Se nyhedsbrevet i en browser
 

Hvordan fejres påske egentlig på den anden side af jorden? 🐣

Læs med her hvor vi dykker ned i påsketraditionerne i Latinamerika
Påske eller Semana Santa, som betyder 'Den Hellige Uge', er en tid forbundet med mange traditioner i Latinamerika. I store dele af Latinamerika dyrkes denne religiøse højtid, men traditionerne er forskellige fra land til land.

Tag med på en rejse gennem traditionerne og kultur, når vi dykker ned i påskens mange traditioner i nogle af de spændende lande, som du kan opleve på en rejse i Latinamerika.

Påsketraditioner i Latinamerika 👇


Colombia

Påskesøndag kan man i hovedstaden Bogotá overvære lokale colombianere kravle tre km op til toppen af Monserrate for at vise deres religiøse hengivenhed. Byen Popayán er også en populær destination i påsken. Her deltager lokale i religiøse optog og en musikfestival.

Rejseinspiration til Colombia

Brasilien

Påske er også en stor begivenhed i Brasilien. Her er det tradition at pynte gaderne med farverige håndlavede "tæpper" af bl.a. savsmuld og blomster, hvilket er et helt særligt smukt syn. Til påskeoptogene bæres statuer af Jomfru Maria og Jesus gennem gaderne.

Rejseinspiration til Brasilien

Mexico

I Mexico er en stor tradition i påsken opførelsen af skuespil, der viser Jesus' lidelser op til sin død. Syd for Mexico City i et kvarter, der hedder Iztapalapa, bliver traditionen taget meget seriøst, og her kan man opleve udvalgte unge mænd spille rollen som Jesus, der bærer et kors op ad Cerro de la Estrella, før han bliver "korsfæstet".

Rejseinspiration til Mexico

Ecuador

Et af de største påskeoptog i Sydamerika foregår i Quito i Ecuador. Tusindvis af religiøst hengivende lokale deltager i optoget og er ofte klædt i lilla kapper. Mad er også en vigtig del af påsken i Ecuador. Her spises bl.a. en traditionel ret 'Fanesca', som er en suppe lavet med 12 forskellige bønner og korn for at symbolisere Jesus' 12 disciple.

Rejseinspiration til Ecuador

Guatemala

Antigua i Guatemala fejrer i den grad Semana Santa, og byens mest kendte påsketradition er deres imponerende alfombras; store farverige tæpper lavet af farvet savsmuld og blomster. Tæpperne pryder byens gader, og det er et helt særligt syn. Deltagerne i påskeoptogene i Antigua bærer ofte lilla kapper og statuer af Jesus for at vise deres hengivenhed.

Rejseinspiration til Guatemala

Argentina

I Argentina er chokoladepåskeæg en del af påsken, ligesom vi kender det her hjemme i Danmark. Børnene tager på æggejagt eller bytter påskeæg med hinanden. Før påsken afholder mange argentinere sig fra at spise kød (grundet lent) og kød er derfor en stor del af deres påskemiddage, som de nyder sammen med familiemedlemmer eller gode venner.

Rejseinspiration til Argentina

Vi håber at du nyder påskedagene 🐣☀️

Bruger du, ligesom os, påskedagene på at planlægge din næste rejse?
Så kan du finde mere inspiration i vores blog, eller finde et gratis rejseforedrag eller webinar, der passer til dine rejsedrømme.

Vi elsker at dele ud af vores rejseerfaringer og oplevelser og afholder derfor mange rejseforedrag og webinarer. Du kan deltage i vores webinarer online eller et rejseforedrag i en af vores butikker: Aarhus, Aalborg, Herning, København, Kolding eller Odense.

Det er gratis at deltage, men husk tilmelding via vores hjemmeside.

Vi glæder os til at inspirere dig til din næste rejse! 🌍✈️

Se hele listen og tilmeld dig her!