Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Stor stigning i unge backpackere og familier med teenagere. Jo mere berejste vi danskere bliver, jo længere søger vi ud i verden. Det ses blandt andet i stigningen i antallet af især helt unge og familier med store børn, der tager på oversøisk sommerferie, hvor oversøiske ferier tidligere typisk var forbeholdt den danske vintersæson.

Jysk Rejsebureau har pt 22 % flere kunder i med afrejse i juli måned i år i forhold til samme måned sidste sommer.

- Det er de helt unge backpackere og de 45-54 årige, der står for den store stigning i sommersæsonen, og de rejser mest til Asien, Nordamerika og på jordomrejser med flere lande undervejs, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

Stigningen i de oversøiske sommerrejser afspejler også, at danskerne generelt rejser mere end nogensinde tidligere - det gælder både på de europæiske rejsemål og de oversøiske.
Trafiktal fra Københavns Lufthavn viser en stigning i oversøiske flyvninger i juli 2015 på 4,3 %, og i april og maj er tallet stadig støt stigende i forhold til samme måneder sidste år – april + 4,8 % og maj 4,7 %.

- Jo mere vi rejser og oplever af verden, jo længere søger vi ud. På nogle destinationer er der den fordel ved at rejse oversøisk i sommersæsonen, at der ofte er penge at spare, og færre andre besøgende på de mest populære destinationer, siger Niels Amstrup.

Tid til at forberede frokost i det fri
Til top