Søg
Søg
Indonesien, Traditionelle Tongkonan huse – her fra Ke´te Ke´su.

Sulawesis indre sjæl

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 6.995,-

Varighed: 5 dage

Besøg Tana Toraja og får et unikt indblik i Toraja folkets lokale skikke og spændende traditioner. Det er desuden et af de smukkeste områder på Sulawesi.

Prøv at nulstille din opfattelse af livet og efter-livet, for dine sanser skal nu være åbne for nye impulser og forståelse for en helt anderledes kultur.

Nordøst for Bali finder man øen Sulawesi. Øen var tidligere kendt under navnet Celebes og var indgangen til krydderiøerne under hollandsk domæne. Øen er meget lidt besøgt, men Sulawesi har en af Indonesiens mest spændende kulturer, Tana Toraja, som der kæmpes hårdt for at bevare.

Selve Tana Toraja, som ligger en dags kørsel fra hovedstaden Makassar, er et af de smukkeste områder på øen. Her finder du høje bjerge, dybe dale, frodig natur, spændende lokalmarkeder og flotte risterrasser. Det siges, at ”hvis Gud havde tabt en del af sit paradis, så er det landet i Tana Toraja”.

Toraja folket er kendt for sine mange ceremonier i forbindelse med begravelser. Bemærkelsesværdigt for Tana Toraja er de mange menneskelignende figurer (de såkaldte Tau Tau figurer), som står på små balkoner foran gravene på klippesiderne. - Men det er ikke kun begravelserne, der er interessante. Det er hele optakten, og folks indlevelse i at sende den afdøde af sted fra denne verden på bedst mulig måde, der er så fascinerende.

Endnu er der kun relativt få rejsende, der finder vej til Tana Toraja, men med dette rejseforslag venter en oplevelse udover det sædvanlige og et spændende indblik i en helt unik kultur.

Sæson

Turen kan gennemføres hele året, der gøres dog opmærksom på regntiden som er fra oktober - april.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Bali - Tana Toraja
Turen starter om morgenen med afhentning på dit hotel i Sanur/Kuta/Ubud på Bali, hvorfra du bliver kørt til lufthavnen i Denpasar. Efter en kort flyvetur lander du i Makassar på Sulawesi, hvor du bliver mødt af din engelsktalende lokalguide, der har en stor viden om kulturen i Tana Toraja.
Køreturen på førstedagen går blandt andet igennem Bugisland, hvor du får mulighed for at besøge et af de traditionelle hus, der er bygget på pæle. Der er desuden pause ved det lokale tørfisk-marked, og der er rig mulighed for fotostops i den afvekslende natur. Efterhånden ændrer landskabet sig fra fladt land til mere bjergrigt område. De smukke kalkstensbjerge giver en flot kontrast til de grønne rismarker. Sidst på eftermiddagen når du frem til hovedporten til Tana Toraja, hvor du checker ind på hotellet, der er dit hjem de næste par dage. (F,A)

2.-4. dag: Tana Toraja
Glæd dig til de kommende tre dage i Tana Toraja, der byder på store kulturelle oplevelser. Din guide finder ud af, hvilke ceremonier, som foregår, mens du er her og hjælper dig med at planlægge dagene, så du får mest muligt ud af opholdet. Den største ceremoni, som du kan være heldig at opleve, er dagen, hvor slagtningen af vandbøflerne finder sted. Det er af meget stor betydning for den afdødes status, hvor mange bøfler, der bliver slagtet. Desuden kan du være heldig at opleve en af de mange andre fester, der hører til de forskellige ceremonier.
Foruden de aktuelle begivenheder er der de bestandige seværdigheder; bl.a. de mange imponerende gravsteder. Der er de gamle stengrave i Suaya, babygravene i Kambira og De Hængende Grave, der ligger bag den smukke landsby Ke’te Kesu’. I denne landsby ser du de flotte Tongkonan huse, som er traditionelle torajahuse. Alle er flot smykkede med forskellige mønstre, som alle har en bestemt betydning. Tagene er formet som både, og uden for husene er indgangen flot smykket med bøffelhorn, som er symbol på familiens status.
Der bliver også mulighed for at møde den lokale befolkning, når du færdes rundt i de to store byer Makale og Rantepao – og ikke mindst på de lokale markeder, hvor der er stor nysgerrighed over for fremmede - et smil bliver altid besvaret med et smil. (M,F,A)

5. dag: Tana Toraja - Bali
Tidligt om morgenen kører du tilbage til Makassar, hvorfra du flyver tilbage til Bali. Endnu er der kun relativt få rejsende, der finder vej til Tana Toraja, men besøget sikrer dig en utrolig speciel oplevelse og et spændende indblik i en helt unik kultur. Ankomst til Bali sidst på eftermiddagen, hvorefter du bliver kørt tilbage til dit hotel. (M,F)

Overnatning:
4 overnatninger på pænt budgetklassehotel i Tana Toraja.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet gennemføres hver dag, hele året.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 6.995,-


Prisbemærkning

BEMÆRK: Luftfartsselskabet der benyttes på denne strækning er at finde på EU’s blacklist over flyselskaber, der har forbud mod at operere/flyve inden for EU.

Læs mere om EUs sikkerhedsprocedure for flyselskaber her.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Prisen er inklusiv

 • Afhentning og aflevering på dit hotel i Sanur/Kuta/Ubud på Bali
 • Flybillet Denpasar-Makassar tur/retur
 • Overnatning
 • Transport på hele turen
 • Måltider ifølge program
 • Entreer til seværdigheder
 • Engelsktalende lokalguide

Prisen er eksklusiv

 • Drikkevarer
 • Lommepenge
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffør
 • Andre personlige omkostninger som f.eks. gaver til begravelsesceremonier.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Indonesien og Bali: 27-02-2019 18:00:00 : 12040
Aarhus
27. februar 2019 kl. 18:00

Indonesien og Bali

Bali og Gili: 04-03-2019 18:00:00 : 12893
Aalborg
4. marts 2019 kl. 18:00

Bali og Gili

Indonesien og Bali: 18-03-2019 18:00:00 : 12050
Aarhus
18. marts 2019 kl. 18:00

Indonesien og Bali

Se mere her

Servicecenter

Indonesien Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Indonesien
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: