Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
26 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 23.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På den transmongolske jernbane kommer du igennem tre lande, og landskabet forandres meget undervejs. Turen starter i Ruslands industriområder, krydser Uralbjergene, og går gennem Sibiriens endeløse nåleskove. Efter Bajkalsøen afløses skovene af Mongoliets vidtstrakte græsstepper spredt befolket af hyrder med får og heste. Efter et stop i Mongoliets hovedstad, Ulan Bator, passerer toget gennem den østlige del af den golde Gobi-ørken for til sidst at ende i det mere frodige Kina.

Dette turforslag tager dig rundt i Moskva, på fire dages trekking langs Lake Bajkal, syv dages fantastisk eventyr i Gobi-ørkenen og slutter i imponerende Beijing. Turen kan selvfølgelig også tages omvendt – fra Beijing til Moskva.
Har du brug for råd og vejledning til en tur på den transmongolske jernbane, så kontakt en af vores rejsekonsulenter med speciale i den transmongolske jernbane.

Livet ombord
Togene er indrettet med to klasser – 1. og 2. klasse. Den egentlige forskel er antallet af medpassagerer; på 1. klasse er der to sovepladser i en kupé, på 2. klasse er der fire. Hver togvogn har et toilet og en håndvask i den ene ende.
I togets spisevogn har du mulighed for at falde i snak med dine medpassagerer og smage lokale russiske, mongolske eller kinesiske retter. Når toget gør holdt, kan du trække lidt frisk luft eller købe nye forsyninger af vand, slik, lokale specialiteter og frugt, som bliver solgt fra små vogne på perronerne.
Brug tiden til at læse en god bog, se på landskabet der ruller forbi udenfor, eller drik et venskabeligt glas vodka med dine medpassagerer.

Visum til rejsen med den transmongolske jernbane
Der kræves visum til både Rusland, Mongoliet og Kina, som skal være godkendt inden afrejse. Bookes der landarrangement gennem Jysk Rejsebureau, hjælper vi desuden med visumsinvitationer til Rusland og Kina, hvilket gør processen både nemmere og hurtigere.

Da behandlingen af disse visa kan tage noget tid bør du påbegynde ansøgningsprocessen minimum halvanden måned før afrejse. Vores klare anbefaling er dog, at visumsprocessen påbegyndes allerede tre måneder før afrejse.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse mere omkring visum til Rusland, Mongoliet og Kina.

Jysk Rejsebureau hjælper gerne med sparring og gode råd, men ansøgning og godkendelse af visum er på eget ansvar. Har du brug for professionel hjælp til dine visa, anbefaler vi Visumservice, som mod et gebyr hjælper med den praktiske håndtering af visa.

Vi tilbyder også denne tur med dansk rejseleder, se den her

Få information og fakta om Rusland, Mongoliet og Kina
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Rusland, Mongoliet og Kina

Bedste rejseperiode

Du kan rejse året rundt. Om vinteren er turen gennem det snedækkede Sibirien en autentisk og smuk oplevelse. Der kan blive ned til 40 minusgrader udenfor, men inde i toget er der varmt og behageligt. Om sommeren er landskabet grønt og himlen blå. Hvis du ønsker at gøre ophold undervejs, anbefales det at rejse forår, sommer eller efterår, for at få mest muligt ud af oplevelserne uden for toget.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og på opdagelse i Moskva
Afgang fra Danmark mod Moskva med ankomst samme dag. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit hostel i Moskva, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Moskva - læs mere om Moskva.
2. dag: På opdagelse i Moskva
På egen hånd i Moskva.
3. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Der venter dig fire dage på toget gennem Ruslands industriområder, Uralbjergene og Sibirien. Sørg for at få provianteret til turen, eller nyd den lokale mad i spisevognene. Det er en oplevelse i sig selv at følge og møde de lokale på toget. Det er en god ide at tage familiealbummet med, så du kan dele livet i Danmark med de lokale, du møder på vejen - de er generelt meget interesserede og viser selv billeder samt forsøger at fortælle historier med en russisk phrasebook.
4. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Bliv lullet i søvn af togets rumlen, nyd udsigten eller få en snak med de lokale og andre turister på toget.
5. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Toget stopper flere gange om dagen - du finder tidsplanen i togvognen. Det kan betyde, at du får nye medrejsende i din togkupe.
6. dag: Med tog fra Moskva - Irkutsk
Selvom fire dage i et tog virker som lang tid, så går tiden hurtigt. Husk, at du undervejs passerer forskellige tidszoner.
7. dag: Ankomst Irkusk og på opdagelse i byen
Du bliver afhentet på togstationen og bliver kørt til dit hostel, hvor du har en overnatning i en lille lejlighed. Resten af dagen har du på egen hånd i Irkutsk - læs mere om Irkutsk.
8. dag: Trekking langs Lake Bajkal
Du afhentes på dit hotel af din lokalguide og tager bussen til Bolsjoje Guloustnoje. Byen ligger ved breden af Lake Bajkal, og her kommer kun få turister. Du har mulighed for at udforske byen på egen hånd eller nyde en russisk banja (sauna). Det er en god ide, at medibringe en større rygsæk da du er fælles med guiden om at bære mad, telt, m.m. Overnatning foregår i privat indkvartering. (A)
9. dag: Trekking langs Lake Bajkal
I dag starter selve trekkingturen, i alt 36 km fordelt over tre dage, langs Bajkalsøens vestbred i Pribajkal Nationalpark. Du møder primært lokale i dette område, som fisker, bor eller trekker her. Turen kan gennemføres af alle, der er ved normalt godt helbred og er i god form. Stien følger Bajkalsøen, men går til tider også ind i landet med stigninger på op til 200 meter. Du bærer selv dit personlige udstyr og en del af maden. Det forventes, at du deltager i madlavningen. Dagens vandring går til Kadilny-næsset, hvor der overnattes i telt. (M, F, A)
10. dag: Trekking langs Lake Bajkal
Efter en nat i det fri går turen videre langs søen til landsbyen Bolsjije Koty. Privat indkvartering. (M, F, A)
11. dag: Trekking langs Lake Bajkal og overnatning i Irkutsk
Sidste dag på trekket går til Bolsjije Koty. Herfra går turen tilbage til Irkutsk med hydrofoilbåd. I Irkutsk bliver du kørt tilbage til dit hostel. (M, F)
12. dag: Med tog fra Irkutsk - Ulan Bator
Rejsen til Ulan Bator i Mongoliet tager cirka et døgn, og er første landegrænse, du krydser i toget. Vær forberedt på en del ventetid ved grænseovergangen.
13. dag: Ankomst til Mongoliet og på opdagelse Ulan Bator
Du bliver afhentet på togstationen og kørt til dit hostel, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Mongoliets hovedstad, hvor du kan gå på lokale markeder eller besøge de spændende muséer, der findes i byen.
14. dag: På opdagelse i Ulan Bator
På egen hånd i Ulan Bator. Lad dig fascinere af denne støvede hovedstad, som ikke er som andre byer i verden. Her kan man stadig nogle steder se nomadetelte side om side med sovjetisk inspirerede betonkomplekser.
15. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Du afhentes om morgenen ved dit hostel af din chauffør. Herefter går turen i russisk UAZ (firehjulstrukket militærkøretøj fra Rusland) til Gobi, som du skal udforske de næste syv dage. Undervejs kan du stoppe, som du vil, og nyde den rå natur eller møde nomaderne. Der overnattes i gers (mongolsk telt) ved nomaderne eller i ger-camps i byerne. På turen får du et unikt indblik i nomadernes liv. Forvent at blive inviteret på varm gede- eller kamelmælk, gæret hestemælk og tørret gedeost. Hos mange nomadefamilier kan du også hjælpe med at samle geder til malkning, lege med børnene eller hygge omkring ildstedet i en ger. Dagens rejse går til Middle Gobi. (F, A)
16. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
I dag går turen gennem ørkenen til Dalanzadgad, som er hovedstad af den sydlige Gobi provins. (M, F, A)
17. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Turen går gennem det rå ørkenlandskab og over bjerge til de enorme sandklitter ved Khongoryn Els. Der er mulighed for kamelridning eller for at udforske sandklitterne på egen hånd. (M, F, A)
18. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
I dag fortsætter turen til Bayanzag-området, hvor der igennem tiden er fundet mange dinosaur-fossiler. Området blev udgravet af Roy Chapman Andrews i 1920, som kaldte det Flaming Cliffs. (M, F, A)
19. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Turen i dag går tilbage nordpå mod Middle Gobi. (M, F, A)
20. dag: På eventyr i Gobi-ørknen
Turen fortsætter igennem ørkenen og der overnattes i Khairkhain området. (M, F, A)
21. dag: På eventyr i Gobi-ørknen og overnatning i Ulan Bator
I dag går turen via de smukke stenformationer ved Baga Gazriin Chuluu og ankommer til Ulan Bator sidst på eftermiddagen. I Ulan Bator bliver du kørt tilbage til dit hostel. (M)
22. dag: Med tog fra Ulan Bator - Beijing
Det sidste togstræk på rejsen tager dig fra Ulan Bator til Beijing, en rejse på cirka halvanden døgn. Blandt turens højdepunker er der hjulskiftet ved den mongolsk-kinesiske grænse - man har ikke samme skinnebredde i Mongoliet og Kina. Du vil på denne del opleve et meget variende landskab ud af togvinduerne. Fra Gobi ørkenens golde landskab til frodige kinesiske marker og bølgende bjerglandskaber.
23. dag: Ankomst til Kina og på opdagelse Beijing
Du ankommer i dag til Beijing og kommer selv fra togstationen til dit hostel (det er muligt at gå eller tage en taxi), hvor du har to overnatninger. Resten af dagen kan du opleve imponerede Beijing - læs mere om Beijing.
24. dag: På opdagelse i Beijing
På egen hånd i Beijing. (M)
25. dag: Afrejse fra Beijing
Afrejse fra Beijing efter et fantastisk eventyr på den transmongolske jernbane. (M)
26. dag: Ankomst Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

Overnatning i dette rejseforslag foregår på hostel/budget hoteller. Kontakt os, hvis du har særlige ønsker til hvor og hvordan, du gerne vil overnatte.

Bemærkninger

Lokalguiderne i Rusland, Mongoliet og Kina er alle engelsktalende, men det er varierende, hvor godt de taler engelsk. Du kan derfor opleve at få en lokalguide, som taler begrænset engelsk.

En rejse med den transmongolske jernbane er ikke en oplagt rejse for familier. Dog kan børn sagtens deltage på rejsen og togturen, men vi vil anbefale at du tager en rigtig god sparring med din rejsekonsulent herom.

På den transmongolske jernbane rejser man gennem tre lande, hvor tingene fungerer meget anderledes end i Danmark. Togplaner, -ruter og -tider kan sommetider ændres uden varsel; også meget tæt på afgangsdatoen. Som rejsende må man derfor være indstillet på, at der kan ske ændringer i rejseprogrammet. I meget sjældne tilfælde kan tidsændringer betyde, at programmet ikke kan gennemføres på samme måde som oprindeligt bekræftet. Det kan medføre, at der må skæres en dag fra, springes et stop over eller lignende. Vi understreger, at det meget sjældent sker, og Jysk Rejsebureau gør alt, hvad vi kan for at løse disse problematikker - blandt andet gennem vores meget stærke lokale partnere. Det er vigtigt, at man som rejsende er bekendt med, og forstår, at disse betingelser er gældende.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Undervejs på rejsen er du ikke en del af en gruppe, men på Gobi turen i Mongoliet er det sandsynligt, at der vil være andre rejsende med. Grupperne er dog små på max 8 personer. Ligeledes må det forventes at der kan være andre rejsende på dagsture på Olkhon Island.

Maj - september

Pakkeliste

 • Lonely Planet
 • Læsestof til rejsen
 • En lille samling billeder (fx af din familie, hus, bil o.lign.)
 • Russisk Phrasebook
 • Kinesisk Phrasebook
 • Mongolsk Phrasebook
 • Lokal valuta til togets restaurant og evt. stops
 • Kreditkort og kontanter
 • Toiletpapir
 • Ørepropper
 • Pulverkaffe, tebreve
 • Hjemmesko/sandaler til toget
 • Evt. små gaver til de folk, man møder
 • Sovepose
 • Spisesæt komplet

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Moskva // Beijing - Danmark
 • Transfer fra lufthavn til hostel i Moskva
 • 2 overnatninger på hostel i Moskva
 • Togbillet på 2. klasse fra Moskva - Beijing med stop i Irkutsk og Ulan Bator
 • Transfer fra togstation til hostel i Irkutsk
 • 2 overnatninger på hostellejlighed i Irkutsk
 • 4 dages trekkingtur langs Lake Bajkal inkl. måltider og engelsktalende guide
 • Transfer fra togstation til hostel i Ulan Bator
 • 3 overnatninger på hostel i Ulan Bator
 • 7 dages tur i Gobi-ørkenen inkl. måltider, brændstof og engelsktalende guide
 • 2 overnatninger på hostel i Beijing inkl. morgenmad
 • Russisk invitation (til visumansøgning)
 • Kinesisk invitation (til visumansøgning)

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Russisk, mongolsk og kinesisk visum (skal arrangeres hjemmefra inden afrejse)
 • Måltider udover det beskrevne
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

I Mongoliet og Kina er det god skik at give drikkepenge til guide og bærere efter endt tur.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jonas Blomgren Lassen, Rejsekonsulent

Jonas Blomgren Lassen

Rejsekonsulent

jola|jr.dk
Rejsekonsulent Mie Sommer Runholt

Mie Sommer Runholt

Rejsekonsulent

miru|jr.dk

Servicecentre i Kina

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Beijing, Kina - Servicecenter

Kina

Jysk Servicecenter ligger på Beijing Jade Int. Youth Hostel, der ligger i hjertet af Beijing lige ved Den Forbudte By.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top