Se nyhedsbrevet i en browser
 

Farverige traditioner og anderledes fejringer 🏮✨

Oplev anderledes juletraditioner verden over
Nu er det blevet december, og juletiden er over os. Julen er forbundet med traditioner, og den danske jul byder på velkendte juletraditioner såsom julekalender, varme æbleskiver og nisseoptog. Du kan bl.a. deltage i vores julekalender lige her.

Men hvordan fejres jul egentlig rundt omkring i verden? Og hvilke sjove og anderledes traditioner kan du opleve ude i verdenen? Hvis du er nysgerrig, så læs med her, hvor vi vender blikket mod fjerne verdenshjørner og bliver klogere på, hvordan denne højtid fejres verden over.

Juletraditioner i verden 🌏

Vi har samlet otte bud på juletraditioner, der adskiller sig fra de danske

Friturestegt kylling i Japan 🍗

Jul er ikke en national helligdag i Japan, men mange familier har alligevel en tradition, når det kommer til julemiddagen. I Japan er det nemlig tradition, at julemiddagen består af KFC. Denne tradition stammer fra en reklamefilm, der kørte i 1974 med sloganet "Kurisumasu ni wa kentakkii!" (Kentucky for Christmas!).

Rejseinspiration til Japan

New Zealands unikke juletræ🌹

I New Zealand er pōhutukawa-træet blevet et symbol på julen. Med sine store røde blomster, er det nemt at forstå, at dette træ er symbol på julen. Træet er at finde på julekort, som dekoration i huse og shoppingcentre, og det indgår endda i de julesange, børnene synger i skolen.


Rejseinspiration til New Zealand

Barbeque i Sydafrika 🐛

I Sydafrika fejres jul den 25. december. Det er tradition, at familier samles denne dag og nyder en lækker "braai", som er den sydamerikanske version af en BBQ. Til julemiddagen serveres også friturestegte larver - hvilket er et stort hit.

Rejseinspiration til Sydafrika

Stranddag i Australien 😎

Da julen falder i den australske sommer, er det normalt i Australien at mødes med familie og venner på stranden eller ved en pool. Udendørsaktiviteter er et hit, og julemiddagen består ofte af en god omgang grillmad.

Rejseinspiration til Australien

Piñatas og fest i Mexico 🪅

"Posadas" er en årlig tradition, der løber fra den 16. til den 24. december, og som er drevet af musik, mad og en piñata til børnene. Under Posadas besøger familie, venner og naboer hinanden om aftenen og beder om husly for at repræsentere Marias og Josefs rejse til Betlehem før Jesu fødsel.

Rejseinspiration til Mexico

Lanternefest i Filippinerne 🏮

Lørdagen før juleaften afholdes The Giant Lantern Festival i byen San Fernando i Filippinerne. San Fernando er også kendt som julens hovedstad i Filippinerne. Landbyer dyster om at bygge den største og smukkeste lanterne. Lanternerne er omkring seks meter høje.

Rejseinspiration til Filippinerne

De 13 Yule Lads i Island 🎅

Ifølge de islandske folkehistorier er der 13 julemænd. Fra den 12. december får børnene hver dag besøg af en af de 13 julemænd, hvis de har stillet en sko i vinduet. Har de været artige, får de en lille gave i skoen.

Rejseinspiration til Island

Colombia fyldt med lys🕯️

Día de las Velitas markerer starten på julesæsonen i Colombia. Her er traditionen, at man placerer lys og papirlanterne i vinduerne for at hylde Jomfru Maria. Byerne bliver på denne måde oplyst og skaber en hyggelig julestemning.

Rejseinspiration til Colombia

Jysk Rejsebureaus julekalender er i fuld gang 🎁

Du kan stadig nå at vinde et rejsegavekort på 20.000 kr.!
Årets julekalender er i fuld gang, og der er stadig masser af præmier, du kan vinde.

Hver dag til og med den 24. december udlodder vi fede præmier, bl.a. rejseudstyr og rejsebøger, hvis du kan svare på dagens spørgsmål. Når du svarer på et spørgsmål, optjener du samtidig lodder i konkurrencen om hovedpræmien:
Et rejsegavekort til Jysk Rejsebureau på 20.000 kr. 🌎✈️

Held og lykke - og rigtig god jul! 🎅

JULETIP!
Du kan stadig nå at svare på alle de tidligere spørgsmål, og dermed samle flere lodder til konkurrencen om hovedpræmien.

Deltag i julekalenderen her