24-årige Mia Grosen var kørt træt i studiet hjemme i Danmark og tog derfor de tunge statskundskabs-bøger med til udlandet for at selvstudere. Og her fik hun idéen til en app, der skal hjælpe unge rejsende verden over. Nu har hun droppet at læse sin overbygning – for at leve af at rejse verden rundt med sin opfindelse.

At rejse og samtidig kunne leve af det. Det er en tanke, de fleste globetrottere på et eller andet tidspunkt har brudt deres hjerner med at finde løsningen på. Det samme var tilfældet for 24-årige Mia Grosen. Men det hele startede egentlig et helt andet sted. Med udlængsel og studietræthed.
”Jeg var nået til et punkt, hvor der skulle ske noget, men i stedet for at tage orlov for at rejse, besluttede jeg at tage bøgerne med til Istanbul,” forklarer Mia, da Jysk Rejsebureau møder hende på en café i København.
Selvom der ikke er mødepligt på statskundskab ved Aarhus Universitet, var det alligevel ikke tidligere set, at en studerende ville afvikle et semester på denne måde – især ikke på så konservativt og stolt et studie.
”Jeg er nok ikke den typiske statskundskaber,” griner Mia selverkendende, der med en ring i næsen og solbrune skuldre mere ligner den backpacker, hun er, og som over de seneste par år har besøgt mere end 50 lande.
Men Mia var opsat på at afprøve rammerne for studiet og se, om hun kunne klare de to eksamener, der ventede på den anden side af nogle måneders selvstudie i den tyrkiske storby. Og det lykkedes hende at komme hjem og bestå de to fag i komparativ politik og international politik – men endnu vigtigere: Hun kom hjem med en virkelig god idé i backpack'en.

”Hvorfor findes det ikke?”


Efter ankomsten til Istanbul, fik hun job på et hostel i backpackerområdet Sultanahmet. Og fandt hurtigt ud af, at der manglede noget:
”Vi kunne skrive på en tavle og lave flyers, men vi manglede stadig en platform, hvor vi kunne kommunikere med de rejsende,” forklarer Mia, der begyndte at undersøge, om der var en app eller et program opfundet til netop dette behov. Til sin store overraskelse fandt hun ud af, at dette ikke var tilfældet.
”Hvorfor findes der ikke et sted, hvor backpackere der bor på samme hostel, kan nå hinanden og finde information fra hostelet – finde rejsemakkere eller bare spørge, om der er nogle, der vil med ud?” tænkte Mia for sig selv.
Næste skridt for den entreprenante silkeborggenser blev, at spørge sin fire år ældre storebror til råds. Han har også rejst med rygsæk i det meste af verden og har tilmed læst innovation og forretningsudvikling på CBS.
”Det er en god idé, men det findes helt sikkert i forvejen,” var hans umiddelbare svar til sin lillesøster, der dog havde gjort sit forarbejde. Nej, det gjorde det faktisk ikke. Og så var broderen også med på ideen.

Hjælp fra Jysk Rejsebureau


I januar 2014 drog Mia derfor sammen med en veninde til Berlin for at lave researcharbejde. Og det viste sig, at der var der stor interesse blandt de 15 hostels, de nåede at besøge.
”Hvis vi kunne sælge idéen om softwaret til hostels – uden produktet i hånden – så har vi fat i noget,” blev søskendeparret enige om. De begyndte derfor at lægge en større plan for deres kommende software, som de besluttede skulle hedde Comundu – en sammentrækning af ordene 'communication'/'community' samt en afart af det spanske ord for 'verden'.
De begyndte at lede efter udviklere og grafikkere – og hurtigt gik det også op for dem, at der skulle nogle investorer på banen, hvis foretagende ikke skulle drukne i rejseudgifter, inden det overhovedet satte fra land. Og der var heldigvis flere interesserede.
På et tidspunkt kontaktede Mia Grosen også Jysk Rejsebureau, der har hjulpet hende med flere store ture ud i verden.
”Jeg spurgte dem, om de måske kunne hjælpe os. Jeg har været rigtig glad for de ture, de har lavet for mig og tænkte, at det kunne være, at de også fandt Comundu interessant.”
Og det gjorde de. Et møde blev sat op med en samarbejdspartner i Thailand.
”Og efter et møde på 45 minutter havde vi en aftale,” griner Mia Grosen.

Tester det i Thailand


Aftalen var, at hun i første omgang skulle teste app’en på Jysk Rejsebureaus servicekontor New Road Guesthouse i Bangkok.
I to måneder skal Mia Grosen nu se, hvordan de rejsende kommunikerer online med hinanden om alt fra mobilopladere til, hvem der vil dele en taxa til lufthavnen samt hvordan de bruger eventkalenderen. Samtidig testes app'en på det københavns hostel, Copenhagen Backpackers, hvorfra brugerne vil komme med deres input. Og derudover vil søskendeparret til efteråret ansætte en praktikant, der skal rejse rundt i Europa og hjælp med at sælge Comundu til hostels.
Håbet er, at app'en efter en testperiode kan blive en platform, som hostels bruger. Og forventninger til fremtiden er tilsvarende store:
”Jeg tænker ikke, at jeg skal tilbage til studierne. Dette skal nok blive mit job. Og det er jo et drømmejob. Jeg har altid tænkt, at jeg skulle rejse meget, og med dette job kan jeg have base hvor som helst. Så hvorfor ikke have kontor i Sydney?” spørger Mia Grosen retorisk, inden hun drøner videre til et nyt møde i København.

Og svaret må være ja – hvorfor egentlig ikke gøre verden til ens kontor, når nu det er muligt? Brænder du også meget mere for at opleve verdenen, frem for at læse om den i studiebøgerne, så husk på, at det faktisk er muligt at gøre rejseriet til din levevej. Det handler blot om, at få den gode idé. Og tro på den.

Du kan følge med i udviklingen og læse mere på Comundus facebookside og snarligt på Comundu.com

Start karrieren med en rejse, læs mere om Jysk Rejsebureaus mange jordomrejser her.
Mia Grosen, Comundu
Til top