Tryghedsgaranti ved køb af din rejse Læs mere
Op til 90 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Den transmongolske rute er den mest populære, da du her kommer igennem tre lande, og landskabet forandres meget undervejs. Turen starter i Ruslands industriområder, krydser Uralbjergene og går gennem Sibiriens endeløse nåleskove. Efter Bajkalsøen afløses skovene af Mongoliets vidtstrakte græsstepper spredt befolket af hyrder med får og heste. Efter et stop i Mongoliets hovedstad, Ulan Bator, passerer toget gennem den østlige del af den golde Gobi-ørken for til sidst at ende i det mere frodige Kina.

Dette turforslag tager dig fra Moskva i Rusland via Ulan Bator i Mongoliet til Beijing i Kina. Turen kan selvfølgelig også tages omvendt – fra Beijing til Moskva. Turforslaget er for dig, der ønsker at rejse på egen hånd. Vi hjælper med fly, tog og første overnatning i hver by. Du bestemmer selv, hvor lang tid du ønsker at gøre stop, og hvad du vil opleve.
Har du brug for hjælp til planlægning på turen, så kontakt en af vores rejsekonsulenter med speciale i den transmongolske jernbane.

Livet ombord
Togene er indrettet med to klasser – 1. og 2. klasse. Den egentlige forskel er antallet af medpassagerer; på 1. klasse er der to sovepladser i en kupé, på 2. klasse er der fire. Hver togvogn har et toilet og en håndvask i den ene ende.
I togets spisevogn har du mulighed for at falde i snak med dine medpassagerer og smage lokale russiske, mongolske eller kinesiske retter. Når toget gør holdt, kan du trække lidt frisk luft eller købe nye forsyninger af vand, slik, lokale specialiteter og frugt, som bliver solgt fra små vogne på perronerne.
Brug tiden til at læse en god bog, se på landskabet der ruller forbi udenfor, eller drik et venskabeligt glas vodka med dine medpassagerer.

Visum til rejsen med den transmongolske jernbane
Der kræves visum til både Rusland, Mongoliet og Kina, som skal være godkendt inden afrejse. Bookes der landarrangement gennem Jysk Rejsebureau, hjælper vi desuden med visumsinvitationer til Rusland og Kina, hvilket gør processen både nemmere og hurtigere.

Da behandlingen af disse visa kan tage noget tid bør du påbegynde ansøgningsprocessen minimum halvanden måned før afrejse. Vores klare anbefaling er dog, at visumsprocessen påbegyndes allerede tre måneder før afrejse.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse mere omkring visum til Rusland, Mongoliet og Kina.

Jysk Rejsebureau hjælper gerne med sparring og gode råd, men ansøgning og godkendelse af visum er på eget ansvar. Har du brug for professionel hjælp til dine visa, anbefaler vi Visumservice, som mod et gebyr hjælper med den praktiske håndtering af visa.

Få information og fakta om Rusland, Mongoliet og Kina
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Rusland, Mongoliet og Kina

Bedste rejseperiode

Du kan rejse året rundt. Om vinteren er turen gennem det snedækkede Sibirien en autentisk og smuk oplevelse. Der kan blive ned til 40 minusgrader udenfor, men inde i toget er der varmt og behageligt. Om sommeren er landskabet grønt og himlen blå. Hvis du ønsker at gøre ophold undervejs, anbefales det at rejse forår, sommer eller efterår for at få mest muligt ud af oplevelserne uden for toget.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og på opdagelse i Moskva
Afgang fra Danmark mod Moskva med ankomst samme dag. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i Moskva, hvor du har din overnatning. Resten af dagen har du på egen hånd i Moskva - læs mere om Moskva.
?. dag: Med tog fra Moskva - Ulan Bator
Der venter dig fem dage på toget gennem Ruslands industriområder, Uralbjergene og Sibirien. Sørg for at få provianteret til turen, eller nyd den lokale mad i spisevognene. Det er en oplevelse i sig selv at følge og møde de lokale på toget. Det er en god ide at tage familiealbummet med, så du kan dele livet i Danmark med de lokale, du møder på vejen - de er generelt meget interesserede og viser selv billeder samt forsøger at fortælle historier med en russisk phrasebook.
?. dag: Ankomst til Mongoliet og på opdagelse Ulan Bator
Efter ankomst og check-in på dit hostel har du resten af dagen til at opleve Mongoliets hovedstad. Lad dig fascinere af denne støvede hovedstad, som ikke er som andre byer i verden. Her kan man stadig nogle steder se nomadetelte side om side med sovjetisk inspirerede betonkomplekser. Ulan Bator fungerer som udgangspunkt for alle ture ud i resten af Mongoliets fantastiske natur.
?. dag: Med tog fra Ulan Bator - Beijing
Det sidste togstræk på rejsen tager dig fra Ulan Bator til Beijing, en rejse på cirka halvanden døgn. Blandt turens højdepunker er der hjulskiftet ved den mongolsk-kinesiske grænse - man har ikke samme skinnebredde i Mongoliet og Kina. Du vil på denne del opleve et meget variende landskab ud af togvinduerne. Fra Gobi ørkenens golde landskab til frodige kinesiske marker og bølgende bjerglandskaber.
?. dag: Ankomst til Kina og på opdagelse Beijing
Efter ankomst og check-in på dit hostel har du resten af dagen til at opleve imponerede Beijing - læs mere om Beijing. Du kan enten vælge at forsætte din rejse rundt i Asien eller slutte turen i Beijing.
?. dag: Afrejse fra Beijing
Afrejse fra Beijing efter et fantastisk eventyr på den transmongolske jernbane. (M)
?. dag: Ankomst Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

Overnatning i dette rejseforslag foregår på hostel/budget hoteller. Kontakt os, hvis du har særlige ønsker til hvor og hvordan, du gerne vil overnatte.

Bemærkninger

En rejse med den transmongolske jernbane er ikke en oplagt rejse for familier. Dog kan børn sagtens deltage på rejsen og togturen, men vi vil anbefale, at du tager en rigtig god sparring med din rejsekonsulent herom.

På den transmongolske jernbane rejser man gennem tre lande, hvor tingene fungerer meget anderledes end i Danmark. Togplaner, -ruter og -tider kan sommetider ændres uden varsel; også meget tæt på afgangsdatoen. Som rejsende må man derfor være indstillet på, at der kan ske ændringer i rejseprogrammet. I meget sjældne tilfælde kan tidsændringer betyde, at programmet ikke kan gennemføres på samme måde som oprindeligt bekræftet. Det kan medføre, at der må skæres en dag fra, springes et stop over eller lignende. Vi understreger, at det meget sjældent sker, og Jysk Rejsebureau gør alt, hvad vi kan for at løse disse problematikker - blandt andet gennem vores meget stærke lokale partnere. Det er vigtigt, at man som rejsende er bekendt med, og forstår, at disse betingelser er gældende.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Maj - september

Pakkeliste

 • Lonely Planet
 • Læsestof til rejsen
 • En lille samling billeder (fx af din familie, hus, bil o.lign.)
 • Russisk Phrasebook
 • Kinesisk Phrasebook
 • Mongolsk Phrasebook
 • Lokal valuta til togets restaurant og evt. stops
 • Kreditkort og kontanter
 • Toiletpapir
 • Ørepropper
 • Pulverkaffe, tebreve
 • Hjemmesko/sandaler til toget
 • Evt. små gaver til de folk, man møder
 • Spisesæt komplet

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Moskva // Beijing - Danmark
 • 1 overnatning på hostel i Moskva
 • Togbillet på 2. klasse fra Moskva - Beijing med stop i Ulan Bator
 • 1 overnatning på hostel i Ulan Bator
 • 1 overnatning på hostel i Beijing inkl. morgenmad
 • Russisk invitation (til visumansøgning)
 • Kinesisk invitation (til visumansøgning)

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Visum til Rusland, Mongoliet og Kina (skal arrangeres hjemmefra inden afrejse)

Prisbemærkning

I Mongoliet og Kina er det god skik at give drikkepenge til guide og bærere efter endt tur.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jonas Blomgren Lassen, Rejsekonsulent

Jonas Blomgren Lassen

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk
Rejsekonsulent Mie Sommer Runholt

Mie Sommer Runholt

Rejsekonsulent

aalborg|jr.dk

Servicecentre i Kina

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Beijing, Kina - Servicecenter

Kina

Jysk Servicecenter ligger på Beijing Jade Int. Youth Hostel, der ligger i hjertet af Beijing lige ved Den Forbudte By.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top