Søg
Søg
Solnedgang over Laguna Grande i amazonjunglen i Ecuador
Jamu Lodge i Cuyabeno Reservatet i Amazonjunglen i Ecuador
Jamu Lodge i Cuyabenoreservatet i Amazonjunglen i Ecuador
Jamu Lodge i Cuyabenoreservatet i Amazonjunglen i Ecuador
Capuchinaber ved Cuyabenoreservatet i Amazonjunglen i Ecuador

Nedre Amazonas - Jamu Lodge

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 2.695,-

Varighed: 5 dage

Jamu Lodge ligger i Cuyabenoreservatet i Amazonjunglen. Dette område er kendt for sit unikke dyre- og planteliv og er en naturoplevelse i særklasse.

Med udgangspunkt fra Jamu Lodge kommer du til at opleve amazonregnskovens imponerende flora og fauna og stifte bekendskab med sionaindianerne og deres kultur. Du har bl.a. mulighed for at opleve vilde orkideer, tukaner, papegøjer, anakondaslanger, kaimaner, et stort udvalg af insekter og med lidt held; den lyserøde delfin.

Nogle dyre- og plantearter kan ikke findes andre steder i verden og det gør besøget ved Jamu Lodge endnu mere interessant.

Info om Jamu Lodge
I den nordøstlige provins Sucumbios er Jamu Lodge beliggende i den primære jungle i Cuyabenoreservatet. Lodgen er omgivet af 40 meter høje træer og blot 15 minutter derfra ligger den betagende lagune Grande. Den letteste måde at komme til Jamu Lodge er med fly fra Quito til Lago Agrio og derfra med bus og motoriseret kano ad Cuyabenofloden til lodgen.

Lodgen har ni rustikke hytter med stråtage, der er håndlavet af Sionaindianerne fra området. Alle hytter har myggenet over sengen og eget badeværelse.
Der er et fællesområde med restaurant, bar og hængekøjer til at slappe af i.

Lodgen er 100 % miljøvenlig og der er stor fokus på at beskytte det skrøbelige økosystem i regnskoven. Der bruges solfangere til at producere den nødvendige strøm, men hytterne er alle uden strøm og oplyses om aftenen af stearinlys. Dette gør det til en helt unik oplevelse at besøge stedet.

Info om Amazonjunglen i Ecuador
I Ecuador kan du besøge amazonjunglen flere steder. Her er en lille beskrivelse af de forskellige områder.

DEN ØVRE AMAZONJUNGLE

Tena området:
Tena er kendt som porten til junglen. Området ligger i 400-600 højdemeter. Tena er et godt udgangspunkt for dig der har begrænset tid til rådighed, men gerne vil have en smagsprøve på den imponerende amazonjungle. Den smukke regnskov tilbyder et interessant plante- og insektliv og ikke mindst en spændende indfødt kultur. Der vil ikke være så stor chance for at se de store dyr her, som hvis du tager dybere ind i junglen.
Tena kan nås med offentlig eller privat transport på fire-seks timer, og det er en smuk tur dertil. Du krydser bl.a. et pas i 4.065 meters højde.
Området er også populært for raftingture.

DEN NEDRE AMAZONJUNGLE

Cuyabeno området:
Cuyabeno området er et vildtreservat på over 600.000 hektar beliggende i det nordøstlige Ecuador i Sucumbios provinsen. Området har overlevet den sidste istid og dette gør området helt specielt, da der kan findes mange plantearter, der ikke eksisterer andre steder i verden. Det er også et område der er populært for sine mange fuglearter. Du har også mulighed for at møde ferskvandsdelfiner, caimaner, søkøer og enorme havkatte.
Du kommer til Cuyabeno-området via oliebyen Lago Agrio, som kan nås med fly fra Quito (ca. 30 min.). Herfra tager det to-tre timer at komme ind til området med motoriseret kano.

Coca området:
Coca er en lille olieby beliggende i Orellana provinsen ved Napo floden. Der er et rigt fugleliv i området heriblandt flere papegøjearter og der er også god mulighed for at opleve større dyr. Der bor stadig stammefolk, som taler lokalsproget quechua og holder deres tusindårige traditioner i live.
Den letteste måde at komme til Coca på er med fly fra Quito (ca. 30 min.).

Pastaza området:
I det østligste Ecuador helt op til grænsen til Peru ligger Pastazaområdet. Det er den sværeste del at komme ud til, men til gengæld er det også det område færrest rejsende besøger og det gør måske oplevelsen endnu mere unik og chancen for at opleve spændende dyr endnu større. Der ligger kun to lodges i området og begge er drevet i samarbejde med de stammer der bor derude.
For at komme dertil skal der flyves to gange fra Quito og sejles i ca. én time. I alt ca. tre timers transport.

Jysk Rejsebureau kan tilbyde ture til alle fire områder i regnskoven. Turenes længde og lodgenes standard planlægges efter dit ønske og budget. Forhør dig hos din rejsekonsulent om dine muligheder.

Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Ecuador her.
Praktiske oplysninger om Ecuador.

Sæson

Amazonjunglen:
Amazonjunglen kan besøges hele året rundt.
De tørreste måneder er august + december - marts, men når det er sagt, så regner det året rundt i Amazonas regnskoven.


Detaljeret beskrivelse

1. Dag: Quito – Lago Agrio – Cuyabenoreservatet – Jamu Lodge
Der flyves fra Quito til Lago Agrio. Ved ankomst til Lago Agrio vil du blive hentet og kørt til indgangen af Cuyabeno Reservatet (ca. 2 timer). Her skal du registreres og betale éntre for at komme ind i reservatet. Guiden vil fortælle lidt om området og der bliver tid til at spise den medbragte frokost. Herfra sejles der med motoriseret kano op af floden til Jamu Lodge (ca. to timer), hvor du ankommer om eftermiddagen. Efter den lange transport får du mulighed for at slappe af i din bungalow. Inden aftensmaden kan du svømme en tur i lagunen og se solnedgang over Laguna Grande. Aftensmaden nydes i Lodgens restaurant.(F,A)

2. Dag: Jamu Lodge - Trekking i junglen og piratfisk fiskeri og aftentur på floden
Efter morgenmaden tager vi gummistøvler og regnponcho på og begiver os ind i den primære jungle på en tre-fire timers vandretur. Guiden vil fortælle om regnskovens komplekse økosystem og om planternes medicinske funktion. Hvis du er heldig kan du også opleve eksotiske fugle og aber i trætoppene.
Vi spiser frokost og holder siesta på lodgen og om eftermiddagen skal vi på fisketur. Det er en bestemt fisk der fiskes efter – piratfisken! Med lidt held kan vi opleve de lyserøde floddelfiner eller se anakondaslanger der solbader i træerne.
Du kan vælge at tage en forfriskende dukkert i lagunen inden det er tid til at nyde endnu en solnedgang og vende tilbage til lodgen, hvor aftensmaden venter.
Efter aftensmaden tager vi med kano ud på floden og leder efter kaimaner. (M,F,A)

3. Dag: Jamu Lodge – Besøg i en Siona landsby og aftentur ind i junglen
Efter morgenmaden tager vi af sted mod en Siona landsby. Siona indianerne er områdets største oprindelige befolkning og de bor langs Cuyabenofloden. Her får du et unikt indblik i hvordan de holder deres tusindårige kultur og traditioner i live. Du vil bl.a. se hvordan de laver lokalretten ”Casabe” og besøge den lokale Shaman (åndemaner), som vil fortælle mere om livet i junglen. Vi spiser frokost i landsbyen inden vi tager tilbage til lodgen.
På turen til og fra landsbyen (ca. 1 time hver vej) kan du nyde den smukke natur langs floden og hvis du er heldig spotte eksotiske fugle, aber, slanger, lyserøde delfiner, skildpadder og mange andre spændende dyr.
Inden aftensmaden, når mørket er faldet på, tager vi lommelygter med på en vandretur ind i junglen for at finde interessante insekter som bl.a. gekkoer, edderkopper og skorpioner. Regnskoven bliver meget mere levende, når mørket sænker sig og lydene fra dyr og insekter er overvældene. Der spises aftensmad på lodgen efter turen. (M,F,A)

4. Dag: Jamu Lodge – fugleekskursion ved Canangüeno lagunen og vandretur i junglen
Efter morgenmaden tager vi på fugleekskursion ved Canangüeno lagunen. Vi padler i små trækanoer, kaldet Quilla, i lagunen. På denne langsommere måde at bevæge sig rundt får du mere tid til at opleve den spændende flora og fauna i området. Turen varer 4-5 timer, så vi har en medbragt frokost med, som nydes undervejs.
Om eftermiddagen har vi endnu en interessant vandretur ind i junglen, hvor guiden vil forklare om de dyr og planter vi møder undervejs.
Aftensmaden nydes på lodgen og herefter aftenen er til fri disposition.(M,F,A)

5. Dag: Jamu Lodge – Cuyabenoreservatet – Lago Agrio - Quito
Tidligt om morgenen inden morgenmaden har du mulighed for at tage med på en lille fugletur. Fuglene er meget aktive i de tidlige morgentimer og der kan opleves mange forskellige arter. Tilbage på lodgen spises der morgenmad inden det er tid til at påbegynde turen tilbage mod Quito. Du vil blive sejlet med motoriseret kano til indgangen af Cuyabenoreservatet (ca. 2 timer). Her spises der en medbragt frokost inden bussen tager dig videre til Lago Agrio. Herfra flyves der tilbage til Quito. (M)

Denne tur kan også laves som en 4 dages tur. Forhør dig om pris og afgangsdatoer hos din rejsekonsulent.

Overnatning:
Fire nætter på Jamu Lodge, som er kategoriseret som en budget lodge.

Jamu Lodge har ni rustikke hytter med myggenet og eget toilet/bad. Der er ingen elektricitet på lodgen.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Turen kan også laves som en tre eller fire dages tur. Forhør dig om pris hos din rejsekonsulent.

Du kan gratis låne regnponcho og gummistøvler på lodgen til vandreturene i junglen.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 2.695,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Minimum fire personer.
Der er ni hytter på Jamu Lodge.

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

  • Transport fra Lago Agrio til Cuyabeno t/r
  • 4 x morgenmad, 4 x frokost og 4 x aftensmad
  • Aktiviteter ifølge programmet
  • Engelsktalende guide på turene

Prisen er eksklusiv

  • Flybillet Quito til Lago Agrio t/r
  • Transfer til/fra lufthavnen i Quito
  • Entré til Siona landsbyen (ca. 4 USD) og evt. besøg ved shamanen (ca. 2 USD)
  • Drikkevarer (undtagen kaffe, te, og renset vand)
  • Drikkepenge. I Ecuador er det god skik at give drikkepenge til guiden efter endt tur.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: