Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
24 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 36.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Vi rejser over land med dansk rejseleder på den transmongolske jernbane igennem tre lande; Rusland, Mongoliet og Kina. Turen starter i Ruslands hovedstad, Moskva, med byrundtur til Kreml for at se Den Røde Plads og de fantastisk smukke katedraler. Fra Moskva starter vi vores togrejse til Irkutsk i Sibirien. Her overnatter vi en enkelt nat i byen, inden vi fortsætter vores eventyr til øen Olkhon. Olkhon går for at være den smukkeste ø ved Lake Bajkal, og det siges at være et shamanistisk kraftcenter. Her kan du nyde den flotte og varierede natur med vandring og mt. bike. Efter besøg ved Bajkalsøen fortsætter togrejsen igennem sibiriske nåleskove og afløses af Mongoliets vidtstrakte græsstepper, sporadisk befolket af hyrder med får og heste.

Vi gør stop i Mongoliets hovedstad, Ulan Bator. Her går turen direkte ud på de endeløse stepper, hvor vi først besøger Khentii Mountain og derefter Terelj Nationalpark. Disse steder giver mulighed for en tur på hesteryg som Djengis Khan gjorde det eller smukke vandreture.
Derefter fortsætter vi til Hustai Nationalpark, hvor der er gode chance for at se vilde heste. Her tager vi ud på en vandretur til Ungut. Vi overnatter ved en lokal familie, hvor der er mulighed for at få et godt indblik i deres dagligdag. Turen går herfra tilbage til Ulan Bator, hvor der om aftenen er underholdning med mongolsk strubesang - det er en rigtig stor oplevelse.

Det sidste togstræk er den smukke vej mellem Ulan Bator til Beijing i Kina. Her skal vi på cykeltur rundt i Beijing, besøge den forbudte by og på vandretur til den Kinesiske Mur. Turen slutter i Beijing med tid på egen hånd, inden vi rejser tilbage til Danmark. Det er muligt at udvide rejsen med flere dage i Kina.

Livet ombord:
Vi rejser på 2. klasse, hvilket betyder at man bor fire personer i en kupé. Hver togvogn har et toilet og en håndvask i den ene ende.
Når toget gør holdt, kan vi trække lidt frisk luft eller købe nye forsyninger af vand, slik, lokale specialiteter og frugt, som bliver solgt fra små vogne på perronerne. Brug tiden til at læse en god bog, se på landskabet der ruller forbi udenfor, eller drik et venskabeligt glas vodka med medpassagererne.

Vi tilbyder også denne rejse som en grupperejse for unge mellem 18-30 år uden dansk rejseleder, se den her.

Det er også muligt at få skræddersyet en rejse på Den Transmongolske eller Transsibiriske Jernbane uden dansk rejseleder, se mere her.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Fly fra København til Moskva
Vi mødes i Københavns lufthavn med vores danske rejseleder, og flyver sammen til Ruslands hovedstad Moskva. Vi ankommer om eftermiddagen til Moskva, og bliver hentet i lufthavnen og kørt direkte til vores hotel i byen. Rejselederen vil arrangere en fælles tur ud i lokalområdet omkring hotellet og fælles middag om aftenen.
2. dag: Byrundtur i Moskva
På dagens byrundtur i Moskva besøger vi Kreml med Den Røde Plads og ser den farverige Vasilij-katedral, der ligner et gejstligt bonbon-land. Turen giver en generel introduktion til byen, hvor vi ser de kendte bygninger, pladser m.m. samt får en gennemgang af byens historie. Eftermiddagen bruger vi på at få købt lidt snacks og mad til den lange togrejse, og om aftenen tager vi samlet til Jaroslavsky togstationen, hvor der er afgang omkring midnat mod Irkutsk. (M)
3-5. dag: På toget
Bliv lullet i søvn af togets rumlen, nyd udsigten eller få en snak med de lokale på toget. Husk at tage et par billeder af din familie med hjemmefra – det er en god måde at komme i kontakt med de lokale, som gerne fortæller om deres familie, dyr, m.m. Toget stopper flere gange om dagen - der findes tidsplaner i togvognen. Selvom fire nætter i et tog virker som lang tid, så går tiden hurtigt. Husk, at du undervejs passerer forskellige tidszoner.
6. dag: Ankomst til Irkutsk
Vi ankommer om aftenen til Irkutsk, og bliver afhentet på togstationen og kørt til vores hotel, hvor vi har en overnatning.
7. dag: Olkhon Island i Bajkalsøen
Om morgenen kører vi til busstationen i Irkutsk. Herfra går turen i bus til Sakhjurta ved Bajkalsøen, hvor færgen tager os det sidste stykke til Olkhon Island. Olkhon går for at være den smukkeste ø ved Bajkalsøen. Bajkalsøen er Irkutsks store trækplaster og kendt som "Sibiriens blå øje." Det er verdens ældste og dybeste sø (1637 m), og dens vandmasser svarer til en femtedel af al Jordens ferskvand. Vi har rig mulighed for at nyde den flotte og varierede natur på Olkhon på cykel- vandre- eller rideture. Øen er desuden kendt for sine legender og siges at være et shamanistisk kraftcenter. Øens 1200 indbyggere bor på den nordlige del af øen i den hyggelige landsby, Khuzjir. Vi overnatter de næste tre dage på guesthouse på øen. Forholdene herude er simple, så toilet og bad deles med andre. (M,A)
8. dag: Cykeltur på Olkhon Island
I dag skal vi på cykeltur rundt på øen gennem små landsbyer og til smukke udkigspunkter. I og omkring Bajkalsøen findes omkring 1500 plante- og dyrearter, der ikke findes noget andet sted på Jorden. For eksempel dybvandsfisken Golomjanka, der eksploderer, hvis man hiver den op af vandet på grund af trykforskellen. (M,F,A)
9. dag: Udforsk Olkhon Island
Der er i dag ikke noget planlagt program. Det er muligt at udforske øen på egen hånd eller tilkøbe forskellige ture lokalt. Det kunne være jeep tur rundt på øen, vandretur til Cape Khoboy, bådtur eller hesteridning. (M,A)
10. dag: Fra Olkhon tilbage til Irkutsk
I dag går turen tilbage til Irkutsk, hvor vi ankommer om eftermiddagen og tjekker ind på hotellet. Resten af dagen kan bruges til at udforske Irkutsk. De fleste huse i centrum er fra 1800-tallet og her finder man mange smukt restaurerede huse og smukke kirker. (M)
11. dag: Fuld dag i Irkutsk
Dagen bruges delvist til at slappe lidt af oven på strabadserne på Olkhon Island, men giver også en mulighed for at opleve den smukke og historiske by Irkutsk. Forslag kunne være at lægge et besøg ved de gamle træhuse i centrum, Znamenskij-klostret eller et besøg på de-kabrist-museet.
12. dag: I tog fra Irkutsk mod Ulan Bator
Om morgenen er der transport til togstationen og afgang med tog til Ulan Bator. Ved Ulan Ude skifter toget spor fra den Transsibiriske Jernbane, og fortsætter mod sydøst ad den Transmongolske Jernbane og over de mongolske stepper mod Mongoliets hovedstad, Ulan Bator. Overnatning i toget. Det er første gang, at vi krydser en landegrænse med toget. Vær forberedt på en del ventetid ved grænseovergangen. (M)
13. dag: Ankomst Ulan Bator og Khentii Mountains
Vi ankommer om morgenen til Ulan Bator togstation, hvor vi bliver hentet og kørt til en lokal restaurant, hvor vi spiser morgenmad. Ulan Bator er fuld af kontraster, der reflekterer livet i Mongoliet. Først kører man forbi et stort moderne shoppingcenter, og kort efter kommer der nomader ridende igennem byen på hesteryg med traditionelt tøj. Efter morgenmaden kører vi direkte ud over stepperne mod Khentii Mountains. Kort efter vi har sluppet storbyen Ulan Bator, begynder den fantastiske natur at vise sig. På vejen mod Khentii besøger vi det imponerende Djengis Khan monument. Når vi kommer frem, er der forskellige aktiviteter, som kan overvejes. Blandt andet kan man ride på heste eller tage en hikingtur til Mount Baits. Vi overnatter på stepperne i en ger-camp i dette bjergrige område.(M,F,A)
14. dag: Smuk natur i Terelj nationalpark
Vi fortsætte mod Terelj nationalpark , hvor den smukke natur giver mulighed for vandreture og leje af heste mod betaling på stedet (ca. 5-10 USD pr. time). I nærheden ligger en landsby, som kan nås til fods, og man ser den ikoniske Turtle Rock på vejen. (M,F,A)
15. dag: Fra Terelj til Hustai Nationalpark
I dag kører vi videre til Hustai Nationalparken, hvor vi bliver indkvarteret ved siden af en lokal nomadefamilie. Hustai Nationalpark har et rigt dyreliv og det er ofte muligt at se de vilde Tahki-heste, antiloper og hjorte - måske er vi også heldige at spotte de mere sjældne dyr som ulve, ræve og losser. Resten af dagen går med at observere og deltage i dagligdagen for de lokale nomader, og man kan tage små vandreture rundt i området.(M,F,A)
16. dag: Vandretur til Ungut, Hustai Natianalpark
Efter morgenmaden tager vi på en vandretur til Ungut (ca. 20 km), hvor vi på turen vil nyde de flotte mongolske sletter og se, om vi kan spotte nogle af de vilde dyr, som holder til i parken. Vi kører retur til nomadefamilien, og her får vi et unikt indblik i nomadernes liv. Forvent at blive inviteret på varm gede- eller kamelmælk, gæret hestemælk eller tørret gedeost. (M,F,A)
17. dag: Fra Hustai Natianalpark tilbage til Ulan Bator
Formiddagen bruges på at tage de sidste indtryk ind fra stepperne, inden vi efter frokost kører tilbage til hovedstaden Ulan Bator. Om aftenen er der mongolsk show med strubesang og middag. Overnatning på hotel i Ulan Bator. (M,F,A)
18. dag: Fuld dag til at udforske Ulan Bator
Dagen er på egen hånd i byen. Rejselederen vil komme med forslag og ideer til oplevelser til de mere kendte steder i byen, her skal man dog selv skal betale for eventuelle entréer og forplejning undervejs.(M)
19. dag: Transfer til togstation, start togrejsen til Beijing
Vi kører mod togstation, og fortsætter ad det sidste togstræk til Beijing i Kina. Turen går gennem stepper og små øde togstationer. På grænsen skiftes der hjul på togvognen, så de passer til de kinesiske spor. Overnatning i toget. (M)
20. dag: Ankomst til Beijing og byvandring
Vi ankommer om eftermiddagen til togstationen i Beijing, hvor vi bliver hentet og kørt til vores hotel. Efter ankomst til hotellet vil vi tage på en times gåtur rundt i lokalområdet ved hotellet. Resten af dagen er til fri disposition i Beijing, hvor der er rig mulighed for at udforske byen på egen hånd. Beijing er eksempelvis en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder, hvor man altid kan finde et godt tilbud.
21. dag: Cykelrundtur i Beijing
I dag skal vi se Beijing fra en lidt anderledes vinkel. Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel. Det er nemt at cykle i Beijing; der er ofte brede cykelstier, og trafikken er ikke hektisk i de områder, vi cykler. På turen kommer vi forbi flere af byens highlights bl.a. Lama Templet, Nan Luoguxiang Hutong, “Ghost Street, Houhai Lake areas og Jingshan Park. Ghost Street er et specielt levende og hektisk sted med et væld af madboder – åbent 24 timer i døgnet. Vi kører gennem parker med flotte søer og fra udsigtspunktet i Jingshan Park, er der en formidabel udsigt over Beijing med den Forbudte By lige for vores fødder. En tur gennem de gamle boligområder, hutongerne, hører også med til en cykeltur i Beijing. Undervejs er der tid til at stoppe og besøge de enkelte attraktioner (indgangsbilletter er for egen regning). (M)
22. dag: Trekking på Den Kinesiske Mur
Efter morgenmad er der afgang mod den Kinesiske Mur. Det tager cirka 1 ½ time at køre nordpå til udgangspunktet for vandreturen. Her møder vi vores lokale guide som guider os ad små stier mod den Den Kinesiske Mur. Vi nærmest klatrer op af stejle stier, højere og højere op med en fabelagtig udsigt over bjergene. Pludselig kan vi se muren og efter i alt et par timers vandring er vi på selve muren. Vi finder et sted med læ og nyder den medbragte frokost. Om eftermiddagen går vi op og ned mellem de forskellige udsigtsposter på muren. Det er stejlt, og da det er den ikke-restaurerede del af muren, vi besøger, er der ikke trapper, så man skal passe på. Sidst på eftermiddagen når vi frem til den mere besøgte del af muren, og en lille lokal landsby, hvorfra vi kører tilbage mod Beijing. På vejen retur til hotellet laver vi et foto stop ved 2008 Beijing Olympic Park. (M)
23. dag: Den Forbudte By og hjemrejse
På denne sidste oplevelsesdag tager rejselederen os til Den Forbudte By, hvor indgangsbilletten er inkluderet. Gå ind og ud af husene i dette gamle paladsområde, som i dag er en del af UNESCO's verdensarvsliste. Resten af dagen går med at købe de sidste souvenirs og nyde den kinesiske hovedstad (M)
24. dag: Afrejse fra Beijing og ankomst til Danmark
Vi flyver fra Beijing og ankommer samme dag tilbage i København. Rejsen behøver ikke at slutte her. Det er muligt at tilkøbe ekstra dage i Beijing eller få skræddersyet en rejse rundt i Kina, tage toget videre til Tibet, flyve til Japan eller et helt andet sted på ønskeliste.

Overnatninger

1 overnatning på hotel i Moskva
4 overnatninger på toget fra Moskva til Irkutsk
3 overnatninger på hotel i Irkutsk
3 overnatninger på guesthouse ved Olkhon Island
1 overnatning på toget fra Irkutsk til Ulan Bator
4 overnatninger i Ger i Mongoliet
2 overnatninger på hotel i Ulan Bator
1 overnatning i toget fra Ulan Bator til Beijing
3 overnatninger på hotel i Beijing

Overnatningerne vil være i delt dobbeltværelse.
På toget samt ved overnatning i ger i Mongoliet, overnattes der 4 personer per kupé/ger.

Bemærkninger

Der kræves visum til: Rusland, Mongoliet og Kina - læs her om visumansøgninger

Vores danske rejseledere har tidligere rejst med Den Transmongolske Jernbane, og har herigennem tilegnet sig stor viden om rejsen. Rejselederen er med til at sørge for, at alt glider som det skal, sørge for at alle rejsende er trygge samt løse eventuelle problemer, der kan opstå undervejs på en rejse gennem tre så fremmedartede lande. Rejselederen er ikke uddannet indenfor historie og kultur, derfor har vi undervejs på rejsen flere steder lokale guider, der kender destinationerne indgående. I Rusland, Mongoliet og Kina er alle lokalguider engelsktalende, men det er varierende, hvor godt de taler engelsk, dog kan rejselederen være behjælpelig med oversættelse.

På den transmongolske jernbane rejser man gennem tre lande, hvor tingene fungerer meget anderledes end i Danmark. Togplaner, -ruter og -tider kan sommetider ændres uden varsel; også meget tæt på afgangsdatoen. Som rejsende må man derfor være indstillet på, at der kan ske ændringer i rejseprogrammet. I meget sjældne tilfælde kan tidsændringer betyde, at programmet ikke kan gennemføres på samme måde som oprindeligt bekræftet. Det kan medføre, at der må skæres en dag fra, springes et stop over eller lignende. Vi understreger, at det meget sjældent sker, og Jysk Rejsebureau gør alt, hvad vi kan for at løse disse problematikker - blandt andet gennem vores meget stærke lokale partnere. Det er vigtigt, at man som rejsende er bekendt med, og forstår, at disse betingelser er gældende.

Hvad kræver det af dig?
Du skal være i generel god form til at kunne deltage i de cykel- og vandreture rejsen er krydret med undervejs.
På det psykologiske plan skal du være i stand til at kunne rumme de mange rige og varierede oplevelser, denne fantastisk rejse bidrager med.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode06.08.22 - 29.08.22 Tilmeldingsfrist08-05-2022
36.495,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 12 deltagere.

Næste: 06-08-2022
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Lonely Planet
 • Læsestof til rejsen
 • En lille samling billeder (fx af din familie, hus, bil o.lign.)
 • Russisk Phrasebook
 • Kinesisk Phrasebook
 • Mongolsk Phrasebook
 • Lokal valuta til togets restaurant og evt. stops
 • Kreditkort og kontanter
 • Toiletpapir
 • Ørepropper
 • Pulverkaffe, tebreve
 • Hjemmesko/sandaler til toget
 • Evt. små gaver til de folk, man møder
 • Sovepose
 • Komplet spisesæt

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Moskva // Beijing – Danmark
 • Togbillet på 2. klasse fra Moskva - Beijing med stop i Irkutsk og Ulan Bator
 • Dansk rejseleder
 • Russisk invitation (til visumansøgning)
 • Kinesisk invitation (til visumansøgning)
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
Rusland
 • Transfer fra lufthavn til hotel i Moskva
 • 1 overnatning på hotel i Moskva
 • Byrundtur i Moskva
 • Transfer fra hotel til Moskva togstation
 • Transfer fra togstation til hotel i Irkutsk
 • 3 overnatninger på hotel i Irkutsk
 • 4 dages tur til Olkhon Island inkl. overnatninger, transport, måltider og mountainbiketur
 • Transfer til togstation i Irkutsk
Mongoliet
 • Transfer fra togstation til restaurant i Ulan Bator og frokost på ankomstdag
 • 1 overnatning i Ger omkring Khentii Mountains
 • 1 overnatning i Ger i Terelj Nationalpark
 • 2 overnatninger i Ger i Hustai
 • 2 overnatninger på hotel i Ulan Bator
 • Middag og foklore show i Ulan Bator
 • Transfer fra hotel til togstation i Ulan Bator
Kina
 • Transfer fra togstation til hotel i Beijing
 • 3 overnatninger på hotel i Beijing
 • 1 times byvandring i Beijing
 • Cykeltur i Beijing
 • 1 dags vandretur på den Kinesiske Mur
 • Indgangsbillet til Den Forbudte By
 • Transfer fra hotel til Beijing lufthavn

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Måltider
 • Drikkevarer
 • Russisk, mongolsk og kinesisk visum (skal arrangeres hjemmefra inden afrejse)
 • Drikkepenge. Forvent 1.000-1.500 kroner i alt.
 • Singleværelsestillæg i Moskva, Irkutsk, Ulan Bator og Beijing koster 3500kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 4 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

Der kræves visum til: Rusland, Mongoliet og Kina - læs her om visumansøgninger

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Jonas Blomgren Lassen, Rejsekonsulent

Jonas Blomgren Lassen

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk
Rejsekonsulent Mie Sommer Runholt

Mie Sommer Runholt

Rejsekonsulent

aalborg|jr.dk

Servicecentre i Kina

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Beijing, Kina - Servicecenter

Kina

Jysk Servicecenter ligger på Beijing Jade Int. Youth Hostel, der ligger i hjertet af Beijing lige ved Den Forbudte By.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kalender

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
05.11.22 - 23.11.22
20.995,-
Til top