Jysk Rejsebureau lancerer ny gruppevandrerejse i det skotske højland

Da Jysk Rejsebureau i foråret lancerede den første grupperejser til Caminoen, var interessen overvældende. Derfor følger rejsearrangøren, der primært er kendt for at skræddersy rejser til fjerne rejsemål, nu op med endnu en gruppevandrerejse inden for Europas grænser - denne gang til Skotland. På turen skal deltagerne på en uge vandre godt 100 km igennem det skotske højland, forbi lokale byer og op på Storbritanniens højeste bjerg. Og allerede nu er flere andre europæiske vandrerejser på tegnebrættet.

Jysk Rejsebureau er primært kendt for at skræddersy eventyrlige oplevelsesrejser til hele verden - særligt til fjerne, oversøiske rejsemål. Det seneste år har rejsearrangøren dog også lavet aktive grupperejser til europæiske rejsemål som Island og Caminoen. Og nu lancerer Jysk Rejsebureau også en gruppevandrerejse til naturskønne Skotland.

- Vi har haft rigtig stor succes med vores vandrerejser til Caminoen. Da vi lancerede dem i maj, fik vi den ene tur fyldt halvt op på første dag. Den rammer tilsyneladende rigtig bredt - både fordi det er billigere og ikke kræver så mange ferieuger som vandrerejser til fx Kilimanjaro eller Nepal. Dermed er den slags ture både for de erfarne, der vil have en ekstra vandrerejse ind i løbet af året - og for nybegyndere, der aldrig har vandret før, men som gerne vil prøve det af. På den baggrund har vi skabt denne rejse til West Highland Way, der er en fantastisk vandrerute, som blev grundlagt i 1980 i hjertet af det skotske højland, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der generelt oplever en stigende interesse for aktive ferier over hele verden: Det seneste år er salget af aktive rejser med dansk rejseleder steget med hele 67 pct.

Autentisk Brave Heart-stemning i rå natur
På turen gennem det skotske højland skal deltagerne vandre gennemsnitligt 21 kilometer om dagen i fem dage.

- Man får virkelig mulighed for at opleve Brave Heart-stemningen, der er så unik for Skotland, samtidig med at man er ude i naturen, uanset om det regner, blæser eller er solskin. Vejret er lidt råt, men det giver en fed naturoplevelse. Gruppen skal fx igennem den ikoniske dal Glencoe og vildnisset Rannoch Moor samt bestige det 1344 meter høje Ben Nevis, der er Storbritanniens højeste bjerg. Samtidig kommer man forbi flere små landsbyer, hvor man møder de lokale. Og så har vi valgt nogle små hyggelige overnatningssteder, hvor man kan nyde en lokal whisky eller øl foran pejsen om aftenen, fortæller direktøren om turen, der ikke kræver erfaring med trekking:

- Det forventes dog, at man er i god vandreform og har gået sine vandrestøvler til hjemmefra. Jeg vil tro, hovedmålgruppen er i alderen 30-50. Men er man yngre eller ældre, er man også meget velkommen. Det vil ikke overraske mig, hvis vi også får et par stykker over 60 år med på turen, vurderer han.

Flere Europa-ture på tegnebrættet
På grund af den stærkt stigende interesse for aktive rejser - herunder vandrerejser - af kortere varighed har Jysk Rejsebureau yderligere nye europæiske rejsemål på tegnebrættet:
- Vi er allerede i gang med at udvikle en vandrerejse på Mallorca, hvor der også er fantastiske vandreruter, og vi kigger også lidt på Slovakiet og Slovenien, afslører Niels Amstrup.

Praktisk information
Vandrerejsen til Skotland er planlagt med fire forskellige afgange i 2020 - fra maj til august. Prisen for turen er 10.995 kr. inkl. fly t/r, rejseleder, overnatninger, morgenmad og bagagetransfer mellem overnatningsstederne. Der er plads til max 14 personer på hver rejse.

Se hele programmet her.
Skotland, Glencoe
Til top