Søg
Søg
Frivilligt arbejde i Nepal
Leg med børn på frivilligt arbejde i Kathmandu
Glade 4. klasses skolebørn
Munke spiller fodbold i deres fritid
Frivilligt arbejde i Nepal
Som frivillig forventes det at du hjælpe med undervisningen
Frivilligt arbejde i Nepal
Frivilligt arbejde
Engelskundervisning for munkebørn

Frivilligt arbejde i Nepal

Frapris for 3 uger for 1 person

DKK 3.405,-

Varighed: Minimum 21 dage

I Himalayas baghave ligger Nepal. Et land som byder på fantastiske natur- og kulturoplevelser, men hvor befolkningen lever i stor fattigdom. Med et frivilligt arbejdsophold i Nepal kan du kombinere det personlige eventyr og det fælles formål.

Jysk Rejsebureau vil gerne hjælpe børnene i Nepal.

Hvis du har lyst til at lære fra dig, så kan vi tilbyde dig at komme ud på en skole, børnehave eller buddhistisk kloster som undervisningsmedhjælper. Du forpligter dig til minimum 21 dages arbejde, hvor du som frivillig i Nepal får en unik indsigt i den nepalesiske kultur.

De fleste mennesker i Nepal har ikke råd til at rejse, og i landsbyerne er der ringe mulighed for kontakt med omverdenen. Din tilstedeværelse sætter børnene i stand til at danne relationer med en person fra en anden baggrund og kultur, hvilket vil give dem et større perspektiv. Du vil hovedsageligt hjælpe den almindelige skolelærer, og du behøver derfor ikke at have nogen undervisningsbaggrund.


Sæson

Det frivillige arbejde kan arrangeres hele året.

Detaljeret beskrivelse

Herunder beskrives tre forskellige muligheder for frivilligt arbejde i Nepal:


Frivilligt arbejde på skole i Kathmandu eller Pokhara
Som frivillig har du mulighed for at undervise i en lokal skole, hvor du vil hjælpe med at inspirere børnene til at opnå deres fulde potentiale og udvide deres perspektiver gennem kreative lektioner.

Du vil undervise og uddanne børn fra forskellige aldersgrupper og med forskellige indlæringsevner. Du kan frit bruge forskellige metoder i din undervisning. I løbet af din tid kan du undervise i forskellige fag som matematik, historie, videnskab, geografi, computerteknologi, musik eller noget helt andet du interesserer dig for.

Alle videregående uddannelser i Nepal er på engelsk, så det er meget vigtigt, at børn lærer engelsk for at kunne læse videre. Dit mål er, at hjælpe børnene med at vokse i deres selvtillid og forbedre deres engelskkundskaber, som vil hjælpe dem på mange måder i fremtiden.
Vores skoleprojekter kan tilbydes i enten hovedstaden Kathmandu eller i Pokhara, som ligger nær det kendte Annapurna trekkingområde i Himalaya.


Frivilligt arbejde i børnehave i Kathmandu
Som frivillig i en lokal børnehave vil dit mål være at forberede børn i alderen 3-6 år til skolestart. Gennem leg, alfabettræning, rimelege, tegninger osv., vil du forsøge at give disse børn grundlæggende engelskkundskaber.

De fleste børn kommer fra underprivilegerede familier, der lever under fattigdomsgrænsen. Mødet med en vesterlænding er derfor i sig selv en spændende og givende oplevelse for disse børn. Når du derudover tilfører dine egne kreative indslag i undervisningen, så er du også med til at disse børn får en spændende dag, som får deres tanker væk fra de trange kår.

Børnehaverne har i gennemsnit 35 til 45 børn, og der er masser af tid til leg og sjov med disse nysgerrige størrelser.


Undervisning af buddhistiske munke i Namobudda
Dette projekt er skræddersyet til dem, der er interesseret i at undervise engelsk og samtidig lære noget nyt selv. Du vil undervise buddhistiske munke i alle aldre, både voksne og børn, i et kloster, som vil give dig den unikke mulighed for at fordybe dig i munkenes daglige livsstil.

I dette program vil du undervise forskellige fag på engelsk og har en-til-en engelsk sessioner med munkene på klosteret. Du vil også få en chance for at få en unik indsigt i den buddhistiske religion i din tid på klosteret.

Når du ikke har undervisningstimer, er du meget velkommen til at hjælpe til med andre gøremål. Eksempelvis kan du hjælpe til i klosterets køkkenhave eller i det buddhistiske bibliotek

Du vil bo enten i selve klosteret eller i en indkvartering i nærheden af Namobuddha, som ligger cirka fire timers kørsel fra Kathmandu. Er der ikke plads i Namobuddha, samarbejder vi med flere andre klostre i Nepal.


Generel information for de tre projekter:

Undervisningsplan og aktiviteter
Som frivillig forventes det, at du er på skolen eller børnehaven fra mandag til fredag. Skolerne har normalt en meget kedelig læseplan, så anderledes aktiviteter og kreative oplevelser som sport eller spil er mere end velkomne og meget værdsat af børnene. Det er en god ide at bringe plakater, billeder, musik, fortællingsbøger, uddannelsesspil, landkort og andre hjælpemidler for at gøre undervisningen mere interessant.

I weekenden har du fri til at lave de aktiviteter, du ønsker.


Introduktionsuge
Vores frivillige projekter i Nepal omfatter et obligatorisk introduktionsprogram på en uge, som foregår i Kathmandu. Introduktionsugen vil give dig en god start i dette fantastiske land, der ligger ved foden af det mægtige Himalaya. Du vil lære om kulturen, sproget og livsstilen, men du vil også besøge templer, komme på vandreture og meget mere.


Hvad er en god frivillig?
Frivilligt arbejde og interkulturelle rejser deler et fælles træk: Jo mere du investerer af dig selv i det - desto mere får du ud af det. Dette program er designet til proaktive personer, der er villige til at tilpasse sig lokalsamfundet og dets nuværende behov.

Vores projekter spænder fra 3 uger til ca. 30 uger. Det er vores erfaring, at jo længere du bliver, jo mere vil du vinde, da din forståelse af projektet udvides, og du tager mere ansvar.


Overnatning og forplejning
Overnatningssteder og -forhold varierer fra projekt til projekt. Nogle steder er der et hus for frivillige, hvor du sover i kønsopdelte værelser på 4-6 personer. Andre steder overnatter du i et værelse med andre frivillige hos en lokal familie. På projektet med munke har du mulighed for at sove på klosteret i værelser tilegnet de frivillige på stedet.

Under dit ophold får du desuden tre måltider om dagen. Dette vil som oftest bestå af simple retter baseret på ris og grøntsager. Derudover vil der være kaffe, te og vand til fri afbenyttelse.


OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Vær opmærksom på, at frivillige aktiviteter og tidsplaner kan ændres når som helst baseret på projektets behov, lokale forhold, vejret og uforudsete omstændigheder. Der er desuden en række helligdage, hvor skolen kan lukke i én eller flere dage af gangen. Spørg nærmere ind til disse perioder hos din rejsekonsulent.

Der er nogle obligatoriske krav for deltagelse af det frivillige arbejde:
- Minimumsalder på 18
- Rimelige engelskkundskaber
- Ren straffeattest
- Skal have en rejseforsikring

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter én gang om ugen.

Priser

Frapris for 3 uger for 1 person

DKK 3.405,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Det er meget variende, hvor mange frivillige der er på de forskellige projekter på forskellige tidspunkter. Det betyder at vi ikke kan garantere at der ikke er adskillige andre frivillige og ej heller om du er den eneste på projektet.

Prisen er inklusiv

  • Afhentning i lufthavnen ved ankomst
  • Alle overnatninger i både introduktionsuge og under det frivillige arbejde
  • Introduktionsuge inkl. beskrevne aktiviteter
  • 3 måltider om dagen
  • 2 ugers frivilligt arbejde

Prisen er eksklusiv

  • Flybilletter
  • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
  • Visa
  • Forplejning ud over det beskrevne
  • Drikkepenge - i Nepal er det god skik at give guide og chauffør drikkepenge efter endt tur
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Nepal: Everest Basecamp med dansk rejseleder: 19-02-2019 18:00:00 : 12324
Herning
19. februar 2019 kl. 18:00

Nepal: Everest Basecamp med dansk rejseleder

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder: 25-03-2019 18:00:00 : 12876
Kolding
25. marts 2019 kl. 18:00

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder

Webinar: Nepal: 26-03-2019 17:30:00 : 12291
Webinar
26. marts 2019 kl. 17:30

Webinar: Nepal

Se mere her

Servicecenter

Nepal Få hjælp og service til rejsen
Service Center, Kathmandu, Nepal
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: