Flere og flere danskere har fået øjnene op for Vietnam som rejsemål: I perioden januar til august 2019 har Jysk Rejsebureau øget sin omsætning på Vietnam-rejser med hele 71 pct. Ifølge direktøren skyldes den stigende interesse især landets frodige natur, farverige kultur og rige historie, der tilsammen matcher tidens rejsetrends perfekt.

Vietnam har vundet de danske rejsehjerter. Det erfarer rejsearrangøren Jysk Rejsebureau, der i perioden januar-august 2019 har øget sin omsætning på Vietnam-rejser med hele 71 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Noget der særligt skyldes en stigende interesse for autentiske og kulturelle ferieoplevelser.

- Mange danskere er efterhånden ret berejste og har måske allerede været i Thailand og andre steder i Sydøstasien. Samtidig ser vi, at trenden går væk fra badeferie - man vil gerne opleve noget og have lidt "eventyr" på sin ferie. Og hvis man ønsker indhold i sin rejse, ligger Vietnam med sin flotte natur, spændende kultur og fascinerende historie lige til højrebenet. Her kan man få autentiske oplevelser, uden at man nødvendigvis skal ud i junglen og bo i telt - det kan stadig gøres med komfort, forklarer Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der skræddersyr rejser til hele verden.

Vietnam på to hjul

Som følge af den stigende interesse har Jysk Rejsebureau den seneste tid lanceret flere nye Vietnam-oplevelser, der alle kan gøres til en del af en skræddersyet rejse:

- Vi har fx lavet en ny fem-dages tur til en række smukke grotter, hvor man sover i tog, på homestay og i telt undervejs. Samtidig har vi fået nogle scooterture i hhv. Hanoi og Ho Chi Minh City. I Hanoi er det lokale engelskstuderende, der tager gæsterne med rundt og fortæller om landet og byen undervejs. I Ho Chi Minh City er det kvindelige chauffører, der gennem jobbet som guide får mulighed for at forsørge sig selv og spare op til at tage en uddannelse. På turene fremviser de alle seværdighederne - men også lokale restauranter og ukendte perler som fx små parker, hvor de lokale mødes for at drikke morgenkaffe, fortæller direktøren, der også anbefaler at udforske dele af det øvrige Vietnam på to hjul:

- Hvis man vil have pulsen lidt op på ferien, kan man vandre eller cykle mountainbike i bjergene oppe nordpå, hvor klimaet typisk er lidt køligere. Og vil man tæt på de lokale andre steder i landet, kan man booke en motorcykeltur på alt mellem 1 og 50 dage, hvor man sidder bag på en professionel, lokal chauffør. Man kører på landevejene ad nogle bagveje, som man ikke ville kunne finde på Google Maps, hvis man selv lejede en scooter eller motorcykel. På den måde kommer man rigtig tæt på de lokale og kan fx besøge familier, der lever af at fremstille rispapir eller røgelsespinde. Guiderne finder samtidig nogle fantastiske små restauranter, man aldrig selv ville have valgt.

Halong Bay-alternativer på vej


Samtidig forventer rejsearrangøren snart at kunne tilbyde nye alternativer til den ikoniske Halong Bay, der er kendt for sine mange limstensklipper.

- Halong Bay er rigtig populært, men vi har også mange rejsende, der gerne vil opleve noget andet og mere uberørt. Derfor kigger vi pt. på andre flotte bugter, hvor der måske er lidt færre klipper - men hvor man til gengæld har det mere for sig selv, forklarer Niels Amstrup, der anbefaler at sætte omkring tre uger af til en komplet Vietnam-rundrejse.

- Man kan godt gøre det på to uger, men så bør man vælge at udforske enten den nordlige eller sydlige del - ellers bliver det for presset, fastslår han.

Praktisk information
Vietnam egner sig ifølge Jysk rejsebureau både til unge backpackere, familier med ældre børn og voksne par. Fordi den fulde Vietnam-oplevelse kræver, at man rejser meget rundt og ofte kun er 2-3 nætter hvert sted, vælger småbørnsfamilier ofte andre rejsemål.
Man flyver typisk til Vietnam med et stop i fx Doha, Bangkok eller Paris, afhængig af flyselskab. Mange kombinerer Vietnam med badeferie på en anden destination - fx i Thailand.

Find Vietnam inspiration her
Grotte, Vietnam
Til top