Her får du Jysk Rejsebureaus gode råd til at rejse med baby og hvad der er godt at huske før afrejse, til flyveturen og under rejsen.Inden afrejse


Pakkeliste: Lav en pakkeliste og vær realistisk. Husk alt fra babyens dyne og solhat til legetøj og termometer.

Køb hjemmefra eller i udlandet: Husk alt det, der måske ikke findes tilsvarende i udlandet – bleer har det med at være dårligere og fyldt med parfume i udlandet. Mælkerstatninger smager anderledes for de små, da det i udlandet indeholder jern.

Sovekrybbe i flyet: Bestil en krybbe hos flyselskabet, så I sikrer jer, at der er et sted, den lille kan sove og lej eller køb en airshell, der beskytter klapvognen under flyturen.

Taske til flyveturen: Pak en selvstændig taske til flyturen med alt fra bleer og sutteflaske til affaldsposer og vådservietter. Glem ikke legetøjet.

Tjek oplevelser for spædbørn: Husk at tjekke, om man må tage spædbørn med til alle de ting, som I planlægger at lave. Safari. teatre og madlavningskurser tillader sjældent børn. Og tjek også, om den lejede autocamper i USA har børnesæde.Til flyveturen


Mad på flyet: Lad være med at medbringe alt mulig hjemmelavet mad. Det bliver for besværligt. Tag mad på tube og et glas med. Og undersøg, om jeres flyselskab tilbyder babymeals.

Mad på glas: I må have al slags babymad på glas med (f.eks. vælling og glas med babymad) gennem security-kontrollen, så tag hellere lidt ekstra med. Måske kan I blive bedt om selv at smage på det. Tag også kiks o.l. med, som din baby kan få, hvis der er ved at opstå krisesituationer.

Tag klapvognen med: I mange lufthavne kan du tage klapvognen med helt ud til gaten. Det letter processen, hvis du har hjul under den bette. Klapvogne må man som regel godt have med som gratis håndbagage, hvis ikke de er for store. Og husk også en bæresele eller slynge til lufthavnen – man skal ind i mellem gå ret lange afstande i transfer.

Undgå propper i ørene: Hvis du ammer, når I letter og lander, undgår du at din baby får propper i ørene.Under rejsen


Én oplevelse om dagen: Hav maksimalt én stor ting på programmet hver dag.

Pause til baby: Tag hjem en time eller to i løbet af dagen for at give din baby lidt ro – eller hav en kort dag. Alternativt kan I bruge et par timer i en park eller på en legeplads, så jeres baby kan komme op af vognen og lege lidt.

Et medbragt tæppe er uundværligt: Hav altid et tæppe med til, hvis I skulle sætte jer og hygge og lege i en park, og en lille sprayflaske med vand i, så din baby kan blive kølet lidt ned, hvis der er varmt der, hvor I rejser.

Køb det meste lokalt: Der er jo også babyer i andre lande, så man kan købe stort set alt, men det er nu meget rart selv at have en ske og kop med.

En bæresele gør underværker: Med den lille i en bæresele kan man komme vidt omkring og måske endda på et trek, der varer et par timer. Og så føles det pludselig lidt som dengang – inden man fik de små guldklumper – når man drog på eventyr.
Til top