Se nyhedsbrevet i en browser
 

Fejr jul - og et væld af andre højtider verden over 🎉💃

Anderledes og sjove fejringer til at krydre din næste rejse
Juletiden er over os, og den danske jul byder på velkendte juletraditioner såsom julekalender, varme æbleskiver og nisseoptog.

Men hvad med at komme helt tæt på en af de mange fejringer, der er centrale i andre af verdens spændende kulturer? Vend blikket mod fjerne verdenshjørner og find inspiration til dit næste rejseeventyr i en række unikke fejringer, der både overrasker, underholder og gør indtryk.

REJSETIP!
Mange fejringer kan opleves på gader og stræder, men vil du helt tæt på, så fejr sammen med en lokal familie. Hos Jysk Rejsebureau hjælper vi gerne med at arrangere homestays og besøg hos lokale, hvor du får et unikt og personligt indblik i fejringen.

Eventyret begynder her!

Få sving i dine sambahofter

Tag til karneval i Rio
Verdens største karneval afholdes i Rio de Jainero i sambaens moderland, Brasilien. Her kan du opleve den storslåede sambaparade og selv svinge hofterne, når dans og musik fylder Rios gader.

Hvornår?
Karnevallet afholdes lige før fasten. Festlighederne strækker sig over 5 dage i enten februar, marts eller april.

Rejseinspiration til Brasilien

Har du smagt leguan-suppe?

Nyd en påskemiddag i Colombia
Glem alt om det traditionelle danske påskebord. I Colombia laves påske-middagen ud fra gamle opskrifter og med lokale råvarer. Du kan sætte tænderne i en delikat flodsvine-bøf, leguan-suppe eller kaiman-gryderet. Hvad siger du så?

Hvornår?
Påsken ligger altid i marts-april - ligesom i Danmark.

Rejseinspiration til Colombia

Deltag i verdens største vandkamp

Oplev Songkran i Thailand
Songkran - også kendt som det thailandske nytår - markerer enden på den tørre sæson. Det fejres med en vandfestival, der byder på verdens største vandkamp, hvor thaierne skyder løs på hinanden med vandgevær og vandslanger i én stor folkefest for at byde regntiden velkommen.

Hvornår?
Songkran festivallen foregår hvert år den 13.-15. april.

Rejseinspiration til Thailand

'Devil music' og heavy metal safari

Tag til Heavy Metal Festival i Botswana
Heavy metal miljøet stormer frem i Botswana. Det har ført til landets helt egen heavy metal festival, som allerede er en stor succes! Her er optrædener med både store og upcoming afrikanske heavy metal bands, og helt unikt kan fans og bands dyrke deres fælles passion - og spotte en elefant eller to - på en helt særlig heavy metal safari.

Hvornår?
Festivallen afholdes i maj og i oktober.

Rejseinspiration til Botswana

En hyldest til mangfoldigheden

Tag til kunstfestival på Bali
Under kunstfestivallen på Bali kan du være med til at fejre kreativiteten og mangfoldigheden indenfor balinesisk kunst. Øen omdannes til én stor festival med performance i gaden og traditionel udsmykning på alle gadehjørner. Du kan bl.a. se optrædener indenfor musical, dukketeater, fotoudstillinger, traditionel dans og meget mere!

Hvornår?
Kunstfestivallen varer en måned med start den anden lørdag i juni.

Rejseinspiration til Bali

Hip hurra, det er Canadas fødselsdag!

Oplev Canada Day i Canada
Du kender helt sikkert den amerikanske højtid 4th of July, men kender du Canada Day? Der er grænseløs fest og jubel, når Canada fejrer deres nationaldag i rød-hvide outfits og med det canadiske flag i hænderne og på tøjet. Der foregår massevis af sjove arrangementer, og du kan f.eks. bygge Canadas parlament i 3D. Om aftenen kan du opleve et storslået fyrværkerishow.

Hvornår?
Hvert år den 1. juli.

Rejseinspiration til Canada

Pas på de flyvende grise!

Tag til Ekka Agriculture Festival i Australien
Den awardvindende landbrugsfestival Ekka er et trækplaster for lokale og rejsende fra hele verden. Hvert år har festivalen et nyt tema, der - i bred forstand - relaterer sig til landbrug. Tidligere år har man kunne opleve alt fra show med flyvende grise til kåring af Miss World Australia og kongeligt besøg. Hvad mon de finder på næste gang?

Hvornår?
Festivallen afholdes hvert år i august.

Rejseinspiration til Australien

Hvad har skeletter og blomster med hinanden at gøre?

Oplev De Dødes Dag i Mexico
Skeletklædte mennesker og blomster overalt. Det er hovedingredienserne i den livsbekræftende fejring af de døde på De Dødes Dag i Mexico. I stedet for at sørge over tabet af venner og familie, hylder man den afdøde ved at spise den afdødes livret og feste i byen i store og farverige optog.

Hvornår?
De Dødes Dag finder sted den 2. november.

Rejseinspiration til Mexico

Ikonisk lysfest i familiens skød

Oplev Diwali i Indien
På årets mørkeste nat samles familier i deres hjem og fejrer lyset til den årlige lysfest, Diwali. Man pynter op med lys og olielamper og dekorerer husets gulve med farverige rangolier - indisk kunst med traditionelle mønstre. Man spiser hjemmelavet mad og søde sager, spiller kort og slutter med fyrværkeri.

Hvornår?
I midten af november - på årets mørkeste nat.

Rejseinspiration til Indien

Når alt går op i 7

Tag til Kwanzaa i USA
Den afroamerikanske højtid, Kwanzaa, strækker sig over syv dage, hvor man spiser sammen i familierne og tænder syv lys for at hylde højtidens syv principper. Det er bl.a. fælles ansvar, kreativitet og tro. Hver dag har et navn, der svarer til de syv bogstaver i Kwanzaa. Fun Fact: Man var nødt til at tilføje et ekstra 'a' i navnet for at få det til at passe med syv.

Hvornår?
Fra den 26. december til den 1. januar.

Rejseinspiration til USA

Jysk Rejsebureaus julekalender er i fuld gang 🎁

Du kan stadig nå at vinde et rejsegavekort på 20.000 kr.!
Årets julekalender er i fuld gang, og der er stadig masser af præmier, du kan vinde.

Hver dag til og med den 24. december udlodder vi fede præmier, bl.a. rejseudstyr og rejsebøger, hvis du kan svare på dagens spørgsmål. Når du svarer på et spørgsmål, optjener du samtidig lodder i konkurrencen om hovedpræmien:
Et rejsegavekort til Jysk Rejsebureau på 20.000 kr. 🌎✈️

Held og lykke - og rigtig god jul! 🎅

JULETIP!
Du kan stadig nå at svare på alle de tidligere spørgsmål, og dermed samle flere lodder til konkurrencen om hovedpræmien.

Deltag i julekalenderen her