Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 22.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen besøger forskellige nationalparker og viser, at Kenya ikke bare er klassisk safari med savannelandskab. Rejsen starter i hovedstaden Nairobi, hvor vi blandt andet skal besøge Karens Blixens farm, et elefant-børnehjem, girafcenter og et lokalt smykke- og keramikværksted.

Mt. Longonot, Lake Naivasha, Crater Lake og Hells Gate
Efter Nairobi skal vi på et oplevelsesrigt dagstrek på den flotte, sovende vulkan Mt. Longonot. Her kan vi nyde den smukke udsigt over Great Rift Valley, imens vi bevæger os godt 630 højdemeter for at nå til kanten af krateret, som ligger 2.776 meter over havets overflade. På nogle strækninger er turen meget stejl og ujævn, og selve vandreturen fra hovedindgangen til kraterets kant og tilbage igen, er på omkring ni kilometer. Herfra går rejsen til Lake Naivasha. Her er fuglelivet meget varieret, og vi kan bl.a. se flamingoer, flodørne og væverfugle. Af vilde dyr kan vi opleve giraffer, antiloper og flodheste. Den nærliggende Hell's Gate Nationalpark er relativt lille, men her finder vi et smukt landskab bestående af smalle kløfter omgivet af rå, røde klipper samt åbne græsområder. I nationalparken får vi mulighed for at cykle på kenyansk mountainbike og vandre i det det smukke landskab. Det er ikke nogen almindelig safaritur, idet der her venter en cykelsafari på ca. 10 km, hvor vi blandt kan møde giraffer, bøfler, antiloper, gazeller, zebraer, bavianer, klippegrævlinge og gribbe.

Lake Nakuru & Masai Mara
På denne del af turen kommer vi på en guidet safari ved Lake Nakuru og i Masai Mara, hvor vi kan nyde det rige og varierede dyre- og fugleliv, som bl.a. tæller tusindvis af zebraer, gnuer og flamingoer samt løver, geparder, leoparder, giraffer, flodheste, sjakaler, elefanter, næsehorn, gazeller, impalaer, krokodiller, gribbe, Marabou-storke, bavianer, hyæner, strudse... Listen er næsten uendelig. Kombinationen af disse to parker gør, at sandsynligheden for at se ”The Big Five” på denne rejse er meget stor.

Masai-landsby
Jysk Rejsebureau har arbejdet sammen med en Masai-landsby, som ligger i området lige udenfor Masai Mara Nationalpark. Kenya er meget mere end bare safari og dyreliv, og derfor er det også interessant at komme helt tæt på lokalbefolkningen. Vi slutter derfor denne rejse med to nætter ude i denne Masai landsby, hvor vi vil få et stort indblik i Masaiernes hverdag, og høre om hvordan de bygger hytterne, afholder bryllupsceremonier, laver mad, beklædning, deres familieliv, lederskab og traditionel medicin. Ikke mange rejsende i Kenya kommer så tæt på Masaierne.

Få information og fakta om Kenya her
Det er muligt at kombinere denne rejse med vores ture til Kilimanjaro i Tanzania.

Bedste rejseperiode

Østafrika kan besøges hele året. Der findes en lang regntid fra marts til maj og en kort fra oktober til november. I den danske sommer er det vinter i Kenya, hvor temperaturen er lige i begyndelsen af tyverne på fastlandet. Bemærk, at der bliver køligt i Nairobi om natten i disse måneder, så husk at medbringe varmt tøj og en varm sovepose til safari og trekking.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København
Vi mødes i Kastrup lufthavn med den danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Kenya. Efter en mellemlanding flyves der direkte videre til Kenyas hovedstad Nairobi med ankomst dagen efter.
2. dag: Ankomst til Nairobi
Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til Wildebeest Eco Camp om eftermiddagen. Wildebeest Eco Camp er en oase i storbyen, og det føles ikke som om, man er i en storby, da man bor i safaritelte i en stor have. Der vil blive arrangeret fællesmiddag om aftenen for egen regning, for dem der har lyst.
3. dag: På sightseeing i Nairobi med elefantbørnehjem, Karen Blixens farm og girafcenter
Efter morgenmaden går turen rundt til nogle af Nairobis spændende attraktioner. Vi kommer til at besøge følgende steder i Kenyas hovedstad: Elefant-børnehjem - Vi besøger Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger, som bliver forberedt på at blive sat ud i den vilde natur igen. Karen Blixens farm - Turen tager os videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi, og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills. Girafcenter - Dagen inkluderer også et besøg på AFEW Giraffe Centre, hvor vi fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai-girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Her har vi en lokal engelsktalende guide med. Kazuri smykke- og keramikværksted - Vi besøger også Kazuri Bead Workshop. Kazuri-projektet startede i 1975, og skulle være med til at hjælpe enlige mødre med at tjene lidt penge, så de kunne forsørge sig selv og deres børn. Kvinderne håndmalede smykker og keramik og solgte det. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Her har vi en lokal engelsktalende guide med. (M)
4. dag: Trekking på kraterkantern af vulkanen Mt. Longonot
Der er afgang fra Nairobi om morgenen for at køre til Mt. Longonot. Undervejs er der stop for at nyde den smukke udsigt over Great Rift Valley. Dagens trek starter ved basen af Mt. Longenot, hvorfra vi skal vandre op til kraterets kant. Vi går hele vejen rundt om krateret, og fra toppen af kraterets kant er der en spektakulær udsigt over selve krateret samt det omkringliggende område, hvor Lake Naivasha åbne sletter og små landsbyer pryder landskabet. Bunden af krateret er tæppebelagt med skov, der fungerer som hjemsted for en bred vifte af dyr, herunder både zebraer, giraffer og bøfler. Den sovende vulkan er blevet til på grund af mange lag af størknet lava. Den menes sidst at have været i udbrud i 1860'erne. Vulkanens navn Mt. Longonot, kommer fra Masai ordet ”oloongonot” som betyder ”et bjerg af mange stejle højderygge”. Mt Longonot Nationalpark favner over godt 52 kvadratkilometer, hvoraf det meste af området er dækket af bjerge. Efter trekket kører vi videre til Lake Naivasha, hvor vi skal overnatte. (M,F,A)
5. dag: Vandring og cykling ved Crater Lake
Efter morgenmaden kører vi til Crater Lake Sanctuary. Her kommer vi på guidede gå- og cykelture til kanten af det smukke vulkankrater, hvorfra der er en fantastisk udsigt ned over det smaragdgrønne vand i kratersøen. Afhængigt af vandstanden i de andre Rift Valley søer, er der ind i mellem store flokke af flamingoer på søen. (M,F,A)
6. dag: Cykling i det imponerende landskab i Hell’s Gate Nationalpark
Idag kører vi igen igennem Naivasha by og langs den sydlige bred af søen, forbi blomsterplantager til indgangen til Hell's Gate National Park. Når vi kører ind i parken, udfolder et imponerende landskab sig, og vi bliver ført ind i en dramatisk, halvvejs gold verden med nøgne, takkede klipper, åbne vidder og dybe, skjulte kløfter, som for mange er en interessant og anderledes oplevelse i Kenya. Vi tilbringer dagen med at udforske nationalparken på cykel og på guidet gåtur blandt de planteædende dyr - der findes ikke store rovdyr i Hell's Gate Nationalpark. (M,F,A)
7. dag: Oplev spændende dyreliv ved Lake Nakuru Nationalpark
Efter morgenmaden kører vi ca. 1,5 time mod Lake Nakuru Nationalpark med safarioplevelse på vejen samt frokost og tid til afslapning. Søen tiltrækker masser af flamingoer og mange andre fuglearter. Men udover at være et paradis for fugle, er søen en meget smuk naturoplevelse og Kenyas bedste sted at se næsehorn, idet parken har fået status som særligt reservat for både de truede hvide og sorte næsehorn. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke, geparder og måske den flygtige leopard. (M,F,A)
8. dag: Ankomst til imponerende Masai Mara Nationalpark
Efter morgenmaden kører vi mod Masai Mara, og nyder dyrelivet på vejen. Masai Mara er Kenyas førende safarireservat, og er en fortsættelse af Serengeti-sletten. Nationalparken er verdensberømt for den enestående og spektakulære migration bestående af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra Juni begynder de at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter, hvilket gør parken til en stor dyreoplevelse året rundt. I Masai Mara findes ”The Big Five”; elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Nationalparken har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter. Om eftermiddagen skal vi selv ud og opleve det utrolige dyreliv på safari. (M,F,A)
9. dag: Safari i Masai Mara Nationalpark
I dag er der masser af safari på programmet - vi har hele dagen til at stifte nærmere bekendtskab med Masai Mara og alle dyrene på den afrikanske savanne, både i bil og på en guidet ranger walk langs Masai Mara-floden for at spotte krokodiller og flodheste. Senere på dagen vender vi tilbage til campen og kommer herfra på en guidet gåtur til det nærliggende Masai-marked. (M,F,A)
10. dag: Homestay i Masai-landsby i Masai Mara Conservancy
Vi står tidligt op til en morgensafari efterfulgt af morgenmad i safaricampen. Herefter kører vi til en Masai-landsby beliggende i Masai Mara Conservancy - vi ankommer hen på formiddagen. På dette homestay, som er en stor kulturel oplevelse, lærer vi om Masaiernes kultur og traditioner ved at bo hos dem. Vi kommer til at sove i traditionelle Masai-hytter eller i et telt ved siden af værtsfamilien, og falder i søvn til lyden af landsbyens kvæg og skæret fra bålet. Om morgenen vågner vi tidligt til lyden af Masai-kvinderne, der malker køerne til vores morgen-te. Vores Masai-familie tilbereder traditionelle måltider til os, som Ugali (en tyk majsgrød) med lokalt kød og grøntsager til, alt sammen lavet over åben ild. Her er der mulighed for at deltage i madlavningen. Bemærk at oplevelsen i Masai-landsbyen foregår under simple og primitive forhold. (M,F,A)
11. dag: Oplev hverdagens aktiviteter i Masai-landsbyen
Mens vi bor i landsbyen, deltager vi i landsbyens daglige aktiviteter så som at følge kvæget ud på markerne, hjælpe i den lokale børnehave, hente vand, malke køer, tænde bål uden brug af tændstikker, øve at skyde med bue og pil, samt reparere hytterne med komøg. Vi kan være heldige at komme til at deltage i en traditionel ceremoni, hvis der er en, der finder sted under vores ophold i landsbyen. (M,F,A)
12. dag: Farvelceremoni i Masai-landsbyen, og ankomst til Nairobi
I dag forlader vi Masai-landsbyen efter et fantastisk og lærerigt ophold. Om morgenen står vi igen tidligt op og kan tage del i Masaiernes hverdagsliv. Inden afgang vil Masaierne lave en farvelceremoni for os, og herefter bliver vi kørt tilbage til Nairobi. (M)
13. dag: Sidste dag i Kenya, afrejse mod Danmark
Efter mange mindeværdige natur- og kulturoplevelser i Kenya, går turen nu tilbage til Danmark. Vi bliver hentet på vores hotel og kørt til lufthavnen. (M)
14. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Kenya, ankommer vi til Danmark.
  Det er muligt at udvide rejsen, så man flyver hjem senere. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. badeferie ved Diani Beach eller på Zanzibar.

Overnatninger

2 overnatninger i flyet til og fra Kenya
3 overnatninger i Nairobi på Wildebest Eco Camp
3 overnatninger ved Lake Naivasha
1 overnatning ved Lake Nakuru
2 overnatninger i camp ved Masai Mara Nationalpark
2 overnatninger i Masai-landsby i Masai-hytte eller telt

Overnatningerne vil være i delt dobbeltværelse

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Rejsen beskrives som let. En general god form er nok til at få fuld udbytte af turen, da dagsturene er relativ korte og foregår i let terræn. Du skal bære din egen dagsrygsæk i løbet af dagene.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode28.09.21 - 11.10.21 Tilmeldingsfrist30-06-2021
22.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode09.07.22 - 22.07.22 Tilmeldingsfrist14-04-2022
22.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 12 deltagere.

Næste: 28-09-2021
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Sovepose
 • Gode vandrestøvler eller vandresko
 • Evt. vandresandaler
 • Praktisk tøj
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Kikkert
 • Lommelygte

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København* - Nairobi t/r (inkl. bagage)
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende safariguide og chauffør
 • Transfer ifølge program
 • 11 overnatninger i følge program
 • Dagstur til Elefant-børnehjem, Karen Blixens farm, AFEW Giraffe Centre og Kazuri smykke- og keramikværksted
 • Mt. Longonot vandretur
 • Crater Lake vandretur
 • Cykeltur i Hells Gate Nationpark
 • Safari i Lake Nakuru Nationalpark
 • Safari i Masai Mara
 • Ranger walk i Masai Mara
 • Homestay oplevelse i Masai-landsby
 • Nationalparkgebyr
 • Måltider ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Sovepose
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge - ca. 1500kr. I Kenya er det en god skik at give drikkepenge til guide/kok/bærere efter endt tur
 • Personligt udstyr
 • Singleværelsestillæg koster 1800kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
14.08.21 - 21.08.21
9.495,-
14.08.21 - 20.08.21
9.995,-
Til top