Søg
Søg
Sipapa i Venezuela

Sipapa i Venezuela

Af Jeanett Jensen
Tre dages sejltur på Sipapa-floden i Amazonas. Med afgang fra en lille havn nær Puerto Ayacucho i det sydvestlige Venezuela, begav vi os ud på en 3-dages sejltur. Målet var Autana, et bjerg med flere særprægede indianermyter, der rejser sig af junglens skovbund.

En kaptajn, en guide/kok og to eventyrlystne piger sejlede af sted i den lille sivbåd. Naturen var overvældende smuk, og det var bare så skønt at slappe af ombord i den lille båd. Mens den vidunderlige natur passerede forbi os i jævn fart, nød vi en lækker frokost.

Ud på eftermiddagen, hvor den bagende sol blev for meget for os, hoppede vi en tur i den kølige flod. Vi blev informeret om, at der ikke var krokodiller og/eller anakondaer under overfladen, så det stolede vi på. Vi har da stadig vores lemmer i behold, så mon ikke det var sandheden.

Ud på aftenen ankom vi til en lille indianerby med ca. 20 indbyggere. Her skulle vi tilbringe natten i hængekøjer under den åbne himmel.

Næste morgen begav vi os atter ud på den langstrakte gyldenbrune flod. Med kurs mod Autana-bjerget nød vi atter den afslappede atmosfære på båden. Ved ankomsten kort efter middag, begav vi os på en lille trekkingtur på 4 fire timer. Vi skulle bestige Autana´s nabobjerg, hvorfra vi kunne nyde det vidunderlige syn af indianernes hellige bjerg. Og et vidunderligt syn var det i allerhøjeste grad. Bjerget med den spektakulære form beliggende i junglen, jungle så langt øjet rækker! Så stille og fredfyldt der var på toppen. Wuaw!

Vi tilbragte endnu en nat i hængekøjer i en lille indianer landsby. I denne by hilste vi på chaimanen.

Sidste dag på Sipapa gik kursen atter mod Puerto Ayacucho. Ca. 5 timers sejlads i de forunderlige omgivelser. Lige noget for mig! Men desværre måtte turen stoppe ved ankomsten til den lille havn, hvorfra turen også startede.

Dyrelivet i Amazonas er yderst fascinerende. Men skal ikke lide af for mange fobier, for man vil med stor sandsynlighed se meget store edderkopper, giftige frøer, og hvis man er heldig; anakondaer. Junglen overvåges også af ørne og gribbe. Og til den søde art hører odderen, der nyder sin nyfangede fisk i vandkanten. Og så er der ufattelig mange myg, så tag godt med myggebalsam med!

Sipapa i Venezuela, latinamerikaSipapa i Venezuela, latinamerikaSipapa i Venezuela, latinamerika
Til top
Find os på: