Søg
Søg
Grænseovergangen til Mongoliet
Travlhed på russisk togstation
Togkupe på 2. klasse
Kreml, Den røde plads, St Basils Katedral, Moskva
Kremlen og Vasilij katedralen
Det er en oplevelse i sig selv, at tage metroen i Moskva
Irkutsk, Rusland
De smukke træhuse i Irkutsk
Olkhon Island, Lake Baikal, Rusland
Cape Burhan, Olkhon Island, Lake Baikal, Russland
Den smukke natur på Olkhon Island
Mt. Bike, Olkhon Island, Lake Baikal, Rusland
Mt bike tur på Olkhon, Lake Bajkal, Rusland
Venlig togkontrollør
Bogd Khan Palads, Ulan Bator, Mongoliet
Djengis Khan monumentet, Mongoliet
Ger i Terelj Nationalpark, Mongoliet
Turtle Rock i Terelj Nationalpark, Mongoliet
Hesteridning i Terelj Nationalpark, Mongoliet
Erdene zuu Kloster, Kharkhorin, Mongoliet
Kharkhorin, Mongoliet
Gruppebillede, Mongoliet
Vilde Tahki heste i Hustai Nationalpark, Mongoliet
Vilde Tahki heste i Hustai Nationalpark, Mongoliet
Mongolsk kvinde foran sit hjem
Homestay i Ger, Mongoliet
Barn fra Mongoliet
Overnat hos nomaderne i de smukke gers
Nomadedreng på hest i Gobi-ørkenen
På toget igen efter et fantastisk eventyr i Gobi-ørkenen
En af de stille stunder ombord på toget
Sommerpaladset i Beijing
Cykel tur, Beijing, Kina
Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel
Hutong, Beijing.
Den Kinesiske Mur, Beijing, Kina
Trekking turen til Den Kinesiske Mur tager dig til de mest storslåede sektioner af muren
Den Kinesiske Mur
Den Kinesiske Mur
Vandring på Den Kinesiske Mur, Beijing, Kina
Den Kinesiske Mur, Beijing, Kina
Solnedgang over den forbudte by
Beijing, Kina
Sommerpaladset, Kina
GARANTERET AFREJSE 9/8 2019

Den Transmongolske Jernbane

Pris pr. pers.

DKK 31.995,-

Varighed: 21 dage

Med dansk rejseleder: Tag med Jysk Rejsebureau på aktivt eventyr ad den transmongolske jernbane. En rejse spækket med eventyr og enorme kontraster. Oplev fantastiske Moskva, cykel ved Lake Bajkal, bo med nomaderne i Mongoliet og trek langs den Kinesiske Mur udenfor Beijing i Kina.

Vi rejser over land på den transmongolske jernbane igennem tre lande; Rusland, Mongoliet og Kina. Turen starter i Ruslands hovedstad, Moskva, med byrundtur til Kreml for at se Den Røde Plads og de fantakstisk smukke katedraler. Fra Moskva starter vi vores togrejse til Irkutsk i Sibirien. Her bor vi en enkelt nat i byen, inden vi fortsætter vores eventyr til øen Olkhon. Olkhon går for at være den smukkeste ø ved Lake Bajkal, og det siges at være et shamanistisk kraftcenter. Her kan du nyde den flotte og varierede natur med vandring og mt. bike. Efter besøg ved Bajkalsøen fortsætter togrejsen igennem sibiriske nåleskove og afløses af Mongoliets vidtstrakte græsstepper, sporadisk befolket af hyrder med får og heste.

Vi gør stop i Mongoliets hovedstad, Ulan Bator. Her går turen direkte ud til Terelj Nationalpark, hvor det er muligt at tage en tur på hesteryg som Djengis Khan gjorde det. Dagen efter tager vi videre til den tidligere hovedstad, Kharkhorin. Her får vi mulighed for at opleve det enorme buddhistiske tempel, Erdene Zuu. Vi overnatter i lokalt mongolsk telt kaldet Ger. Vi fortsætter til Hustai Nationalpark, hvor der er gode chance for at se vilde heste. Her tager vi ud på en vandretur til Ungut. Vi overnatter ved en lokal familie, hvor der er mulighed for at få et godt indblik i deres dagligdag. Turen går herfra tilbage til Ulan Bator, hvor der vil være en lille byrundtur og om aftenen en middag med mongolsk strubesang.

Det sidste togstræk, og efter sigende det smukkeste, går fra Ulan Bator til Beijing i Kina. Her skal vi på cykeltur rundt i Beijing og på vandretur til den Kinesiske Mur. Turen slutter i Beijing med tid på egen hånd inden vi rejser tilbage til Danmark. Det er muligt at udvide rejsen med flere dage i Kina.

Livet ombord:
Vi rejser på 2. klasse, hvilket betyder at man bor fire personer i en kupé. Hver togvogn har et toilet og en håndvask i den ene ende.

Når toget gør holdt, kan vi trække lidt frisk luft eller købe nye forsyninger af vand, slik, lokale specialiteter og frugt, som bliver solgt fra små vogne på perronerne. Brug tiden til at læse en god bog, se på landskabet der ruller forbi udenfor, eller drik et venskabeligt glas vodka med medpassagererne.

Vi tilbyder også denne rejse som en grupperejse for unge mellem 18-30 år uden dansk rejseleder, se den her.

Det er også muligt at få skræddersyet en rejse på Den Transmongolske eller Transsibiriske Jernbane uden dansk rejseleder, se mere her.

Sæson
Sommermånederne er varme, landskabet er grønt og himlen blå. Om natten kan der blive koldt i Mongoliet.

En kasakh med sin kongeørn

Detaljeret beskrivelse

Dag 1: Fly København - Moskva
Vi mødes i Københavns lufthavn og flyver sammen til Ruslands hovedstad Moskva. Vi ankommer om eftermiddagen til Moskva og bliver hentet i lufthavnen og kørt direkte til vores hotel i byen. Rejselederen vil arrangere en fælles tur ud i lokalområdet omkring hotellet og fælles middag om aftenen.

Lad jer omfavne af Ruslands dramatiske historie på Den Røde Plads, aflæg Lenins afsjælede legeme et besøg og kom inden for Kremls tykke mure. Se den farverige Vasilij-katedral, der ligner et gejstligt bonbon-land, eller de smukt dekorerede metrostationer, hvor det er en fordel at have øvet sig på de kyrilliske bogstaver.

Dag 2: Byrundtur i Moskva
Dagen starter med en byrundtur i Moskva med besøg i Kreml med Den Røde Plads. Turen giver en generel introduktion til byen, hvor vi ser de kendte bygninger, pladser m.m. samt får en gennemgang af byens historie. Eftermiddagen bruger vi på at få købt lidt snacks og mad til den lange togrejse, og om aftenen tager vi samlet til Jaroslavsky togstationen, hvor der er afgang omkring midnat mod Irkutsk.

Dag 3-5: På toget
Bliv lullet i søvn af togets rumlen, nyd udsigten eller få en snak med de lokale på toget. Husk at tage et par billeder af din familie med hjemmefra – det er en god måde at komme i kontakt med de lokale, som gerne fortæller om deres familie, dyr, m.m.
Toget stopper flere gange om dagen - der findes tidsplaner i togvognen. Selvom fire nætter i et tog virker som lang tid, så går tiden hurtigt. Husk, at du undervejs passerer forskellige tidszoner.

Dag 6: Ankomst til Irkutsk
Vi ankommer om aftenen til Irkutsk og bliver afhentet på togstationen og kørt til vores hotel, hvor vi har en overnatning.

Dag 7: Olkhon Island, Bajkalsøen
Vi bliver hentet på hotellet om morgenen og kørt til busstationen i Irkutsk. Herfra går turen i bus til Sakhjurta ved Bajkalsøen, hvor færgen tager os det sidste stykke til Olkhon Island. Olkhon går for at være den smukkeste ø ved Bajkalsøen. Bajkalsøen er Irkutsks store trækplaster og kendt som "Sibiriens blå øje." Det er verdens ældste og dybeste sø (1637 m), og dens vandmasser svarer til en femtedel af al Jordens ferskvand. Vi har rig mulighed for at nyde den flotte og varierede natur på Olkhon på cykel- vandre- eller rideture. Øen er desuden kendt for sine legender og siges at være et shamanistisk kraftcenter. Øens 1200 indbyggere bor nordpå i den hyggelige landsby, Khuzjir. Vi overnatter de næste tre dage på guesthouse på øen. Forholdene herude er simple, så toilet og bad deles med andre. (M,A)

Dag 8: Cykeltur på Olkhon Island
I dag skal vi på cykeltur rundt på øen gennem små landsbyer og til smukke udkigspunkter.
I og omkring Bajkalsøen findes omkring 1500 plante- og dyrearter, der ikke findes noget andet sted på Jorden. For eksempel dybvandsfisken Golomjanka, der eksploderer hvis man hiver den op af vandet på grund af trykforskellen. (M,F,A)

Dag 9: Olkhon Island
Der er i dag ikke noget planlagt program. Det er muligt at udforske øen på egen hånd eller købe forskellige ture lokalt. Det kunne være jeep tur rundt på øen, vandretur til Cape Khoboy, bådtur eller hesteridning. (M,F,A)

Dag 10: Olkhon - Irkutsk
I dag går turen tilbage til Irkutsk, hvor vi ankommer om eftermiddagen og tjekker ind på hotellet. Resten af dagen kan bruges til at udforske Irkutsk. De fleste huse i centrum er fra 1800-tallet og her finder man mange smukt restaurerede huse og smukke kirker. (M)

Dag 11: Afrejse fra Irkutsk mod Ulan Bator
Om morgenen er der transport til togstationen og afgang med tog til Ulan Bator. Ved Ulan Ude skifter toget spor fra den Transsibiriske Jernbane og fortsætter mod sydøst ad den Transmongolske Jernbane og over de mongolske stepper mod Mongoliets hovedstad, Ulan Bator. Overnatning i toget. Det er første gang vi krydser en landegrænse med toget. Vær forberedt på en del ventetid ved grænseovergangen. (M)

Dag 12: Ankomst Ulan Bator og Terelj Nationalpark
Vi ankommer om morgenen til Ulan Bator togstation, hvor vi bliver hentet og kørt til en lokal restaurant, hvor vi spiser morgenmad. Ulan Bator er fuld af kontraster, der reflekterer livet i Mongoliet. Først kører man forbi et stort moderne shoppingcenter og kort efter kommer der nomader ridende igennem byen på hesteryg med traditionelt tøj. Efter morgenmaden kører vi videre til Terelj nationalpark. På vejen gør vi stop ved Turtle Rock og det imponerende Djengis Khan monument. Når vi kommer frem er der mulighed for hesteridning mod betaling. Overnatning i ger camp. (M,F,A)

Dag 13: Terelj nationalpark - Kharkhorin
Efter morgenmad fortsætter turen mod Kharkhorin og besøg i det flotte buddhistiske Erdene Zuu kloster. Overnanting i ger camp. (M,F,A)

Dag 14: Kharkhorin - Hustai Nationalpark
I dag kører vi videre til Hustai Nationalparken, hvor vi bliver indkvarteret ved siden af en lokal nomadefamilie. Hustai Nationalpark har et rigt dyreliv og det er ofte muligt at se de vilde Tahki-heste, antiloper, hjorte og måske er vi også heldige at spotte de mere sjældne dyr som ulve, ræve og losser. Efter indkvartering tager vi på en lille vandretur til Ungut (ca. 20 km), hvor vi på turen vil nyde de flotte mongolske sletter og se om vi kan spotte nogle af de vilde dyr som holder til i parken. Vi kører retur til nomadefamilien og her får vi et unikt indblik i nomadernes liv. Forvent at blive inviteret på varm gede- eller kamelmælk, gæret hestemælk eller tørret gedeost. (M,F,A)

Dag 15: Hustai Natianalpark – Ulan Bator
Efter morgenmad tager vi tilbage til Ulan Bator, hvor vi spiser frokost og derefter tager vi på byrundtur. Her besøger vi bl.a. Gandan Hiid-templet, Nationalhistorisk museum, Bogd Khaans Vinterpalads, Zaisan m.m. Om aftenen er der mongolsk show med strubesang og middag. Overnatning på hotel i Ulan Bator. (M,F,A)

Dag 16: Transfer til togstation, start togrejse til Beijing
Vi kører mod togstation og fortsætter ad det sidste togstræk til Beijing i Kina. Turen går gennem stepper og små øde togstationer. På grænsen skiftes der hjul på togvognen, så de passer til de kinesiske spor. Overnatning i toget. (M)

Dag 17: Ankomst til Beijing og byvandring
Vi ankommer om morgenen til togstationen i Beijing, hvor vi bliver hentet og kørt til vores hotel. Efter ankomst til hotellet vil vi tage på en times gåtur rundt i lokalområdet ved hotellet. Resten af dagen er til fri disposition i Beijing, hvor der er rig mulighed for at udforske byen på egen hånd. Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte By er must-see i Beijing. Men byen gemmer også på andre store kulturskatte, som for eksempel Tiantan, Himmelens Tempel Park, som er Kinas største og smukkeste tempelkompleks. Den omkringliggende park er en oase for byens borgere, der kommer for at træne, spille brætspil eller bare slappe af og nyde naturen. Beijing er en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder, hvor man altid kan finde et godt tilbud.

Dag 18: Cykelrundtur i Beijing
I dag skal vi se Beijing fra en lidt anderledes vinkel. Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel. Det er nemt at cykle i Beijing, der er ofte brede cykelstier og trafikken er ikke hektisk i de områder, vi cykler. På turen kommer vi forbi flere af byens highlights bl.a. Lama Templet, Nan Luoguxiang Hutong, “Ghost Street, Houhai Lake areas og Jingshan Park. Ghost Street er et specielt levende og hektisk sted med et væld af madboder – åbent 24 timer i døgnet. Vi kører gennem parker med flotte søer og fra udsigtspunktet i Jingshan Park, er der en formidabel udsigt over Beijing med den Forbudte By lige for vores fødder. En tur gennem de gamle boligområder, hutongerne, hører også med til en cykeltur i Beijing. Undervejs er der tid til at stoppe og besøge de enkelte attraktioner (indgangsbilletter er for egen regning). (M)

Dag 19: Trekking på Den Kinesiske Mur
Efter morgenmad er der afgang mod den Kinesiske Mur. Det tager cirka 1 ½ time at køre nordpå til udgangspunktet for vandreturen. Her møder vi vores lokale guide som guider os ad små stier mod den Den Kinesiske Mur. Vi nærmest klatrer op af stejle stier, højere og højere op med en fabelagtig udsigt over bjergene. Pludselig kan vi se muren og efter i alt et par timers vandring er vi på selve muren. Vi finder et sted med læ og nyder den medbragte frokost. Om eftermiddagen går vi op og ned mellem de forskellige udsigtsposter på muren. Det er stejlt, og da det er den ikke-restaurerede del af muren vi besøger er der ikke trapper, så man skal passe på. Sidst på eftermiddagen når vi frem til den mere besøgte del af muren, og en lille lokal landsby, hvorfra vi kører tilbage mod Beijing. På vejen retur til hotellet laver vi et foto stop ved 2008 Beijing Olympic Park. (M)

Dag 20: Transfer til lufthavnen og fly til Danmark
Nyd den sidste dag på egen hånd i Beijing. Om aftenen kører vi i lufthavnen og starter hjemrejsen til København. (M)

Dag 21: Ankomst til Danmark
Vi ankommer om morgenen til København.

Rejsen behøver ikke at slutte her. Det er muligt at tilkøbe ekstra dage i Beijing eller få skræddersyet en rejse rundt i Kina, tage toget videre til Tibet, flyve til Japan eller et helt andet sted på ønskeliste.

Overnatning:
1 overnatning på hotel i Moskva
4 overnatninger på toget fra Moskva til Irkutsk
2 overnatninger på hotel i Irkutsk
3 overnatninger på guesthouse ved Olkhon Island
1 overnatning på toget fra Irkutsk til Ulan Bator
1 overnatning på hotel i Ulan Bator
3 overnatninger i Ger i Mongoliet
1 overnatning på hotel i Ulan Bator
1 overnatning i toget fra Ulan Bator til Beijing
3 overnatninger på hotel i Beijing
1 overnatning på flyet retur til Danmark

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene og mod et tillæg.

Der kræves visum til: Rusland, Mongoliet og Kina - læs her om visumansøgninger

Afrejsedatoer

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Du indbetaler 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Turen er garanteret afgang ved 9 tilmeldte. Du vil blive informeret om turen er garanteret senest 2 måneder før afrejsedatoen og får naturligvis dit depositum refunderet, såfremt turen aflyses grundet for få tilmeldte. Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Status Rejseperiode Pris
Ledige pladser 05.07.19 - 25.07.19 Kort tid til afrejse 31.995,- Betal rejsen
Få pladser 09.08.19 - 29.08.19 31.995,- Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Moskva // Beijing – Danmark
 • Togbillet på 2. klasse fra Moskva - Beijing med stop i Irkutsk og Ulan Bator
 • Dansk rejseleder
 • Russisk invitation (til visumansøgning)
 • Kinesisk invitation (til visumansøgning)
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Rusland
 • Transfer fra lufthavn til hotel i Moskva
 • 1 overnatning på hotel i Moskva
 • Byrundtur i Moskva
 • Transfer fra hotel til Moskva togstation
 • Transfer fra togstation til hotel i Irkutsk
 • 2 overnatninger på hotel i Irkutsk
 • 4 dages tur til Olkhon Island inkl. overnatninger, transport, måltider og mountainbiketur
 • Transfer til togstation i Irkutsk

Mongoliet
 • Transfer fra togstation til hotel i Ulan Bator
 • 1 overnatning i Ger i Terelj
 • 1 overnatning i Ger i Kharkhorin
 • 1 overnatning i Ger i Hustai
 • 1 overnatning på hotel i Ulan Bator
 • Transfer fra hotel til togstation i Ulan Bator

Kina
 • Transfer fra togstation til hotel i Beijing
 • 3 overnatninger på hotel i Beijing
 • 1 times byvandring i Beijing
 • Cykeltur i Beijing
 • 1 dags vandretur på den Kinesiske Mur
 • Transfer fra hotel til Beijing lufthavn

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Måltider
 • Drikkevarer
 • Russisk, mongolsk og kinesisk visum (skal ordnes hjemmefra inden afrejse)
 • Drikkepenge. Forvent 1.000-1.500 kroner i alt.
 • Singleværelses tillæg i Moskva, Irkutsk, Ulan Bator og Beijing hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre, koster 3000 kr.


Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 12 deltagere.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

På eventyr i Kina: 22-08-2019 18:00:00 : 12319
København
22. august 2019 kl. 18:00

På eventyr i Kina

Kina: 27-08-2019 18:00:00 : 13433
Kolding
27. august 2019 kl. 18:00

Kina

Se mere her

Servicecenter

Kina Få hjælp og service til rejsen
Beijing, Kina - Servicecenter
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: