Søg
Søg
En af de stille stunder ombord på toget
Travlhed på russisk togstation
Togkupe på 2. klasse
Kremlen og Vasilij katedralen
Den smukke natur på Olkhon Island
Venlig togkontrollør
Barn fra Mongoliet
De enorme sandklitter ved Khongoryn Els
På vej mod imponerende Khongoryn Els
Overnat hos nomaderne i de smukke gers
Nomadedreng på hest i Gobi-ørkenen
Pause holdes i det fri i Gobiørkenen
Beijing, Kina
Sommerpaladset i Beijing
Hutong, Beijing.
Den Kinesiske Mur
Den Kinesiske Mur

Den Transmongolske Jernbane

Frapris pr. pers.

DKK 31.995,-

Varighed: 26 dage

Med dansk rejseleder: Tag med Jysk Rejsebureau på aktivt eventyr ad den transmongolske jernbane. Det bliver 26 dage spækket med eventyr og enorme kontraster. Oplev fantastiske Moskva, sejl kajak og cykel mountainbike ved Lake Bajkal, bo med nomaderne i Gobi-ørkenen og trek langs den Kinesiske Mur udenfor Beijing.

Vi rejser over land på den transmongolske jernbane igennem tre lande; Rusland, Mongoliet og Kina. Turen starter i Ruslands hovedstad Moskva, hvor der først er byrundtur og derefter mulighed for at udforske byen på egen hånd. Fra Moskva starter vi vores togrejse til Irkutsk i Sibirien. Her bor vi en enkelt nat i byen, inden vi fortsætter vores eventyr til øen Olkhon.

Olkhon går for at være den smukkeste ø ved Lake Bajkal, og det siges at være et shamanistisk kraftcenter. Her kan du nyde den flotte og varierede natur (klipper, fyrreskove, stepper m.m.) på to dagsture: én på mountainbike og én i kajak. Efter besøg ved Bajkalsøen fortsætter togrejsen igennem sibiriske nåleskove og afløses af Mongoliets vidtstrakte græsstepper sporadisk befolket af hyrder med får og heste.

Vi gør stop i Mongoliets hovedstad, Ulan Bator. Her tager vi på byrundtur inden vi tager ud blandt nomaderne i Gobi-ørkenen i firehjulstrækkere. Efter et par dage i Gobi med de vildeste natur- og kulturoplevelser, ankommer vi til den tidligere hovedstad Kharkhorin Her får vi mulighed for at opleve det enorme buddhistiske tempel Erdene Zuu. Turen går herfra tilbage til Ulan Bator, hvor vi har en enkelt overnatning, inden vi tager det sidste, og eftersigende det smukkeste, togstræk til Beijing i Kina. Her skal vi på cykeltur rundt i Beijing og på to dages vandretur til den Kinesiske Mur, hvor vi bor ved lokale i en mindre landsby. Turen slutter i Beijing med tid på egen hånd inden vi rejser tilbage til Danmark.

Er du i tvivl om denne tur er noget for dig eller har du spørgsmål til programmet, så tag fat i rejseleder Line Sig på telefon: 86207742 eller send hende en mail på lisi@jr.dk

Livet ombord:
Vi rejser på 2. klasse, hvilket betyder at man bor fire personer i en kupé. Hver togvogn har et toilet og en håndvask i den ene ende.
Når toget gør holdt, kan du trække lidt frisk luft eller købe nye forsyninger af vand, slik, lokale specialiteter og frugt, som bliver solgt fra små vogne på perronerne.
Brug tiden til at læse en god bog, se på landskabet der ruller forbi udenfor, eller drik et venskabeligt glas vodka med dine medpassagerer.

Vi tilbyder også denne tur uden dansk rejseleder, se den her

Sæson
Sommermånederne er varme, landskabet er grønt og himlen blå. Om natten kan der blive koldt i Gobi-ørkenen.

Detaljeret beskrivelse

Dag 1: Ankomst Moskva, transfer til hotel, Moskva på egen hånd
Gruppen mødes i Københavns lufthavn og flyver sammen til Ruslands hovedstad Moskva. Her bliver vi afhentet og kørt til vores hotel i byen. Resten af dagen er til fri afbenyttelse.
Lad dig omfavne af Ruslands dramatiske historie på Den Røde Plads, aflæg Lenins afsjælede legeme et besøg og kom inden for Kremls tykke mure. Se den farverige Vasilij-katedral, der ligner et gejstligt bonbon-land, eller de smukt dekorerede metrostationer, hvor det er en fordel at have øvet sig på de kyrilliske bogstaver. Moskva er også hjemsted for det verdensberømte Bolsjoj-teater, hvor du kan opleve klassisk russisk ballet og opera.

Dag 2: Byrundtur i Moskva
Dagen starter med en byrundtur i Moskva. Turen giver en generel introduktion til byen, hvor vi ser de kendte bygninger, pladser m.m. samt en gennemgang af byens historie.

Dag 3: Transfer til togstation, start togrejse til Irkutsk
Vi tager sammen til togstation og får købt mad/drikke til den lange togtur inden afgang. Der er en varmtvandsbeholder i hver togvogn.

Dag 4-6: På toget
Bliv lullet i søvn af togets rumlen, nyd udsigten eller få en snak med de lokale på toget. Husk at tage et par billeder af din familie med hjemmefra – det er en god måde at komme i kontakt med de lokale, som gerne fortæller om deres familie, dyr, m.m.
Toget stopper flere gange om dagen - der findes tidsplaner i togvognen. Selvom fire nætter i et tog virker som lang tid, så går tiden hurtigt. Husk, at du undervejs passerer forskellige tidszoner.

Dag 7: Ankomst til Irkutsk, transfer til hotel, Irkutsk på egen hånd
Vi bliver afhentet på togstationen og kørt til vores hotel, hvor vi har en overnatning. Resten af dagen er på egen hånd i byen.
Bajkalsøen er Irkutsks store trækplaster og kendt som "Sibiriens blå øje." Det er verdens ældste og dybeste sø (1637 m), og dens vandmasser svarer til en femtedel af al Jordens ferskvand. Irkutsk har mange hyggelig kirker og parker.

Dag 8: Transfer til Olkhon Island, Olkhon på egen hånd
Vi bliver hentet på hotellet og kørt til busstationen i Irkutsk. Herfra går turen i bus til Sakhjurta, hvor færgen tager os det sidste stykke til Olkhon Island. Vi overnatter de næste 3 dage på guesthouse på øen. Forholdene herude er simple, så toilet og bad deles med andre.

Olkhon går for at være den smukkeste ø ved Lake Bajkal. Her kan du nyde den flotte og varierede natur (klipper, fyrreskove, stepper m.m.) på cykel, vandre- eller rideture. Øen er desuden kendt for sine legender og siges at være et shamanistisk kraftcenter. Øens 1200 indbyggere bor nordpå i den hyggelige landsby, Khuzjir. (A)

Dag 9: Cykeltur på Olkhon Island
I dag skal vi på cykeltur rundt på øen gennem små landsbyer og til smukke udkigspunkter. (M,F,A)

I og omkring Bajkal-søen findes omkring 1500 plante- og dyrearter, der ikke findes noget andet sted på Jorden. For eksempel dybvandsfisken Golomjanka, der eksploderer, hvis man hiver den op af vandet på grund af trykforskellen.

Dag 10: Kajaktur på Olkhon Island
Vi fortsætter med at udforske Olkhon og Bajkal søen. I dag foregår det i kajak, hvor du kan nyde den smukke natur fra søen. Du behøves ikke have erfaring med at sejle kajak for at komme med på turen i dag. (M,F,A)

Dag 11: Olkhon til Irkutsk og afgang med toget til Ulan Bator om aftenen
I dag går turen tilbage til Irkutsk, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Der er tid til at få købt nye forsyninger inden vi fortsætter togrejsen videre til Ulan Bator. (M)

Dag 12: På toget
Rejsen til Ulan Bator i Mongoliet er første landegrænse, vi krydser i toget. Vær forberedt på en del ventetid ved grænseovergangen.

Dag 13: Ankomst tidligt om morgen, transfer til hotel og byrundtur
Vi ankommer tidligt om morgenen til Ulan Bator togstation, hvor vi bliver afhentet og kørt til vores hotel i byen. Senere på dagen tager vi på byrundtur, hvor vi bl.a. besøger Gandan Hiid-templet, Nationalhistorisk museum, Bogd Khaans Vinterpalads, Zaisan m.m.

Dag 14-18: På eventyr i Gobi og Kharkhorin
I dag starter seks dages eventyr rundt i Gobi-ørkenen og Kharkhorin. Turen foregår i firehjulstrækker og vi overnatter hos lokale nomader eller ger-camps undervejs. Forholdene er simple herude på stepperne, så man skal være forberedt på at dele ger (mongolsk telt) med dine medrejsende. På turen får du et unikt indblik i nomadernes liv. Forvent at blive inviteret på varm gede- eller kamelmælk, gæret hestemælk og tørret gedeost. Hos mange nomadefamilier kan du også hjælpe med at samle geder til malkning, lege med børnene eller hygge omkring ildstedet i en ger – det kræver blot at du engagere dig og viser interesse. Der er også mulighed for at tage på mindre vandreture eller udforske Gobi på heste- eller kamelryg.

Undervejs gør vi stop ved byerne Dalanzadgad og Kharkhorin, hvor vi kan købe snacks og drikkevarer. Alt mad er inkluderet på turen. Udover førnævnte byer besøger vi også de imponerende sandklitter ved Khongoryn Els, Bayanzag-området hvor der igennem tiden er fundet mange dinosaur-fossiler samt mange andre små hyggelige landsbyer, buddhistiske templer og fantastisk natur. (M,F,A)

Dag 19: På eventyr i Gobi og Kharkhorin og ankomst til Ulan Bator
I dag går turen tilbage til Ulan Bator, hvor du kan nyde et varmt bad og forkæle dig selv med en god middag. (M)

Dag 20: Transfer til togstation, start togrejse til Beijing
Vi kører mod togstation og fortsætter ad det sidste togstræk til Beijing i Kina. Turen går gennem stepper og små øde togstationer. På grænsen skiftes der skinner på togvognen, så de passer til de kinesiske spor.

Dag 21: Ankomst til Beijing og transfer til hotel
Vi ankommer om morgenen til togstationen i Beijing, hvor vi bliver hentet og kørt til vores hotel ved den forbudte by. Resten af dagen er til fri disposition i Beijing, hvor der er rig mulighed for at udforske byen på egen hånd. Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte By er must-sees i Beijing. Men byen gemmer også på andre store kulturskatte, som for eksempel Tiantan, Himmelens Tempel, Park, som er Kinas største og smukkeste tempelkompleks. Den omkringliggende park er en oase for byens borgere, der kommer for at træne, spille brætspil eller bare slappe af og nyde naturen. Beijing er en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder, hvor man altid kan finde et godt tilbud.

Dag 22: Cykelrundtur i Beijing
I dag skal vi se Beijing fra en lidt anderledes vinkel. Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel. Det er nemt at cykle i Beijing, der er ofte brede cykelstier og trafikken er ikke hektisk i de områder, vi cykler. På turen kommer vi forbi flere af byens highlights bl.a. Lama Templet, Nan Luoguxiang Hutong, “Ghost Street, Houhai Lake areas og Jingshan Park. Ghost Street er et specielt levende og hektisk sted med et væld af madboder – åbent 24 timer i døgnet. Vi kører gennem parker med flotte søer og fra udsigtspunktet i Jingshan Park, er der et formidabelt udsigt over Beijing med den Forbudte By lige for vores fødder. En tur gennem de gamle boligområder, hutongerne, hører også med til en cykeltur i Beijing. Undervejs er der tid til at stoppe og besøge de enkelte attraktioner (indgangsbilletter er for egen regning). (M)

Dag 23: Trekking på muren
Efter morgenmad er der afgang mod den Kinesiske Mur. Det tager cirka 1 ½ time, at køre nordpå til udgangspunktet for vandreturen. Her møder vi vores vært (vi indkvarteres privat), som guider os af små stier mod dit opstigningspunkt. Vi nærmest klatrer op af stejle stier. Højere og højere op med en fabelagtig udsigt over bjergene. Pludselig kan du se muren og efter i alt et par timers vandring er vi på selve muren. Vi finder et sted med læ og nyder den medbragte frokost. Om eftermiddagen går vi op og ned mellem de forskellige udsigtsposter på muren. Det er stejlt, og da det er den ikke-restaurerede del af muren, vi besøger, er der ikke trapper så man skal passe på. Sidst på eftermiddagen når vi frem til den mere besøgte del af muren, og landsbyen, hvor du skal overnatte hos en kinesisk værtsfamilie. Slap af, nyd en kold øl eller hjælp til med madlavning. (M,F,A)

Dag 24: Trekking på muren og retur til Beijing
Om morgenen er der mulighed for at slentre rundt i landsbyen og opleve det lokale liv. Om formiddagen kører vi til Huanghuacheng, hvor vi vandre cirka to timer. Tidligt på eftermiddagen kører vi tilbage mod Beijing. På vej til hotellet stopper vi ved 2008 Beijing Olympic Park. (M,F)

Dag 25: Transfer til lufthavnen og fly til Danmark
Nyd den sidste dag på egen hånd i Beijing. Om aftenen kører vi i lufthavnen og starter hjemrejsen til København.

Dag 26: Ankomst til Danmark
Vi ankommer om morgenen til København

Overnatning:
2 overnatninger på hotel i Moskva
4 overnatninger på toget fra Moskva til Irkutsk
1 overnatning på hotel i Irkutsk
3 overnatninger på guesthouse ved Olkhon Island
2 overnatninger på toget fra Irkutsk til Ulan Bator
1 overnatning på hotel i Ulan Bator
5 overnatninger i ger ved Gobi og Kharkhorin
1 overnatning på hotel i Ulan Bator
1 overnatning op toget fra Ulan Bator til Beijing
2 overnatninger på hotel i Beijing
1 overnatning i guesthouse ved Den Kinesiske Mur
1 overnatning på hotel i Beijing
1 overnatning på flyet retur til Danmark

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Kontakt Line Sig, for information om trekket.

Der kræves visum til: Rusland, Mongoliet og Kina - læs her om visumansøgninger

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Afrejsedatoer

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Du indbetaler 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Status Rejseperiode Pris
Lukket 03.08.18 - 28.08.18 31.995,-

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Moskva // Beijing – Danmark
 • Togbillet på 2. klasse fra Moskva - Beijing med stop i Irkutsk og Ulan Bator
 • Dansk rejseleder
 • Russisk invitation (til visumansøgning)
 • Kinesisk invitation (til visumansøgning)

Rusland
 • Transfer fra lufthavn til hotel i Moskva
 • 2 overnatninger på hotel i Moskva
 • Byrundtur i Moskva
 • Transfer fra hotel til Moskva togstation
 • Transfer fra togstation til hotel i Irkutsk
 • 1 overnatning på hotel i Irkutsk
 • 4 dages tur til Olkhon Island inkl. overnatninger, transport, måltider, kajak- og mountainbiketur
 • Transfer til togstation i Irkutsk

Mongoliet
 • Transfer fra togstation til hotel i Ulan Bator
 • 1 overnatning på hotel i Ulan Bator
 • 6 dages tur i Gobi-ørkenen og Kharkhorin
 • 1 overnatning på hotel i Ulan Bator
 • Transfer fra hotel til togstation i Ulan Bator

Kina
 • Transfer fra togstation til hotel i Beijing
 • 2 overnatninger på hotel i Beijing
 • Cykeltur i Beijing
 • 2 dages vandretur på den Kinesiske Mur inkl. overnatning, transport, måltider
 • 1 overnatning på hotel i Beijing
 • Transfer fra hotel til Beijing lufthavnPrisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Måltider
 • Drikkevarer
 • Russisk, mongolsk og kinesisk visum (skal ordnes hjemmefra inden afrejse)
 • Drikkepenge. Forvent 1.000-1.500 kroner i alt.
 • Single værelse tillæg hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre


Gruppestørrelse

Minimum 10 og maksimum 12 deltagere.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Se mere her

Servicecenter

Kina Få hjælp og service til rejsen
Beijing, Kina - Servicecenter
Til top
Find os på: