18 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 14.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Stok Kangri på 6.153 meter er en af de mest storslåede bjergtinder i Zanskar-bjergkæden i det sydlige Ladakh og har været med til at gøre Ladakh til et yndet og eftertragtet mål for bjergvandrere og -klatrere fra hele verden.

Jysk Rejsebureaus Stok Kangri-ekspedition begynder i Delhi, hvor du får muligheden for at udforske hovedstaden. Herefter flyver du til Leh, hvor du har et par dage til at akklimatisere, imens du kan opleve buddhistiske templer, gamle forts og den smukke natur omkring byen.

Ekspeditionen starter fra Zanskar-floden, hvor vi starter blødt ud med trekking i den frodige Markha-dal for at vænne kroppen til den tynde bjergluft, inden turen går videre mod toppen af Stok Kangri i 6.153 meters højde. Udsigten fra toppen til bjergkæderne Nubra, Zanskar og Karakorum er ubeskrivelig. Når vejret er klart, er det også muligt at se verdens næsthøjeste bjerg K2.

Få information og fakta om Indien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indien her

Bedste rejseperiode

Maj - September. Men vejret er omskifteligt, så vær forberedt på regn og eventuelt sne.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark mod Delhi, Indiens hovedstad, hvor du som regel ankommer omkring midnat (afhængigt af hvilke flyselskab der flyves med).
2. dag: Ankomst til Delhi – infomøde – på egen hånd
Ved ankomst til Delhi bliver du mødt af en chauffør fra vores samarbejdspartner. Din chauffør vil stå med et skilt med dit navn, så han er let at få øje på. Du bliver kørt ind til byen til dit valgte guest house/hotel, og kan tjekke ind og hvile dig efter en lang flyvetur. Få af din chauffør oplyst mødetid til informationsmøde på vores servicekontor, som ligger næsten dør om dør med dit guest house/hotel. På informationsmødet får du rejsetips, guidelines til do´s and don´ts i Indien og Delhi, og du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have til din egen tur. Om eftermiddagen er det biograftid, hvor du skal opleve en ægte Bollywood film. Selvom du ikke forstår et ord Hindi, vil du få en fantastisk filmisk og menneskelig oplevelse! Udbrud og kropssprog har ikke nogen sprogbarriere, så læn dig tilbage i sædet med popcorn og sodavand og bliv underholdt af både filmen og entusiastiske tilskuere. Resten af dagen er til fri disposition.
3. dag: Fly fra Delhi til Leh (3.500 m)
I dag går turen med fly fra Delhi til Leh. Turen tager ca. 1,5 time. Det er også muligt at komme til Leh over land, hvis du har tid til det. Ved ankomst til Leh bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen er sat af til afslapning og akklimatisering. Om aftenen har du mulighed for at besøge Shanti Stupa og Leh Palace, der ligger i gå-afstand fra dit guesthouse.
4. dag: Byrundtur i Leh
Du har hele dagen til at afklimatisere til højderne i det smukke område i og omkring Leh. Som en del af dine overnatningspakke får du en guidet rundtur i dette spændende område. Du kan også få handlet de sidste ting ind til vandreturen. Om eftermiddagen mødes du med din lokale trekkingguide for at gennemgå turens program og tjekke udstyr med mere.
5. dag: Trekkingstart - Leh til Chilling (3.850 m)
Al bagage på trekket transporteres på ryggen af heste og muldyr. Medbring en lille dagsrygsæk, så du selv kan bære drikkevand, kamera, solcreme og andre fornødenheder, som du vil få brug for i løbet af trekkingdagene. Du kan opbevare overskydende bagage på dit hotel i Leh. Du kører mod Srinagar og Kashmir til Nimmu, hvor Zanskar floden møder Indus. Du følger venstre side af bredden af Zanskar gennem en snæver kløft til Chilling. Landsbyen er berømt for sine guldsmede og deres lokale guldsmykke-produktion. (F,A) Køretid: 3 timer.
6. dag: Chilling - Skiu (3.500 m)
I dag vandres der til Skiu, hvor du krydser Zanskar floden i en kabel-svævebane. På den anden side af floden mødes du med dine trekking-guider og kokke, og det er også her der overnattes. (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 5 timer.
7. dag: Siku - Markha floden (3.850 m)
I dag vandrer du til Markha floden, som du vil følge de næste par dage. I dag er vandreturen ganske nem - men til gengæld lang. Du er nødt til at krydse floden på kryds og tværs flere gange i løbet af dagen. Undervejs besøges Makha klosteret og fortet. Landsbyen er en af de rigeste i området og har givet navn til dalen: Markha Valley. (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 7 timer.
8. dag: Markha - Hankar (4.000 m)
På strækningen i dag er der mange klostre spredt ud over hele ruten. Efter Umlung klostret snævrer kløften meget ind, og der stoppes og overnatter her for foden af det 6.400 meter høje Kang Yaste bjerg. (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 4 timer.
9. dag: Hankar - Nimaling (4.650 m)
I dag vandrer du i dalen i retning mod Zalung Karpo og Rupshu. Vandringen er gennem Thagshuntses græsgange og starter gradvist opstigningen til Nimaling. Undervejs passeres en lille sø, hvori den smukke Kang Yatze bjergtop reflekteres. (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 4 timer.
10. dag: Nimaling - Kongmaru La passet (5.150 m) - Chogdo (4.000 m)
I dag klatrer du op ad Nimalings græsgange, som bliver brugt af fårehyrderne fra Hankar og Markha. Derefter fortsætter du til toppen af Kongmaru La passet, som byder på en meget smuk udsigt til Kang Yatzes nordlige side og Ladakh samt Indus dalene. (M,F,A) Trekkingtid: Cirka 7 timer.
11. dag: Chogdo - Gyuncho La (4.600 m) - lejr (4.350 m)
I dag følger du en mindre besøgt rute gennem dalene på østsiden af Stok Kangri. Du går vest langs en biflod, der efter en lang og gradvis opstigning leder os til Gyuncho La. Dagen afsluttes med en lille nedstigning, hvorefter lejren opsættes. (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 7 timer.
12. dag: Lejr - Shang La (4.800 m) - Matho Phu (4.350 m)
Dagens vandretur går via flere bjergpas med udsigter til smukke bjergtinder og Indus dalen. Du klatrer op til Shang La og derefter ned til Tokpo floden, hvorfra du vandrer ned til et godt sted at opsætte vores lejr. (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 6 timer.
13. dag: Matho Phu - Mato La (4.820 m) - Stok Kangri Base Camp (4.700 m)
I dag vandrer du via Mato La passet med sine mange farverige bedeflag, der flagrer i vinden. Herfra kan du nyde udsigten over Zanskar bjergkæden. Du vandrer ned langs Jingchan floden med fantastiske udsigter til Stok Summit samt Stok Kangri (6.121 m). Der opsættes lejr i Stok Kangri Base camp (4.700 m). (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 5 timer.
14. dag: Akklimatisering - Stok Kangri Base Camp (4.700 m)
Dagen er sat af til akklimatisering. Det er vigtigt at få slappet af, men hvis du har energi til det er det godt for kroppen med en mindre vandretur, hvor du går lidt op i højden og ned igen til lejren. (M,F,A)
15. dag: Stok Kangri (6.121 m)
Dagens topforsøg starter tidligt om morgenen. Ruten er ikke svær, men i denne højde vil den være ret anstrengende. Det kræver brug af isøkser samt steigeisen, da du vandrer på gletcher. Efter flere timers vandring i mørke står solen op og snart nærmer du dig toppen. Det er en fantastisk oplevelse at nå sit mål, og du vil blive belønnet med en fantastisk panorama-udsigt fra toppen af Stok Kangri (6.121 m). Du kan se så langt som til Karakoram, hvis vejret tillader det, samt Pamir bjergene og Tibet. Efter et ophold på toppen pågebgyndes nedstigningen til Base Camp. (M,F,A) Trekkingtid: Ca. 9 timer.
16. dag: Stok Kangri Base Camp - Leh
Fra Base Camp vandrer du den direkte vej ned gennem dalen mod landsbyen Stok. Undervejs møder du lokale bønder og ruiner af gamle fæstninger. Ved Stok Paladset venter din chauffør, der kører dig tilbage til vores guesthouse i Leh. (M,F) Trekkingtid: Ca. 5 timer.
17. dag: Fly fra Leh til Delhi
I dag går turen tilbage til Delhi med fly fra Leh. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Delhi. Resten af dagen er til fri disposition.
18. dag: Afrejse Delhi – Ankomst Danmark
Du bliver hentet på dit guesthouse og kørt i lufthavnen. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår mod Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på guesthouse i Delhi
3 overnatninger på guesthouse i Leh
11 overnatninger i telt undervejs på trekket

Guesthouses i Indien
For dig, der først og fremmest bare ønsker en seng at sove i samt eget bad og toilet. Værelserne er rimelig rene, men det anbefales at medbringe en lagenpose at sove i.
Vær opmærksom på, at der kun er loftsvifte på værelserne, så der kan blive temmelig varmt fra april til september (i Delhi er der dog aircondition på værelset).

Overnatningerne er baseret på guesthouses, men kan tilrettes efter ønske. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til luksushoteller på denne tur, mens overnatningerne i telt på trekket er eneste overnatningsløsning.

Bemærkninger

Bemærk, at der er tale om bjergbestigning på adskillige etaper af turen, som dog ikke forudsætter, at du har forudgående klatrekundskaber. Men en god fysisk grundform og en stærk vilje er nødvendig. Inden trekkets start gennemgår din erfarne klatreguide det specielle udstyr, der bruges på turen. Medbring vandtætte trekkingstøvler og en god sovepose, der kan klare minimum 15 minusgrader.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Trekket er et hårdt trek og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til Base Camp.

Turen er ikke velegnet for børn under 12 år.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Gruppestørrelse

Du vil rejse på egen hånd i Delhi og Leh. På ekspeditionen kan der være andre rejsedeltagere. Generelt er man mellem 2-8 personer. Du kan mod et tillæg betale for en privat ekspedition.

Maj - september

Pakkeliste

 • Dagsrygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Vandrestøvler
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Regn- eller skalbukser
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Lagenpose
 • God sovepose, der kan gå ned til minimum 15 minusgrader
 • Evt. egen vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer
 • Dunjakke (kan lejes i Leh)
 • Gamacher til klatring

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Delhi / Delhi - Leh / Leh - Delhi / Delhi - Danmark t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Billet til Bollywood film i Delhi
 • Byrundtur i Leh med engelsktalende guide
 • 12 dages trekkingtur til toppen af Stok Kangri inkl. engelsktalende guide, klatreguide, kok og hjælpere, nationalpark- og camping gebyr, telte, liggeunderlag, stole, borde, isøkse, steigeisen, reb og heste/muldyr til at bære bagage
 • Transport og transfers ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Indien er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffør
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Indien

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Servicecenter Delhi, Indien

Indien, Delhi

Jysk servicecenter i Delhi finder du centralt placeret i byen, midt i et populært område for backpackere, tæt på Delhi togstation og shoppemuligheder. Servicekontoret er i helt nye, lækre lokaler fra november 2014.

Læs mere
Servicecenter, Sydindien

Sydindien

Jysk servicecenter i Kerala er centralt beliggende i hjertet af Fort Kochi, på samme gade som den berømte Tea Pot restaurant. Det charmerende Kerala byder blandt andet på spændende oplevelser i Kelala's Backwaters, trekking i bjergene og afslapning på standen. Området er også et godt udgangspunkt for din rejse i Indien - du kan f.eks. kombinere dit ophold i Kerala med Goa, Nordindien eller Sri Lanka.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top