Se nyhedsbrevet i en browser
 

Smag på verdens lækreste køkkener 🍜🌏

Få inspiration til spændende madoplevelser på dit næste rejseeventyr!
Det er lige så munden løber i vand, når vi tænker tilbage på vores vildeste madoplevelser fra hele verden! Hvad med dig? Har du også minder om at smage fantastisk mad fra fjerne kulturer? Eller kunne du drømme om:

🌯 Følelsen af at sætte tænderne i en velkrydret, saftig burrito i solrige Mexico?
🍲 Smagen af et hjemmelavet måltid på homestay i eventyrlige Ecuador?
🍟 Duften af varme pommes frites på en amerikansk diner i det storslåede USA?

Maden udgør et helt særligt samlingspunkt for næsten alle kulturer. Er du nysgerrig på den traditionelle madkultur på dit rejsemål, er det en oplagt mulighed for at få sig en snak med de lokale, som vil elske at fortælle om deres mad og dele den med dig.

I dette nyhedsbrev deler vi vores anbefalinger til spændende madoplevelser fra verdens lækreste køkkener!

I køkkenet på homestay 🏠

På et homestay har du mulighed for at lære om de lokales hverdag, liv og selvfølgelig madtraditioner. Det er altid hyggeligt at gå i køkkenet sammen med værtsfamilien. Det giver anledning til gode snakke, og du får helt sikkert inspiration til retter, som kan afprøves i køkkenet, når du vender hjem.

Planlæg dit homestay

Uhmm! Burritos og tacos 🌮

Det smagfulde mexicanske køkken går du aldrig galt i byen med. Du finder burritos og tacos alle vegne i Mexico - på gadekøkkener og restauranter. Er du til stærk mad, så prøv nogle af de mange chili-varianter. Det plejer at være en god icebreaker, og ellers kan du tage et tequila-shot med de lokale 😉

Rejseforslag til Mexico

Camper-mad i smukke omgivelser 🏜️

Du behøver ikke frygte de varme madpakker, når du rejser på roadtrip. Her kan du tænde op i grillen eller kokkerere i minikøkkenet, hvorend du slår lejr - i en nationalpark, i den australske outback eller med udsigt til Lake Louise i Canada. Vi lover dig, at selvom du ikke kører rundt i en 4-hjulet michelinrestaurant, så får du unikke madoplevelser, mens du er omgivet af verdens smukkeste natur.

Planlæg dit roadtrip

Amerikanske burgers i det vilde vest 🍔

I staten Wyoming i det nordlige USA, udenfor Yellow Stone Nationalpark, ligger rodeo-byen Cody, som blev grundlagt af den kendte bisonjæger, Buffalo Bill. Her hersker ægte westernstemning med cowboyboots og saloons. Vil du gerne i snak med de lokale, er det oplagt at gøre det et sted, hvor amerikanerne er på hjemmebane, som på en ægte amerikansk diner med 'burgers & Coca Cola'.

Rejseforslag til USA

VI ELSKER: Det asiatiske køkken 🥢

En eksplosion af dufte, farver og velsmag 🌶️🔥
Asien byder på helt fantastisk natur, kulturmøder du aldrig glemmer og masser af skjulte skatte for den rejsende med mod på eventyr. Og så selvfølgelig maden! For i Asien venter nye og spændende smagsoplevelser rundt om hvert et hjørne – særligt når duftene fra det store udvalg af streetfood møder dig. Så er spørgsmålet bare, hvad du skal vælge?

Her får du hjælp af CNN Travel, der har udarbejdet en liste over de 50 bedste streetfoods i Asien. Se listen her og tag den med på dit næste rejseeventyr i Asien.

Du kan også dykke ned i vores anbefalinger til madoplevelser i Asien, som du finder herunder 😍

Vietnamesisk madkultur i Hoi An 🍛

Den charmerende kystby Hoi An i Quảng Nam-provinsen i Centralvietnam er et must visit for de fleste backpackere. Byen gemmer på et stort udvalg af fantastiske madoplevelser. Her findes restauranter og madsteder i alle prisklasser, og maden er virkelig lækker - både på de finere restauranter og i de små gadekøkkener.

Rejseforslag til Vietnam

Madlavningskursus i Chiang Mai 👩‍🍳

Et madlavningskursus i Chiang Mai er en fantastisk oplevelse! Du handler de friske råvarer på det lokale marked, og herefter går turen til et hyggeligt lille køkken, hvor du tilbringer de næste timer med at lære, hvordan du laver lokale retter. En rigtig god og sjov aktivitet, som også er ideel for børnefamilier.

Rejseforslag til Thailand

Streetfood i Chinatown 🥢

Streetfood-markedet i Chinatown i Bangkok er et fantastisk sted, hvis du vil have en ægte thailandsk madoplevelse. Her finder du en masse retter, der eksploderer med smag og krydderi. Du kan også smage den lækreste is. Er du mere til crispy snacks, og er du modig nok, kan du købe og spise en skorpion (død selvfølgelig!) 😉

Rejseforslag til Thailand

Smag Michelin streetfood 🌟

I Singapore, i et Hawker Center tæt ved Little India, kan du smage Michelin-rated streetfood. Det er det eneste streetfood i verden, der nogensinde er blevet bedømt af Michelin-guiden. Smagen er én ting, men oplevelsen i sig selv er også helt særlig. Det er et meget lille køkken bestyret af den flinkeste lille dame. Hun er helt fantastisk!

Rejseforslag til Singapore

Lyst til endnu mere gratis rejseinspiration?

Tilmeld dig vores kommende foredrag/webinarer 🌏✈️
Vi afholder løbende gratis foredrag og webinarer, hvor du kan få inspiration til, hvad du kan opleve på spændende destinationer rundt omkring i hele verden. Tilmeld dig her ⬇️

28. marts 2023: Oplev Thailand med børn (online webinar)
4. april 2023: Alaska (online webinar)
4. april 2023: Mera Peak med dansk rejseleder (foredrag i Aarhus)
12. april 2023: Nepal (foredrag i Aarhus)
12. april 2023: Roadtrip i Vest USA (online webinar)
18. april 2023: New Zealand (foredrag i Aalborg)
19. april 2023: Indonesien (foredrag i Aarhus)

Og vi har meget mere på programmet! 😉

Se alle foredrag og webinarer