Søg
Søg
Udsigten over Machu Picchu
Et springvand i Lima
Den ikoniske statue af Christo Blanco i Cuzco
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Aftensmad i spiseteltet
På besøg ved en lokal familie
En typsik dags vandring
Der handles ind til dagens vandring
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Udsigten over Choquekiraw
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Fantastisk udsigt
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Choquekiraw og Machu Picchu, Peru
Machu Picchu ruinerne

Machu Picchu og Choquekiraw

Frapris pr. pers.

DKK 23.995,-

Varighed: 14 dage

Med dansk rejseleder: Tag med Jysk Rejsebureau på et uforglemmeligt trek til to af Perus mest imponerende Inka ruiner - Choquekiraw og Machu Picchu. Oplev Andesbjergenes spektakulære natur og få indblik i inkaernes sagnomspundne historie.

Inkarigets vejnet bestod i dets storhedstid af mere end 23.000 kilometer vidt forgrenede stier, hvor de såkaldte chasquis, sendebude, elegant løb og sprang i det kuperede terræn, når små og store budskaber skulle frem. Ruten Choquekiraw - Machu Picchu tilbyder dig i dag at gøre chasquiserne kunsten efter og opleve de mageløse landskaber af majestætiske bjerge, frodige dale og brusende floder.
Gå på opdagelse i overleveringerne fra det mægtige Inka-imperium, og følg i de kulturelle fodspor fra de andinske solsønner. At trekke på Andesbjergenes mytiske stier og besøge de legendariske ruinkomplekser Choquekiraw og Machu Picchu er en autentisk og inspirerende natur- og kulturoplevelse.


Sæson
Det er muligt at besøge Choquekiraw og Machu Picchu hele året, men den bedste trekkingsæson er i tørtiden fra maj til november.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Kastrup og ankomst Lima
Du mødes i Kastrup lufthavn med den danske rejseleder hvorefter der er afgang fra Kastrup. Senere på dagen ankommer du til Lima. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel hvor resten af dagen er på egen hånd. (bemærk at du kan forvente at ankomme sent i Lima og det vil derfor være begrænset hvor meget tid du har i byen)

2. dag: Afrejse fra Lima og ankomst Cuzco
Efter morgenmad bliver du kørt til lufthavnen i Lima hvor i skal flyve videre til Cuzco. I Cuzco bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel hvor resten af dagen er på egen hånd. (M)

3. dag: Cuzco - sightseeing på egen hånd
Denne dag i Cuzco er på egen hånd. Cuzco ligger i ca. 3.400 meters højde og tager pusten fra de fleste - både på grund af den tynde luft, men også på grund af de historiske bygninger og den spændende historie. Ved Plaza de Armas, Cuzcos smukke torv og historiske centrum, samt bydelen San Blas finder du et væld af gode restauranter, cafeer og souvenirbutikker.

Omkring Cuzco ligger der mange interessante arkæologiske områder, som du selv kan tage ud og besøge, eller du kan tage på en arrangeret tur med guide. Dog anbefales det at du ikke laver for meget aktivt, da den forholdsvise korte tid i Cuzco skal bruges til at akklimatisere.

4. dag: Cuzco (3.350m) - Cachora (2.850m) - Capuliyoc (2.941m) - Chiquisca (1.930m)
Du bliver hentet tidligt om morgenen på dit hotel i Cuzco, og herfra kører du af sted mod landsbyen Cachora, som du når ca. 4 timer senere. Her kan du slappe lidt af, mens bagagen bliver arrangeret på muldyrene. Ruten starter i fladt grus-terræn, der langsomt bliver let kuperet, mod det første stop i Capuliyoc hvor vi spiser frokost. På dagens vandring har du udsigt til mangfoldige landskaber med frodige dale, snedækkede bjergtoppe (Padrayoc og Wayna Cachora) samt frygtindgydende dybe kløfter. Vi fortsætter nedad mod Coca Masana (2.330 meter over havoverfladen). Her bliver klimaet betydeligt varmere, og blomster og dyreliv begynder at ændre sig. Omsider ankommer vi til lejrstedet ved Chiquisca (1.930 meter over havoverfladen), som ligger et stykke over Apurimac floden. (F,A)

Trekkingtid: ca. 5-6 timer (mini bus - trekking)
Sværhedsgrad: Moderat.

5. dag: Chiquisca (1.930m) - Playa Rosalina (1.550m) - Marampata (2.850m) -Choquekiraw lejren (3.150m)
Denne dag er den hårdeste på trekket. Efter at have spist en tidlig morgenmad, starter vi med 1 times nedstigning til Playa Rosalina og krydser Apurimac floden. Du kan nu se frem til ca. 4-5 timers opstigning ad en stejl sti mod Marampata i 2095 m.o.h. På halvvejen får du et lille hvil i Santa Rosa, hvor der også er mulighed for at købe sodavand eller chokolade for at lade energidepoterne op igen. I Marampata nyder vi en sen frokost og få et velfortjent hvil. På vejen får du mulighed for at se orkidéer og andre vilde blomster samt forskellige fuglearter. Fra Marampata til Choquekiraw (3.270 meter over havoverfladen) tager det ca. 1.5 time, og vi ankommer til lejren ved Choquequiraw ved solnedgangen. Måske er du heldig at se en kondor svæve elegant hen over himlen. Overnatningsstedet ligger tæt på Choquekiraw ruinen. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: Hård

6. dag: Choquekiraw lejren (3.150m) - Choquequiraw ruinerne (3.270m) - Pinchinoyoc (2.450m)
Efter morgenmaden er formiddagen fri til at udforske ruinerne. Du har god tid til at undersøge de tre højdeniveauer, der allerede er blevet renset for tågeskovenes tætte vegetation. Her kan du både se huse, terrasser og andre dele af de mægtige inkaers by. Der vil eventuelt også være mulighed for at opleve de igangværende udgravninger og gå rundt i de endnu helt uberørte dele af komplekset. Besøget giver dig en stor indsigt i inkaernes dagligdagsliv og rige kultur. Vi spiser frokost ved ruinerne og går derefter opad 1 times tid inden nedstigningen mod en dal, hvor vi efter omtrent 2 timers vandring når lejren ved Pichinoyoc i 2450 meters højde. Igen kan du være heldig at se de imponerende kondorer. Gruppen slår lejr for natten ved Pinchinoyoc-ruinen, der først blev opdaget i 1998. Lejren sættes i umiddelbar nærhed af Inka-terrasser, der for nylig er blevet ryddet for kamuflerende bevoksninger i form af træer, krat og mos. Der kan være mange myg i området, så husk myggespray. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: moderat

7. dag: Pinchinoyoc (2.450m) - Rio Blanco (1.990m) - Maizal (3.000m)
Denne morgen vandrer vi ned gennem en tør højlandsskov, der også er kendt som netop 'Dry Andean Highland Forest'. Efter et par timers skovvandring når vi ned til Rio Blanco floden, hvor der vil være mulighed for at tage en forfriskende kølig dukkert. Vi krydser den skummende flod, inden der tages fat på en lang og stejl opstigning på ca. 3 timer til vores lejr i Maizal. Turen går ad snævre stier omkranset af tæt bevoksning. Underlaget er blød jord, der i regntiden forvandles til mudder. Som du støt klatrer opad, erfarer du, at udsigten udvikler sig i takt med vores skridt, og som du når lejren i Maizal, udfoldes en paradisisk udsigt til tre dale og mindst ti bjergtinder, hvoraf flere er klædt i sne eller is. Du spiser både frokost og aftensmad på dette lille jordiske paradis, hvis idylliske omgivelser du har det meste af eftermiddagen og aftenen til at nyde og slappe af i. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: moderat-hård

8. dag: Maizal (3000m) - San Juan passet (4200m) - Yanama (3530m)
På denne dag venter først endnu en lang opstigning gennem et utrolig smukt område, der først går gennem tæt tågeskov og dernæst over puna-slette med det typiske ichu-græs. Opstigningen strækker sig over ca. 4 ½ time, hvor de første 3½ time er halvstejle i et blandet skovterræn, mens den sidste time i puna-landskab bølger sig jævnt opadgående ad en inka-sti, der har en karakteristisk smuk zigzag udformning. Du passerer Victoria-minerne, hvor skinnende sten vidner om den høje koncentration af metaller og mineraler, inden vi spiser frokost på bjergpasset San Juan i 4200 meters højde med en imponerende udsigt over mange udsøgte bjergkamme, heriblandt den snedækkede Choquetakarpo-bjergtinde. Herfra går ruten ned til bunden af dalen til den lille og isolerede bosættelse Yanama, der er utroligt smukt beliggende med omkransende bjerge. Vi nyder igen natur-idyllen, inden du går til køjs efter en drøj, men meget smuk dag. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 9 timer
Sværhedsgrad: Hård

9. dag: Yanama (3.530) - Yanama passet (4.600m) - Totora (3.200m)
I dag venter en lang dag mod trekkingturens højeste punkt; Yanama passet i 4.600 meters højde, som vi når efter ca. 5 timers vandring, hvorefter der venter 2½ times relativ stejl nedstigning mod lejren i Totora. Først går vi op ad let kuperede stier mod toppen af bjerget, hvor der undervejs er flotte bjergudsigter samt endnu en chance for at se kondorer. Opstigningen over godt en time bringer os gennem punaen til en grussti, der med hårnålesving fører os stejlt op til passet, hvor du pludselig kan træde ind i skyerne. Nær passet er der stor sandsynlighed for kølig regn og slud, som kan vare ved, mens vi fortsætter turen ned på den anden side ad sten- og jordstier. Vi går gennem et varieret og ofte tåget quechua-landskab med smukke enge og buskområder, og indimellem får vi også lov til at træne vores balancegang, når vi skal krydse floder på smalle træbroer. Målet er landsbyen Totora, hvis tætteste naboer er en hær af flotte bjerge. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 8 timer
Sværhedsgrad: Hård

10. dag: Totora (3.200m) - La Playa (2.100m) - Santa Terresa (1.830m)
Denne dag byder på en ca. 7 timer lang og smuk tur ned til landsbyen La Playa i 2.100 meters højde. Det er en relativ ubesværet vandring gennem et delvist jævnt og delvist let kuperet terræn. Du går således hele 2.000 højdemeter nedad til varmen i dalen, og på vejen passerer du små og store vandfald samt en varm kilde, hvor du får mulighed for at tage et forfriskende naturligt bad (ikke inkluderet i prisen). Ruten bugter sig smukt på sten- og skovstier, og afhængigt af årstiden kan vegetationen byde på et varieret udvalg af smukke orkideer. Området byder samtidig på en kærkommen lejlighed for ornitologen til at spotte forskellige fuglearter, ligesom også akustikken fyldes af fuglenes mangfoldige musikalske stemmer. Inden vi når til La Playa, går turen desuden gennem forskellige banan- og kaffeplantager. La Playa er den første større landsby, du kommer til på turen, og her vil du kunne købe et bredt udvalg af fornødne mad- og drikkevarer. I La Playa har du mulighed for at fortsætte i bil til Santa Terresa eller slå lejr i La Playa. (M,F,A)

Trekkingtid: ca. 7 timer
Sværhedsgrad: Let

11. dag: Santa Terresa (1.830m) - Hydro Electrica (1.900m) - Aguas Calientes (2.050)
Denne dag krydser vi Vilcanotoa i en såkaldt kabelvogn, som er et kendt transportmiddel i dette område. Vi fortsætter videre til Hydro Electrica, hvorfra toget går til Aquas Calientes. Vi kan vælge enten at tage toget eller gå de sidste 12 kilometer langs jernbanen til Aguas Calientes. Om eftermiddagen har du tid til på egen hånd at slappe af, drikke en forfriskende limonade eller eventuelt tage en dukkert i de varme kilder (Aguas Calientes). Vi sover på et hyggeligt og meget bekvemt hostal i byen. Denne dag bliver varm og luftfugtigheden er høj. Trekkingtid: 4 timer (trekking og bus/tog). (M,F,A)

Gårute Hidroelectrica-Aguas Calientes: ca. 2½ time
Sværhedsgrad: let

12. dag: Aguas Calientes (2.050m) - Machu Picchu ruinen (2.430m) - Aquas Calientes - Cuzco (3.350m)
Dagens begivenhed er besøget på det storslåede Machu Picchu. Vi starter tidligt og spiser morgenmad på hotellet, inden vi enten går eller kører i bus op til Machu Picchu, der ligger på toppen af bjerget. Her giver vores guide en spændende og grundig rundvisning af 2,5 times varighed, og han vil undervejs fortælle om alt lige fra stedets historiske betydning til dets arkitektoniske udformning. Herefter har du tid på egen hånd til at opleve området. Du kan også besøge det smukke Måne tempel.

Om eftermiddagen tager vi bussen ned til byen Aguas Calientes, der ligger for foden af bjerget (der er bustransport fra Machu Picchu til Aguas Calientes). Her kan du nyde en frokost og besøge de termiske bade, inden du om eftermiddagen eller tidligt om aftenen (tidspunkt oplyses af guiden og er afhængig af togselskabet) tager toget tilbage til Ollantaytambo eller Poroy og transporteres tilbage til dit hotel i Cuzco. (M, F)

13. dag: Afrejse fra Cuzco
Efter morgenmaden samles vi og kører til lufthavnen. Vi flyver med mellemlanding til København (M)

14. dag: Ankomst København
Turen slutter i Københavns lufthavn Kastrup.

Overnatning:
1 overnatning i Lima
2 overnatnigner i Cuzco inden trekket og 1 overnatning efter trekket
7 overnatninger i telt på trekket
1 overnatning på hostel i forbindelse med trekket.
1 overnatning på flyet fra Lima - København


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Sværhedsgrad:
Moderat - hård. Bemærk, at sværhedsgraden afhænger af vejret. I regntiden er trekket hårdere. En god fysisk form kræves.

På dette trek er der muldyr og portere til at bære fælles køkken- og campingudstyr og op til otte kilo af din personlige bagage. Har du brug for at have mere end otte kilo med, kan der lejes en hest eller du kan selv bære det. Derudover må du selvfølgelig have din dagsrygsæk med, med vandflaske, snacks og skiftetøj m.m., som du selv bærer.

Der tages forbehold for ændringer af overnatningsstederne afhængig af ledighed og gruppens fysik og tempo.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området (tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. f.eks. overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.

Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen, dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (f.eks. kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Afrejsedatoer

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Det koster 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Status Rejseperiode Pris
Få pladser 02.07.18 - 15.07.18 23.995,- Reserver
Ledige pladser 06.08.18 - 19.08.18 23.995,- Reserver
Ledige pladser 10.09.18 - 23.09.18 23.995,- Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Lima t/r
 • Flybillet fra Lima – Cuzco t/r
 • Transport til/fra Cuzco i bus og tog (backpackerklasse)
 • Entré til Choquekiraw og Machu Picchu
 • 7 overnatninger i telt og 1 overnatning på hostal i Aguas Calientes
 • Måltider ifølge programmet
 • Muldyr til at bære fælles udstyr og personlig bagage (maks. 8 kg) Førstehjælpsudstyr inkl. ilt
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende guide


Prisen er eksklusiv

 • Sovepose (kan lejes - venligst oplys dette ved reservation)
 • Privat hest til støtte på de hårde opstigninger og evt. ekstra bagage (kan lejes - venligst oplys dette ved reservation)
 • Entré til de varme kilder i Aguas Calientes (valgfrit - betales lokalt)
 • Drikkepenge. I Peru er det en god skik at give drikkepenge til guide/kok/bærere efter endt tur. Der skal beregnes ca. 100 USD i drikkepenge.
 • Single værelse tillæg hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Gruppestørrelse

Minimum 10 og maksimum 15 deltagere.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Ecuador, Galapagos og Peru: 12-04-2018 18:00:00 : 10689
Aalborg
12. april 2018 kl. 18:00

Ecuador, Galapagos og Peru

Ecuador, Galapagos og Peru: 18-04-2018 18:00:00 : 10740
Herning
18. april 2018 kl. 18:00

Ecuador, Galapagos og Peru

Peru: 08-05-2018 18:00:00 : 10622
Aarhus
8. maj 2018 kl. 18:00

Peru

Se mere her
Til top
Find os på: