Om ruten, logistikken og planlægningen

Der vil undervejs være indlagt passende hviledage, hvor deltagerne på egen hånd (eller i grupper/sammen med guiden) selv kan tilrettelægge dagens program og ex. besøge seværdigheder i området/byen – eller simpelthen bare slappe af!

Etapernes længde og selve ruten kan ændres undervejs. Dagetaperne vil sædvanligvis ligge på mellem 50-100 km, afhængig af terræn, vind- og vejrforhold. De angivne distancer bør derfor ses som retningsgivende estimater.

Der vil hovedsageligt blive cyklet på asfaltveje, dog skal man på enkelte etaper være forberedt på kortere afstande med grus- eller stenveje. Såvidt muligt vil de mindre trafikerede veje blive foretrukket fremfor hovedveje.

Deltagerne vil om formiddagen på hver cykeldag kort få præsenteret dagens planlagte cykeletape af guiden. Både velkendte og mindre kendte attraktioner vil blive besøgt undervejs. Ekspeditionen er designet for den rejsende med både sociale, kulturelle og geografiske interesser – samt naturligvis for den cykelglade entusiast! Der cykles ca. 5,5 time om dagen. ca. 2-3 timer om formiddagen og det samme efter en middagspause. Vi stopper i god tid, inden det bliver mørkt.

Det er muligt kun at deltage på noget af etapen (Man kan ikke springe på senere end starttidspunktet) hvis man ønsker dette.


Overnatning

Vi overnatter på lokale budget hoteller og gæstehuse på vores vej. Campingudstyr er derfor heller ikke nødvendigt at medbringe.


Cyklerne og cykeludstyr

Deltagerne skal selv sørge for sin egen cykel samt udstyr, som ex. cykelhjelm (tilrådes), cykelsko, cykeltøj, drikkeflasker, lille dagtursrygsæk. Det forventes, at cyklen er i god stand, har solide dæk (brede mountainbikedæk er ikke nødvendigt, men kan være en god idé) og gear. Vedligeholdelse (herunder lapning) af cyklen skal man i udgangspunktet selv skulle stå for. Værktøjer, pumpe m.m. til almindeligt cykelvedligehold- og reparationer kan lånes i servicevognen.

Vi anbefaler at cyklen medbringes hjemmefra. Cykler kan på enkelte flyselskaber medbringes gratis. Hvis der ikke er mulighed for at medbringe cykel, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at anskaffe en cykel på destinationen - vi skal dog vide dette senest 4 måneder inden. Alt efter destination og krav til cykel skal man regne med omkring 1.000,- for en cykel.


De Tre V’er

Visum:
Du vil hos Jysk Rejsebureau kunne få den nødvendige information om eventuelle visa på rejsen.

Valuta:
Vi anbefaler at medbringe et internationalt hævekort (VISA, MasterCard el. lign.) samt kontanter i enten US-dollar eller EURO.

Vaccinationer:
Kontakt enten din rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau eller din egen læge for mere information om relevante vaccinationer på rejsen.
Til top