Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Af Marianne Behrendt

Fordi det er ikke kun det bedste sted i Thailand at dykke, det er også et af de billigeste steder, man kan tage på liveaboard og bo ombord på en båd i 3-4 dage og ikke lave andet end dykke, spise og sove. Og hvad er ikke at elske ved det?

For at få mest ud af et liveaboard på Similan Islands kan det stærkt anbefales, at du enten har eller tager kurset Advanced Open Water på båden. Man dykker fire gange om dagen, mens man er på liveaboardet, og de fleste dyk går temmelig dybt ned; helt ned til 30 meter. Og man må kun dykke så dybt, hvis man et Advanced Open Water certifikat.

Og nu til det, du får at se under dykningen! Selvfølgelig intet er garanteret, da ingen af dykkerselskaberne har kontrol over fiskene, og hvor de svømmer hen. Men generelt ser man en masse interessante ting i løbet af de mange dyk. Både store hajer og skildpadder samt små rejer og nøgensnegle. Så uanset om du til hvalhajer og djævlerokker eller det små makro-liv, er Similan stedet at tage til.

Jeg har selv allerede været på to liveaboards på Similan Islands, og jeg har min tredje planlagt i næste uge. Jeg har set masser af farverige nudibranches, små harlequin shrimps, skildpadder, der kommer meget tæt, mens man fodrer dem med bananer, smukke butterfly fish og angelfish, brummende box fish og trigger fish, masser af Nemo’er, store leopard hajer, søde søheste og underlige frog fish, moray eels på jagt og forskellige slags revhajer. Og masser af levende og farverige koraller fyldt med små og meget forskellige og smukke fisk, snegle og krabber.

Hvis du er til dykning og ønsker at opleve det bedste dykning i Thailand, skal du ikke vente; spar pengene sammen og kom af sted nu, før det er for sent, og priserne bliver højere, og korallerne bliver ødelagt. Og prøv et liveaboard med tre eller fire dage på en båd, da du kommer længere væk fra kysten, dykningen bliver bedre, og du møder færre andre dykkere under vandet. Oven i dette er et liveaboard i sig en fed oplevelse, da du møder andre entusiastiske dykkere, og du bare slapper af på en båd og nyder det dejlige vejr og de fantastiske solnedgange.


Dykning på Similan Islands
Dykning på Similan IslandsDykning på Similan IslandsDykning på Similan IslandsDykning på Similan Islands
Til top