Søg
Søg
Dani folket på Irian Jaya
Udsigten over en mindre dani landsby
Over floder og igennem jungle
Under trekket møder kan du møde lokale
På denne tur kommer du helt tæt på det simple liv i landbyerne
Mumiet er en gammel høvding

Baliem Adventure trek Irian Jaya (Papua)

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 21.395,-

Varighed: 8 dage

Oplev en destination som kun ganske få rejsende får mulighed for at opleve. Papua byder på et rigt dyreliv, frodig og smuk natur samt fascinerende kultur og traditionelle stammefolk.

Papua (tidligere kendt som Irian Jaya) har i de flestes menneskers forestillinger i årevis været et sted, man skulle holde sig fra – med mindre man ville ende i en gryde og blive kogt for siden at blive spist! Tiderne har heldigvis ændret sig i dette område.

Papua dækker halvdelen af Ny Guinea, som er verdens anden største ø. Det meste af området er dækket af uigennemtrængeligt regnskov, så størstedelen af de 2,7 millioner mennesker bor omkring kystbyerne.

Dette enestående - næsten ekspeditionslignende - rejseforslag giver dig en unik mulighed for at komme ud og besøge en del af verden, som ikke mange andre har oplevet. Du flyver fra Bali til Wamena, som er den største by i Papuas højland – i dalen Baliem. Herfra starter og slutter din trekkingtur i Irian Jaya.

Wamena er en by med masser af lokale markeder, hvor der kan købes frugt, grøntsager og andet proviant, som kan være fint at have med på trekket. Når man vandrer rundt i byen, får man meget opmærksomhed, og man mærker tydeligt, at her ikke kommer mange turister. På de lokale markeder kan man også være heldig at opleve lokale stammefolk fra dalen. Nogle har kun et penisrør som eneste påklædning.

På trekkingturen vandrer du i Baliem-dalen, som ligger ca. en times kørsel fra Warmena. Efter ankomst til dalen krydses et par floder – og så er man ude i en verden meget anderledes fra den, vi kender i Danmark! I Baliem Valley er der ingen biler og ingen veje. I stedet er her små stier, og stor set alle husene er bygget af bambus og har siv som tag. Flere af de lokale stammefolk bærer stor set ikke tøj, og selvom de har fået ting fra den vestlige verden, som f.eks. mobiltelefon, så lever de fleste et liv uden tv og primært af naturens ressourcer. At vandre i Baliem Valley er en kæmpe kulturoplevelse, som kun er på lånt tid, da området langsomt men sikkert bliver mere og mere udviklet. Vandreturen er fysisk udfordrende, da man vandrer i 4 – 7 timer dagligt og forholdene i dalen er forholdsvis primitive. Til gengæld får du et ærligt og ægte billede af, hvordan folk lever og har det i et af verdens absolut mindst turistede områder.

Denne tur er en enestående mulighed for at få lov at opleve et glimt af en kultur og et stammefolk, der langsomt svinder ind.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Bali - Jayapura – Wamena
Du bliver hentet på dit hotel i Sanur, Kuta eller Nusa Dua og kørt til Denpasar lufthavnen på Bali. Herfra flyves der til Papua. Ved ankomsten til Sentani lufthavn i Jayapura bliver vi mødt af vores lokale guide, som hjælper os videre med flyet til Wamena samt udfærdige vores Surat Jalan (rejsepas). Ved ankomst i Wamena bliver vi hentet og kørt direkte til vores hotel. Der kan arrangeres en eftermiddagstur alt afhængig af ankomsttid.

2. dag: Wamena – Kurima – Kilise/Ibiroma
Efter morgenmaden venter ca. en times kørsel mod Kurima, som er startstedet for trekket. Med dig har du din egen guide guide, kok og lokale bærere. Denne dag trekkes der ca. 4 timers gennem Kurima regionen, og du passerer bl.a. Dani folkets marker med søde kartofler. Man vandrer igennem små lokale landsbyer, og får et indblik i, hvordan folk lever i Baliem Valley. Hvis du er heldig, oplever du nogle af de lokale minoriteter, som stadig lever efter de gamle traditionerne, og du kan måske endda købe et penisrør som souvenir. Om eftermiddagen ankommer du til landsbyen Ibiroma, hvor der er mulighed for at gå en tur i den smukke Baliem dal, alt imens kokken tilbereder maden. Din lokale guide lever af at vandre i området omkring Baliem dalen, og han vil kunne svare på de fleste spørgsmål, der måtte være om området. Der er overnatning i lokalt gæstehus i Kurima.

3. dag: Kilise/Ibiroma – Wamerek
Efter morgenmaden forsætter vandringen til Syokosimo landsbyen. Denne dag er forholdsvis fysisk krævende, da man vandrer meget op og ned. Dagen byder - i højderne - på flotte udsigter, og i dalen vandrer man over adskillige hængebroer. På vejen passeres Dani folkets traditionelle huse, og du har mulighed for at tage billeder af de mange nysgerrige stammefolk, du møder. Fra trekkets højeste punkt (1.800 m.) får du en spektakulær udsigt over området. I dag er vandringen også på ca. 5 - 7 timer. Frokosten spiser du undervejs på ruten og håber, at der kommer nogle lokale forbi, som du kan få en sludder med. Igen bliver aftensmaden tilberedt til dig, og du overnatter i en af Dani folkets traditionelle huse i en lille lokal landsby, hvor man frit kan vandre rundt og nyde livet.

4. dag: Wamarek – Wesagalep
I dag vandrer du i 5-7 timer. Turen går over hængebroer og videre op mod smukke vandfald, hvor du spiser en simpel frokost i den fri og vilde natur. Herefter trekker du videre til Seikama landsbyen, hvor du overnatter. Undervejs på dagens vandring møder du forhåbentlig endnu engang nogle af de traditionsrige Dani folk. Helt ude i landsbyerne om aftenen bliver det rigtig mørkt, da flere landsbyer ikke har elektricitet. Her får du en helt unik stjernehimmel at se.

5. dag: Wesagalep – Wuserem
Vandreturen gennem dette fantastiske høj- og lavland er en stor oplevelse. Du følger de samme stier, som mange af de lokale stammefolk også benytter. Turen går gennem frodig regnskov med mosbegroede træer og smukke floder. Frokosten nydes undervejs. I dag trekkes der ca. 5 timer inden du når frem til Wuserem landsbyen, hvor du overnatter i den lokale kirke eller skole.

6. dag: Wuserem – Seima – Sogokomo – Wamena
Efter morgenmaden skal du ud på turens sidste trekkingdag tilbage mod Sogokmo. Undervejs skal du krydse de traditionelle hængebroer over Baliem floden. Frokosten vil blive serveret i Seima landsbyen. Efter frokosten går turen videre mod Sogokmo, hvor en bil venter og bringer dig tilbage til ”civilisationen” ved Wamena. Overnatning og middag på hotellet i Wamena. Dagens trek er på ca. 5 timer.

7. dag: Wamena – Jayapura
Efter morgenmaden er der afgang mod lufthavnen, hvor der flyves til Jayapura. I Jayapura skal du på byrundtur og bl.a. opleve Mc Arthur monumentet fra 2. verdenskrig, Sentani søen og landsbyen med det antropologiske museum, Hamadi markedet og downtown Jayapura. Du overnatter på hotel i byen.

8. dag: Jayapura - Bali
Efter tidlig morgenmad går turen mod lufthavnen og tilbage til Bali. Efter ankomst i Denpasar lufthavnen på Bali bliver du kørt til dit hotel i Sanur, Kuta eller Nusa Dua.

Overnatning:
3 nætter på budget hotel
1 nat på lokalt gæstehus
1 nat hos Danifolket i deres traditionelle huse
2 nætter på en skole/kirke

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 21.395,-


Prisbemærkning

BEMÆRK: Luftfartsselskabet der benyttes på denne strækning er at finde på EU’s blacklist over flyselskaber, der har forbud mod at operere/flyve inden for EU.

Læs mere om EUs sikkerhedsprocedure for flyselskaber her.


Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Denpasar - Jayapura t/r
 • Flybillet Jayapura - Wamena t/r
 • Transport inkl. lufthavnstransfers
 • Overnatning og måltider ifølge program
 • Personlig bærer og kok til trekkingdelen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Rejsetilladelse, donationer og entreer og alle aktiviteter som nævnt i programmet

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Lufthavnsskatter og ekstra bagage betaling
 • Ekstra tillæg ved at tage billeder af de lokale folk i Baliem Valley (undtagen under ceremonier)
 • Drikkevarer og drikkepenge
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Indonesien og Bali: 27-02-2019 18:00:00 : 12040
Aarhus
27. februar 2019 kl. 18:00

Indonesien og Bali

Bali og Gili: 04-03-2019 18:00:00 : 12893
Aalborg
4. marts 2019 kl. 18:00

Bali og Gili

Indonesien og Bali: 18-03-2019 18:00:00 : 12050
Aarhus
18. marts 2019 kl. 18:00

Indonesien og Bali

Se mere her

Servicecenter

Indonesien Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Indonesien
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: