Her på siden finder du praktisk information og fakta om Rwanda.


Praktisk info om at rejse i Rwanda

Klima og bedste rejsetidspunkt
Rwanda oplever, som mange tropiske lande, regntid og tørtid. Landet ligger højt og det betyder, at du vil opleve at temperaturerne er lidt mere behagelige end, hvad man ellers kan opleve i tropiske klimaer. Om sommeren ligger temperaturen i gennemsnit på omkring 24 grader. Det er dog væsentligt køligere i de høje bjergområder.
Generelt er det nemmest at rejse i den tørre sæson, som ligger fra maj til oktober, hvor vejret ofte er stabilt over det meste af landet og stier og veje er ved at tørre ud, så de er fremkommelige. Hver sæson har dog sin charme. F.eks. er landet langt mere frodigt i regnsæsonen, som ligger fra oktober til maj.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Rwanda er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Rwanda her.

Penge
Den rwandiske møntfod hedder Rwandiske franc. Det er bedst at rejse til landet med USD eller Euro og veksle i enten lufthavnen eller et vekselbureau.
Internationale kreditkort udbredes mere og mere i Kigali, men det er stadig begrænset til et fåtal af supermarkeder, så spørg inden du handler.
Alle banker og vekselbureauer er lukket den sidste søndag i hver måned.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriet hjemmeside.

Som dansk statsborger skal du ansøge om visum inden ankomst til Rwanda. Nuværende pris (2017) er 50 USD. Ansøgningen kan foregå online. Visummet er gældende 90 dage.

Der kan forekomme indrejsekrav til Rwanda såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Rwanda.

Transport
Den offentlig transport i Rwanda er ganske god med forskellige offentlige transportmuligheder, der forbinder det lille land.

Taxi og minibus:
Private taxaer kan findes ved de indrettede taxaholdepladser i Kigali. Motorcykel-taxaer er den mest udbredte transportform – simpelthen fordi det er den hurtigste måde at komme frem på. Derudover findes der de grønne eller gule ”matatus”, som er minibusser, der kører gennem landet.

Bil:
Det er muligt både at leje bil selv eller med en chauffør for en dag. Hvis du begiver dig ud på egen hånd, så er det en god idé med en firhjulstrækker. Det er ikke alle veje, der er lige fremkommelige.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen – det er også tilfældet i Rwanda. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til f.eks. rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Kigali
Sprog: Kinyarwanda, fransk, engelsk, bantu, kiswahili og swahili
Klima: Tropisk klima
Valuta: Rwandan franc (RWF)
Religion: Majoriteten er katolikker, protestanter, muslimer og resten tilhører uortodokse og traditionelle religioner


Information om Rwanda

Rwanda er nok mest kendt for det brutale folkemord i 1994. Siden de mørke tider har det lille land gennemgået en imponerende forvandling og befolkningen og turismen blomstrer igen. Det ret frodige land er et af de få steder tilbage i verden, hvor du kan være så heldig at se de udryddelsestruede bjerggorillaer. Det rwandiske folk fortæller gerne om deres kultur og traditioner og du kan opleve det imponerende land gennem trekking, helikopterture, sejlture og i bil.

Gå ikke glip af trekking i 3000-4000 meters højde, "Parc National des Volcans" i Virunga bjergene, som giver dig mulighed for at opleve de sjældne bjerggorillaer på tæt hold. Det er desuden oplagt at kombinere Rwanda med en rejse til Uganda, Kenya eller Tanzania.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top