|
|
🌮 Fra tacos til tempura 🍤
|
Saftig bulgogi, smagfuld ceviche og sprød okonomiyaki. Eller møre Tacos al pastor, der får dine smagsløg til at danse. Et lokalt måltid er måske den bedste og mest autentiske måde at møde en ny kultur på, hvor du får en oplevelse der vækker alle sanser og skaber ægte fællesskab med lokalbefolkningen.
I denne uges nyhedsbrev frister vi dig med alt fra enkel streetfood til udsøgte delikatesser og kærligt tilberedte simreretter – fra alle verdenshjørner. Vores mål? At du på dit næste rejsemål får lyst til at skabe minder for alle dine sanser og tager dine smagsløg med på en spændende rejse.
|
|
|
– Alle madelskeres paradis 🥢
|
To af de lande der lige nu topper ønskelisten hos vores eventyrlystne rejsende, er Sydkorea og Japan. Og en stor del af forklaringen til landenes popularitet skal findes i deres fantastiske køkkener. Lad os dykke ned i nogle af Sydkoreas og Japans uendeligt mange lækkerier og delikatesser, som du kan glæde dig til at smage!👇🏼
|
|
|
Bulgogi (불고기)
Marineret oksekød, der steges eller grilles. Saftigt, sødligt og fuld af umami. Serveres ofte med ris og grøntsager.
Kimchi Jjigae (김치찌개)
En stærk og kraftfuld gryderet med kimchi, tofu, grøntsager – og nogle gange svinekød.
Sundubu Jjigae (순두부찌개)
En stærk suppe med silkeblød tofu, skaldyr eller kød, og med masser af chili – brændende lækker!
Tteokbokki (떡볶이)
Bløde riskager i en sød og stærk chilisauce – en populær ret, som du finder på alle streetfood-markeder.
Hotteok (호떡)
En sprødstegt pandekagekugle med fyld af sukker, kanel og nødder. En sød favorit!
|
|
|
Tempura (天ぷら)
Sprødstegte grøntsager eller skaldyr – ofte serveret med ris, nudler og en dip.
Okonomiyaki (お好み焼き)
En japansk madpandekage med kål, kød, skaldyr, æg og masser af toppings.
Tonkatsu (豚カツ)
Paneret og friteret svinekotelet, som typisk serveres med ris, misosuppe og kål.
Takoyaki (たこ焼き)
Små, runde æbleskive-agtige kugler fyldt med blæksprutte og toppet med sauce, mayo, nori-tang og bonito-flager.
Mochi (餅)
Dessert-riskager i mange varianter – ofte fyldt med anko (sød bønnepasta), jordbær, is eller matcha.
|
|
|
|
Streetfood-udvalget i Asien kender nærmest ingen grænser. Her finder du retter for enhver smag – og det er smagfuldt og billigt!
👉🏼 På vores rejseblog finder du en liste over de 50 bedste streetfood-retter, som du ikke må misse på din næste rejse i Asien.
|
|
|
Derfor elsker vi mexicansk mad 🤩
|
I Mexico er madscenen og landets gastronomiske identitet en levende del af den lokale kultur. Her er ingen ingredienser mere vigtige end limefrugtens syrlighed, chiliens styrke, den karakteristiske koriander og det saftige svinekød. Glæd dig til at sætte tænderne i farverige retter, der forkæler dine smagsløg, og som bedst nydes sammen med en kold drink på de livlige udendørs siddepladser.
Vores Mexico-ekspert, Sara, er mindst lige så vild med det mexicanske køkken som vi er. Derfor har vi også inkluderet madlavningskurser hjemme hos lokale familier, sammen med markedsbesøg på det lokale madmarked, i flere af vores rejseforslag. ”For det er absolut den bedste måde at komme ind under huden på den mexicanske kultur på”, som Sara siger.
Krydr din rejse til Mexico med et madlavningskursus i Merida eller i Oaxaca – og lær hemmelighederne i det ægte mexicanske køkken!
⚠️ Advarsel! Det bliver svært at gå tilbage til tacos med agurk, dåsemajs og icebergsalat, når du først har smagt den ægte, mexicanske variant 😉
|
|
|
5 klassikere du skal smage på din Mexico-rejse
|
🌮 Tacos al pastor
Marineret, grillet svinekød skåret direkte fra et roterende spyd – ofte serveret med ananas, koriander og løg. En ægte streetfood-delikatesse!
🌮 Tacos de carnitas
Mørt svinekød, langtidsbraiseret i sit eget fedt – det smelter på tungen. Serveres ofte med syrlig salsa og lime.
🍤 Tacos de pescado
Fisketacos med sprød kål, frisk lime og crema. En favorit langs kysterne – især i Baja California.
🥘 Pozole
En fyldig suppe lavet på hominy (majs) med kylling eller svinekød, og smagt til med chili, hvidløg og urter. Den toppes med salat, radiser, lime og tortillachips – en favorit til fester!
🫕 Chiles en nogada
Poblano-chili fyldt med kød, frugt og krydderier, toppet med en valnøddesauce og granatæblekerner. Mexicos nationalret – i farverne rød, hvid og grøn.
|
|
|
… finder du på en rejse til kinesiske Yunnan – også kendt som ”Kinas spisekammer”. I denne uberørte del af Kina mødes du ikke kun af forskellige minoritetsgrupper, snedækkede bjerge, hyggelige byer og buddhistiske templer, men du finder også et køkken i verdensklasse. Yunnans unikke klima og beliggenhed giver fantastiske vækstbetingelser for alt fra ris, majs og te til tropiske frugter som litchi og passionsfrugt, eksotiske svampe og dyrebare trøfler. Det yunnanske køkken er kendt i hele verden for sine friske urter, vilde svampe og smagsrige retter, hvor indflydelsen fra områdets mange etniske minoriteter tydeligt skinner igennem🍄🟫🌿
I vores rejseforslag til eventyrlige Yunnan inviterer vi dig med på madlavningskursus i Dali. Her vil du både få en introduktion til regionens lokale specialiteter og få lov at prøve kræfter med at lave mad i et gadekøkken. Du besøger også det lokale madmarked og lærer om de lokale råvarer, inden du fortsætter til din guides hjem, hvor du vil tilberede velsmagende retter fra det yunnanske køkken.
|
|