Se nyhedsbrevet i en browser
 

Forvent det uventede...

18.000 km i tuktuk fra Bangkok til Aarhus! 🌎
Den 8. februar 2004 lød startskuddet til det måske vildeste eventyr i Jysk Rejsebureaus historie! Et rejseeksperiment, der skulle tage Mærk Verden-filosofien og friheden ved rygsækrejser til ekstremerne.

En rejsekonsulent fra Jysk Rejsebureau kørte i tuktuk fra Bangkok i Thailand til Aarhus – en rute på små 18.000 km gennem 15 forskellige lande. Med sig havde han kollegaer og venner af huset, der skiftedes til at gøre ham selskab på rejsen.

I dag står denne rejse stadig som et ikonisk billede på at mærke verden i sin absolut reneste form. Vil du vide mere, om det vilde eventyr? Så læs videre, eller klik på linket her, hvor vi har samlet alt information om turen, deltagerne og eventyret.

Fakta om tuktuk'en

🛺 En ombygget scooter med tre hjul og passagersæde
💨 Hastighed: op til 65 km/t
📏 Mål: L:350 cm, H:180 cm og B:150 cm
💡 Opfundet i Thailand og findes i massevis i Bangkoks tætte trafik
👍 Kendes også som 'auto rickshaw' eller 'three wheeler'
💳 Kun tuktuk'er med nummerplade kræver kørekort

Læs om tuktuk'en

Fakta om ruten

📆 Varighed: 7 måneder - fra den 8. februar til den 1. september 2004
📍 Lande: 15 forskellige lande - Thailand, Malaysia, Singapore, Indien, Nepal, Pakistan, Iran, Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien, Ungarn, Slovakiet, Polen, Tyskland og Danmark.
📏 Afstand: 18.000 km.
🌴 Terræn: Bl.a. tropiske skove, bjergpas, ørken og nåleskove

Læs om ruten

Hvad tænker, føler og mærker man i løbet af 18.000 km. køretur?

Michael og de andre deltagere skrev dagbog undervejs på rejsen. Det er blevet til en række autentiske beretninger fra "det lugtende, larmende, charmerende og fantastiske køretøj" ✏️🌎

Vi har udvalgt nogle af dagbogscitaterne, som du kan læse nedenfor.
Er du nysgerrig på at læse om resten af eventyret, kan du finde alle dagbogsindlæg fra turen her.

"Bangkok holder!" - indtryk fra Thailand

🤵‍♂️ "Hvis man skal bokse med det Thailandske bureaukrati, så kræver det ikke blot tålmodighed, men stor ihærdighed, taktikmøder og vigtigst af alt - et nydeligt jakkesæt." - om processen for at få godkendt forsikringer og indregistreringsattest.

❤️ ”No Michael you do not pay, it is free. My boss has a very big heart, as big as an ocean.” - sagt af en thailandsk mekaniker, da Michael ville betale for reservedele.

🌎 "Det kedelige er, at vi jo i princippet allerede er på vej hjem - heldigvis er der bare 17.750 km. endnu og ubeskriveligt mange eventyr!" - ved slutningen af første dag på farten.

Vil du også opleve Thailand?

"Indien, vi elsker dig!" - indtryk fra Indien

🐘 "Jeg er rimelig presset dér i venstre side af vejen blandt æsler, hellige køer og kæmpestore indiske lastbiler. Efter små 15 minutter er jeg tilmed tæt på at køre op i røven på en elefant, der lunter ubekymret midt ud på vejen." - om trafikken i New Delhis gader.

📒 "Rummet var cirka 10 kvm og umøbleret. På jorden lå et ensomt kladdehæfte. Hacra pegede på hæftet og sagde: "Det er min plads, der sidder jeg". Det var svært af forstå, at rummet blev brugt som undervisningslokale, for det mindede mest om et ufærdigbygget bryggers." - rundvisning på en lokal skole i Mamallapuram.

👋 "Efter tre dage og over 30 timers kørsel, hvor vi har skiftet mere olie end undertøj, triller vi ind i Gangotri-landsbyen midt i Himalaya. Inderne kigger imponeret på vores beskidte tøj og trætte motorcykler, inden de splitsekundet efter er over os med skingre stemmer: "Hello Mister! Do you want room?” ”Yes, we have restaurant!” ”You need guide? I guide, I your friend – cheap price”, osv." - ankomst til lille landsby i Indisk Himalaya.

Vil du også på eventyr i Indien?

"Et sted, hvor planer bliver fuldstændig glemt" - indtryk fra Nepal

👔 "Michael havde taget sit første bad i 4 dage og iført sig sin 'grænse-skjorte', dvs. Michaels eneste nydelige skjorte, der gør ham præsentabel og pålidelig ved grænseovergangene." - om forberedelserne til at krydse grænsen til Nepal.

🏔️ "Bjergbestiger eller ej, er det svært ikke at få sug i maven, når man kan se Mount Everest." - om udsigten i Himalaya-bjergene.

🤩 "Er det for at blære sig overfor sine kammerater, stive sit ego af eller bevise sit mod? For mit vedkommende var det intet af overstående. Jeg havde bare lyst. Lyst til for en gangs skyld at lægge hjernen til side og opleve med kroppen." - om at springe bungy-jump over Bhote Kosi-floden.

Vil du også udforske Nepal?

Vil du selv prøve at sidde i tuktuk'en?

Den legendariske tuktuk fra dengang har i dag sit faste og trygge hjem på vores kontor i Herning. Kigger du ind forbi, kan du selv prøve, hvordan det føles at sidde i den og høre flere sjove historier fra dengang.


Besøg os i Herning