Søg
Søg
Kvinde ved Taj Mahal, Indien
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.
Rajasthan, Indien.

Kontrasternes Rajasthan

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 4.840,-

Varighed: 12 dage

For dig, der har lyst til at opleve en anderledes side af det magiske Rajasthan område, har Jysk Rejsebureau skræddersyet denne 12-dages tur, som fører dig andre veje, end den gængse turistrute.

Som en kontrast til fortidens rigdom kommer du på denne 12-dages tur også på besøg i to små Bishnoi landsbyer, hvor livet stadig leves helt traditionelt i simple lerhytter. Bishnoi folket siges at være de første økologer, da de er vegetarianere og lever i fuldstændig balance med naturen. Med hjælp af lokalguiden får du her et godt indblik i deres dagligliv, kultur og fremmedartede traditioner.



Sæson

Hele året. Bedst fra september - april. (meget varmt om sommeren).

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Delhi - Jaipur
Der køres fra Delhi til Jaipur (265 km), hvilket tager ca. fem timer. Jaipur blev bygget i 1772 og er kendt som “den lyserøde by” på grund af sine lyserøde bygninger i den gamle bydel. Jaipur rummer desuden en livlig kontrastfyldt bymidte, hvor det er almindeligt at se både kameler, hellige køer og elefanter i bybilledet.
Har du lyst til olie-massage, kan det varmt anbefales at prøve det i Jaipur. Få din chauffør til at hjælpe med at booke massagen.

2. dag: Jaipur
Dagen tilbringes i Jaipur med besøg på Amber Fort, Jaigarh Fort, Hawa Mahal, City Palace, og Jantar Mantar. Amber Fort er smukt placeret på en bjergtop, og stedet er et kæmpe kompleks af paladser, pavilloner, haver og templer bygget over to århundreder. Jaigarh Fort er optaget i Guinness Rekordbog, idet verdens største kanon bevogter fortet. City Palace var tidligere kongelig bolig, og arkitekturen er en blanding af Rajastan og Mughal stilarter. Jantar Mantar er et indisk stjerne-observatorium. Jaipur er desuden kendt for at være Rajasthans bedste shopping by, hvor der findes mange forskellige bazarer.

3. dag: Jaipur - Mandawa
Efter morgenmaden kører vi ca. tre-fire timer for at nå til Shekhavati regionen i Rajasthan. Området er kendt for at være et åbent kunstgalleri på grund af de mange vægmalerier, der pryder paladserne og husene her. Har du lyst, kan du gå en lille tur i landsbyen, der har en traditionel indisk bazar, hvor frugten er stablet i pyramider og de hellige køer tygger drøv. En stor kontrast til paladsets rigdom.

4. dag: Mandawa - Bikaner
Køreturen fra Mandawa til Bikaner tager cirka fire timer. På vejen besøges rottetemplet Karni Mata Tempel. Det er 600 år gammelt og et vigtigt tempel for hinduistiske pilgrimme, der mener, at rotterne på stedet er hellige og derfor fodrer dem i troen på selv at reinkarnere som hellige mænd. Medbring strømper, da fodtøj er forbudt, og gulvet er overstrøet med korn og rotteekskrementer!
Bikaner bliver kaldt kamel-byen og er kendt for at opdrætte de bedste kameler i verden. Hvis der er tid, kan du vælge at besøge kamelfarmen i Bikaner om eftermiddagen.

5. dag: Bikaner - Jaisalmer
Om morgenen besøger du Junagarh Fort i Bikaner, inden turen videre til Jaisalmer – cirka seks timers kørsel. Jaisalmer ligger midt i Thar-ørkenen, ikke langt fra Pakistan.
Her har du mulighed for at komme ud at ride et par timer på kamel og opleve en stemningsfyldt solnedgang over ørkenen – og solopgang, fra din ørkenlejr.

6. dag: Den gyldne stad - Jaisalmer
Kør fra din lejr til byen og check in på dit hotel.
Jaisalmer er også kendt under navnet den “Den Gyldne Stad” på grund af bygningerne, der er opført i gyldne sandsten. Om eftermiddagen kan du gå en tur i byen på egen hånd og betragte de smukke balkoner, facader og vinduesnicher, der er rigt udsmykkede.

7. dag: Jaisalmer - Jodhpur
Dagens kørsel tager ca. seks timer, før du er fremme i Jodhpur, der er Rajasthans næststørste by og har fået tilnavnet “Den blå By” på grund af husenes blå facader. Jodhpur er omringet af en ti km lang mur med otte porte og utallige udkigsposter, som beskytter byen. Resten af eftermiddagen er sat af til afslapning og evt. en gåtur i byen på egen hånd. Du kan for eksempel besøge det meget hektiske marked, der ligger ved byens klokketårn. Dette marked er kendt for sine mange forskellige smagsvarianter af lassis (indisk yoghurt drik). Er du til mere rolige omgivelser, ligger der en lille sø midt i byen, hvor folk slapper af og de hellige køer kommer forbi efter en tår vand.

8. dag: Jodhpur
Om formiddagen besøges det massive Meharangarh Fort, der er bygget i det 15. århundrede og er det største i Rajasthan. Med sin placering på en 122 meter høj klippe er der en fantastisk smuk udsigt over den blå by og de rødlige bjerge fra fortet. Derefter stoppes ved det imponerende gravmonument i hvid marmor; Jaswant Thada. Du har desuden mulighed for at besøge Umaid Bhawan Palace, der i dag fungerer delvist som museum/hotel og delvist som bolig for Jodhpurs Maharaja-familie. Paladset er en af verdens største private boliger.

9. dag: Rohet
Efter morgenmaden er der en kort køretur på en times tid til landsbyen Rohet, hvor du bliver indlogeret på det historiske Rohet Garh Heritage Hotel, der har været drevet af den samme familie i generationer eller på Fort Chanwa i Luni. Du kan nyde formiddagen og slappe af i de smukke omgivelser. Om eftermiddagen kommer du på en jeep-tur til to forskellige Bishnoi landsbyer. På vejen dertil kører du igennem et vidtstrakt øde landskab, hvor du kan være heldig at se vilde antiloper, påfugle og agerhøns. I den ene landsby bor de lokale i runde lerhytter og lever livet helt traditionelt og uden elektricitet, som de har gjort i århundreder. Bishnoi folket siges at være de første økologer, da de er vegetarianere og lever i fuldstændig balance med naturen. Med hjælp af lokalguiden får du her et godt indblik i deres dagligliv, kultur og fremmedartede traditioner. Måske bliver du som gæst budt på chai og chapatis, der er tilberedt over ild. I den anden landsby bliver du budt velkommen med en særlig opiumsceremoni. På disse kanter er det ikke skik at ryge opiumen, der i stedet blandes med vand og drikkes - direkte fra din værts hånd!

10. dag: Rohet - Pushkar
I dag skal du regne med en køretur på ca. seks timer. Pushkar har en afslappet atmosfære og er en vigtig by for pilgrimme, der kommer for at bade i Indiens helligste sø. Byen er også blevet populær blandt backpackers, der hænger ud på byens cafeer og lader tiden gå i stå. Bemærk, at det ikke er muligt at købe alkohol i byen af respekt for religionen. Eftermiddagen er til fri disposition, hvor vi kan anbefale at gå en tur rundt om søen.

11. dag: Pushkar - Agra
Efter morgenmaden køres til Agra på cirka seks timer. På vejen gøres stop for at besøge “spøgelsesbyen” Fatehpur Sikri, der var hovedstad, da Akbar den Store regerede under mogultiden.
Agra er en sprudlende og hektisk by, hvor du kommer til at opleve berømte Taj Mahal, der helt fortjent betegnes som et af verdens syv vidundere. Om vinteren er det solnedgangen ved Taj Mahal der skal opleves, da solopgangen ofte fortaber sig i tåge. Om sommeren har du yderligere den mulighed at se solnedgangen fra tagterrassen på en af de nærliggende restauranter. Taj Mahal er lukket om fredagen.

12. dag: Agra - Delhi
I sommermånederne har du mulighed for at starte dagen med at se solopgangen over det smukke Taj Mahal mausoleum, om vinteren fortaber den sig ofte i tåge. Efter morgenmaden besøges Agra Fort (Det Røde Fort), hvorefter turen går tilbage til Delhi med ankomst ved aftenstid.

Overnatning:
Der overnattes på gæstehus, i ørkencamp eller på hotel - afhængigt af dit valg. Uanset hvilken standard du vælger, kommer du på denne 12 dages tur til at overnatte 1 nat på et palads hotel i Rohetgarh/Luni, hvilket er en oplevelse i sig selv.

Guest house: For dig, der først og fremmest bare ønsker en seng at sove i samt eget bad og toilet. Værelserne er rimelig rene, men det anbefales at medbringe en lagenpose at sove i.
Vær opmærksom på, at der kun er loftsvifte på værelserne, så der kan blive temmelig varmt fra april til september.

Turistklasse: For dig, der gerne vil overnatte i hoteller med pæne og rene værelser med eget bad og toilet, tv og aircondition samt 24 timers room service og god service.

Førsteklasse: For dig, der gerne vil overnatte i hoteller med virkelig pæne værelser med lækre senge, flotte badeværelser, tv, køleskab, telefon, aircondition og 24 timers room service. Hotellerne er af høj klasse med rigtig god service samt restaurant og bar.

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Kontakt Jysk Service Center i Delhi dagen før afgang og få de seneste informationer om turen samt præcist mødetidspunkt.

Varighed: 12 dage (14 dage inkl. forlængelse til Ranthambhore tigerpark).

Vi kan desuden anbefale at udvide turen med to ekstra dage til tigerparken Ranthambore. Se særskilt program.

Turen er velegnet for alle.

Bemærk, at chaufføren ofte kun taler et sparsomt engelsk og ikke fungerer som guide.

Kamelture i området er af gode grunde populære, så du vil nogle gange møde andre turister på turen.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 4.840,-


Prisbemærkning

Børn fra 0-6 år, som deler seng med forældrene er gratis. Fra 6 år og opefter betales der for bærn, men til en lavere pris end for voksne - hør nærmere til præcis pris hos din rejsekonsulent.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Vores ture i Indien foregår i små grupper. Normalt er der mellem 2-8 personer på turene. Det er ikke en gruppetur i en stor bus og forvent derfor at I muligvis kun er 2 rejsende på en tur. Ved at rejse få sammen kommer du tættere på det lokale liv, får øget fleksibilitet og det giver dig en oplevelse langt ud over det sædvanlige.
Hvis du ønsker en privat tur kan dette arranges mod mindre ekstra betaling - forhør dig hos din rejsekonsulent.

Prisen er inklusiv

  • 11 overnatninger på budgethoteller
  • Transport med aircon bil og chauffør, som snakker sparsomt engelsk
  • Ridetur på Kamel i Jaisalmer
  • Halvdags jeep-tur inkl. engelsktalende lokalguide til to Bihnoi landsbyer ved Rohet Garh

Prisen er eksklusiv

  • Flybilletter
  • Alle entrébilletter, der betales lokalt (ca. 400 kroner)
  • Forplejning
  • Drikkepenge
  • Rejseforsikringer
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Webinar: Trek til toppen af Stok Kangri med dansk rejseleder: 06-03-2019 17:30:00 : 12471
Webinar
6. marts 2019 kl. 17:30

Webinar: Trek til toppen af Stok Kangri med dansk rejseleder

Se mere her

Servicecenter

Indien, Delhi Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Delhi, Indien

Servicecenter

Sydindien Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter, Sydindien
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: