Søg
Søg
Nomadedreng på hest i Gobi-ørkenen
Kremlen og Vasilij katedralen
Det er en oplevelse i sig selv, at tage metroen i Moskva
Klar til at komme afsted på eventyr med visums, pas, guidebog, phrasebook og togbilletter
Togkupe på 2. klasse
Der er mulighed for at handle med de lokale, når toget gør stop
Med lokal bus mod Bajkal søen
Der er masser af tid under trekket til at nyde den smukke natur ved Lake Bajkal
De smukke små landsbyer langs Lake Bajkal
Aftensmad i det fri med en kop vodka
Imponerende og smukke Bajkal
De smukke træhuse i Irkutsk
Grænseovergangen til Mongoliet
Ulan Bator, Mongoliet
Djengis Khan statuen på Sukhbaatar pladsen
Naadam festivalen afholdes hvert år i juli måned. Den samler folk i alle aldre og fra hele Mongoliet i hovedstaden
Blandt nomader på sletterne i Gobi-ørkenen
Under turen i Gobi-ørkenen foregår overnatningerne i en traditionel ger
Tid til at forberede frokost i det fri
Ældre kvinde i byen Dalanzadgad
På vej mod imponerende Khongoryn Els
De enorme sandklitter ved Khongoryn Els
Hyrde med sine heste
Kameler på vej igennem Gobi
Den smukke natur ved Bayanzag
Man bliver oftest budt på lidt lokale lækkerier når man besøger en nomadefamilie
På toget igen efter et fantastisk eventyr i Gobi-ørkenen
Venlig togkontrollør
Tid til vognskifte på den mongolsk-kinesiske grænse
Den afslappede og hyggelig stemning i Beijings hutonger
Den himmelske fredsplads i Beijing
Lokale turister ved Den Forbudte By i Beijing

Den transmongolske jernbane

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 23.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 26 dage

Dette rejseforslag tager dig fra fantastiske Moskva via Lake Bajkals kyst og Gobi Ørkenen til imponerende Beijing. I alt 26 dage spækket med eventyr.

På den transmongolske jernbane kommer du igennem tre lande, og landskabet forandres meget undervejs. Turen starter i Ruslands industriområder, krydser Uralbjergene, og går gennem Sibiriens endeløse nåleskove. Efter Bajkalsøen afløses skovene af Mongoliets vidtstrakte græsstepper spredt befolket af hyrder med får og heste. Efter et stop i Mongoliets hovedstad, Ulan Bator, passerer toget gennem den østlige del af den golde Gobi-ørken for til sidst at ende i det mere frodige Kina.

Dette turforslag tager dig rundt i Moskva, på fire dages trekking langs Lake Bajkal, syv dages fantastisk eventyr i Gobi-ørkenen og slutter i imponerende Beijing. Turen kan selvfølgelig også tages omvendt – fra Beijing til Moskva.
Har du brug for råd og vejledning til en tur på den transmongolske jernbane, så kontakt en af vores rejsekonsulenter med speciale i den transmongolske jernbane.

Livet ombord
Togene er indrettet med to klasser – 1. og 2. klasse. Den egentlige forskel er antallet af medpassagerer; på 1. klasse er der to sovepladser i en kupé, på 2. klasse er der fire. Hver togvogn har et toilet og en håndvask i den ene ende.
I togets spisevogn har du mulighed for at falde i snak med dine medpassagerer og smage lokale russiske, mongolske eller kinesiske retter. Når toget gør holdt, kan du trække lidt frisk luft eller købe nye forsyninger af vand, slik, lokale specialiteter og frugt, som bliver solgt fra små vogne på perronerne.
Brug tiden til at læse en god bog, se på landskabet der ruller forbi udenfor, eller drik et venskabeligt glas vodka med dine medpassagerer.

Visum til rejsen med den transmongolske jernbane
Der kræves visum til både Rusland, Mongoliet og Kina, som skal være godkendt inden afrejse. Bookes der landarrangement gennem Jysk Rejsebureau, hjælper vi desuden med visumsinvitationer til Rusland og Kina, hvilket gør processen både nemmere og hurtigere.

Da behandlingen af disse visa kan tage noget tid bør du påbegynde ansøgningsprocessen minimum halvanden måned før afrejse. Vores klare anbefaling er dog, at visumsprocessen påbegyndes allerede tre måneder før afrejse.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse mere omkring visum til Rusland, Mongoliet og Kina.

Jysk Rejsebureau hjælper gerne med sparring og gode råd, men ansøgning og godkendelse af visum er på eget ansvar. Har du brug for professionel hjælp til dine visa, anbefaler vi Visumservice, som mod et gebyr hjælper med den praktiske håndtering af visa.

Vi tilbyder også denne tur med dansk rejseleder, se den her

Sæson

Du kan rejse året rundt. Om vinteren er turen gennem det snedækkede Sibirien en autentisk og smuk oplevelse. Der kan blive ned til 40 minusgrader udenfor, men inde i toget er der varmt og behageligt. Om sommeren er landskabet grønt og himlen blå. Hvis du ønsker at gøre ophold undervejs, anbefales det at rejse forår, sommer eller efterår, for at få mest muligt ud af oplevelserne uden for toget.

Den Transmongolske Jernbane, Mongoliet

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark og på opdagelse i Moskva
Afgang fra Danmark mod Moskva med ankomst samme dag. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit hostel i Moskva, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Moskva - læs mere om Moskva.

2. dag: På opdagelse i Moskva
På egen hånd i Moskva.

3. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Der venter dig fire dage på toget gennem Ruslands industriområder, Uralbjergene og Sibirien. Sørg for at få provianteret til turen, eller nyd den lokale mad i spisevognene. Det er en oplevelse i sig selv at følge og møde de lokale på toget. Det er en god ide at tage familiealbummet med, så du kan dele livet i Danmark med de lokale, du møder på vejen - de er generelt meget interesserede og viser selv billeder samt forsøger at fortælle historier med en russisk phrasebook.

4. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Bliv lullet i søvn af togets rumlen, nyd udsigten eller få en snak med de lokale og andre turister på toget.

5. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Toget stopper flere gange om dagen - du finder tidsplanen i togvognen. Det kan betyde, at du får nye medrejsende i din togkupe.

6. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Selvom fire dage i et tog virker som lang tid, så går tiden hurtigt. Husk, at du undervejs passerer forskellige tidszoner.

7. dag: Ankomst Irkusk og på opdagelse i byen
Du bliver afhentet på togstationen og bliver kørt til dit hostel, hvor du har en overnatning i en lille lejlighed. Resten af dagen har du på egen hånd i Irkutsk - læs mere om Irkutsk.

8. dag: Trekking langs Lake Bajkal
Du afhentes på dit hotel af din lokalguide og tager bussen til Bolsjoje Guloustnoje. Byen ligger ved breden af Lake Bajkal, og her kommer kun få turister. Du har mulighed for at udforske byen på egen hånd eller nyde en russisk banja (sauna). Det er en god ide, at medibringe en større rygsæk da du er fælles med guiden om at bære mad, telt, m.m. Overnatning foregår i privat indkvartering. (A)

9. dag: Trekking langs Lake Bajkal
I dag starter selve trekkingturen, i alt 36 km fordelt over tre dage, langs Bajkalsøens vestbred i Pribajkal Nationalpark. Du møder primært lokale i dette område, som fisker, bor eller trekker her. Turen kan gennemføres af alle, der er ved normalt godt helbred og er i god form. Stien følger Bajkalsøen, men går til tider også ind i landet med stigninger på op til 200 meter. Du bærer selv dit personlige udstyr og en del af maden. Det forventes, at du deltager i madlavningen. Dagens vandring går til Kadilny-næsset, hvor der overnattes i telt. (M, F, A)

10. dag: Trekking langs Lake Bajkal
Efter en nat i det fri går turen videre langs søen til landsbyen Bolsjije Koty. Privat indkvartering. (M, F, A)

11. dag: Trekking langs Lake Bajkal og overnatning i Irkutsk
Sidste dag på trekket går til Bolsjije Koty. Herfra går turen tilbage til Irkutsk med hydrofoilbåd. I Irkutsk bliver du kørt tilbage til dit hostel. (M, F)

12. dag: Med tog fra Irkutsk - Ulan Bator
Rejsen til Ulan Bator i Mongoliet tager cirka et døgn, og er første landegrænse, du krydser i toget. Vær forberedt på en del ventetid ved grænseovergangen.

13. dag: Ankomst til Mongoliet og på opdagelse Ulan Bator
Du bliver afhentet på togstationen og kørt til dit hostel, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Mongoliets hovedstad, hvor du kan gå på lokale markeder eller besøge de spændende muséer, der findes i byen.

14. dag: På opdagelse i Ulan Bator
På egen hånd i Ulan Bator. Lad dig fascinere af denne støvede hovedstad, som ikke er som andre byer i verden. Her kan man stadig nogle steder se nomadetelte side om side med sovjetisk inspirerede betonkomplekser.

15. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Du afhentes om morgenen ved dit hostel af din chauffør. Herefter går turen i russisk UAZ (firehjulstrukket militærkøretøj fra Rusland) til Gobi, som du skal udforske de næste syv dage.
Undervejs kan du stoppe, som du vil, og nyde den rå natur eller møde nomaderne. Der overnattes i gers (mongolsk telt) ved nomaderne eller i ger-camps i byerne. På turen får du et unikt indblik i nomadernes liv. Forvent at blive inviteret på varm gede- eller kamelmælk, gæret hestemælk og tørret gedeost. Hos mange nomadefamilier kan du også hjælpe med at samle geder til malkning, lege med børnene eller hygge omkring ildstedet i en ger.
Dagens rejse går til Middle Gobi. (F, A)

16. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
I dag går turen gennem ørkenen til Dalanzadgad, som er hovedstad af den sydlige Gobi provins. (M, F, A)

17. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Turen går gennem det rå ørkenlandskab og over bjerge til de enorme sandklitter ved Khongoryn Els. Der er mulighed for kamelridning eller for at udforske sandklitterne på egen hånd. (M, F, A)

18. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
I dag fortsætter turen til Bayanzag-området, hvor der igennem tiden er fundet mange dinosaur-fossiler. Området blev udgravet af Roy Chapman Andrews i 1920, som kaldte det Flaming Cliffs. (M, F, A)

19. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Turen i dag går tilbage nordpå mod Middle Gobi. (M, F, A)

20. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Turen fortsætter igennem ørkenen og der overnattes i Khairkhain området. (M, F, A)

21. dag: På eventyr i Gobi-ørknen og overnatning i Ulan Bator
I dag går turen via de smukke stenformationer ved Baga Gazriin Chuluu og ankommer til Ulan Bator sidst på eftermiddagen. I Ulan Bator bliver du kørt tilbage til dit hostel. (M)

22. dag: Med tog fra Ulan Bator - Beijing
Det sidste togstræk på rejsen tager dig fra Ulan Bator til Beijing, en rejse på cirka halvanden døgn. Blandt turens højdepunker er der hjulskiftet ved den mongolsk-kinesiske grænse - man har ikke samme skinnebredde i Mongoliet og Kina. Du vil på denne del opleve et meget variende landskab ud af togvinduerne. Fra Gobi ørkenens golde landskab til frodige kinesiske marker og bølgende bjerglandskaber.

23. dag: Ankomst til Kina og på opdagelse Beijing
Du ankommer i dag til Beijing og kommer selv fra togstationen til dit hostel (det er muligt at gå eller tage en taxi), hvor du har to overnatninger. Resten af dagen kan du opleve imponerede Beijing - læs mere om Beijing.

24. dag: På opdagelse i Beijing
På egen hånd i Beijing. (M)

25. dag: Afrejse fra Beijing
Afrejse fra Beijing efter et fantastisk eventyr på den transmongolske jernbane. (M)

26. dag: Ankomst Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatning:
Overnatning i dette rejseforslag foregår på hostel/budget hoteller. Kontakt os, hvis du har særlige ønsker til hvor og hvordan, du gerne vil overnatte.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

At rejse i Rusland og Kina kan til tider være udfordrende. De lokale har meget begrænsede engelskkundskaber, og der kan opstå situationer, hvor for eksempel togbilletter eller togtider bliver ændret i sidste øjeblik. Jysk Rejsebureau gør alt, hvad vi kan for at løse disse problematikker, når de opstår - blandt andet gennem vores meget stærke lokale partnere.
Vi håber på forståelse for sidste minuts ændringer, og vi lover, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det er til mindst mulig gene for jeres rejse.

En rejse med den transmongolske jernbane er ikke en oplagt rejse for familier. Dog kan børn sagtens deltage på rejsen og togturen, men vi vil anbefale at du tager en rigtig god sparring med din rejsekonsulent herom.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver torsdag fra maj til og med oktober.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 23.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.


Prisbemærkning

I Mongoliet og Kina er det god skik at give drikkepenge til guide og bærere efter endt tur.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Undervejs på rejsen er du ikke en del af en gruppe, men på Gobi turen i Mongoliet er det sandsynligt, at der vil være andre rejsende med. Grupperne er dog små på max 8 personer.
Ligeledes må det forventes at der kan være andre rejsende på dagsture på Olkhon Island.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Moskva // Beijing - Danmark
 • Transfer fra lufthavn til hostel i Moskva
 • 2 overnatninger på hostel i Moskva
 • Togbillet på 2. klasse fra Moskva - Beijing med stop i Irkutsk og Ulan Bator
 • Transfer fra togstation til hostel i Irkutsk
 • 2 overnatninger på hostellejlighed i Irkutsk
 • 4 dages trekkingtur langs Lake Bajkal inkl. måltider og engelsktalende guide
 • Transfer fra togstation til hostel i Ulan Bator
 • 3 overnatninger på hostel i Ulan Bator
 • 7 dages tur i Gobi-ørkenen inkl. måltider, brændstof og engelsktalende guide
 • 2 overnatninger på hostel i Beijing inkl. morgenmad
 • Russisk invitation (til visumansøgning)
 • Kinesisk invitation (til visumansøgning)

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Russisk, mongolsk og kinesisk visum (skal arrangeres hjemmefra inden afrejse)
 • Måltider udover det beskrevne
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

På eventyr i Kina: 22-08-2019 18:00:00 : 12319
København
22. august 2019 kl. 18:00

På eventyr i Kina

Kina: 27-08-2019 18:00:00 : 13433
Kolding
27. august 2019 kl. 18:00

Kina

Se mere her

Servicecenter

Kina Få hjælp og service til rejsen
Beijing, Kina - Servicecenter
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: