8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 15.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med på trekkingtur i Jordan, et fortryllende land i hjertet af Mellemøsten. Vi trekker fra Dana via smukke ørkenlandskaber til den lyserøde by, Petra, som er en af verdens nye syv vidundere. Vi bor i telt og beduinlejre, og vil hver nat blive fortryllet af den smukke stjernehimmel, som sænker sig over ørkenen. Trekket er tidligere blevet kåret som en af verdens bedste trekkingruter af National Geographic. At vandre ind til Petra er så meget mere tilfredsstillende end at besøge det med turistbus på en dagstur, og det er grunden til, at det er værd at vandre fem dage for at nå målet. Vi slutter rejsen af med afslapning på et lækkert hotel ved det laveste punkt i verden, Det Døde Hav.

Glæd dig til
 • Socialt samvær
 • Dana naturreservatet
 • Fascinerende ørkenlandskab
 • Trekking på beduinstier
 • Lille Petra
 • God tid til at opleve Petra
 • Afslapning ved Det Døde Hav på luksushotel

Bedste rejseperiode

Vores rejser til Jordan har faste afrejsedatoer i foråret og efteråret, da temperaturerne på disse tidspunkter ikke er for varme eller for kolde til at vandre. Dagene er varme og nætterne er kølige i disse perioder.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Kastrup og ankomst til Jordan
Vi mødes i lufthavnen med vores danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Amman i Jordan. Vi ankommer sent til Amman, hvor vi bliver hentet og kørt ca. 1/2-1 time til vores hotel centralt beliggende i Amman.
2. dag: Trekking til Mansoura via Jordans største naturreservat, Dana
Efter en tidlig morgenmad på hotellet kører vi ca. 3 timer til den historiske by, Dana, hvorfra vi starter dagens trekking sammen med vores lokale guider. Første del af dagen vandrer vi på stier langs bjergene og har udsigt til Dana Valley, hvorefter vi rammer al-Khashasha Valley, hvor vi slår lejr for natten. Dana Valley er Jordans største naturreservat, og vi vil på dagens vandretur opleve storslået natur og dyreliv, da reservatets 320 kvm huser 700 forskellige plantearter, 190 fuglearter og 73 dyrearter. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, 15 km.
3. dag: Trekking fra Mansoura til Furon med udsigt til Wadi Araba ørkenen
Dagens vandring bliver udfordrende, da vi vandrer omkring 500 højdemeter opad i bjergene for at komme til vores lejr ved Furon. Under det meste af dagens vandring kan vi nyde udsigten til Sharah Bjergene og Wadi Araba ørkenen. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, 14 km.
4. dag: Trekking på beduinstier fra Furon til Ghbour Whedat
Vi vandrer i dag på beduinstier op langs bjergene i et af de mest øde områder af Jordan. Over os vil vi se de høje bjergtinder, og under os vil store kløfter og brede ørkenlandskaber vise sig – det bliver en hård vandredag med spektakulære udsigter i et øde landskab. Vi slår lejr i Ghbour Whedat, før vi i morgen igen siger hej til civilisationen ved Lille Petra. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, 17 km.
5. dag: Beduinlejre og ruiner på trekket fra Ghbour Whedat til Lille Petra
På dagens vandretur får vi indblik i historien og kulturen i området; vi kommer både forbi beduinlejre, små landbrug og forskellige Nabatean ruiner. Vi slutter dagen af ved Lille Petra, som arkæologer mener, er en gammel forstad til Petra for handlende langs Silkevejen. Vi har tid til at gå rundt i Lille Petra og lære lidt om de fascinerende sandstensbygninger, før vi overnatter i en beduinlejr. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, 14km.
6. dag: Fra Lille Petra til den historiske by, Petra
Nabatean-civilisationens gamle stier går ad ”bagvejen” fra Lille Petra til Petra, og når vi i dag følger denne rute, undgår vi de større mængder af andre vandrere. På ruten passerer vi imponerende sandstensbjerge, og ender ud ved en stenterrasse med udsigt til Wadi Siyyagh kløften. Herfra går vi ned mod vores hotel ved Petra ad ruterne Wadi Muthlim (18km) eller Madras (22km), alt efter hvad vejret tillader på dagen. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer, 18-22 km.
7. dag: Sightseeing ved Petra og afslapning ved Det Døde Hav
I dag er der tid til at udforske den gamle Nabatean hovedstad. Vi går til Petra via Siq, den 1 kilometer lange kløft med 80m høje klipper på begge sider. Området er fyldt med stenudskæringer, teatre, templer, altre og det velkendte monument, Al-Khazneh skattekammeret. Om eftermiddagen kører vi i ca. 3 timer til det laveste punkt i verden, Det Døde Hav. Her kan vi velfortjent slappe af, tage mudderbad og flyde omkring i Det Døde Hav efter en aktiv flerdagsvandring gennem Jordans flotte natur og spændende historie. (M,A)
8. dag: Afrejse fra Amman til Kastrup
Vi har ca. 1 times kørsel fra hotellet til lufthavnen, hvorfra vi tager flyet tilbage til Danmark og lander senere samme dag. Husk at det er muligt at ændre hjemrejsedatoen - har du mod på mere eventyr, så tag fat i din rejsekonsulent, og få skræddersyet den rejse, der passer til dig. (M)

Overnatninger

1 overnatning i Amman på 3-stjernet hotel
3 overnatninger på vandreruten i telt
1 overnatning i Lille Petra i beduinlejr i telt
1 overnatning i Petra på 3-stjernet hotel
1 overnatning ved Det Døde Hav på 5-stjernet hotel

Alle overnatningerne på hotel er i delt dobbeltværelse.
Alle overnatninger i telt er i singletelt. Det er muligt at få dobbelttelt.

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Vi går gennemsnitligt ca. 16 km om dagen. Den dag, hvor vi vandrer længst, går vi 22 km. Vi bærer kun på vores dagsrygsæk, da den resterende bagage vil blive transporteret med bil mellem vores overnatningssteder. Trekket er udforende med vandring i ørken, flodlejer og på små klippestier. Det kan være ca. 30 grader om dagen og 10 grader om natten. Varmen kan være en stor udfordring, da det ikke er let at søge skygge. Vi anbefaler derfor at medbringe en hat med stor skygge og bruge solcreme med høj faktor.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 14 deltagere.

Næste: 12-11-2023
Se alle afrejsedatoer

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Udrejse Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode12.11.23 - 19.11.23 UdrejseKøbenhavn med direkte fly Tilmeldingsfrist07-09-2023
15.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København – Amman direkte t/r (inkl. bagage)
 • Dansk Rejseleder
 • Lokal vandreguide
 • Visa til Jordan
 • Entrébillet til Dana Naturreservat
 • To dages entrébillet til Petra
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Drikkevand på vandreturen
 • Transfer ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse 1.300 kr. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling
 • Ved bestilling af rejsen er det er muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person, dog med forbehold for pladssituationen ved flyselskabet

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke-refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Rasmus Gajhede

Rasmus Gajhede

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk
Rejsekonsulent Mie Sommer Runholt

Mie Sommer Runholt

Rejsekonsulent

aalborg|jr.dk
Til top