Søg
Søg
Solopgang fra toppen af Cotopaxivulkanen i Ecuador
Cotopaxi Nationalparken i Ecuador
Turen op til Refugio Jose Ribas i Cotopaxi Nationalparken i Ecuador
Spisestuen i Refugio Jose F. Ribas i Cotopaxi Nationalparken i Ecuador
Køjesenge på Refugio Jose F. Ribas i Cotopaxi Nationalparken i Ecuador
Udsigt fra REfugio Jose F. Ribas i Cotopaxi Nationalparken i Ecuador
Udsigt fra toppen af Cotopaxi vulkanen i Ecuador
Cotopaxivulkanen i Ecuador
Toppen af Cotopaxi vulkanen i Ecuador
Cotopaxi vulkanen i Ecuador

Bestigning af Cotopaxi

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 3.295,-

Varighed: 2 dage

På kun to dage har du mulighed for at bestige Cotopaxi vulkanen med sine 5.897 meter. Højden og den smukke kegleformede og snedækkede top tiltrækker bjergbestigere fra hele verden.

Selvom Cotopaxi kun har få tekniske udfordringer kræver bjerget alligevel et god fysisk form fra sine klatrende besøgende. At erobre denne vulkan er en vidunderlig oplevelse og alt besværet værd. Når du endelig når kraterkantens højeste punkt venter der en spektakulær udsigt som belønning.

Målgruppen er personer der er vant til at trekke og er i god fysisk form. Turen er ikke egnet for børn under 12 år.

Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Ecuador her.
Praktiske oplysninger om Ecuador.

Sæson

Højlandet:
Det er muligt at bestige Cotopaxi hele året.
Den tørre sæson er fra juni – slutningen af september, men i denne periode kan der forekomme mere vind. Der er mindre vind i perioden november - marts, men til gengæld også mere regn.

Vejret i Ecuador er meget uforudsigeligt og det siges at alle 4 årstider vil kunne opleves på én og samme dag!

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Quito – Cotopaxi Nationalparken
Du bliver hentet på dit hotel i Quito og kørt i privat bil til Cotopaxi Nationalparken. Køreturen derned tager ca. 2 timer. Ved indgangen bliver du registreret og skal betale for den symbolske entré, og turen fortsætter ind i parken og op ad vulkanens nedre skråninger til parkeringspladsen i 4,600 meters højde (45 min.) På turen op til parkeringspladsen oplever du det smukke græsdækkede hede-landskab kaldet paramo med Cotopaxis store kegleform foran jer som pejlepunkt, og som den helt store gulerod ikke mindst.

Fra parkeringspladsen skal du gå op til overnatningsstedet Refugio Jose F. Ribas, der ligger i 4800 meters højde. På trods af den korte afstand tager turen ca. 45 minutter, da du skal op af sandede lavabakker (2 skridt frem og 1 tilbage) og så er luften her allerede meget tynd.

Overnatningsstedet er simpelt, men stedet emmer af eventyr og historier og her møder du andre rejsende med det samme brændende ønske som dig selv – at bestige Cotopaxi! Der er sovesale med køjesenge, toiletter, elektricitet (Mellem kl. 18-20), køkkenfaciliteter og indlagt vand (koldt).
Det er muligt at købe snacks og drikkevarer, hvis du mangler lidt til topforsøget.

Efter frokost vandrer du sammen med guiden op til en nærliggende gletsjer, hvor du skal træne klatre- og sikkerhedsteknikker og øve dig i at bruge klatrejern (steigeisen) og isøkser.
Tilbage ved Refugio Jose F. Ribas spiser du tidlig aftensmad og går tidligt i seng, da opstigningen allerede starter ved midnat. Det er vigtigt at spise og drikke en masse, selvom appetitten måske ikke er så stor i højden, så du har en masse energi til opstigningen. (F,A)

Der vandres ca. 2 timer på 1. dag.

2. dag: Bestigning af Cotopaxi og retur til Quito
Ved midnatstid står du op og spiser et godt kalorierigt måltid. Herefter starter klatreturen mod toppen. I løbet af den første time når du gletsjeren, hvor du skal koble reb og seler fast og begynde at bruge klatrejern og isøkser. Klatringen starter stille og roligt og bliver så hårdere efterhånden som du nærmer dig toppen. Der er nogle få stejle passager og gletsjerspalter som I skal over.
Om natten vil I kunne se glimtende lys fra byerne nede i dalen. Som solen står op vil en imponerende udsigt komme til syne. Efter du har passeret Yanasacha, en stor sort klippeflade ved 5,700 meter, mangler du nu kun det sidste, men også stejleste stykke. Her er det vigtigt at bruge klatrejernene rigtigt.

Fra toppen af Cotopaxi (5,897 meter) vil du forbløffes af det betagende og uforglemmelige landskab med de omkringliggende sneklædte vulkaner. Du vil kunne se så langt som grænsen til Colombia og Andesbjergenes kontinentale skel. Derudover er der jo også Cotopaxis imponerende krater under jer, hvor du måske kan se fumaroler (skyer af gas eller damp).
Efter en kortere pause på toppen starter nedstigningen for at undgå den bløde eftermiddagssne. Nedstigningen tager kun halv så lang tid som at klatre op. Tilbage ved Refugio Jose Rivas spises der frokost og du pakker dine ting sammen og tager dem med ned til parkeringspladsen. Her venter en privat bil som kører dig retur til Quito. I bilen kan du slappe af efter en fantastisk præstation og en oplevelse for livet rigere! (M,F)

Der vandres/klatres 6-7 timer op og 3-4 timer ned på 2. dagen.

Overnatning:
1 overnatning på Refugio Jose F. Ribas (primitiv overnatning i fællesværelse med køjesenge).

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Det er vigtigt at være godt akklimatiseret inden du forsøger at bestige Cotopaxi vulkanen. Vi anbefaler at du har minimum tre-fire dage i Quito, hvor du dagligt tager ud og vandrer op i højderne for at din krop kan vænne sig til den tynde luft.

Læs en rejseberetning om at bestige Cotopaxi.

Jysk Rejsebureau tilbyder også en fem dages tur, hvor du langsomt blive akklimatiseret til højderne. Læs mere om turen her: Bestigning af Pichincha, Iliniza og Cotopaxi.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Cotopaxi trekket er et hårdt trek og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til toppen.

Klatreudstyr kan lejes i Quito. Forhør dig hos din rejsekonsulent om ca. priser.
For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 3.295,-


Prisbemærkning

I Ecuador er det god skik at give drikkepenge til guide og chauffør efter endt tur.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

  • Transport fra og til Quito
  • Professionel bjergguide (1 for hver 2 deltagere)
  • Klatrereb
  • overnatning
  • Måltider ifølge program

Prisen er eksklusiv

  • Entré til Cotopaxi Nationalpark (2 USD per person)
  • Personligt klatreudstyr
  • Drikkevarer
  • Personlige udgifter
  • Drikkepenge
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: