USA, Canada og Indonesien står sammen med Thailand, Vietnam og Peru øverst på de eventyrlystne danskeres ønskeliste til dette års sommerferie. Det skyldes særligt landenes gode klima og enorme udbud af oplevelser. Det fortæller Jysk Rejsebureau, som udover en stigende interesse for de nævnte destinationer også oplever vækst på særligt to rejseformer: Rejser for flere generationer samt unikke cruises.

Selvom vi kun lige har taget hul på det nye år, er mange danskere allerede i fuld gang med at planlægge årets sommerferie - hvis ikke den allerede er bestilt. Og hos de rejselystne danskere, der rejser oversøisk til sommer, står der ofte USA, Canada eller Indonesien på flybilletten. Det fortæller Jysk Rejsebureau, der skræddersyer oversøiske rejser til hele verden. At disse tre destinationer - ligesom sidste år - ligger i toppen over populære sommerferiedestinationer skyldes ifølge direktør Niels Amstrup flere ting:

- De har alle godt vejr i sommermånederne, hvilket for mange er den vigtigste faktor. Samtidig har alle tre lande et stort udbud af oplevelser, så man både kan få eventyr og afslapning. Eksempelvis har både Canada og USA et miks af pulserende storbyer og fantastiske nationalparker. Og efter en eller to ugers roadtrip på tværs af landet kan man nemt slutte af med en strandferie - fx i Californien eller Florida. Det samme kan siges om Indonesien, hvor især Bali er populær: Her kan man både vandre på risterrasser, hike på vulkaner, snorkle og dykke på nogle af verdens flotteste koralrev - eller dase på stranden, forklarer Niels Amstrup om hit-rejsemålene.

Asien også populært om sommeren
Selvom Indonesien ofte omtales som Asiens eneste sommerferiedestination, ligger Thailand og Vietnam også højt på danskernes hitliste til årets sommerferie.
- Flere thailandske øer har faktisk tørperiode i vores sommerferie, men resten af Thailand er også værd at besøge om sommeren trods regntid. Især regnskoven er utroligt smuk, når alt er grønt og frodigt. På samme måde kan man sagtens få en fantastisk ferie i Vietnam i sommermånederne - selvom det regner engang imellem, siger direktøren og peger samtidig på et andet - lidt uventet - hitrejsemål til sommer:
- Peru ligger på en delt femteplads sammen med Vietnam. Landet er især populært til aktiv ferie - fx en vandretur i Andesbjergene til den ikoniske Machu Picchu-ruin. Flere vælger efterfølgende at kombinere det med nogle dage i Amazonas, verdens største regnskov, hvor man bl.a. kan møde indianere, fiske piratfisk og skyde med bue og pil.

To typer rejser trender
Foruden ovenstående destinationer, der i øjeblikket er årets mest bookede sommer-rejsemål hos Jysk Rejsebureau, oplever rejsearrangøren, at særligt to rejseformer trender i øjeblikket:
- Rejser for flere generationer - ofte for at fejre en rund fødselsdag eller en anden mærkedag - bliver mere og mere efterspurgt, og det er noget, vi laver mere og mere. Samtidig oplever vi også en stigende efterspørgsel på unikke cruises, som kombinerer cruise-rejseformen med eventyrlige og autentiske oplevelser; som fx vores eventyrcruise i Fransk Polynesien i Stillehavet, forklarer Niels Amstrup.

Sommerferien bør bookes nu
Uanset om man drømmer om at køre de amerikanske veje tynde, snorkle på indonesiske koralrev eller gå langs Inkastien i Peru denne sommer, har Niels Amstrup ét samlet råd.

- Så snart man har besluttet sig, kan man lige så godt få rejsen booket. Det bliver kun dyrere, og man risikerer, at de bedste biler, overnatningssteder og campingpladser på destinationen bliver udsolgt, hvilket blot får de øvrige priser til at stige yderligere - så man i princippet ender med at bruge det samme budget på et dårligere produkt.
Bali Risbonde
Til top