Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Rusland.


Praktisk info om at rejse i Rusland

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den mest foretrukne rejseperiode i Rusland er tidlig sommer til efterår. Juli og august er de varmeste måneder.

Hvis du er klædt på til det, så kan det også anbefales at besøge Rusland om vinteren. Sneen skaber en helt speciel stemning og det snedækkede landskab er et smukt syn. Når det bliver lidt for koldt, kan du holde dig varm med en suppe eller en vodka. Undgå dog den første sne, som normalt falder i slutningen af oktober samt starten på foråret i marts og april pga. meget sjap og mudder.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Rusland er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Rusland kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Rusland her.

Penge
Møntenheden i Rusland hedder Rubel (RUB). Du kan bruge dit kreditkort de fleste steder og ellers findes der mange ATM'er rundt omkring. Euro og US dollars er de bedste valutaer at have med til at få vekslet om.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Du skal have et visum for at komme ind i Rusland. Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed og passet skal have minimum 2 blanke sider.

Se flere oplysninger på um's hjemmeside om visumregler for Rusland.

Der kan forekomme indrejsekrav til Rusland såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Rusland.

Transport
Tog:
Ruslands omfattende tognet gør det nemt at komme rundt i Rusland. Det er en behagelig og spændende oplevelse at rejse med tog i Rusland. Togstrækkene er ofte ret lange og derfor er det en god idé at bestille sovekupé. Togpriserne er tilmed rimelig lave.

Metro:
I Skt. Peterborg og Moskva er metroen en god og sikker måde at komme rundt på, som varmt kan anbefales.

Bus:
Buspriserne er rimelige og bus er en god måde at komme rundt i Rusland på, især når du skal til de mindre byer og de mere tyndtbefolkede områder.

Taxa:
I de større byer kan du også vælge at komme rundt med taxa. Det er ofte en god idé at aftale en pris, inden taxaturen begynder.

Bil:
Du kan leje biler i de større byer, hvis du ønsker at køre rundt på egen hånd. Du skal dog være opmærksom på at priserne og kvaliteten svinger meget.

Færge:
De store floder i Rusland gør det også oplagt at rejse med færge. Fra maj til midten af oktober er den primære færgesæson.

Fly:
Der er mange indenrigsruter i Rusland, men overvejer du at rejse med indenrigsfly så er det en god idé at snakke med en rejsekonsulent inden, da flyselskaberne ikke altid er pålidelige.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find for eksempel information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Moskva
Sprog: Russisk
Klima: Fastlandsklima, subarktisk i Sibirien og tundra-klima i det nordlige Sibirien.
Valuta: Rubel (RUB)
Religion: Russisk-ortodoks kristendom


Information om Rusland

Rusland er for alle
Kedsomhed er ikke en by i Rusland. Her kan naturelskeren boltre sig på de kæmpemæssige vildmarker, den historieinteresserede kan dykke ned i landets fascinerende og dramatiske fortællinger, og livsnyderen kan fornøje sig med et væld af kulturelle tilbud. Selv shopping-entusiaster kan vælge og vrage på hylderne i smarte butikker og hyggelige markeder.

Smukke Skt. Petersborg, autentiske Moskva
Skt. Petersborg er et interessant miks af det nye, det gamle og det virkelig gamle Rusland. Her er topmoderne restauranter og natklubber, gråt beton fra Sovjettiden og kæmpe paladser og kirker fra zarens rige. Samtidig er det en utrolig smuk by, som man nemt forelsker sig i. Især hvis man er så heldig at besøge byen under sommerens ”hvide nætter,” hvor mørket aldrig falder på.
Hovedstaden Moskva er mindre smuk, men mere autentisk russisk. Her kan man stå i historiens navle midt på Den Røde Plads med Kreml på den ene side, Lenins mausoleum på den anden og beundre Vasilij-katedralens bolsjestribede kupler. Spørgsmålet er, hvilken af byerne man skal vælge at besøge? Svaret er nemt – dem begge to! Tag nattoget fra Skt. Petersborg, og du vågner i Moskva (eller omvendt).

Et transsibirisk eventyr
Man kan vælge at rejse fra A til B, eller man kan vælge at rejse mellem A og B. En tur med Den Transsibiriske Jernbane er ikke kun transport – det er en oplevelse i sig selv. På turen har man desuden rig mulighed for at beundre det russiske landskab gennem vinduerne, men det anbefales selvfølgelig at gøre stops undervejs. For eksempel er det oplagt at stå af i byen Irkutsk i Sibirien og tage på vandretur ved Bajkalsøen. Det er verdens ældste og dybeste sø med et overfladeareal større end Belgien. Den ligger i et utrolig smukt naturområde, som er hjem for cirka 2000 plante- og dyrearter. 1500 af dem findes kun her.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Line Sig

Line Sig

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top