Søg
Søg
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Safari i Kenya
Løver i Masai Mara
Karen Blixens hus, Nairobi
Sheldricks elefant børnehjem
Mount Kenya
Zebraer i Masai Mara
Masai i Kenya
Masaier i Kenya
Lake Nakuru, Kenya
Kenyansk mand
Gepard i Masai Mara
Safari i Masai Mara i Kenya
Safari i Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari I Masai Mara
Safari i Lake Nakuru Nationalpark
Safari i Lake Nakuru Nationalpark
sheldrick elephant orphanage
Mt. Kenya
Masaierne i Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Mt. Kenya
Kenyas lokalbefolkning
Masai Mara I Kenya
Safari i Lake Nakuru Nationalpark
Bo i telt midt i Nairobi
Wildebeest Eco Camp, Nairobi, Kenya
Wildebeest Eco Camp, Nairobi, Kenya
Wildebeest Eco Camp, Nairobi, Kenya
Kenya er rummer mange store oplevelser
Masai Mara - en af Afrikas største safarioplevelser

Trekking på Mt. Kenya og klassisk safari i Masai Mara

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 17.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 14 dage

Denne tur byder både på et storslået trek til toppen af Mt. Kenya, samt en oplevelsesrig safaritur i vildtreservatet Masai Mara med et usædvanligt rigt dyre- og fugleliv.

På denne tur kommer du til at opleve Kenyas hovedstad Nairobi, hvor du vil blive guidet gennem nogle af byens højdepunkter, bl.a. besøger vi Sheldricks elefant børnehjem, AFEW Giraf center samt Karen Blixens hus.

Trekking på Mt. Kenya
Fra Nairobi går turen nordpå til Mt. Kenya, som er Afrikas næsthøjeste bjerg. Du vil de næste fem dage trekke til toppen af Mt. Kenya, via Sirimon ruten hvilket giver dig det optimale udbytte og de flotteste udsigter. At nå toppen af Mt. Kenya er et højdepunkt på enhver rejse til Afrika, og alle rejsende med et rimeligt godt helbred og en stærk vilje kan forsøge at bestige bjerget - højeste punkt 4.986 meter.

Safari rundtur i Masai Mara
Fra Mt. Kenya går turen videre til Masai Mara, som er den mest spektakulære safaripark i hele Kenya. I hele Masai Mara har du mulighed for, at opleve et imponerende varieret udbud af vilde dyr - elefanter, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper, gazeller, gnuer, giraffer, hyæner, krokodiller og mange flere. Her er rigtig gode chancer for at se løver, og det er ikke et unormalt syn, at se dem æde et bytte. Du kan også være heldig at spotte geparder og leoparder. Du vil også besøge Lake Nakuru National Park, som er berømt for sine tusindvis af flamingoer – i visse perioder af året er helt op til tre millioner samlet her.

OBS: Der er ingen decideret klatring involveret i bestigningen af Mt Kenya, men der er dog en gletsjer, der skal passeres. Du skal være klar på et udfordrende terræn og vanskelige passager det sidste stykke mod toppen.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Sæson

Trekking på Mt Kenya
Det er muligt at bestige Mt Kenya året rundt, men de bedste perioder er midt januar til og med februar, og sidst i august til og med september. Resten af året kan regn og tunge skyer hyppigt forekomme. Tågen ruller ofte ind over bjerget midt på formiddagen, så uanset hvilken årstid du vælger, er det altid en god ide, at starte ud tidligt hver morgen for at få de bedste og klareste udsigter. Bemærk, at vejret altid er meget omskifteligt på bjerget. Det er vigtigt at medbringe godt trekkingudstyr og være forberedt på både kulde og regn.

Safari rundtur i Masai Mara
Safari rundturen i Masai Mara gennemføres året rundt. Generelt er det lettere, at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

Safari I Masai Mara

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.

2. dag: Ankomst i Nairobi
Du ankommer til Nairobi hvor du vil blive mødt af en af vores chauffører der vil køre dig til dit hotel, hvor du kan nyde en stille og blød start på dit afrikanske eventyr.

3. dag: Dagstur Nairobi
Dagen står på et kulturelt indblik i nogle af Nairobi´s højdepunkter, med afhentning på hotellet om formiddagen. Du kommer til at opleve:

 • Elefant børnehjem – Du besøger Sheldrick Elephant Orphanage. Det er hjemsted for forældreløse elefantunger, som bliver forberedt på at blive sat ud i den vilde natur igen.


 • Giraf center – Turen fortsætter med et besøg på AFEW Giraffe Centre, hvor du fra en balkon i første sals højde, kan få lov at håndfodre Rotchilds giraffer. Rotchilds er en truet race i Kenya og kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en flot udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.


 • Karen Blixens hus - Din tur fortsætter videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største turistattraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til museum i anledning af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, men meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.

Overnatning på budget hotel/Camp. (M)

4. dag: Nairobi – Judmier Camp
Der er afgang fra Nairobi omkring om morgenen. Fra Nairobi bliver du kør til byen Nanyuki, der ligger lige på ækvator. Her vil der være en kort pause, hvor du spiser frokost, inden du kører videre mod indgangen til Mt. Kenya National Park til Sirimon Gate. Herfra begynder selve trekket med cirka tre-fire timers vandring til Judmier Camp (Old Moses hytten), hvor du overnatter i 3.300 meters højde. Landskabet er meget afvekslende med både ceder-, rosen- og oliventræer samt tætte bambusskove. Der er mulighed for at se mange vilde dyr såsom elefanter, næsehorn, bavianer, aber, bøfler, zebraer og gazeller.
Overnatning i budget hytte, Judmier Camp. (M, F, A)

5. dag: Trek til Shipton Camp
Efter en tidlig morgenmad begynder du dagens trek med vandring igennem et smukt landskab med sletter, dale og Ontulili River. På klare dage byder trekket på fantastiske udsigter til de omkringliggende bjergtoppe. Du ankommer til Shipton Camp for aftenmad og overnatning.
Overnatning i budget hytte, Shipton Camp. (M, F, A)

6. dag: Trekking ved Shiptons Lejren
Du bruger dagen på at akklimatisere med trek to Kami Hut og Hauseberg Lakes. Tilbage til Shiptons lejren hvor aftensmaden vil blive serveret og aftenen er til fri disposition, så du kan gå en lille tur for dig selv, slappe af eller læse en god bog.
Overnatning i budget hytte, Shipton Camp. (M, F, A)

7. dag: Trek til toppen af Mt. Kenya
Dette er dagen for topforsøget, og derfor starter vi ud allerede klokken 3.00 om natten, mens det endnu er mørkt. Langs stenet klippe mod en åbning til Hall Tarns, for at ankommet til toppunktet Lenana senest klokken 6.30 - i tide til at nyde det spektakulære syn af solopgangen fra toppen af Mt. Kenya. En helt fantastisk og mindeværdig oplevelse. To timers nedstigning til Mintos hytte hvor du spiser morgenmad. Dagens næste mål er Mount Meru Bandas, 2.950 meter over havoverflade, for aftensmad og afslapning efter dagens bestigning.
Overnatning i budget hytte. (M, F, A)

8. dag: Chogoria landsbyen - Nairobi
På turens sidste dag vandrer du i et par timer til skovåbningen for at køre det sidste stykke til Chogoria landsbyen. Her skifter du bil og bliver kørt tilbage mod Nairobi, hvor du ankommer om eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition.
Overnatning på Budget Hotel/Camp. (M, F)

9. dag: Nairobi - Masai Mara
Der er afgang fra Nairobi om formiddagen. Herfra bliver du kørt langs ”The Great Rift Valley” til byen Narok for en tidlig frokost. Herefter fortsætter du mod Masai Mara vildtreservatet med ankomst sidst på eftermiddagen. På køreturen ind til campen, får du de første smagsprøver på parkens fantastiske dyreliv og afvekslende, bakkede landskab og der vil være tid til en kort tur til at spotte vildt. Bemærk, at køreturen er meget hård på visse dele af strækningen, hvor vejen er i dårlig stand.
Overnatning i stationære telte/hytter. (M, F, A)

10. dag: Safari i Masai Mara
Hele dagen er sat af til at køre rundt og observere de vilde dyr i reservatet. Kenyas største safarireservat, Masai Mara, er en fortsættelse af Serengeti sletten i Tanzania og verdensberømt for den enestående og spektakulære vandring af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra slutningen af juli begynder de, at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter. Disse inkluderer ”The Big Five”; elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Parken har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter.
Du har mulighed for at besøge en lokal masai landsby, hvor du vil blive inviteret indenfor i en traditionel hytte bygget af grene og mudder. Her kan du se og lære om masai´ernes stærke kultur og traditionsbundne levevis. Eller måske opleve de vilde dyr fra en varmluftballon.
(M, F, A)

11. dag: Morgensafari i Masai Mara - Lake Nakuru
Du kører ud tidligt om morgenen hvor chancerne for at se løver, geparder og leoparder er størst. Efter morgen safari returnerer du til campen for at spise morgenmad. Herefter kører du til Nakuru med frokost på vejen, og ankommer til Nakuru by om eftermiddagen.
Overnatning på Budget hotel tæt ved Nakuru National Park. (M, F, A)

12. dag: Safari rundtur i Lake Nakuru - Nairobi
Denne morgen starter du tidligt ud med en safari rundtur i Lake Nakuru National Park. Den er især berømt for sine hundredtusindvis af flamingoer, der kommer til søen i skiftende perioder af året i deres søgen efter føde og danner et bredt lyserødt bånd rundt om hele søen. Nakuru har desuden fået status som særligt reservat for næsehorn, der altid ses under safariture i parken. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke og måske den flygtige leopard. Den medbragte frokost spises i parken, inden du om eftermiddagen begynder køreturen tilbage til Nairobi via The Great Rift Valley udsigtspunkt. Du vil ankomme til Nairobi sidst på eftermiddagen.
Overnatning på Budget hotel/Camp. (M, F)

13. dag: Afrejse fra Nairobi
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen i Nairobi. Tidspunktet afhænger af dit oversøiske fly. (M)

14. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse til Kenya, ankommer du til Danmark.

Overnatning:
2 overnatninger i flyet til/fra Kenya
4 overnatninger i et Dorm værelse (Mulighed for at opgradere til en bedre værelseskategori imod merbetaling, samt mulighed for at opgradere til turistklasse hotel imod merbetaling)
4 overnatninger i simple hytter på Mt. Kenya
3 overnatninger i stationære telte/hytter i Masai Mara
1 overnatning på et budget hotel ved Lake Nakuru. (Mulighed for opgradere til Lodge overnatning imod merbetaling)


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærkninger

Medbring kun det nødvendige på bjerget (maks 15 kg per person).

Bemærk, at der er portere med på turen, der bærer alt udstyr og din store rygsæk. Men vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området ( tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. fx overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres. Alle Jysk Rejsebureaus trekking turer er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen, dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge ( fx kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge

Trekket kan ikke anbefales til børn under 10 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske ERV Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 17.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

 • Oversøiske flybilletter
 • Transport
 • Overnatninger
 • Ture
 • Park fees
 • Trekkingguide
 • Bærer
 • Nationalparkgebyr
 • Overnatning
 • Måltider som nævnt i programmet.

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Andre måltider end nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Tilvalgsprodukter

fra: 3.795,-
Ballonsafari, Kenya.

Ballonsafari i Masai Mara

Masai Mara set fra himlen. I horisonten farver solopgangen himlen i rødlige nuancer og under dig græsser zebraer, gazeller og bøfler – hvis du er heldig, kan du måske få øje på en løve eller to.

Varighed: ½ dag
fra: 1.495,-
Mt Longonot, Kenya

Mt Longonot trek, 1 dag

Hård opstigning, ujævne strækninger og spektakulær udsigt i 2.776 meters højde venter forude på denne dagstur, som fører dig til Mt Longonots kraterkant.

Varighed: 1 dag
Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: