Sydkorea har det seneste år vundet indpas i danskernes rejseplaner. Det viser tal fra Jysk Rejsebureau, der har solgt 252 pct. flere Sydkorea-rejser i år sammenlignet med 2018. Ifølge direktøren er det bl.a. teenageres forkærlighed for K-pop, der har øget interessen for rejsemålet, som han kalder en værdig konkurrent til Japan - bl.a. pga. kulturen og kirsebærtræerne.

Det seneste år har flere og flere danskere fået øjnene op for Sydkorea som rejsemål. Det erfarer rejsearrangøren Jysk Rejsebureau, for hvem Sydkorea har været dén destination med mest eksplosiv vækst i hele 2019.

- I januar-december er vores omsætning på Sydkorea-rejser steget med hele 252 pct. i forhold til sidste år. Det er helt klart den destination, der har vækstet mest - af dem hvor der samtidig er noget volumen på. Jeg tror, det skyldes flere ting: Først og fremmest er Japan blevet rigtig populært, og nu er der flere af dem, som har været der, der gerne vil prøve noget nyt. Samtidig er K-pop rigtig stort, også i Danmark. Teenagere i dag ser ikke Beverly Hills, som vi gjorde; de streamer sydkoreanske sæbeoperaer i stedet. Derfor har mange unge et forhold til Sydkorea - og dermed får flere familier øjnene op for rejsemålet, vurderer Niels Amstrup, direktør hos Jysk Rejsebureau, der betragter Sydkorea som en værdig konkurrent til Japan:

- Når man snakker om kirsebærtræer, tænker folk tit på Japan. Men man kan opleve de samme lyserøde træer i Sydkorea. Naturen er generelt rigtig flot i april, maj og juni - og igen når de smukke efterårsfarver viser sig. Desuden er prisniveauet nok en smule lavere i Sydkorea. Det er ikke lige så billigt som Sydøstasien, men hvis man vil holde budgettet nede, kan man sagtens finde nogle små, hyggelige overnatningssteder, ligesom det er billigt at spise på lokale restauranter og gadekøkkener. Og det er nemt og sikkert at rejse med offentlig transport - som er både billigt og præcist, påpeger han.

Ideel til både storbyferie og rundrejse
Ifølge direktøren er Sydkorea både velegnet til storbyferie og til flere ugers rundrejse.

- Seoul er en virkelig fed by, som også egner sig godt til en uges storbyferie. Her er rigtig meget historie, kongepaladser og templer. Mange forstår ikke rigtig maden i Sydkorea, så jeg anbefaler alle at tage på madlavningskursus, hvor man går på markedet sammen med en lokal - og selv laver en masse forskellige lokale retter. Det giver en god introduktion til madkulturen. Vil man udforske mere af landet, kan man fx tage ud til en af nationalparkerne og vandre, eller man kan besøge landsbyen Hahoe Village og bo i en traditionel "hanok" - lidt som en japansk ryokan. Længere sydpå ligger Gyeongju, der er Sydkoreas svar på Kyoto og er et åbent museum med mulighed for at cykle rundt til templer og grotter. Mange besøger også Busan på sydkysten. Herfra kan man tage med færge til Japan, hvis man vil - eller tage til øen Jeju, der kaldes Sydkoreas Hawaii og har en fantastisk natur og en smuk kystlinje, fortæller Niels Amstrup.

Praktisk information
Jysk Rejsebureau anbefaler, at man besøger Sydkorea enten forår eller efterår - man kan dog også rejse hertil om sommeren, men høj luftfugtighed og meget høje temperaturer må forventes. Vinteren er kold. Mange kombinerer Sydkorea med Japan, der ligeledes er bedst at besøge forår og efterår.

Som følge af den store interesse er Jysk Rejsebureau i øjeblikket ved at udvikle nye rejseforslag til Sydkorea særligt målrettet familier - med fokus på K-pop og madoplevelser.

Se de eksisterende rejseforslag her.


Sydkorea
Til top