Her på siden finder du praktisk information og fakta om Zambia.


Praktisk info om at rejse i Zambia

Klima og bedste rejsetidspunkt
Zambia oplever, som mange tropiske lande, regntid og tørtid. Landet ligger højt og det betyder, at du vil opleve at temperaturerne er lidt mere behagelige end andre tropiske lande. Om sommeren ligger temperaturen mellem 27-35 grader. Kun i Zambezi dalen og Luangwa vil du opleve ekstrem varme, og særligt i oktober måned.

Du kan opleve tre sæsoner; Kølig og tør fra maj til august, varm og tør fra september til november og vådt og varmt fra december til april.

Generelt er det dog nemmest at rejse i den tørre sæson, hvor vejret ofte er stabilt over det meste af landet. Her er stier og veje ved at tørre ud, så de er fremkommelige, men hver sæson har sin charme. F.eks. er landet langt mere frodigt i regnsæsonen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Zambia er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Zambia her.

Penge
Den zambiske møntfod hedder Kwacha. Selvom priser oplyses i USD kan der kun betales med Kwacha. Dette er gældende lovgivning i Zambia, som håndhæves over hele landet. Der er rig mulighed for at veksle international valuta i banker eller i vekselbureauer, ligesom der er ATM’s i de større byer.

Internationale kreditkort udbredes mere og mere om end Visa accepteres oftere end Mastercard.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade eller på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Som dansk statsborger kan du ansøge om 1 måneds turistvisum, når du ankommer til Zambia. Det er også muligt at søge e-visum online. Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.

Der kan forekomme indrejsekrav til Zambia såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Zambia.

Transport
Den offentlig transport i Zambia er ganske god med de forskellige offentlige transportmuligheder, der forbinder landsdelene. Men væbn dig med tålmodighed – det tager lang tid at komme fra A til B.

Fly:
Hvis du har et stramt program for din rejse, så kan det sagtens være, at det kan betale sig at flyve indenrigs.

Bil:
Billeje er muligt i alle større byer. Vejenes tilstand kan variere fra ganske udmærket til helt ufremkommelig.

Taxi og minibus:
De blå taxaer er nemme at praje. Taxaer kører ikke efter taxametersystemet, så sørg for at aftale en fast pris inden du sætter dig ind. Minibusserne kan også lejes med chauffør for en dag. Her kan du sagtens forhandle en god pris hjem.

Bus:
Der er langdistancerbusser, der forbinder Lusaka med alle hovedbyer.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen – det er også tilfældet i Zambia. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til f.eks. rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge, og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find for eksempel information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Lusaka
Sprog: Engelsk, Bemba og Nyanja
Klima: Tropisk
Valuta: Kwacha
Religion: Kristendom er mest udbredt


Information om Zambia

Landet er formet af tre store floder med Zambezi floden som den største. Derudover kan du opleve det spektakulære Victoria vandfald og Kariba søen. Langs floderne er et fantastisk dyreliv. Du kan glide lydløst langs bredden på kanosafari og opleve flodheste, krokodiller og elefanter på nært hold. Blandt de bedste nationalparker er South Luangwa, som blandt andet er kendt for mange leoparder.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top