Her på siden finder du praktisk information og fakta om Nordkorea.


Praktisk info om at rejse i Nordkorea

Klima og bedste rejsetidspunkt
Forår og efterår er de bedste tidspunkter at besøge Nordkorea, da højsommeren kan blive utrolig varm og vinteren bidende kold.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Nordkorea er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Nordkorea her.

Penge
Den lokale møntfod er Nordkoreanske won (sælges ikke til turister), så medbring Euro, US dollars eller Kinesiske yen i kontanter inden indrejse til landet.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

For at rejse ind i Nordkorea skal du have visum. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at få visum til Nordkorea.

Se flere oplysninger på www.um.dk.

Der kan forekomme indrejsekrav til Nordkorea såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Nordkorea.

Drikkepenge
Det er normalt i Nordkorea at give guider og chauffører drikkepenge.


Fakta

Hovedstad: Pyongyang
Sprog: Koreansk
Klima: Kontinentalt klima med fire årstider
Valuta: Nordkoreanske won
Religion: Ateistisk


Information om Nordkorea

Nordkorea grænser til Kina mod nord og til Sydkorea mod syd. Nord- og Sydkorea blev delt i 1945, efter at begge Stalin sendte en koreansk officer, Kim Il Sung, for at besætte Nordkorea. Sydkorea blev samme år besat af USA. I 1950 forsøgte Nordkorea ved magt at gennemtvinge en genforening af de to landet, hvilket udviklede sig til Korea-krigen. Den blodige krig sluttede uafgjort i 1953, da man indførte en våbenhvile, og siden har det neutrale (DMZ) område mellem de to lande lagt jord til mange sammenstød.

Nordkoreas præsident Kim Il Sung har været død siden 1994, men blev efter sin død udnævnt til evig præsident. Hans søn, Kim Jong Il, overtog derefter ledelsen af Koreas Arbejderparti i rollen som generalsekretær. Han styrede enevældigt landet, indtil hans død i december 2011. Herefter blev hans søn, Kim Jong Un, udnævnt som ny generalsekretær. Han går i dag under navnet "Den kære leder".

Nordkorea er et helt unikt land, der gør rigtig mange ting på sin egen, uforudsigelige måde. Derfor kan der pludselig ske ændringer i ens rejse-arrangement. Når turister færdes offentligt i Nordkorea skal de være fulgt af en guide fra regeringen. Man kan rejse i landet på en forudbestilt gruppe- eller privattur. Ind- og udrejse skal være fra Kina og det er ikke muligt at rejse fra Nord- til Sydkorea eller omvendt. For det meste er turen arrangeret med hovedstaden Pyongyang som base, hvor du tager på opdagelse i Pyongyang eller dagsture udenfor byen. Alle turister bor på det samme hotel og det det er ikke tilladt at færde sig udenfor hotellet matrikel uden guide.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Nordkorea er pt. lukket for indrejse

Da Nordkorea pt. er lukket for indrejse, kan vi desværre ikke tilbyde at hjælpe med at arrangere rejser til landet, førend det igen åbner op.


På vores sider på Facebook og Instagram giver vi besked, så snart rejser til Nordkorea igen er muligt.


Til top