Der er mange ting, man lige tænker igennem en ekstra gang, inden man tager de små med på rejse. Vi har lavet en liste med praktiske tips og gode råd.


Klapvogn: En god paraplyklapvogn med parasol. Den skal være let at klappe sammen og fylde lidt. Køb én i god kvalitet og endelig med sovebeslag. Klapvognen kan slås op og bruges til seng på færger, tog osv., så transport om natten også bliver en mulighed.

Solhat: Tro det eller ej, men solhatte til børn er umulige at købe. Få en god model med hjemmefra.

Solbeskyttelse: Børn tåler dårligt solen, derfor er det vigtigt med en meget høj faktor solcreme. Køb evt. tøj med indbygget UV-beskyttelse på 50 eller mere.

Myggenet: Beskyttelse mod myg er vigtig. Stort myggenet til at dække sengen om natten kan købes hjemme eller lokalt. Under transporten er det en god ide med et barnevognsnet til at kaste over klapvognen.

Myggeolie: Købes bedst lokalt. Danske fabrikater er ofte uden virkning på f.eks. asiatiske myg.

Medicin, vacciner samt malariaprofylakse: Børn er mere udsatte for infektioner, da de “piller i alting”. Hvad angår børnesygdomme på rejsen, som f.eks. skoldkopper, så søg læge. (Skoldkopper er ikke alvorligt, men i varmen klør de meget, og går der hul på kopperne, er der infektionsfare). Hvad angår vaccinationer anbefaler vi at egen læge kontaktes.

Mini elkoger samt multiadapter til el-stik: Uundværligt hvis I har et flaskebarn. En stikkontakt kan man altid finde, selv på de mest primitive øer, og med elkogeren er det let både at koge vand samt sterilisere flasker og sutter.

Pulvergrød: God pulvergrød kan ikke fås ret mange steder. Medbring evt. nogle pakker indtil barnet er vænnet til ris og grønsager.

Kop m.m.: Sugerør, drikkedunk eller egen kop til børnene, så er de fri for at drikke af beskidte flasker og kopper.

Bærerygsæk: Skal I gå meget, så medbring en god bæresele/bærerygsæk.

En god rejseforsikring: Børn skal forsikres ligesom voksne (vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring).

Svømmevinger: Er uundværlige og kan være svære at få fat i på destinationen.

Sko: Badesko og gode sko til at gå i. Kvalitetsbørnetøj og sko er svært at opdrive, så medbring noget ordentligt hjemmefra.

Solbriller: Til større børn vil det være en god ide med ordentlige solbriller. Tænk på hvor meget der leges i vandkanten, hvor lyset og refleksionerne er utrolig stærke.

Dynebetræk: En dyne er for varm, men de fleste børn elsker den. Tag evt. betrækket med, så der er noget “kendt og hjemligt”.

Legetøj: Lidt godt, kendt og let legetøj, en god dansk børnebog som kan tåle at blive læst igen og igen samt en sangbog er god underholdning på lange rejser.

Underholdning til flyveturene: Små pakker til de lange flyveture. Lommespil til større børn.

Bleer: Bleer af ordentlig kvalitet kan købes i næsten alle større byer. Planlægger man 14 dage i junglen, er man nødt til at tage forsyninger med. Men der er ingen grund til at slæbe 10 pakker Libero med på rejsen.

Mos/mælkepulver: Det er en god idé, alt efter hvor man skal hen og barnets alder, at have mad med til de første par dage.

Babyalarm: Så man kan lægge barnet til ro med ro i sindet.
Til top