Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
18 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 23.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mustang er en af Nepals gemte skatte, og er, med sin stærke kultur og rå natur, et must for alle eventyrer. I århundreder lå kongeriget Lo (Mustang) skjult mellem Himalayas bjerge. I dag er det stadig et mytisk område dybt forankret i den tibetanske kultur. Du finder masser af små landsbyer og klostre i det nøgne landskab med eroderede klipper i brune, grå og orange nuancer. Landskabet er som i Tibet, idet Mustang ligger på Himalayas nordside med udsigter til Mt. Nilgiri, Annapurna og Dhaulagiri i læ for sommerens monsun.

Turen starter med to dage i Kathmandu. Her har du mulighed for at udforske byens hinduistiske og buddhistiske templer, tage på cykeltur, riverrafte m.m. Herefter går turen med bus til Pokhara, hvor du efter en overnatning i byen flyver til Jomsom. Herfra starter det 12 dage lange trek i Mustang. På trekket overnatter du i små hyggelige tehuse. Det højeste punkt på ruten er i 4.230 meters højde. Undervejs vandrer du igennem små landsbyer, besøger gamle klostre, oplever den rå og smukke natur samt kommer tæt på det lokale liv i denne afskårne del af Nepal. Din trekkingtur ender igen i Jomsom, hvorfra turen går tilbage med fly til Pokhara.

Få information og fakta om Nepal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her

Bedste rejseperiode

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året.

Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er stort berørt af monsunregnen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Nepal kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Kathmandu.
2. dag: Ankomst Kathmandu
Ankomst til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 50 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Kathmandu, hvor du har 2 overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Kathmandu.
3. dag: Kathmandu
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Byen er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag for eksempel til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag.
4. dag: Bus fra Kathmandu til Pokhara
Tidligt om morgenen tager I på en 7-timers køretur gennem dale med floder, risterrasser, landsbyer og større byer langs vejen til den smukke by, Pokhara. Resten af dagen slapper I af på jeres hotel eller går en tur på egen hånd. Hvis køreturen synes for lang, så kan I mod merbetaling overveje at booke en privattransport eller eventuelt at flyve mellem Kathmandu og Pokhara. Forhør dig hos din rejsekonsulent for yderligere information.
5. dag: Pokhara - Kagbeni
Tidlig om morgenen bliver du kørt til Pokhara lufthavn og flyver mod Jomson. Fra Jomson trekker vi via Kaligandaki dalen til Kagbeni. Undervejs vil der være udsigter til Mt. Nigiri, Mt. Dhaulagiri og Mt. Tilicho. Vi overnatter i Kagbeni, en smuk gammel landsby med et gammel kloster. Trekkingtid: Cirka tre timer. Højde: Kagbeni 2800m. Overnatning i tehus.
6. dag: Kagbeni - Chaile
Efter morgenmad trekker vi mod den charmerende landsby Chaile. Turen går gennem små, tibetansk-inspirerede småbyer, over Kaligandaki floden og ad små bjergstier. Trekkingtid: Cirka syv timer. Højde: Chaile 3100m. Overnatning i tehus.
7. dag: Chaile - Syangboche
I dag venter en hårdere opstigning til Syangboche, der ligger i 3.800 meters højde. Undervejs kommer vi gennem små landsbyer, og fra Syangboche har du en fantastisk udsigt. Trekkingtid: Cirka seks timer. Højde: Syangboche 3800m. Overnatning i tehus.
8. dag: Syangboche - Ghami
Dagens udfordringer bliver to bjergpas, det ene i 3850 og det andet i 3900 meters højde. Herefter går turen nedad igen til den hyggelig landsby Ghami i 3520 meters højde. Scenen er med rødstensklipper, og der er flere grotter du kan udforske, hvis energien er til det efter dagens trekking. Trekkingtid: Cirka seks timer. Højde: Ghami 3520m. Overnatning i tehus.
9. dag: Ghami - Chharang
Dagen byder på både høje bjergpas og smukke udsigter, inden vi rammer byen Chharang, som blandt andet byder på et gammelt buddhistisk kloster og fine udsigter over Annapurna. Trekkingtid: Cirka fem timer. Højde: Chharang 3560m. Overnatning i tehus.
10. dag: Chharang - Lo Manthang
Efter morgenmad følger vi vejen til Lo Manthang (4 timer) eller den alternative vej via Lo Gakar, Ghar Gumba og et bjergpas i 4230 meters højde (6 timer). Lo Manthang er den gamle hovedstad i kongeriget Lo. I og omkring byen finder du klostre, det gamle kongepalads, grotter og meget mere. Trekkingtid: Cirka fire-seks timer. Højde: Lo Manthang 3760m. Overnatning i tehus.
11. dag: Hviledag i Lo Manthang
Du har hele dagen til at udforske Lo Manthang. Højde: Lo Manthang 3760m. Overnatning i tehus.
12. dag: Lo Manthang - Ghami
Efter to fantastiske dage i Lo Manthang vender vi snuden retur mod Jomson, og overnatter i Ghami. Trekkingtid: Cirka otte timer. Højde: Ghami 3520m. Overnatning i tehus.
13. dag: Ghami - Samar
Nyd den smukke natur og de små landsbyer på dagens trek til Samar. Trekkingtid: Cirka syv timer. Højde: Samar 3300m. Overnatning i tehus.
14. dag: Samar - Kagbeni
Sidste lange trekkingdag til Kagbeni. Trekkingtid: Cirka syv timer. Højde: Kagbeni 2800m. Overnatning i tehus.
15. dag: Kagbeni - Jomsom
Sidste dag på trekket. Vi ankommer til Jomson ved middagstid. Resten af dagen har du på egen hånd i byen. Trekkingtid: Cirka tre timer. Højde: Jomsom 2700m. Overnatning i tehus.
16. dag: Jomsom - Pokhara
I dag går turen med fly fra Jomsom tilbage til Pokhara. Udforsk selv de fredfyldte søer, udkigspunkter, huler og vandfald, som findes i de smukke omkringliggende områder. Pokhara er en større by, som dog er knapt så hektisk som Kathmandu. Det er derfor et perfekt sted for jer til at slappe af og lade de store oplevelser fra trekkingturen synke ind.
17. dag: Pokhara - Kathmandu
I dag går turen tilbage til Kathmandu med turistbus (ca. 7 timer). Efter ankomst til Kathmandu, har du dagen på egen hånd.
18. dag: Afrejse fra Kathmandu / ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag til Danmark efter et fantastisk eventyr i Nepal.

Overnatninger

3 overnatninger på guesthouse i Kathmandu, 11 overnatninger i forskellige tehuse og 2 overnatninger på guesthouse i Pokhara.

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse (teahouses). Det var, og er, steder hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple forhold. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i twinrooms, og der er fælles toiletforhold.

Bemærkninger

Husk at medbringe tre pasbilleder og et kopi af dit pas til trekking-tilladelsen. Derudover skal du fremvise bevis for, at du er dækket af en rejseforsikring undervejs på trekket. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2-3 deltagere pga. det antal bærer, som er med på trekket. Det er muligt, mod ekstra betaling, at få en ekstra bærer med på trekket.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist - Tjek listen her. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalietet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Denne tur anbefales ikke til børn.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Du rejser individuelt i Kathmandu og Pokhara. På trekket kan du komme til at rejse i små grupper med maksimum 8 personer.

Maj - august

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicin
 • Fotoudstyr
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r
 • 3 overnatninger på guesthouse i Kathmandu
 • Turistbus til og fra Pokhara
 • Indenrigsfly Pokhara - Jomsom t/r
 • Engelsktalende guide og bærere undervejs på trekket
 • Overnatninger i tehuse undervejs på trekket
 • 2 overnatninger på guesthouse i Pokhara
 • Prisen inkluderer desuden overnatninger, måltider og forsikringer til guide og bærere.

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Mad og drikke
 • Sovepose
 • Personligt trekkingudstyr
 • Drikkepenge til guide og bærere
 • Visumgebyr til Nepal

Prisbemærkning

I Nepal er det god skik at give drikkepenge til guide og bærere efter endt tur.

Det er muligt at tilkøbe en flybillet tilbage til Kathmandu fra Pokhara mod tillæg.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsons pris, på den billigste flybillet muligt. Reservationer i højsæsonen (fx forår og efterår) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Nepal

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Jysk Servicecenter Kathmandu ligger centralt placeret i backpacker-bydelen Thamel (tæt ved Kathmandu Guest House, der et af de ældste i byen, så godt at spørge efter det, når man skal finde kontoret) i Nepals hovedstad Kathmandu.


Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top