Søg
Søg
Hvalhaj ved Donsol i Filippinerne
Manila, Filippinerne
Hvalhaj
strand på Ticao Island i Filippinerne
Hvalhajer, Mt. Mayon, Donsol, Filippinerne.
Banga Ticao
Hvalhajer, Mt. Mayon, Donsol, Filippinerne.
Mount Mayon
Cagsawa kirken mayon
Hvalhajer, Mt. Mayon, Donsol, Filippinerne.

Hvalhajer, vulkaner og homestay

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.895,-

Varighed: 14 dage

Backpacker - Svøm med hvalhajer, bestig Mayon vulkanen og oplev livet hos en lokal fiskerfamilie med et homestay på den lille ø Ticao.

Oplev hvalhajer og bestig én af Filippinernes mest aktive vulkaner
På denne tur har du muligheden for at få en dyreoplevelse af de helt store i selskab med de enorme hvalhajer ved Donsol.
Du kommer også til at prøve kræfter med den smukke og aktive vulkan Mayon, hvor du på et 3-dages trek kommer helt op til kraterkanten.

Autentisk oplevelse - Homestay på øen Ticao
På den lille uspolerede ø Ticao, kommer du til at få et unikt indblik i en filippinsk fiskerfamilies hverdag. Du skal nemlig bo hos en lokal familie og deltage i de daglige gøremål, som nok ligger langt fra dine egne.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Filippinerne her

Sæson
Turen kan gennemføres hele året.

Det er kun muligt at opleve hvalhajer fra december - april. Rejser du uden for denne sæson, vil der blive lavet et alternativt program til dig.

Filippinerne har to årstider. Tørtiden ligger i perioden november til maj. Her ligger gennemsnitstemperaturen på ca. 28 grader. Regntiden ligger fra juni til oktober og her stiger gennemsnitstemperaturen til ca. 32 grader. I regntiden forekommer der kraftige tropiske regnskyl, men der er sjældent tale om heldagsregn og Filippinerne kan sagtens besøges i denne periode.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Manila, Filippinernes hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være én-to mellemlandinger undervejs.

2. dag: Ankomst til Manila
Ved ankomst til Manila vil du blive hentet i lufthavnen af en chauffør og kørt ind til dit guesthouse. Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning i sovesal på budget guesthouse i Manila.

3. dag: Byrundtur i Manila
Efter morgenmaden bliver du hentet af en privat chauffør/guide som tager dig med på en spændende halvdagstur rundt til Manilas højdepunkter. Du kommer til at opleve:

 • Rizal parken – et yndet picnicsted for de lokale og en park med stor historisk betydning for Filippinerne. Det var bl.a. her den Filippinske Revolution startede mod de spanske koloniherrer efter henrettelsen af José Rizal.

 • Baywalk – Den berømte strandpromenade langs Manilabugten

 • Intramuros – Manilas historiske centrum som i spaniernes tid var omgivet af en beskyttende mur
 • Den amerikanske kirkegård – Her vidner mere end 17.000 hvide kors om amerikanernes enorme tab under 2. verdenskrig


Turen afsluttes ved 13-14 tiden og resten af dagen er på egen hånd.

Overnatning i sovesal på budget guesthouse i Manila.

4. dag: Manila - Donsol
Om morgenen bliver du hentet ved dit gæstehus og kørt til lufthavnen, hvor du skal flyve ned til Legazpi City. Flyveturen tager ca. én time. Her vil du blive mødt at en guide der vil tage dig til Donsol. Transporten foregår med lokal transport (bus og tricycle (motorcykel med sidevogn)).
Ved ankomst til dit gæstehus i Donsol vil du få en briefing om morgendagens spændende program. Du har aftenen til fri disposition.

Overnatning på budget guesthouse i Donsol

5. dag: Svøm med hvalhajer ved Donsol
Inden du sejler ud sammen med en guide og en "hajspotter" ser du en introduktionsvideo om hvordan du skal "opføre" dig i selskab med hvalhajerne.
Når en hvalhaj bliver spottet, tages snorkeludstyret på og du hopper i vandet for forhåbentlig at svømme sammen med det enorme dyr. I alt tilbringes ca. tre timer på havet.

Det er en fuldstændig fantastisk og overvældende oplevelse at svømme side om side med verdens største fisk. En voksen hvalhaj bliver normalt 10-12 meter lang og vejer op til 40 tons. Heldigvis er havets kæmpe harmløs og lever af småfisk og plankton.

Hvalhajerne kommer hvert år til Donsol omkring november og bliver ofte i området helt indtil maj/juni – tidspunkterne varierer lidt fra år til år. Det bedste tidspunkt at se hvalhajer er fra februar til og med april. De kommer hertil pga. den store mængde føde der findes i farvandet.
Hvalhajerne lever frit i området, og derfor kræver det lidt tålmodighed og en vis portion held.
Læs en rejseberetning om mødet med havets kæmper her.

Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition. Har du lyst til at få endnu en unik oplevelse anbefaler vi at tage på en aftentur ud at se ildfluer (tilkøb).

Overnatning på budget guesthouse i Donsol (M)

6. dag: Donsol - øen Ticao med homestay
Du har det meste af dagen til at opleve Donsol på egen hånd. Om eftermiddagen går turen videre med lokaltrasport til den lille ø Ticao. Her kommer du til at bo hos en lokal familie i en lille fiskerlandsby. Du vil komme helt ind under huden på den imødekommende befolkning og får et unikt indblik i, hvordan hverdagen fungerer hos en lokal filippinsk fiskerfamilie.

Overnatning: Homestay på øen Ticao. (M,A)

7-8. dag: Homestay på øen Ticao
Programmet for de næste par dage ligger ikke 100 % fast og planlægges sammen med din værtsfamilie.

 • Tag med mændene i familien ud at fiske tidligt om morgenen. Her kan du fange din egen aftensmad. De fisk familien ikke kan nå at spise, vil blive solgt på det lokale marked om eftermiddagen.


 • Deltag i madlavningen og andre praktiske gøremål i huset.


 • Spil fodbold og leg med børnene.


 • Gå på opdagelse på egen hånd i landsbyen.


 • Tag med din værtsfamilie på en spændende rundtur i området og se hvilke ting der produceres og dyrkes på øen.


 • Rid en tur i området.


 • Sejl kajak på den nærliggende flod og nyd den smukke natur i rolige omgivelser.


Alle måltider foregår sammen med familien.

Overnatning: Homestay på øen Ticao. (M,F,A)

9. dag: Øen Ticao - Trekking på Mayon vulkanen
Tidligt om morgenen tager du afsked med familien. Et medlem fra din værtsfamilie vil følge dig tilbage til ”fastlandet” og Legazpi City. Det kommer til at foregå med lokaltransport; færge, tricycle og minibus.
I Legazpi City får du mulighed for at sætte din bagage på hotellet og kun medbringe det mest nødvendige til trekkingturen. Du skal selv bære din rygsæk på turen, så husk at pakke let.
Du bør også købe lidt ekstra snacks og energibarer med til turen.

Fra Legazpi City kører du på tricycle ud til startstedet for trekkingturen til Mayon vulkanen, hvor din guide og bærere for de næste par dage vil modtage dig.

Mayon er en smuk kegleformet vulkan der tårner sig 2.462 m op i landskabet. Det er den mest aktive vulkan på Filippinerne og den har været i udbrud 47 gange på de sidste 400 år. Sidste store udbrud var i 1993. Af samme årsag bliver vulkanen nøje overvåget af Det Filippinske Institut for Vulkaner og Seismologi – trekking på Mayon bliver selvfølgelig kun foretaget, når vulkanen forholder sig i ro!

Det er en hård trekkingtur til krateret, men for den eventyrlystne rejsende med en rimelig form er det et must!

Efter en kort briefing startes trekket mod Mayon krateret.
Du kommer til at opleve vidt forskelligt terræn på turen mod kratret. Fra frodig skov til græsstepper og goldt sten- og sandlandskab.
Undervejs vil du blive belønnet med skønne udsigter over området, som bare bliver bedre og bedre jo højere du kommer op. Din guide vil fortælle dig alt om vulkanens historie og områdets flora og fauna.

Trekking: ca. 6 timer
Overnatning i telt på Mayon vulkanen (i ca. 1.200 meters højde). (M,A)

10. dag: Bestigning af Mayon vulkanen
I dag skal du trekke op til turens højdepunkt; kraterkanten. Det tager ca. 5,5 time at vandre derop og lidt længere tid at komme ned igen pga. de løse sten. Derfor skal du tidligt op og af sted. Jo højere du kommer op, desto goldere bliver det. Du kommer til at vandre på en ”vej” skabt af lava og til at opleve sjove formationer der bl.a. forestiller kæmpe kanin- ører.
Ca. én time fra kraterkanten kommer du til "views steep" som er et udkigspunkt, hvor en fantastisk udsigt over området venter dig.

Det sidste stykke op er der stejlt og fyldt med løse sten. Du vil få udleveret en hjelm, og din guide vil være ved din side hele vejen. Endelig vil du nå kraterkanten i 2.421 meters højde. Her kan du se ned i vulkanen og du vil blive mødt af lugten af rådne æg, som stammer fra de gasser der stiger op fra vulkanen, kaldet svolvbrinte.
Efter at have nydt sejren på toppen starter nedstigningen tilbage til campen. Turen ned er også udfordrende pga. de mange løse sten.

Trekking: Ca. 11 timer
Overnatning i telt på Mayon vulkanen (ca. 1200 meters højde). (M,F,A)

11. dag: Bestigning af Mayon vulkanen - Legazpi City
I dag forsættes turen ned ad vulkanen til startsstedet, hvor en tricycle vil køre dig tilbage til Legazpi City, hvor du kan få et tiltrængt varmt bad. Resten af dagen kan du slappe af på dit hotel eller gå på opdagelse i byen.

Trekking: ca. 5 timer
Overnatning på budgethotel i Legazpi City. (M)

12. dag: Legazpi City - Manila
Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og kørt i lufthavnen og flyver tilbage til Manila. Flyvetid ca. én time. I Manila bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit overnatningssted.

Overnatning i sovesal på budget guesthouse i Manila. (M)

13. dag: Afrejse fra Manila
Efter 2 fede uger på Filippinerne går turen hjemad. Du bliver hentet på dit guesthouse og kørt til lufthavnen i Manila. Tidspunktet afhænger af hvornår dit oversøiske fly afgår.

14. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatning:
2 overnatninger i flyet til/fra Filippinerne
3 overnatninger i sovesal på budget guesthouse i Manila
2 overnatninger på budget guesthouse i Donsol
3 overnatninger på homestay på øen Ticao (budget)
2 overnatninger i telt ved Mayon vulkanen
1 overnatning på budgethotel i Legazpi City


M = Morgenmad , F = Frokost , A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Bemærk udenrigsministeriet har opdateret og skærpet sin rejsevedledning til øen Palawan og til regionen Visayas, herunder Bohol og Cebu. Læs mere her.

Ønsker du eget værelse istedet for fælles sovesal på dit guesthouse i Manila kan du tilkøbe dette. Forhør dig om pris hos din rejsekonsulent.

Der vil blive lavet alternativt program ved Donsol, hvis du besøger byen udenfor hvalhajsæsonen. Forhør dig hos din rejsekonsulent.

På indenrigsflyene må der medbringes 15 kg check in bagage og 7 kg håndbagage.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet gennemføres hver dag. Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse til Filippinerne præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne personlige favoritter, men har du andre ønsker sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.895,-


Prisbemærkning

SPAR 15 % ved køb inden d. 30.juni 2016 (rabatten er fratrukket).
Ring til os for at høre om hvornår der er plads på dette tilbud

Prisen er en fra pris med forbehold for pladser, ændrede valutakurser og skatter og afgifter.

I filippinerne er det god skik at give drikkepenge til guide/chauffør efter endt tur.


Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

 • Oversøiske flybilletter fra Danmark til Filippinerne
 • Transport med lokale transportmidler (bus, tricycle, fly)
 • Overnatninger
 • Ture og måltider i Filippinerne som beskrevet i programmet
 • Engelsktalende guide på turene
 • På trekket til Mayon er der sovepose, telt og campingudstyr inkluderet.

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Lufthavnsskat ved afrejse indenrigs (ca. 2*15 USD) og lufthavnsskat ved afrejse udenrigs (ca. 20 USD).
 • Andre måltider end nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.


Gratis rejseforedrag

Filippinerne: 20-06-2018 18:00:00 : 11374
Aarhus
20. juni 2018 kl. 18:00

Filippinerne

Filippinerne: 05-09-2018 18:00:00 : 11375
Aarhus
5. september 2018 kl. 18:00

Filippinerne

Filippinerne: 11-10-2018 18:00:00 : 10720
Se mere her
Til top
Find os på: