansen

Rejsekonsulent

aalborg|jr.dk
Michael Laursen, rejsekonsulent

Michael Laursen

Rejsekonsulent

kolding|jr.dk
Til top