Har man dyreriget Galapagos, den frodige Amazonas-regnskov og de imponerende Andesbjerge på sin "bucket list", får man nu mulighed for at opleve netop disse steder med en dansk dyrepasser som guide - på en ny grupperejse med Jysk Rejsebureau.

Foruden natur- og dyreoplevelser, der for mange vil være "once in a lifetime", byder den 18 dage lange rejse også på bl.a. trekking på vulkaner samt vilde adventure-oplevelser - og til en noget lavere pris, end hvis man skulle på samme rejse alene.

Eventyrere, der drømmer om at opleve øgruppen Galapagos, udforske Amazonas-regnskoven og vandre i Andesbjergene, har nu muligheden for at komme med på en helt særlig grupperejse med Jysk Rejsebureau til sydamerikanske Ecuador - med dansk rejseleder.

- Vi har sammensat en rejse, der indeholder alt det bedste af Ecuador: natur, dyreliv, regnskov, vulkaner, adventure-aktiviteter og varme kilder, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der det seneste år har oplevet en stigende interesse for netop Ecuador: I perioden januar-oktober 2018 er antallet af rejsende til Quito og Guayaquil - de to internationale lufthavne i Ecuador - steget med 35 pct. ift. samme periode sidste år.

Natur- og dyreoplevelserne i fokus
Den nylancerede grupperejse, der varer 18 dage, starter med to dage i hovedstaden Quito i Andesbjergene, inden turen går videre til Amazonas-regnskoven, hvor gruppen de efterfølgende fire dage skal opleve forskellige dele af regnskoven og kan møde bl.a. papegøjer, anakondaslanger og vilde orkideer.

- Fordelen ved lodgen, hvor gruppen skal bo, er, at man herfra kan komme ind i regnskoven tre forskellige steder, der hver har vidt forskelligt natur- og dyreliv. Det er dog også en meget "basic" lodge, hvor sengen nærmest kun består af en madras med et myggenet over. Så man skal ikke forvente høj overnatningsstandard - det er natur- og dyreoplevelserne, der er i fokus, fortæller direktøren om turen, der ledsages af rejseleder Kamilla Hougaard, der har 10 år som jordomrejsende dyrepasser, guide og formidler i bagagen - og selv har rejst i Ecuador.

Fra adventure-hovedstad til dyrenes rige
Fra regnskoven rejser deltagerne til Baños, der er kendt som Ecuadors adventure-hovedstad. Her kan adrenalin-jægerne tage på cykeltur, gynge ud over klipper, sejle i kano, river rafte, rappelle eller mountainbike igennem vandfald, men der er også mulighed for at få pulsen ned med badning i varme kilder, massage og yoga. Efter yderligere nogle dage med trekking på vulkaner og kratere - gennem små landsbyer og skove - flyver gruppen ud til de sagnomspundne Galapagos-øer.

- Galapagos er dyrenes rige og kendt som billede på Darwins evolutionsteori - og for mange en "once in a lifetime"-oplevelse. Her er et helt unikt dyreliv med nogle arter, der ikke findes andre steder på jorden. Og på de fire dages øhop bliver der god mulighed for at opleve, hvor forskellig naturen og dyrelivet er på de forskellige øer. Man kan bl.a. snorkle med farverige fisk og søløver, opleve de ikoniske blåfodede suler og se store Galapagos-skildpadder og leguaner, siger Niels Amstrup, der peger på flere fordele ved at hoppe med på en gruppetur til netop denne destination:

- Hvis man skal besøge Galapagos-øerne på egen hånd, bliver det tit ret dyrt. Samtidig ved Kamilla en masse om dyrene og planterne - og destinationen generelt - hvilket selvfølgelig giver hele oplevelsen en ekstra dimension. Desuden sørger hun for alt det praktiske ift. transport og overnatning, så man kan fokusere 100 pct. på at opleve og nyde det, forklarer han.

Praktisk information
Grupperejsen, der har plads til 10-18 deltagere, finder sted både den 3.-20. juli og 6.-23. november 2019. Rejsen koster 33.995 kr. inkl. fly, transport, overnatninger, guide, oplevelser og udvalgte måltider. Man kan høre mere om turen på et gratis webinar den 14. januar 2019.

Der er mulighed for at udforske Ecuador eller andre steder i Sydamerika på egen hånd efter grupperejsen. Jysk Rejsebureau hjælper gerne med at skræddersy dette.

Se mere om rejsen og webinaret her.Galapagos, Kamilla
Til top