Gennem mange år har en rejse med Jysk Rejsebureau været næsten ensbetydende med, at man skulle til et fjernt land, men i år kan det lige så godt være en vandretur eller et sommertogt med et gammelt træskib i Danmark. Og det skyldes alene coronaen, at Jysk Rejsebureau har måttet se sig om efter nye forretningsområder.

Jysk Rejsebureau har lejet tre træskibe, som fra maj til september skal på togter i Det Sydfynske Øhav, de østjyske farvande og Kattegat. Skibene har plads til henholdsvis 10, 12 og 20 passagerer plus besætning.

Togterne varer fire dage (tre nætter) og inkluderer landgang på nogle af øerne på ruten. Herudover er der to togter på en uge. Man behøver ikke at være sejlkyndig for at kunne være med, og ifølge bureauet henvender de sig til både voksne og børnefamilier. I det omfang, man har lyst, kan man være med til at sætte sejl, lave mad, navigere m.m.

Skonnerten Brita Leth sejler fra Aarhus mod Samsø, Endelave og Ebeltoft. Skonnerten Aron sejler fra Svendborg og galeasen Frem fra Kolding gennem Vejle Fjord til Æbelø og Samsø. De to ture af en uges varighed går fra Kolding til Skagen og tilbage igen.

Sejltogterne i Danmark koster fra 5.595 kr. Der er flere forskellige sejlruter og afgange. Se dem her.

Sejltogt i det sydfynske øhav med skonnerten ARON
Sejltogt med sejlskibet BRITA LETHSejltogt i det sydfynske øhav med skonnerten ARONSejltogt i det sydfynske øhav med skonnerten ARONSejltogt med sejlskibet BRITA LETH
Til top