Søg
Søg
Den demilitariserede zone (DMZ) er 240 km lang og 2 km bred og adskiller Nord- og Sydkorea. Denne grænse siges at være den mest bevogtede i hele verden

Information og fakta om Nordkorea

En rejse til Nordkorea er unik oplevelse, da du får et indblik i verdens mest lukkede land. Kun ca. 2000 vestlige turister besøger årligt Nordkorea. Landet er et af de fattigste i verden, men gør et stort nummer ud af at vise sin rigdom via festivaler, udstillinger, bygninger og monumenter. Siden Korea-krigen har Nordkorea holdt fast i en mere isoleret form for kommunisme, den såkaldte Juche-ideologi, skabt af den nu afdøde nordkoreanske leder Kim Il-Sung. Nordkoreanerne er et stolt folk, der sætter stor ære i at holde sig selvforsynende i en verden, de opfatter som fjendtlig. Landet er et af de sidste kommunistiske lande i verden med verdens fjerde største militær og en personkult af nu afdøde Kim Il Sung og Kim Jong Il og den nuværende leder Kim Jong Un. Kim-familien tilbedes som var de guder, og nordkoreanere tror fuldt og fast på, at det kun er deres lederes faste hånd, der holder USA og Sydkorea fra at angribe dem.

Fakta

Hovedstad: Pyongyang
Sprog: Koreansk
Klima: Kontinentalt klima med fire årstider
Valuta: Nordkoreanske won
Religion: Ateistisk
Nordkorea grænser til Kina mod nord og til Sydkorea mod syd. Nord- og Sydkorea blev delt i 1945, efter at begge Stalin sendte en koreansk officer, Kim Il Sung, for at besætte Nordkorea. Sydkorea blev samme år besat af USA. I 1950 forsøgte Nordkorea ved magt at gennemtvinge en genforening af de to landet, hvilket udviklede sig til Korea-krigen. Den blodige krig sluttede uafgjort i 1953, da man indførte en våbenhvile, og siden har det neutrale (DMZ) område mellem de to lande lagt jord til mange sammenstød.
Nordkoreas præsident Kim Il Sung har været død siden 1994, men blev efter sin død udnævnt til evig præsident. Hans søn, Kim Jong Il, overtog derefter ledelsen af Koreas Arbejderparti i rollen som generalsekretær. Han styrede enevældigt landet, indtil hans død i december 2011. Herefter blev hans søn, Kim Jong Un, udnævnt som ny generalsekretær. Han går i dag under navnet "Den kære leder".

Praktiske oplysninger om at rejse på Nordkorea

Nordkorea er et helt unikt land, der gør rigtig mange ting på sin egen, uforudsigelige måde. Derfor kan der pludselig ske ændringer i ens rejsearrangement. Når turister færdes offentligt i Nordkorea skal de være fulgt af en guide fra regeringen. Man kan rejse i landet på en forudbestilt gruppe- eller privattur. Ind- og udrejse skal være fra Kina og det er ikke muligt at rejse fra Nord- til Sydkorea eller omvendt. For det meste er turen arrangeret med hovedstaden Pyongyang som base, hvor du tager på opdagelse i Pyongyang eller dagsture udenfor byen. Alle turister bor på det samme hotel og det det er ikke tilladt at færde sig udenfor hotellet matrikel uden guide.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Forår og efterår er de bedste tidspunkter at besøge Nordkorea, da højsommeren kan blive utrolig varm og vinteren bidende kold.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Nordkorea er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Den lokale møntfod er Nordkoreanske won (sælges ikke til turister), så medbring Euro, US dollars eller Kinesiske yen i kontanter inden indrejse til landet.

Visumforhold
For at rejse ind i Nordkorea skal du have visum. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at få visum til Nordkorea.
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer.
Se flere oplysninger på www.um.dk.

Drikkepenge
Det er normalt i Nordkorea at give guider og chauffører drikkepenge.
Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: