Her på siden finder du praktisk information og fakta om Salomonøerne.


Praktisk info om at rejse i Salomonøerne

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den bedste tid at besøge Salomonøerne er fra maj til oktober. Denne tid på året kendetegnes ved en lavere regnmængde og mildere temperaturer. I april og november skal du forvente mere uregelmæssigt vejr med højere luftfugtighed. Regnsæsonen ligger fra december til marts, hvor du skal forvente regn.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Salomonøerne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret på Salomonøerne her.

Penge
Den lokale møntfod er Solomon Islands dollar (SBD). Det anbefales at veksle SBD på vekselkontor i de større byer eller lufthavne. Hav gerne små sedler, da det er det eneste, du kan betale med på markeder og i landsbyerne.

Hæveautomater er tilgængelige i de største beboede områder, hvor også VISA og Mastercard kan benyttes. Men på de små øer og i landsbyer er det en god ide at planlægge godt fremad og medbringe kontanter, da der ofte ikke er hæveautomater.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

For at rejse ind i Salomonøerne skal du have en billet ud af landet igen, samt et gyldigt pas seks måneder fra indrejsedato. Du modtager ved ankomst et 90 dages turistvisum.

Se flere oplysninger på www.um.dk.

Der kan forekomme indrejsekrav til Salomonøerne såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Salomonøerne.

Transport
Infrastrukturen på Salomonøerne er meget dårlig, og det anbefales derfor at have en bil og chauffør, når du rejser over land. Den mest effektive måde at komme omkring er med fly og båd. Der findes ikke bus og tog i landet, men du kan komme omkring i minivans kaldet PMV (Public Motor Vehicles) - her skal du skal forvente lange transporttider, uregelmæssige afgange og trængsel. Der finder taxaer i alle større byer.

Tip
Medbring din egen snorkel og maske, så du kan være sikker på at udforske det fantastiske liv under vand. Tilmed anbefaler vi, at du pakker pandelampe, da der er nogle steder, der ikke er elektricitet.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land, du skal besøge. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find information om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Honiara
Sprog: Engelsk, Solomon Islands Pijin og 67 forskellige stammesprog
Klima: Tropisk
Valuta: Solomon Islands dollar (SBD)
Religion: Primært kristne


Information om Salomonøerne

Salomonøerne ligger i det sydvestlige Stillehav øst for Papua Ny Guinea og nord for Australien. Selvom Salomonøerne ligger tæt på Australien og New Zealand, så er landet alligevel isoleret fra omverdenen - hvilket også er det, der er med til at gøre landet så unikt. Du skal som rejsende være indstillet på ringe infrastruktur, ekstreme kulturelle forskelle og uforudsete situationer. Det har en landmasse på 29.000 km2 fordelt på næsten 1.000 øer bestående af ni hoved øgrupper. Terrænet består af bjerge, vulkaner, regnskov og koralatoller.

Befolkningstallet er på ca. 587.000 og er overvejende melanesere (93%), selvom der er andre etniske minoritetsgrupper som f.eks. polynesiere, mikronesere, kinesere og europæere. En stor del af besfolkningen lever så isoleret, at de ikke kender meget til den vestlige verden. Det er muligt at besøge mange af stammerne og opleve deres traditioner, festivaler og kulturer. Den kulturelle mangfoldighed på Salomonøerne kræver, at du som rejsende skal udvise respekt for lokale skikke og traditioner.

Det antages, at Salomonøerne har været beboet af melanesere i tusinder af år, hvor hovedjægere kæmpede mod hinanden. Du kan opleve ofrene for kampene på Skull Island. Den første europæer der besøgte øerne, var den spanske navigatør Álvaro de Mendana i 1568. Efter Mendana tog andre, hovedsagelig hollandske og franske opdagelsesrejsende, til Salomonøerne, efterfulgt af tyskerne og briterne. Under 2. verdenskrig var der hårde kampe mellem amerikanerne og japanerne på Salomonøerne, deriblandt slaget ved Guadalcanal, og det er bl.a. grunden til, at du flere steder kan snorkle eller dykke blandt krigsvrag. En af de soldater, der kæmpede under slagene på Salomonøerne, var John F. Kennedy. Han var ombord på et amerikansk krigsskib, der blev ramt af japanerne. Ifølge de lokales fortællinger svømmede han i land på en lille ø (som i dag kaldes Kennedy Island), og blev reddet.

Landet består af bjergrige øer og flade atoller, som byder på smukke strande, uberørte koralrev og vulkaner. Den varierede natur byder på masser af unikke oplevelser og et hav af aktiviteter som f.eks. homestay hos lokale stammefolk, verdensklasse dykning, vulkantrekking, farverige festivaler, surfing, snorkling blandt vrag fra 2. verdenskrig, kajakekspeditioner og afslapning på uberørte bountystrande.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top