Her på siden finder du praktisk information og fakta om Mozambique.


Praktisk info om at rejse i Mozambique

Klima og bedste rejsetidspunkt
Mozambique har, som mange tropiske lande, regntid og tørtid.

Generelt er det nemmest at rejse i den tørre sæson, som ligger fra midt maj til november, hvor vejret ofte er stabilt over det meste af landet, og vejene er ved at tørre ud, så de er fremkommelige. Fra december til april er vejret mere ustadigt og kraftige regnskyl kan resultere i floder, der går over sine breder og ufremkommelige mudrede veje.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Mozambique er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Mozambique her.

Penge
Møntfoden i Mozambique hedder Metical. Sydafrikanske Rand eller US dollars kan også benyttes; særligt i den sydlige del af landet.

Alle større, og efterhånden også mindre byer, har ATM’s, hvor der kan hæves Metical. Visakort er det mest brugbare internationale kreditkort i Mozambique, men du kan ikke være sikker på, at alle butikker accepterer visakort, så spørg inden du handler.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der er visumpligt ved indrejse til Mozambique. Et turistvisum kan udstedes ved ankomst, men det anbefales, at du søger visum på forhånd for at undgå forsinkelser problemer ved indrejsen. Det er vigtigt at søge visum i så god tid som muligt, da der kan være lange ekspeditionstider.

Dit pas skal være gyldigt minimum 6 mdr. efter din hjemkomst og der skal være mindst 3 blanke sider.

Der kan forekomme indrejsekrav til Mozambique såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Mozambique.


Transport
Den offentlige transport i Mozambique er langsom og upålidelig. Så væbn dig med tålmodighed når du skal fra A til B.

Taxi og chapas:
Chapas er den lokale offentlige transportform, som hverken er en bus eller en truck. Chapas kan prajes alle steder, og prisen er fast. Chapas chauffører er berygtede for deres, til tider, aggressive kørestil. Hvor det er muligt, er bus altid en sikrere mulighed.

Taxa:
Udover ved lufthavnen kører almindelig taxaer ikke rundt og leder efter passagerer, så du skal selv opsøge dem. Taxametrene virker ofte ikke, så forhandl en pris inden du starter turen.

Bus:
Machibombos (busser) er den bedste måde at komme rundt i landet på via hovedruterne.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen – det er også tilfældet i Mozambique. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge, og til hvem, inden du tager afsted på din rejse. Find for eksempel information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Maputo
Sprog: Portugisisk
Klima: Tropisk
Valuta: Metical
Religion: Katolicisme, kristendom og islam.


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top